upiekła Evenka . I to Evenka ostatecznie skusiła mnie na upieczenie tego torcika, bo to w sumie mały tort. Ciacho pyszne, rozpływa się w ustach i powiem Wam wszystkim miłe Panie, że z komentarzy, jakie pojawiły się na innych blogach pod tym przepisem wynika, że nie jednemu mężowi ciasto bardzo smakuje...:) Składniki na biszkopt (będą potrzebne 2): 2 jajka; 2 łyżki
In my kitchenKolejne ciasto z gazetki z serii PRZYŚLIJ PRZEPIS, tym razem ze specjalnego wydania "Wykwintne ciasta" nr 7/2009. Autorką przepisu jest Pani Gabriela Z. Ciasto jest przepyszne i mimo nakładu pracy dosyć znacznego (opinia moich znajomych po wysłuchaniu przepisu) to warto je upiec. Polecam. Składniki na ciasto cynamonowe: 4 jajka; 400 g cukru pudru (dałam 320 g); 200 g margaryny
In my kitcheninną imprezę w plenerze... Bardzo smakowały nie tylko mnie:) Mogą leżeć kilka dni w chłodnym miejscu. Polecam:) Przepis znaleziony w "Przyślij przepis" nr 28 z 03/2010. Autorką przepisu jest Pani D.Szymańska. Składniki na ciasto: 125 g margaryny; 500 g mąki pszennej; 200 ml mleka; szczypta soli; 1 łyżeczka cukru; 1 jajko; 30 g świeżych drożdży; Składniki na farsz
In my kitchenmiałam jakieś obawy by ją przygotować? A tu się okazuje, że lada dzień znowu będę ten smakołyk robić:) Przepis z "Przyślij przepis" Nr 28 z 03/2010 - autorką przepisu jest Pani M.Chmielewska z Warszawy. Składniki: 450 g mrożonego szpinaku (posiekanego); 1 łyżeczka masła; 4 jajka; około 300g puszystego serka śmietankowego lub chrzanowego; 200 g łososia w plastrach; sól i pieprz
In my kitchenSzarlotka... to pyszne kruche ciasto, jabłka, cynamon... I ten cudowny zapach w domu, który unosi się podczas jej pieczenia. Kiedyś na jakimś wykładzie pewna pani powiedziała: "Dziewczyny, pamiętajcie! Jak chcecie, by mąż był szczęśliwy i zadowolony, niech czuje zapach szarlotki wracając z pracy do domu":) Jak tam z tymi mężami czującymi świeżą szarlotkę w domu jest to nie wiem
In my kitchenPyszne ciasto dla tych, co uwielbiają rumowe smaki w połączeniu z pyszną czekoladą od Wedla. Przepis dostałam od pewnej znajomej Pani, która twierdzi, że gotuje i piecze tylko to, co dobre:) I się nie myli, bo ciasto jest wyśmienite!!!:) Składniki na biszkopt: 6 jaj; 1 szklanka cukru kryształu; 2 łyżki ciemnego kakao "Wedel"; 1 szklanka mąki pszennej; 1 łyżeczka
In my kitchenkremowy i wilgotny ser, a na wierzchu beza orzechowa. Warto ten przepis wypróbować. Jestem pewna, że u mnie na Święta Wielkanocne pojawi się na stole:) A u Was?:) Przepis Pani Ewy Wachowicz . Uwielbiam jej przepisy, bo na żadnym do tej pory się nie zawiodłam. Składniki na formę o wymiarach: 35x25 cm. Składniki na spód ciasta: 300 g mąki pszennej
In my kitchenjednych "Pysznotka", u innych "Pani Walewska" - i tak liczne grono uwielbiających słodkie wypieki jest zorientowane, że to chodzi o to samo ciasto:) A chodzi tu o ciasto pyszne! Myślę, że rekomendacją dla tego ciacha będzie to, że na stołach polskich gospodyń króluje ono już około 20 lat. Dowód na to? Wpis w moim podręcznym starym, kucharskim zeszycie:) Składniki na formę
In my kitchenwierzę , że wszystkie uda mi się spełnić! Niektóre nie zależą ode mnie …. niektóre tylko ode mnie …. Bądź co bądź – Wy trzymajcie za mnie mocno kciuki! Po występie w programie Pani Ewy Wachowicz przyszedł czas na kolejne kulinarno-telewizyjne szaleństwa! O nagraniu dowiedziałam się siedząc na fotelu w studio tatuażu …. i potem ciężko było już wysiedzieć, bo nie dość
Ostra na SłodkoRano nie wyjdę z domu bez porządnego śniadania oraz gorącej herbaty. Nie ważne, czy jest to zima czy lato. Herbata na śniadanie musi być ;) Pewnego dnia dostałam paczuszkę od Pani Moniki, która zajmuje się korespondencją dla firm Richmont i Coffea. W środku paczuszki znalazłam zestaw herbat oraz zestaw DUO - składający się z dzbanka na herbatę i filiżanki ze spodkiem. Dzbanek
CookYourselfwystudzenia. Z przepisu wychodzi ok 3-4 blach ciasteczek. Smacznego! ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu/ Do przepisu użyłam delikatnej hiszpańskiej oliwy z oliwek Carbonell , która otrzymałam w ramach współpracy od Pani Agaty. Oliwa ta produkowana jest z owoców pochodzących ze słonecznego regionu Hiszpanii, czyli Andaluzji. To produkt wart polecenia tym wszystkim, którzy cenią sobie wysoką jakość przy jednoczesnym zachowaniu oryginalnego smaku
CookYourselfPosypać prażoną pszenicą. Odstawić do lodówki na minimum 1h. Smacznego! ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu/ W przepisie wykorzystałam Oliwę Extra Vergine Originale, marki Bertolli , którą otrzymałam w ramach współpracy, od Pani Agaty. Jest to druga oliwa, którą otrzymałam. Pierwszą wykorzystałam w przepisie na ciasteczka z oliwą z oliwek ( klik ). Oliwa Extra Vergine ORIGINALE, marki Bertolli - jest to produkt najwyższej jakości, uznany
CookYourselfprzepisem, na idealne kruche ciasto. Przepis jest prosty i stosuje się do zasady 3:2:1 :) Za chwilę, będzie wszystko jasne. Proporcje 3:2:1 dostałam od pewnej kucharki - Pani Uli, z którą pracowałam, w barze, podczas studiów. Do dzisiaj się jej stosuję i wiem, że kruche ciasto wyjdzie tak jak powinno - czyli idealnie. Najważniejsze, w kruchym cieście jest
CookYourselfbiało-zielona etykieta jest świeża i przyciąga wzrok. Tak jak przy dwóch pozostałych smakach Somersby, uważam, że jest to napój piwny (45% piwa i 55% soku) w szczególności dla Pań, chociaż zauważyłam, że Panowie również rozsmakowali się w nowym smaku Somersby Elderflower Lime. Nowe Somersby będzie idealnym trunkiem (zawiera 4,5% alkoholu), na nadchodzącą wiosnę i świetnie sprawdzi
CookYourselfzamiast majonezu dodaję również zmiksowane awokado z jogurtem i musztardą. W ten sposób można zaopatrzyć organizm w dawkę nienasyconych kwasów tłuszczowych,potas, który reguluje ciśnienie krwi oraz drogie Panie, Panowie, droga młodzieży polifenoli i flawonoidów walczących z wolnymi rodnikami. Dziś natomiast zrobiłam tłuściutką z majonezem :-) Składniki: 3 marchewki pół selera pół pora 2 pietruszki
pieprzny smaczek