bardzo kremowy. Przy gotowaniu sernika inspirowałam się przepisem z bloga Smakołyki Bereniki oraz wskazówkami Mamy, która oczywiście musiała mnie ubiec i pierwsza zrobił to ciasto wg receptury wspominanej koleżanki - Pani Joli
Kuchnia po mojemukontakt, Jeśli chodzi o resztę z listy naszych wymagań, to przed nami jeszcze przetestowanie robienia ciasta i sałatek. W sumie, nie tylko tego. Ps. Astmatyczne niedotlenienie spowodowało, że szanowna Pani Matka postanowiła przywłaszczyć misę i trzymać w niej leki. Była wojna. Misa została w kuchni. :) Misę możecie obejrzeć i (co najważniejsze) kupić tutaj: TUPPERWARE Macie certyfikat matki i córki
Wypisz Wymalujpieczenia. Przekładamy masę chlebową do foremek, wyrównujemy wierzch i pieczemy około 45-50 minut w temperaturze 210-220 °C (góra-dół). przepis od masażystki Renatki. Ingredienti per 2 pani: 1 kg di farina grossolana ,,, 6 cucchiai di semi di girasole 4 cucchiai di semi di salvia chia- spagnoli
w mojej kuchnidodajemy przyprawy oraz drobno posiekany koperek lub pietruszkę, dokładnie a zarazem delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy, pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 40-45 minut. Pasztet w wykonaniu pani Basi Smacznego
kgwjanczewoSzybki obiad to jest to co lubimy my, pracujące panie domu. I dziś mam dla Was właśnie szybki obiad, czyli stir fry z kurczakiem. Stir fry to metoda zaczerpnięta z kuchni azjatyckiej, czyli smażenie produktów na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego tłuszczu. Ważne jest, aby produkty szybko mieszać na patelni, wtedy się nie przypalą. Danie możemy podać z ryżem
Kulinarne przygody GatityDynia, piękna, kształtna przyjaciółka Pani Jesieni, która w sezonie króluje w mojej kuchni. Poza sezonem także mnie odwiedza. Lubię ten chwilowy powiew jesiennej melancholii. Nie znoszę iść za schematami, nie lubię reguł, konwenansów i przyjętych stereotypów. Nie lubię narzucanych wymagań i związanych z tym poświęceń. Uwielbiam zaś wyzwania, stawianie im czoła. Uwielbiam ryzyko i odważne kroki, nie boję się
W kuchni Karmel-itkitrudne, ani pracochłonne. Wydaje mi się też, że za taką zupę podziękuje nam nasza cera, bo przecież marchew bogata jest w prowitaminę A, która uwielbiana jest przez skórę. Zwłaszcza pań, które lubią ciemniejszą karnację - prowitamina A wspomaga opalanie. To co? komu miseczkę zupy? :) Składniki: 2 średnie cebule , 2 ząbki czosnku , 0,7 kg marchwi , 1 średni grejpfrut , około
Codzienna kuchnia niecodziennadziś – mocno czekoladowe muffinki, od których będzie Wam ciężko się oderwać, już po pierwszym gryzie :) Szybki i prosty przepis na nie znalazłam u Pani Paszczakowej. Gdyby czekolady było mało, można babeczki dodatkowo nadziać jeszcze kremem czekoladowym. Nie obawiać się dodatkowych kilogramów, będzie co spalać na lato. Składniki (na 12 szt. babeczek) suche250 g mąki100
Pink EnvelopeUwieńczeniem delikatny kokos. Nie znam nikogo, kto by odmówił! Ostatnio nie staję na wysokości zadania - uf, tyle obowiązków na głowie, na blog mam naprawdę mało czasu. Zostaję więc samozwańczą Panią Szybkich Deserów. I dań, coś jakby student ;) Jeść coś trzeba, mimo braku czasu. Słodkościami zaś żadnymi nie pogardzę, choć już niebawem będę musiała z nich całkowicie zrezygnować. Dlaczego? Z biegiem
W kuchni Karmel-itkiZanim znowu o kluchach, to słów kilka o nowym wyglądzie bloga. Czasu na pisanie mam mało, ale jak już się dorwałam do bloga, to zrobiłam porządki niczym perfekcyjna pani domu! Ma być czysto, przejrzyście i nowocześnie. I jeszcze jedna ważna rzecz - wyeksponowane zdjęcia! Nie, nie, nie twierdzę, że jest się czym chwalić. Zwłaszcza, że ostatnio miałam sporo do czynienia
Kulinarne Inspiracjespecjalnie dekorować. Już po wyjęciu z piekarnika wygląda smakowicie i świątecznie. To wersja dla tych, którzy stawiają dobry efekt w szybkim tempie. Orzechowo-karmelowy smak trochę przypomina baklawę, trochę Panią Walewską... cóż, chyba musicie sami spróbować. A, że nie jest to typowy wielkanocny mazurek, moim zdaniem możecie go upiec o każdej porze roku! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki ( na blachę
Kulinarne Inspiracjenastępnie na ser ścieramy mniejszą kulę ciasta. Sernik pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Przepis pochodzi z gazetki "Przyślij przepis". Przepis podała pani Marzena Sławińska ze Strzygów
Czerwona PorzeczkaDziękuję za nominację mojego bloga :) Dziękuję Marcie Jędrzejewskiej z bloga Mów mi 'Bułku' oraz Julii Musiał z bloga Red Hot Chili Cake . Obydwie Panie nominowały mojego bloga do zabawy w Liebster Blog. Zabawa polega na nominowaniu 11 blogów mających do 200 obserwatorów w ramach dobrze wykonanej pracy i zadaniu blogerom 11 pytań:) Jest
Bea(u)ty kitchenJuż od jakiegoś czasu miałam ochotę ugotować zupę-krem, ale nie wiedziałam, który przepis wybrać. Po wielu poszukiwaniach, w jakiejś odkurzonej ,,Pani Domu" natknęłam się na dość nietypowy przepis na tę właśnie zupę. I ją sobie przetestowałam. Wyszła wspaniale kremowa i delikatna w smaku. Składniki: 50 dag zielonego groszku (może być mrożony) 5 liści sałaty 2-3 ziemniaki
Bea(u)ty kitchenSzaro, buro i ponuro na dworze, przynajmniej u mnie:( Pogoda nie sprzyja dobremu samopoczuciu, a w szkole mojego syna była zabawa choinkowa. Tylko, że Pani nauczycielka zażyczyła sobie ciasta bez masy, a najlepiej żeby były kupione kruche ciasteczka. OK, zrobiłam znów takie zwykłe ciasto dla syna, ale do domu postanowiłam zrobić coś bardziej kolorowego. Ten optymistyczny akcent pozytywnie wpłynął
Ciasteczkowy Potwór