szkole, sprzątałam dom. Wracały, to pilnowałam by odrabiały lekcje. Słuchałam grania na pianinie i klarnecie. „Podziwiałam” lekcje konne. Moją jedyną dobrą znajomą była Madame Marquie, przemiła starsza Pani, która opiekowała się mną na weekendy. Kiedy miałam wolne zabierała mnie w „miasto”, na koncerty organowe w pobliskim kościele. Te koncerty to było najlepsze, co mnie spotkało przez(...)fajny fartuch (w którym zapiąć się nie mogłam) miałam przy sobie zawsze długopis. Czułam, że pełnię ważną funkcję. Nigdy nie byłam głodna. Kolejny staż był w Czerwonym Krzyżu u pani Czesi. Z panią Czesią był ogień! Dzieliłyśmy razem biuro, dostałam stolik z ceratą i oldskulową maszynę do pisania! Nauczyłam się pisać (pod dyktandem pani Czesi): protokoły, prośby o dotację, regulaminy
Pink Envelopeczasie miała, na prawdę spore grono koleżanek, które raz w tygodniu się spotykały na kawce, herbatce i kawałku ciasta. Te wizyty doskonale pamiętam do dzisiaj, jak każda z tych Pań była wyfiołkowna, pamiętam że wszystkie miały prawie takie same włosy, takie duże pukle ( dopiero dużo później się dowiedziałam, że to były peruki, w tamtych czas nagminnie noszone przez wszystkie Panie(...)granatowe, z kołnierzykami i guziczkami małymi. Dla mnie, małej dziewczynki, te ich spotkania, to była zawsze możliwość posłuchania czegoś, czego dzieci raczej słuchać nie powinny i pooglądania kreacji tych Pań, ale nie tylko. Na każde takie spotkanie, Panie przynosiły coś pysznego. Krótko mówiąc dogadzały sobie! Oj do dzisiaj pamiętam smak kruchych babeczek z masą budyniową i owocami od Pani Dzidzi
SMYKWKUCHNIblogu Domowa Cookierenka Agi . Przygotowałam wówczas m.in. Podwójny sernik Oreo (przepis---> klik ) oraz Chatkę Baby Jagi (przepis---> klik ) I to właśnie zdjęcie serniczka spodobało się Pani Agnieszce najbardziej i zostało nagrodzone książką oraz cudną formą do pieczenia. To był taki przełomowy konkurs, po którym z wielką chęcią brałam udział w innych, odnosząc czasem większe, czasem mniejsze(...)pyszne ciasta na co dzień i od święta ", gdzie do dziś spotykam się z wieloma miłymi opiniami, przydatnymi poradami i przede wszystkim BARDZO życzliwymi ludźmi (pozdrawiam wszystkie Panie <3). We wrześniu miałam przyjemność być Blogerem Tygodnia na serwisie Gotujmy.pl. Wywiad możecie przeczytać tutaj- klik . W październiku na Nastoletnich opublikowałam przepis na Ciasto Bounty (przepis
Nastoletnie Wypiekaniewielu namysłach udało mi się wybrać 3 zwycięskie przepisy oraz najlepsze życzenia. I tak... I miejsce i nagrodę ze zdjęcia poniżej otrzymuje Pani Anita Joskowska za przepis na Lodowy Tort II miejsce i nagrodę ze zdjęcia poniżej otrzymuje Pani Dominika Sugier za przepis na Ciasto Ferrero Rocher(...)miejsce i nagrodę ze zdjęcia poniżej otrzymuje Pani Monika Broniec za przepis na Leśny tort z kremem jagodowym Dodatkowo wszystkie zwycięskie przepisy osobiście wypróbuję i opublikuję na Nastoletnich ;) A drobny upominek za najlepsze życzenia wędruje do Pani Kingi Latosińskiej . Od razu skradły one moje serducho :) Oto zwycięskie życzenia
Nastoletnie Wypiekaniekilka modeli i trzymając za wieszaki oglądałam co jeszcze może zaproponować. Trzymałam ostrożnie i dość wysoko nad ziemią, aby nie uszkodzić towaru. "ja je wezmę!" Ta mała zbyt zdecydowana pani ze sklepu jednym ruchem zabrała wszystkie wieszaki. Lekki szok, ale co tam skończmy to przedstawienie, chcę je zmierzyć, gdzie one są? Czekały w przymierzalni. Więc mierzę sobie spokojnie,a koleżanka(...)posłużyć opinią, czy nie wyglądam w nich bardzo grubo :) Spokój, cisza, nie ma tej nadgorliwej, wraca nastrój, ale nie. Jednak za szybko się ucieszyłam "i dobre? wybrała coś Pani?" Ręce opadły. Przecież nawet pierwszego modelu nie zdążyłam przymierzyć. Sytuacja była dla mnie niezręczna, bo zbyt mocno zależało mi na sukience, bo normalnie po drugim tekście rzuciłabym przez ramię jakiś kąśliwy
Blondynka Gotujegminie Rutka-Tartak, kilkaset metrów od granicy z Litwą. 7 zarejestrowanych produktów to wyroby wędliniarskie produkowane przez Pana Tadeusza Protasiewicza . Ósmy to Makowiec z Ejszeryszek . Produkuje go zakład ciastkarski Pani Celiny Glińskiej , oczywiście w Ejszeryszkach. Zakład Pani Glińskiej istnieje 22 lata. Chociaż makowiec i nie tylko, pieczono tu już wiele lat wcześniej. Na ministerialną listę został wpisany w 2011 roku(...)piernika przekładanego marmoladą, pierniczki, grzybki oraz faworki. Później, z pełnymi brzuchami zwiedzaliśmy zakład. Nie jest to wielki zmechanizowany zakład produkcyjny raczej niewielka manufaktura, w której wszystkiego można dopilnować. I Pani Celina ma na wszystko „ oko” prawie dosłownie. Mieści się on na podwórku przy domu. Akurat trafiliśmy na wypiek sękacza, ciasta które wypiekane już było w średniowieczu przez Jaćwingów, plemię bałtyckie
królestwo garówdokładnym ubiciu rozsmarowujemy ją delikatnie na porzeczkach. Ciasto wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut w temperaturze 140 stopni Celsjusza. Aż beza dobrze się wysuszy. Za przepis dziękuję Pani Kasi. I zachęcam wszystkich do jego wypróbowania. Ciasto to daje nam niesamowite wrażenia smakowe, ślicznie wygląda i pysznie pachnie! Smacznego
Kuchnia Pani Wiosnypowtórki. Dzięki temu mogłam obejrzeć „Be active” Chodakowskiej, oraz „Zupa” Kingi Paruzel. Nie wiem, które wzruszyło mnie bardziej. Od razu mówię, że absolutnie nie podważam wiedzy oraz zasług tych pań. Napisze tylko o tym co widziałam, bo może źle widziałam albo to wszystko to jakaś szeroka akcja marketingowa. Tak więc hipsterskie bąbelki, dziś wam odpuszczę, macie wolne, ciocia idzie robić(...)telewizji. Jako pierwszy – „Be activ”. Na początek wystąpiła bardzo miła pani dietetyk, która mówiła z sensem i której co chwilę przerywało monotonne buczenie prowadzącej. Pani prowadząca oświadczyła, że będzie walczyć oraz nie ma lipy i trzeba zapier**lać. Ujęła to bardziej literacko. Potem wystąpił kucharz z zacięciem na hipstera oraz Pan Kokos w postaci lodów. Mieliśmy wiórki z kokosa
ladykitchenoctowej albo w oleju nigdy w oliwie z oliwek, ale pół na pół- oliwa i olej, bądz sam olej. Ja zrobiłam tak jak robiła to pewna staruszka z Avoli, pani Gina. Na pytanie dlaczego ona to robi w occie ,a nie w oleju ,odpowiedziała- „Bo jest mniej zachodu, i mniej babraniny”. Idąc za jej wieloletnim doświadczeniem ,poczyniłam takowe mieszkając(...)tylko wokół sałatek warzywnych … Ja zrobiłam dwa rodzaje , w zalewie octowej rzecz jasna. Gdyby nie CC Major Kenwood, który mi sporo pomógł, to bym chyba wyzionęła ducha tradycyjnie. Sałatka Pani Giny nr 1 Składniki -cukinia baby, idąc do sklepu lub na targ ,wybierajcie zawsze najmniejszą, gładką, nie uszkodzoną, gdyż się jej nie obiera. Im większa tym bardziej „wyrośnięta”. Oto praktyczna
Z Kuchni Do Kuchnipodobno kobiet idealnych, zaś te które są swoje wady przysłoniły biustem. To doskonale tyczy się jednej pani na zlocie food trucków, ale po kolei. Wyjdę na marudną, czepialską i upierdliwą księżniczkę , której nic nie pasuje, ale trudno, raz w miesiącu może mi się skumulować i mogę ponarzekać. Jest mało prawdopodobne, że zostanę ładną blondynką i na dodatek ekspertem od broni(...)jedzenia. Nie będziemy podawać nazw food trucków, bo było, minęło, a jak naród ciekawy to sobie sam znajdzie lokalnego przedstawiciela żarcia z wózka i dokona obserwacji. Urzekła nas urocza pani w koronie na głowie, sprawiająca wrażenie dopiero co obudzonej śpiącej królewny. I to nas zmyliło. Jak ryknęła numer nieszczęśnika oczekującego na swoją kolej, to milknął gwar, zamierał ruch samochodowy
ladykitchenKolejny mój debiut z mąką bezglutenową. Dopiero poznaję kuchnię bez mąki
Pan i Pani Smith w kuchniJuż dawno na naszym blogu powinien znaleźć się dział z przepisami na
Pan i Pani Smith w kuchniLektura jednej książki a zmiany duże. Dostałam w prezencie od męża książkę
Pan i Pani Smith w kuchniNie ma piękniejszego przywitania dnia, od przepysznego śniadania przygotowanego
Pan i Pani Smith w kuchniCzy jest ktoś kto nie lubi sernika? Prawie każdy z chęcią po niego
Pan i Pani Smith w kuchniJeszcze takiego przepisu u nas nie było. Dzisiaj
Pan i Pani Smith w kuchniKiedy pierwszy raz miałam styczność z soczewicą nie przypadła mi ona do gustu. Przed świętami koleżanka przygotowała
Pan i Pani Smith w kuchniMacie swoje ulubione Wigilijne danie? Takie, którego nie odważacie się jeść przez cały rok, żeby nie zepsuć sobie tej tęsknoty za tym właśnie smakiem "całorocznym przejedzeniem
Kuchnia Pani WiosnyWspaniałych Świąt spędzonych w gronie najbliższych Wam osób. Magicznej atmosfery, chwili refleksji i wyciszenia, pyszności na Wigilijnym stole, pachnącej choinki, prawdziwego przeżywania cudu Bożego Narodzenia, dużo
Kuchnia Pani WiosnyJeśli lubisz bezę, to te ciasteczka są dedykowane właśnie dla Ciebie. Ja uwielbiam! Doskonałe z gorącą i gorzką kawą, na zakończenie Wigilijnej Kolacji. Polecam! Składniki
Kuchnia Pani WiosnyPrzed Tobą pomysł, na przepyszne, małe, rumowe ciasteczko. Kolejne do kolekcji Ciasteczek Cieszyńskich. Rum, kakao i kokos - to trzy składniki, których nie może zabraknąć w Boże
Kuchnia Pani WiosnyNasze życie to wędrówka. Pełna zakrętów, trudna i niepowtarzalna. Każdego dnia towarzyszy nam nadzieja i wiara w to, że czeka na nas "coś", co zaprze nam
Kuchnia Pani WiosnyŻyjemy według schematów. Na okrągło powtarzamy utarte reakcje. Chcemy się kłócić, szukamy ludzkich potknięć. Nie wierzymy w siebie, nie jesteśmy z siebie dumni i szukamy upadku
Kuchnia Pani WiosnyW przerwie pomiędzy nowymi przepisami na Cieszyńskie ciasteczka Bożonarodzeniowe, przesyłam Ci mój drogi Czytelniku zdjęcia tych ciasteczek, o których nie możesz zapomnieć. Pojawiły się na moim
Kuchnia Pani WiosnyPrzepraszamy za naszą miesięczną nieobecność
Pan i Pani Smith w kuchniCzy masz, mój drogi czytelniku, wszystko to, czego potrzebujesz i o czym marzysz? Czy ciągle patrzysz z nadzieją w przyszłość i czekasz na to co da
Kuchnia Pani WiosnyChciałam Cię dziś czymś zaskoczyć. Dostarczyć nowych doznań. Odłożyć nudę na najwyższą półkę. Bo zasługujesz na coś oryginalnego. Pamiętaj o sobie. Zawsze. I doceniaj się. Bądź
Kuchnia Pani WiosnyPotrafisz być bezinteresownie dobry? Życzyć każdemu jak najlepiej? Czy zdajesz sobie sprawę, mój drogi Czytelniku, że dla każdego "wystarczy". Bo przecież jeśli komuś będzie lepiej, to
Kuchnia Pani WiosnyNa początek najlepszy, według mnie, deser, który ostatnio cieszy się coraz większą popularnością. Najlepiej prezentuje się w pucharku w formie deseru i taki przepis Wam przekażę
Kuchnia Pani WiosnyTa delikatna, zielona zupa to doskonały pomysł na pierwsze danie, zwłaszcza podczas tak gorącego lata. Jej żywy, zielony kolor i aksamitny smak przyciągnie każdego miłośnika kremów
Kuchnia Pani WiosnySernik to klasyk. Trudno jednak o jedyny, słuszny przepis na to ciasto. Pewny jest jeden składnik - biały ser! Mój sernik ma trzy poziomy: kruche ciasto na
Kuchnia Pani WiosnyKrewetki idealnie spełniają się jako przystawka, jak również danie główne. Jest mnóstwo sposobów ich przyrządzania, a jednym z nich są smażone krewetki na oliwie z oliwek
Kuchnia Pani WiosnyOdpowiedni na niedzielny obiad, albo na każdy inny dzień, by zabić w kuchni nudę! Karczek przygotowany w piekarniku, staje się mięciutki i delikatny, a jego wierzch
Kuchnia Pani WiosnyPamiętam jak kilka lat temu, będąc we Francji, zadziwiła mnie olbrzymia różnorodność serwowanych tam tart. Ludzie piekli je z przeróżnymi nadzieniami, zarówno na słodko jak
Kuchnia Pani WiosnyNa upalne dni polecam orzeźwiający deser z mrożonych truskawek i dojrzałych, świeżych bananów! Oryginalnie podany w czekoladowej miseczce, słodzony miodem i przybrany pachnącymi malinami prosto z
Kuchnia Pani Wiosny" Przyszłam na świat, by korzystać z życia i jego darów, a czekolada jest jednym z najbardziej kuszących." Jeanne Bourin Każdemu z nas zdarza się gorszy dzień
Kuchnia Pani WiosnyUwielbiam wyruszać na poszukiwania inspiracji do ogrodu i wyciąć dorodną, jeszcze ciepłą od promieni słonecznych, cukinię. To wspaniałe warzywo, które towarzyszy mi od dzieciństwa!;) Chyba nie
Kuchnia Pani WiosnyKapusta pekińska nie należała do moich ulubionych warzyw, dopóki nie wypróbowałam przepisu na sałatkę z kukurydzą, prażonym słonecznikiem i właśnie kapustą pekińską w roli głównej. Tym
Kuchnia Pani WiosnyMakaron to zdecydowanie jeden z najlepszych kulinarnych wynalazków. Uwielbiam szczególnie ten kolorowy. Zielony, czerwony i żółty swoją intensywną barwą aż zachęca do jedzenia. Ostatnio odkryłam, że
Kuchnia Pani WiosnyPrzez ostatni deszczowy tydzień sierpnia, poczułam jesienny klimat i od razu pomyślałam o zupie cebulowej! Cebula jest naszym polskim bardzo popularnym warzywem i w naszych ogrodach
Kuchnia Pani WiosnyPamiętam, kiedy dwa lata temu pierwszy raz zrobiłam kurczaka w płatkach kukurydzianych. Chciałam wtedy wyczarować coś dobrego, niebanalnego i zachwycić osobę, której zaserwowałam to danie. Od
Kuchnia Pani WiosnyZ babką ziemniaczaną spotkałam się pierwszy raz około trzech lata temu. Do tej pory uwielbiałam placki ziemniaczane i nie zdawałam sobie sprawy, że z ziemniaków można
Kuchnia Pani WiosnyPóźnym latem ogród jest jeszcze pełen słodkich malin... U mnie co roku jest ich bardzo dużo i nie wyobrażam sobie żeby jesienią i zimą zabrakło mi
Kuchnia Pani WiosnyZ jesiennego chłodu i dwóch ślicznych, średnich cukinii powstała kolejna kremowa zupa. Mam nadzieję, że przez te warzywne przeciery jedynym moim miejscem zatrudnienia w przyszłości nie
Kuchnia Pani WiosnyLubicie? Ja bardzo! We wrześniu grzyby są świeże i aromatyczne, a razem z nim przynosimy w koszyku przecudny, orzeźwiający zapach lasu. Uwielbiam te poranki, kiedy budzi
Kuchnia Pani WiosnySkładniki na 4 porcje: 1 duży koper włoski (fenkuł) 200g dyni 1 średnia sałata lodowa 4 pomidory 100g białego sera z mleka owczo-krowiego szczypiorek orzechy
Kuchnia Pani WiosnyStrudel z jabłkami to specjał kuchni wiedeńskiej, a na stoły cieszyńskie trafił po 1526r., kiedy to austriaccy Habsburgowie zostali władcami Księstwa Cieszyńskiego, a samo miast nabrało
Kuchnia Pani WiosnyNigdy nie byłam fanką dyni, nie licząc chlebka dyniowego z pestkami z tegoż właśnie warzywa na wierzchu przypieczonej skórki. W tym roku w ogrodzie urosło nam
Kuchnia Pani WiosnyBiszkopt! Upieczenie biszkoptu zawsze kojarzyło mi się z czymś niewykonalnym. Bałam się, że nie wyrośnie albo opadnie po wyjęciu z piekarnika i zmarnuję olbrzymią ilość jajek
Kuchnia Pani WiosnySłysząc słowo szarlotka, już wszystko zostaje wypowiedziane. Za tym wypiekiem przepada prawie każdy. Można też go kupić w każdej cukierni, kawiarni, a nawet w McDonaldzie. Nic
Kuchnia Pani WiosnyUdało mi się jeszcze przed zimowym mrozem zerwać ostatnie kwiaty z ogrodu. Przypominają teraz ciepłą jesień, która do niedawna nas rozpieszczała. By przywołać siłę koloru proponuję
Kuchnia Pani WiosnyPodziwiam ludzi z pierwotnym instynktem zdobywania pokarmu. Myśliwych, którzy tropią i ścigają wypatrzone przez siebie zwierzę. Nigdy nie byłam na żadnym polowaniu i trudno wyobrazić mi
Kuchnia Pani WiosnyNajbardziej w domowej kuchni cieszy mnie fakt, że znamy każdy składnik, wiemy skąd pochodzi i jak wygląda. Dzięki temu unikamy niespodzianek jakie czyhają na nas w
Kuchnia Pani WiosnyTradycja! Uwielbiam ten coroczny rytuał i przedświąteczne krzątanie się w kuchni. Już od dziecka razem z siostrą pomagałyśmy mamie przy malutkich ciasteczkach. Na Śląsku Cieszyńskim są
Kuchnia Pani WiosnyWyobrażacie sobie Święta bez piernika? Bez zapachu korzennych przypraw i tego aromatycznego smaku? Pierniczki z agrestową konfiturą są niesamowicie oryginalne. Przenika się w nich smak lekko
Kuchnia Pani WiosnySkładniki na ciasto: 2 białka 200g cukru pudru 240g włoskich orzechów mielonych starta skórka z cytryny do wykończenia ciasteczek: orzechy laskowe Sposób wykonania: Białka ubić na
Kuchnia Pani WiosnyWyśmienite ciasteczka z alkoholowym wnętrzem! Składniki na ciasto: 320g biszkoptów 240g cukru pudru 120g masła w temp. pokojowej 6 łyżek mleka 2 łyżki gorzkiego kakao Sposób
Kuchnia Pani WiosnyNajlepsze jakie kiedykolwiek jadłam! Pamiętam jak mama zrobiła go po raz pierwszy... Nie mogłam się nim najeść... Jest leciutkie, bo bez mąki i ma doskonale wyważoną
Kuchnia Pani WiosnyTo fenomenalny napój alkoholowy pochodzący z Indii. Oprócz tego, że zawiera różne rodzaje alkoholu jest też przyjemnie cytrusowy, słodki i uzależniający! Przygotowuje się go w dużych
Kuchnia Pani WiosnyDomowa kiełbasa bardzo różni się od tej zakupionej w sklepie. Ma głębszy i wyraźniejszy smak. Intensywnie pachnie czosnkiem i majerankiem. U mnie w domu przygotowywana jest
Kuchnia Pani Wiosny"Murzyn" jest tradycyjnym daniem na Śląsku Cieszyńskim, bez którego nie obędzie się żadne Wielkanocne Śniadanie. Stanowił on kiedyś obok kolorowych pisanek swoistego rodzaju rewanż za mokry
Kuchnia Pani WiosnyWesołych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy! Pachnącej rzeżuchy, smacznego jajka i pysznej szyneczki. Bogatego zajączka, dużo zdrówka i szczęścia! Mokrego Dyngusa i moc radości:) I przede
Kuchnia Pani WiosnyOdkąd pamiętam na Wielkanoc piekło się w moim domu różnego rodzaju babki. Nigdy nie gościły u nas popularne mazurki. Ta tradycja jakoś nas ominęła, pozostawiając babkę
Kuchnia Pani WiosnyBlog skończył wczoraj pierwszy roczek!:)) Z tej okazji postanowiłam zrobić coś pierwszy raz w życiu - upiec chleb. Wiem, że to nie proste zadanie, dlatego przepis podkradłam
Kuchnia Pani WiosnyDanie wybitnie proste i każdemu dobrze znane:) Idealne na lipcowe obiady - lekkie i orzeźwiające. Pyszne z roztopionym masłem lub śmietaną. Dodatkowo można ślicznie wykończyć brzegi pierożków
Kuchnia Pani WiosnyUwielbiam agrest. Słodko - kwaśne, obłędnie idealne kule. Tego lata owoce późno dojrzały, dlatego w lipcu udało mi się jeszcze zerwać z krzaka ostatnie bardzo słodkie owoce
Kuchnia Pani WiosnyRolada wołowa to mój sposób na przywołanie dzieciństwa. Potrawa do perfekcji opanowana przez moją mamę. Wypracowany przez lata przepis wykorzystywany przez nią na każde ważne uroczystości
Kuchnia Pani WiosnyJedna z lepszych tart jakie jadłam. Taka polska wersja francuskiego dzieła kulinarnego. Zawiera ziemniaki, paprykę i pyszną cukinię. W dodatku pięknie wygląda po upieczeniu i wyśmienicie
Kuchnia Pani WiosnyW moim domu zawsze nazywaliśmy je kluskami na parze. Puszyste, drożdżowe i delikatne. Bez nadzienia w środku lub z dżemem malinowym, polane masełkiem i cynamonem. Dziś
Kuchnia Pani WiosnyWinogrona Nawet nie biorę się za odtwarzanie greckich dań - bo wiem, ze w Polsce nie sposób dostać tak wyśmienitych i prawdziwie dobrych produktów. Zaczynając od owoców
Kuchnia Pani WiosnyDania z królikiem w roli głównej kojarzą mi się głównie z dzieciństwem. Może dlatego nie jestem tak bardzo zdumiona, gdy widzę go na talerzu. Ten smak
Kuchnia Pani WiosnyTe malutkie Bożonarodzeniowe ciasteczka są moim odzwierciedleniem Świąt. Nie wyobrażam sobie, żeby zabrakło ich na Wigilijnym stole. W ustach miesza się smak lekko wilgotnego, orzechowego spodu
Kuchnia Pani WiosnyNie znam osoby, która odmówiłaby sobie tego malutkiego, słodkiego ula. Skrywa on w środku pyszne nadzienie. To takie ciastko niespodzianka, które błyskawicznie znika. Po brzegi wypełnione
Kuchnia Pani WiosnyZ okazji tych pięknych Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam magicznego czasu, spędzonego w gronie najbliższych Wam osób. Dużo miłości i szczęścia. Blasku świec przy
Kuchnia Pani WiosnyTe malutkie, rumowe kule są kwintesencją świątecznego smaku. Są delikatne, oprószone zmielonymi włoskimi orzechami, a w środku pełne są rumowych rodzynek. Po prostu pyszne! Pomysłowe i
Kuchnia Pani WiosnyKruche i lekkie rogaliki o orzechowym smaku. Idealne z mocną i gorzką kawą. Łatwe i szybkie w wykonaniu, zawsze wychodzą perfekcyjnie. Do ich upieczenia potrzebne są
Kuchnia Pani WiosnyMocno aromatyczna zupa, z dodatkiem imbiru i chilli, rozgrzewa w mroźne i zimowe dni. Ostatnio często znajduje się w moim menu. Dzięki soczewicy jest naprawdę pełnowartościowym
Kuchnia Pani WiosnyMango! Jest jednym z najpopularniejszych i najzdrowszych, egzotycznych owoców, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwnowotworowo. Poza tym genialnie smakuje, jest orzeźwiające, delikatne i wyjątkowe. Dlatego bez
Kuchnia Pani WiosnyUwielbiam chłodne, zimowe wieczory. Oczywiście ukryta w domu przy wesoło, rozpalonym kominku. Za oknem panuje półmrok, a w kuchni unosi się zapach kremowej zupy z porów
Kuchnia Pani WiosnyDzisiaj więcej barw! Magiczna sałatka z niebanalnym, cytrusowym sosem vinegrette. Zachwyca bogactwem smaków. Jest słodka, a zarazem wytrawna, pachnie pomarańczą i mango. Doskonała z lekkim sezamem
Kuchnia Pani Wiosny" Bo w życiu wszystko lepiej smakuje, jeśli jest przyprawione miłością. Trzeba jej dodawać wszędzie. Gdzie tylko się da." Przepis pochodzi z Francji i zawsze przywołuje wspaniałe
Kuchnia Pani WiosnyGorące powietrze, pachnący ogród i rażące w oczy słońce. Lato. Pełne przepychu. Unoszący się zapach ziół, intensywny smak w pełni dojrzałych warzyw, głębia kolorów i ta
Kuchnia Pani WiosnyProsta sałatka, niewymagająca dużo czasu do przygotowania. Idealnie sprawdza się latem z grillowanym mięsem. Jest to również dobra odmiana dla najpopularniejszego podawania gotowanych ziemniaków na ciepło
Kuchnia Pani WiosnyKruchy spód, schłodzony sernik, dojrzałe owoce i świeża, orzeźwiająca mięta to idealne połączenie na gorące, letnie dni. Mimo iż ciasto nie wymaga pieczenia, to przy jego
Kuchnia Pani WiosnyUwielbiam ten grecki dip w bardziej ostrym wydaniu, z czosnkiem i dużą ilością startego, świeżego ogórka. Idealny do głównego dania, grillowanego mięsa ale również do wegetariańskich
Kuchnia Pani WiosnyKrótki moment zastanowienia... Jak opisać to co widzicie? Delikatną rybę przenika aromat kilku przypraw. Proporcję są wyważone. Królować musi łosoś. Dodatki jednak nie są zupełnie nieme
Kuchnia Pani WiosnyLubię powroty do rodzinnego domu. Nawet na kilka dni. Tą ciepłą atmosferę, grę świateł w salonie i małe, kolorowe bukieciki mojej mamy. Uwielbiam inspiracje, które zawsze
Kuchnia Pani WiosnyIleż straciłby świat bez parmezanu. I sałatek! Tyle w nich kolorów i przenikających się smaków. Gruszka na ciepło z odrobiną miodu i prażony słonecznik, doskonały ser
Kuchnia Pani WiosnyCzasami przychodzą takie dni, że trudno wyobrazić sobie, że życie mogłoby istnieć bez czekolady. To taki słodki przyjaciel. Na wyciągnięcie ręki. Jeśli tak samo jak ja
Kuchnia Pani WiosnyPrzyznam, że szczęście ostatnio odwiedziło moją kuchnię. Mam tu na myśli kilka paczuszek z tureckimi przyprawami. Dostałam i jestem wdzięczna. Nawet bardzo! I o ile nazwy
Kuchnia Pani WiosnyDystans. Nabierz go. Tylko sporo, bo na pewno w życiu Ci się przyda. Oddal się od problemów. Staną się malutkie. Zapraszam Cię dziś do mojej kuchni
Kuchnia Pani WiosnyWróciłam. Zrobiłam kilka kroków wstecz. Zaczęłam szukać siebie, ukrytej gdzieś głęboko. Musiałam przejść przez długi korytarz, zbudowany z ludzkich oczekiwań. Trafiłam do domu. A tam
Kuchnia Pani WiosnyKruche, słodkie ciasteczko i wytrawna, lekko kwaśna konfitura jeżynowo - malinowa. Piękny kształt i wyśmienity smak. Idealne na Święta. Z prawdziwą wanilią i aromatyczną cytryną. Rozpływają się
Kuchnia Pani WiosnyPrzychodzi taki moment w życiu, kiedy trzeba na chwilę zwolnić. Przyjrzeć się samemu sobie i ocenić sprawiedliwie. Czy warto tracić zdrowie i życie na marzenia, które
Kuchnia Pani WiosnyCzasami tak trudno zacząć i zrobić pierwszy krok. Zdecydować, w którą pójść stronę. Zrezygnować z przyzwyczajeń i sięgnąć po coś nowego. Nie warto w życiu iść
Kuchnia Pani WiosnyW te piękne Święta Bożego Narodzenia, życzę Wam dużo nadziei, refleksji i magicznej atmosfery. Prawdziwych wzruszeń, miłości i szczerych przyjaciół. Melodii kolęd i migoczącej choinki. Zasłużonego
Kuchnia Pani WiosnyDrożdżowa babka. Niby taka banalna. Na pierwszy rzut oka, nie widzimy co skrywa w środku. Trochę tak w życiu jest, że za szybko oceniamy, za szybko
Kuchnia Pani Wiosny“Wiesz co naprawdę dokucza w samotności? Wcale nie to, że wieczorami nie ma się do kogo odzywać, nie to że trzeba samotnie podróżować, i nie to
Kuchnia Pani WiosnyZnasz to uczucie? Tą ekscytację, kiedy wstajesz rano i wiesz, że jesteś we właściwym miejscu? Tą chęć do działania? Masz swój mały świat, nad którym codziennie
Kuchnia Pani WiosnyBezlitośnie przeminęło 31 dni pięknego i gorącego lipca. Pozostawił za sobą aromatyczne i słodkie pomidory. Soczyste i dojrzałe. Moje ulubione. Jak co roku, zasadzone i dopieszczone
Kuchnia Pani WiosnyMój drogi czytelniku, kiedy ostatnio zrobiłeś coś "po raz pierwszy"? Kiedy ostatnio zaryzykowałeś i zmieniłeś wszystko w ciągu jednego dnia? Zmierzyłeś się ze swoim strachem i
Kuchnia Pani WiosnyWiele w życiu nie zależy od nas, nie na wszystko mamy wpływ. Czasami chcielibyśmy żeby pewne sytuacje wyglądały trochę inaczej, żeby było trochę sprawiedliwiej. Albo po
Kuchnia Pani WiosnyCo sprawia Ci radość? Co wywołuje Twój uśmiech? Sprawia, że czujesz się dopieszczony? Tak bardzo się różnimy. Jesteśmy inni w codziennych wyborach, lubimy trochę inne smaki
Kuchnia Pani WiosnyWyzwanie. Dla każdego z nas coś innego nim jest. Zamartwiamy się nieraz bez końca, jak to będzie i czy nam się uda. Ale czy warto aż
Kuchnia Pani WiosnyZamykamy kolejne rozdziały. Szukajmy wciąż tego co dla nas najlepsze. I to właśnie sprawia, że nasze życie staje się ciekawsze i bogatsze. Jest jeszcze tyle do
Kuchnia Pani WiosnyZrobienie domowego octu jabłkowego jest bardzo proste i w dodatku tanie. Można go oczywiście kupić w sklepie, ale gwarantuję Ci, że ten wykonany samodzielnie jest o
Kuchnia Pani WiosnyLubię prawdziwe obrazy. I szczerość. Ludzi, którzy nie ukrywają i nie próbują udawać kogoś, kim nie są. Autentyczność. Pomyłki. I błędy, które tak dużo wnoszą w
Kuchnia Pani WiosnyOcet cytrynowy, jest mniej popularny, oprócz walorów smakowych, posiada również dużo właściwości zdrowotnych. Idealnie sprawdza się przy oczyszczaniu organizmu z toksyn, oraz przy utrzymaniu prawidłowej wagi
Kuchnia Pani WiosnyKolejny pomysł na przepyszne i zdrowe jedzenie. Omlet z amarantusem i warzywami daje energię na aktywny poranek. Jeśli
Pan i Pani Smith w kuchniPrzyszła chętka na chińszczyznę. Danie bardzo smaczne i zaskakujące. Kuchnia chińska określana jest mianem kuchni bardzo oryginalnej, zdrowej
Pan i Pani Smith w kuchniCzy istnieje coś takiego jak fit frytki? Jakoś jedno do drugiego
Pan i Pani Smith w kuchniCzy znacie przepis na faszerowaną paprykę kaszą jaglaną, pomidorami i cukinią? Pewnie
Pan i Pani Smith w kuchniSezon na jesienno - zimowe zupy uważamy za otwarty. Coś w tym jest, że tego typu
Pan i Pani Smith w kuchniDo świąt pozostało jeszcze trochę czasu, jednak już teraz mieliśmy ochotę na prawdziwie świąteczny
Pan i Pani Smith w kuchniChcielibyście swoich gości zaskoczyć nowym daniem a może nie macie pomysłu na obiad
Pan i Pani Smith w kuchniJest to jedno z ulubionych ciast mojego męża. Bardzo lubi wszystkie ciasta, ciasteczka, babeczki w których
Pan i Pani Smith w kuchniZastanawiałam się nad wyborem bardzo długo... Ostatecznie wyniki prezentują się w sposób następujący: Główna nagroda, a więc I miejsce w konkursie i kosz z produktami Folwark przypadł w udziale Pani Wiolecie Szczepańskiej za przepis na "Roladki schabowe ze szpinakiem baby w pietruszkowej panierce" (Zdjęcie i przepis autorstwa Pani Wiolety Szczepańskiej) II miejsce i produkty Folwark otrzymuje Pani Małgorzata Wróblewska(...)przepis na "Pitę z kurczakiem i świeżym ananasem" III miejsce i produkty Folwark otrzymuje Pani Monika Schult za przepis na "Pizzę wiejską na cienkim cieście z sosem do pizzy i ketchupem Folwark" Wszystkie zwyciężczynie proszę o przesłanie na adres matleen@gazeta.pl swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody wraz z numerem telefonu. Dane te przekażę producentowi sosów Folwark w celu dokonania
Słodkie okruszkiCałą tacę „browarka” (oszukanego piwa) przygotowałam na wczorajsze warsztaty „Kuchnia na obcasach” w naszej Akademii Smaku . Widać zrobiłam niezły żart, gdyż większość pań dało się nabrać i szklaneczki brały ostrożnie z tacy aby nie uronić odrobiny pianki ani bursztynowego płynu Niestety nie można było się napić tylko jeść łyżeczką, gdyż to jest najzwyklejszy deser z galaretki(...)rozlania do szklanek i stężenia galaretki i ubicia piany. Piwo z galaretki jest świetnym punktem rozweselenia towarzystwa, można przygotować taki deser na Prima Aprilis. Napijmy się więc za zdrowie Pań z okazji Dnia Kobiet! Porcja na ok 25 małych ” oszukanych piw” . Składniki 6 szt. galaretka pomarańczowa 6 x 400 ml wrzącej wody Galaretki pomarańczowe wsypujemy do dużej miski
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKiedy pierwszy raz usłyszałam, że koleżanka chce przygotować swoim dzieciom babkę majonezową, nie kryłam
Pan i Pani Smith w kuchniZdrowe i smaczne śniadanie to podstawa udanego dnia. Prawie każdy nasz dzień jest bardzo intensywny. Moją jedną z pasji
Pan i Pani Smith w kuchniZa oknem jesienna pogoda. Temperatura znacząco spadła...czyżby to już koniec lata? Mamy nadzieję, że
Pan i Pani Smith w kuchniSzukam słów aby opisać smak tej
Pan i Pani Smith w kuchniTo kolejny mój autorski pomysł na ciasto. Jest ono bardzo smaczne i zaskakujące w smaku. Po
Pan i Pani Smith w kuchnimoże Was zaskoczę moimi wyborami, ale tak to jest z tymi smakołykami, że o gustach się nie dyskutuje, a każdemu co innego smakuje. I miejsce Kosz piknikowy do Pani Agaty Janosz-Maduzi a powędruje, bo bardzo chętnie Quiche ze szpinakiem, szynką parmeńską, parmezanem i płatkami migdałów wypróbuję. Trafiła Pani w mój smak idealnie, a całość brzmi fajnie(...)oryginalnie. II miejsce Grill Pani Katarzyna Załuska otrzymuje bo jej Malinowe ciasto z waniliowym obłoczkiem na cudownie cynamonowym spodzie mnie intryguje. Nie dość, że wygląda idealnie, to wierzę, że smakuje genialnie. Maliny jeszcze rosną u mojej mamy w ogrodzie, więc poddam się tej kulinarnej przygodzie i chętnie z nich taki torcik przygotuję i się w nim zasmakuję. Jeszcze
Moniki SmakołykiLato pomału się kończy. Bardzo ubolewam z tego powodu. Oficjalnie przyznaję
Pan i Pani Smith w kuchniKolejny przepis na bardzo smaczną, zdrową i pożywną sałatkę. Jest to idealne rozwiązanie na pyszną kolację. Kasza
Pan i Pani Smith w kuchniKiedy po pracy nie ma obowiązków, to przychodzi taki moment, że zaczyna się myśleć i tworzyć nowe
Pan i Pani Smith w kuchniChyba mamy za dobrze... Dostaliśmy od rodziców świeże warzywa prosto z działki. Między innymi piękne, dorodne cukinie
Pan i Pani Smith w kuchniniej zrobić. Nawet ja nieczęsto ją jadałam, pomimo silnych kaszubskich korzeni. A jeżeli chodzi o zupę to... Ostatnio mama opowiedziała mi historię, jak to została zaczepiona przez starszą panią, którą zaintrygował brukwiowy zakup. "Co pani z tego robi?" - spytała starowinka. Gdy moja rodzicielka wspomniała o zupie, pani powędrowała myślami do swojej przeszłości. Pamiętała, że kiedyś (bodajże Jej mama) robiła taką(...)zupę, ale nigdy nie udało się starszej pani owej zupy odtworzyć. Poprosiła o przepis moją mamę - ta jednak była tak zaskoczona, że opowiadając mi o tym zdarzeniu, nie miała pewności, czy przekazała wszystko jak należy. Wy nie musicie się tego obawiać ;) ZUPA Z BRUKWI Składniki: - 3 litry wody - 2 średniej wielkości brukwie - 2 nogi z gęsi - 3 marchewki - 4 ziemniaki
Życie zamknięte w smakuPrzepyszne, słodkie i bardzo efektownie prezentujące się ciasto. Jest łatwe w przygotowaniu. Nie wymaga
Pan i Pani Smith w kuchniTo przepyszne danie zostało przygotowane przez męża. Kurki są dostępne, więc trzeba było dobrze je
Pan i Pani Smith w kuchniPierwsze moje wielkie wyzwanie. Siostra poprosiła mnie o zrobienie tortu w
Pan i Pani Smith w kuchniTo pomysł na prosty i smaczny deser. Smak ciasta może się za każdym razem różnić, ponieważ zależy od słodkości malin. Jest to lekkie
Pan i Pani Smith w kuchniTo moje autorskie danie. Usmażona cukinia z suszonymi pomidorami stanowi idealne połączenie. Długo zastanawiałam się
Pan i Pani Smith w kuchniUwielbiamy sałatki. Dlatego powstanie nowy dział w którym sukcesywnie będziemy dodawać nasze sprawdzone przepisy na
Pan i Pani Smith w kuchniBardzo smaczna zupa o wyrazistym smaku i aromacie. Idealna na chłodne dni. Zupę można przyrządzić ze świeżej
Pan i Pani Smith w kuchniPrzepis na smaczną przekąskę wymyślił mąż. Świetnie się sprawdziła w przypadku niezapowiedzianej wizyty znajomych. Bardzo łatwo jest ją
Pan i Pani Smith w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Smaczne bułeczki drożdżowe to idealne rozwiązanie
Pan i Pani Smith w kuchniPierwszy raz toskańską zupę pomidorową jedliśmy u koleżanki na imprezie urodzinowej
Pan i Pani Smith w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions
Pan i Pani Smith w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Ciasteczka piekłam razem z koleżankami, podczas jednego
Pan i Pani Smith w kuchniPaszteciki z kapustą i grzybami idealnie pasują
Pan i Pani Smith w kuchniPrzepis na przepyszne placki pochodzi od mamy. Podczas jednej z wizyt wspólnie je przyrządzaliśmy. Zrobiliśmy
Pan i Pani Smith w kuchniOtrzymaliśmy bardzo dużą ilość dyni. Kilka dni temu były placki, dziś przyszła kolej na zupę. Przepis
Pan i Pani Smith w kuchniJest to jedno z ulubionych ciast w naszej rodzinie. Na świętach, urodzinach, imieninach, ciasto zawsze
Pan i Pani Smith w kuchniUważam, że jest to najlepszy przepis na puszystą babkę. Piecze się ją przez godzinę w 160 stopniach dzięki czemu, jest ona niezwykle delikatna, mokra i miękka
Pan i Pani Smith w kuchniPieczony łosoś to świetny pomysł na pyszny i zdrowy obiad. Łosoś bardzo dużo zyskuje dzięki wspaniałej aromatycznej
Pan i Pani Smith w kuchniSpecjalistą od ciasta drożdżowego i wszelkich specjałów z niego
Pan i Pani Smith w kuchniJest to połączenie kilku przepisów. Zamiast płatów makaronowych jest tortilla, która doskonale się sprawdziła w
Pan i Pani Smith w kuchniDzisiaj w kuchni rządził brokuł. W wyniku połączenia wszystkich składników, powstał pyszny
Pan i Pani Smith w kuchniJest to bardzo zaskakujące i słodkie ciasto. Prawdziwym łasuchom na pewno bardzo przypadnie do gustu. Jak dla nas
Pan i Pani Smith w kuchniŁosoś i szpinak to rewelacyjne połączenie. W prosty sposób, można wyczarować bardzo wyjątkowe danie
Pan i Pani Smith w kuchniPomysłów na różne zapiekanki mamy wiele. Dziś przedstawiamy jeden z nich. Dzięki połączeniu: mięsa mielonego z pieczarkami, papryką
Pan i Pani Smith w kuchniUwielbiamy krewetki. Smażone, gotowane... w każdej postaci. Ten klasyczny sposób przygotowania, uważamy za najlepszy jaki do tej
Pan i Pani Smith w kuchniDawno nas tu nie było. Czas świąteczny, po świąteczny, majowy, jakoś długo się przeciągnął. Gotować, gotowaliśmy
Pan i Pani Smith w kuchniJest już coraz cieplej, słoneczko pięknie świeci stąd pomysł na przygotowanie bardzo
Pan i Pani Smith w kuchniJest to czas, kiedy w ogrodzie rośnie bardzo dużo borówek. Stąd pomysł, na
Pan i Pani Smith w kuchniZupa rybna nigdy dobrze mi się nie kojarzyła. Kilka lat temu, kiedy pierwszy
Pan i Pani Smith w kuchniOstatnio miałam wielka chęć na ucztę dla
Pan i Pani Smith w kuchniW ostatnim czasie jedliśmy sporo ciast. Tak się złożyło, że
Pan i Pani Smith w kuchniTeraz coś dla prawdziwych łasuchów. Pora na bardzo słodkie, smaczne i obłędnie czekoladowe
Pan i Pani Smith w kuchniTort mojego autorstwa, przygotowany na wyjątkową okazję, imprezę imieninową mojego męża. Wygląd tortu
Pan i Pani Smith w kuchniJest to idealna przekąska na imprezę. Najlepiej smakuje podana na ciepło. Przygotowanie jej jest
Pan i Pani Smith w kuchniRaz w roku można zaszaleć i nie
Pan i Pani Smith w kuchniTłusty czwartek już tuż..tuż. Faworki już były, teraz pora na przepyszne
Pan i Pani Smith w kuchniTeraz coś co idealnie pasuje na imprezę, na święta a przede wszystkim na kolację. Przysmak gajowego to nasz
Pan i Pani Smith w kuchniWspaniałym prezentem od męża była kolacja w wyjątkowym miejscu. Zaproszenie do restauracji Sztuczka w Gdyni na długo pozostanie
Pan i Pani Smith w kuchniUrlop...jak to słowo pięknie brzmi. Tydzień urlopu to mało. Jednak był on nam niezwykle potrzebny. Jesteśmy bogatsi o
Pan i Pani Smith w kuchniLato idzie wielkimi krokami, słońca coraz więcej i wolny czas staramy się spędzać
Pan i Pani Smith w kuchniOdwiedziny rodziny zmobilizowały mnie do przygotowania nowego ciasta. Truskawki są już wszędzie dostępne
Pan i Pani Smith w kuchniKolejny przepis na ciasto z truskawkami. Trzeba korzystać z okazji
Pan i Pani Smith w kuchniJeśli pojawia się tort to wiadomo, że wiąże się z tym jakaś uroczystość. Tort przygotowany na specjalną
Pan i Pani Smith w kuchnijuż zupełnie zdesperowani, bo hotel wyglądał, jakby czas się w nim zatrzymał najwyżej na roku 1982, postanowiliśmy nie szukać dalej. Po wejściu do środka skonstatowaliśmy, że oprócz recepcjonistki (pani ta pewnie święciła swą młodość w roku 1982 i była też stosownie do tych czasów ubrana, jakkolwiek była bardzo sympatyczna) byliśmy jedynymi osobami w hotelowej restauracji. Ale nic, weszliśmy dalej odważnie(...)usiedliśmy. Potwornie głodni, zamówiliśmy dania z karty, mimo słusznych naszym zdaniem obaw, czy aby nie podadzą nam tu czegoś, co również święciło swą świeżość przed 30-tu laty.:) Zanim pani recepcjonistka, i jak się okazało się również kelnerka barmanka i bufetowa przyniosła nam jedzenie, wśród śmichów i chichów krytykowaliśmy restaurację hotelową, jej wystrój, panią i jej ubiór, dziwne meble
Kuchnia Prezydentowejśrodowiskowej prowadzonej przez Patrycję Trzosek. Publiczność dopisała, swoją obecnością zaszczycili debiutujących artystów m.in.: Pan Marian Krzyżostaniak – lokalny poeta Pan Marian Krzyżostaniak, Radny Powiatu Gorzowskiego Pan Mariusz Śpiewanek, Sołtys Wsi Pani Krystyna Podsiadło, Radni Gminy Santok Pan Damian Kochmański oraz Pan Radosław Wołoszczuk, Panie z Koła Gospodyń Wiejskich i wielu innych znakomitych Gości, którym nie jest obojętna historia i tradycja Janczewa(...)bogobojny mieszkaniec Janczewa. Scenografia przygotowana była w większości przez wychowanków świetlicy. Jedno imponujące dzieło malarskie przedstawiające park dworski z zabudowaniami z przełomu XIX i XX wieku stworzyła Pani Alicja Marzec. Za nagłośnienie oraz oprawę muzyczną odpowiedzialny był Michał Pawlak – mały mieszkaniec Janczewa, uczeń klasy 6 szkoły w Santoku. Po przedstawieniu zaproszeni Goście mogli skosztować pysznych wypieków przygotowanych dzięki
kgwjanczewodostawę np. na godzinę 22 to bym ładnie i grzecznie przełożył ją na inny dzień. Rozumiem, że zdarzają się korki, jakieś nieprzewidziane problemy, itp. Normalna rzecz, zdarza się. Pani na infolinii grzecznie powiedziała, że zadzwoni do kierowcy i zapyta kiedy będzie. I oddzwoni do mnie. I faktycznie po kilku minutach oddzwoniła z informacją, że kierowca jest już blisko (finalnie przyjechał(...)dostawę 4,99. W końcu dostanę ją w tym tańszym przedziale czasowym. Wydało mi się to całkowicie oczywiste i spytałem tak tylko dla formalności. Jakież było moje zaskoczenie, gdy pani odpowiedziała, że oczywiście, że nie. Że zapłacę zgodnie z cennikiem 6,99. Nie bardzo potrafiłem zrozumieć logikę tej pani więc mówię jej, że przecież chyba powinni się trzymać cennika. Więc
Marder&Marder Manufacturepodprogowych i głębokich nurtów z zakresu psychiatrii klinicznej. Prawda okazała się prosta i banalna. Prymuska, dziewica i lekko nieogarnięta dziewoja poznaje miliardera. Pan oprócz kasy, klasy i helikoptera lubi paniami poniewierać. Brunetkami konkretnie, gdyż te przypominają mu matkę. Jak dochodzicie do tego momentu, to słychać rechot Freuda. Serio. Ad rem – pan lubi panie wiązać i spuszczać im delikatny łomot. Nasz(...)reprezentacja w piłkę kopaną, na tle reprezentacji Brazylii, czyli słabiutko i blado. Księgarnie robiły kasę na rozmarzonym narodzie kobiecym, autorka liczyła jeszcze większą kasę i produkowała kolejne dzieła a panie w amoku czytały. Tu trzeba oddać honor autorce, dzięki niej, niektóre kobiety przeczytały swoją pierwszą książkę w życiu. Niestety drogie panie, prawda jest brutalna. Za rogiem nie czeka Gray
ladykitchenotwarte blogerki- to spotkanie nie mogło się nie udać. Swoją obecnością zaszczycił nas właściciel, który jest niezwykle sympatycznym i towarzyskim człowiekiem. Czas umilił nam również uśmiechnięty menager i Pani Justyna zdobiąca nasze ciało cudownymi tatuażami z henny. Byli również goście z mediów Michał Turek z Radio Plus i Pani z gazety wyborczej z portalu Namonciaku.pl /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)spotkania. Założyciel i gospodarz w jednej osobie Aromatycznie..... Właściciel pokazuje nam jak to się " robi" w Ganeshu Blogerki kulinarne w akcji Cudowne smaki Ganesh'a Tak Pani Justyna namalowała cudownego kotka Kasi A tu zdjęcie pożyczone z bloga http://cook-land.blogspot.com/ , na którym to właśnie dla mnie Pani Justyna tworzy swoje kolejne arcydzieło Michał Turek i założycielki
Wielki apetytnamaścił jedną dziewoję. Dziewoja w momencie namaszczenia poczuła się gwiazdą i napisała odę do narodu złożoną z kilku słów uważanych za obraźliwe, miałkiej treści i niczego innego. W skrócie pani chodziło o to, że ludzie są nieestetyczni, śmierdzą, mają kompleksy, są tani, byle jacy, nic z tym nie robią a pani od tego chce się rzygać. Pojawił się jeszcze wątek(...)pudru za 150 zł i dermatologa. Kilka osób napisało pani, że najzwyczajniej w świecie jest głupia, więc pani jęła czynić wyjaśnienia, co jeszcze bardziej pokazało, że coś na synapsach w mózgu jednak nie styka. Świat blogerski i netowy podzielił się na dwie grupy. Jedna nawoływała do przebaczenia, bo młoda i głupia a druga kazała jej iść na drzewo. Zupełnie
ladykitchenDostałyśmy niedawno maila od Pani Joli z informacją, iż wydała książkę ze swoimi najlepszymi przepisami. Jednocześnie poprosiła nas byśmy podzieliły się tą informacją z naszymi czytnikami. Uważam, że przepisy są godne uwagi dlatego też zapraszamy do lektury. Pani Joli gratulujemy a Was zachęcamy do zapoznania się z publikacją i przepisami w niej zawartymi. Tym bardziej(...)zapewnia autorka "książka jest kompletnie za darmo" (tutaj informacja jak można ją pobrać): http://przepisyjoli.com/2014/06/calkowicie-za-darmo-ksiazka-kucharska-moje-najlepsze-przepisy-jola-caputa-juz-dostepna Książkę wydało wydawnictwo bookownik.pl Zapraszamy również na bloga Pani Joli http://przepisyjoli.com gdzie można znaleźć przepisy na wiele pyszności. Pozdrawiamy serdecznie panią Jolę i życzymy kolejnych sukcesów
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkilistku, układaniu jeden na drugim, czystych, dorodnych i pięknie pachnących liści aż po brzegi zdających się nie mieć dna toreb - i słowa, ciepłe i dające ogromną radość - "pamiętam jak pani mówiła, że lubi czosnek niedźwiedzi. Pomyślałam, że to panią ucieszy, poszłam do lasu i trochę pani nazbierałam. Czy tyle wystarczy?" Trochę?! Wystarczy?! Mój Boże, dawno w moim domu(...)życiu zanim trafi, gdzie trzeba. Czosnek w jajecznicy, omlecie, tortilli, twarożku, sosie do makaronu, w dwóch skrzyniach zamrażalki, i w końcu w wysłanej do Amber paczce, która najpierw zalała panią w okienku pocztowym, ale po technicznych poprawkach pakowania, dotarła jednak szybko i niemal bezboleśnie, dla czosnku oczywiście! Wielkie torby wypchane czosnkiem, niczym wory z pieniędzmi, ucieszyły mnie niebywale
KUCHARNIAminut. Keksówka wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto. Jest szybkie i łatwe co widać, ale to nie koniec zalet! Najważniejsze zostaje mimo ekspresowego tempa wykonania i stopnia trudności dla pani domu pokroju "legalnej blondynki" - jest smak, jest zapach, chciałoby się powiedzieć "jest moc!". Jest. Wszystko na miejscu zostaje :) W domu pachnie niesamowicie!! :))) Zapach wspaniale się rozchodzi i zaprasza(...)dedykacja o której była mowa wyżej. Tak się sympatycznie złożyło, że luty to czas gdzie nie tylko jedna fajna Anka się urodziła (ah ta skromność nasza)! Urodziny tej Pani mają wiele wspólnego z tym ciastem, gdyż to właśnie ona stworzyła CZAJ KORZENNY (i nie tylko). Tak więc Pani Ani z Ziarenkowa , Czarodziejko Ziarenek, Mistrzyni łączenia przypraw, jeszcze raz życzymy
Wypisz WymalujSzachownica inaczej upieczona przez panią Tereskę :) ******************************************************************************* 2. Babka serowa upieczona przez panią Tereskę ******************************************************************************* 3. Ciasto Meksykańskie upieczone przez panią Krystynę M. ***************************************************************************** 4 . Ciasto Meksykańskie upieczone przez panią Karolinę
Sama słodycz i szczypta chilinigdy nie próbowałam. Dopiero teraz wiem ile straciłam.. Ten ser to dla mnie wspomnienie dzieciństwa na wsi, wakacji u Babci, smak i zapach swojskiego mleka i serów. Dzięki pani Czesławie te najpiękniejsze chwile życia mogę znów przybliżyć i poczuć jakby to było wczoraj.. Po otrzymaniu przesyłki ( pani Czesława swoje sery wysyła kurierem, ser jest dobrze zabezpieczony, opakowany(...)złego mu się w transporcie zdarzyć nie może, dostajemy go tak jak pani Czesia go zapakowała ) musiałam koniecznie spróbować tak po prostu bez niczego. Odkroiłam porządny plaster i po prostu się nim delektowałam. Niebo w gębie! Wszystkich serdecznie zapraszam na stronę pani Zarzeckiej, gdzie znajdziecie wszelkie informacje o produkcji sera, dostępnych smakach, cenniku...Jednym słowem wszystko co potrzebne by dowiedzieć
Z Majeczką w kuchnidziewczyny. Co ciekawe, po ślubie nie rozpieszczamy swoich partnerów już tak bardzo – prezenty walentynkowe dla żony / męża kupuje 70% uczestników badania. Ponadto badania wykazały, że to panowie chętniej niż panie kupują droższe podarunki. Przeznaczanie ponad 200 zł na upominek dla żony zadeklarowało aż 28% mężczyzn. Wyniki badań pokazują, że znaczna część pytanych wciąż pozostaje upominkowymi tradycjonalistami. Najczęstszym prezentem dla pań(...)kwiaty. Otrzymuje je co druga mama oraz 7 na 10 pań od swoich partnerów. W przypadku żon i partnerek na drugim miejscu jest biżuteria, a na trzecim kosmetyki. Niestety panie są mniej hojne od panów i najczęściej wybierają bezpieczne i tradycyjne prezenty np. kosmetyki. Trend ten jednak powoli się zmienia. Co ciekawe zarówno kobiety, jak i mężczyźni, coraz chętniej obdarowują
IMPRESJA SMAKUgdyż odpowiedzi już nie dostałam.Następnego dnia poirytowana już dość mocno, zadzwoniłam do firmy i poprosiłam o usunięcie tej domeny i mojego konta. Miła pani zapytała dlaczego, więc odpowiedziałam, że nie mam możliwości ustawienia jej i nie mogę się doprosić, aby zrobił ktoś z pracowników domena.pl. Pani zaproponowała swoją pomoc i ustawiła "coś" Po wpisaniu(...)domena.pl!Artykuł ukazał się również na portalu >Przepis na Kobietę<27. stycznia 2014r.Czuję się w obowiązku poinformować Was, że skontaktowała się ze mną pani Karolina z domena.pl. Przeprosiła mnie za zaistniałą sytuację i zaproponowała w ramach rekompensaty darmowe roczne korzystanie z pakietu hostingowego. Przystałam na tę propozycję po namyśle, gdyż i tak miałam
Codzienna kuchnia niecodziennaDzień Kobiet. Dedykacja dla wszystkich Pań tworzących i czytających blogi kulinarne. Kochane Panie, czytam Wasze przepisy i podziwiam wkład pracy z którego niejednokrotnie korzystałem. Przy okazji Dnia Kobiet (Tym ,które nie świętują też), życzę dużo zdrowia, siły i kulinarnej weny do dalszej pracy. Życzę, abyście były kochane i doceniane przez 365 dni w roku. W prezencie(...)kwiatki z mojego kulinarnego ogródka i trochę okazjonalnej poezji. W prezencie dla pań- J. Tuwim. A że Pan Bóg ją stworzył, a szatan opętał, Jest więc odtąd na wieki i grzeszna i święta, Zdradliwa i wierna, i dobra i zła, I rozkosz i rozpacz, i uśmiech i łza... I anioł i demon, i upiór
Kulinarny karnet Christophera