Sernik na zimno na dwa sposoby! 194Kruchy spód, schłodzony sernik, dojrzałe owoce i świeża, orzeźwiająca mięta to idealne połączenie na gorące, letnie dni. Mimo iż ciasto nie wymaga pieczenia, to przy jego
Kuchnia Pani Wiosny
Tzatziki 168Uwielbiam ten grecki dip w bardziej ostrym wydaniu, z czosnkiem i dużą ilością startego, świeżego ogórka. Idealny do głównego dania, grillowanego mięsa ale również do wegetariańskich
Kuchnia Pani Wiosny
Pieczony łosoś na liściach młodego szpinaku 189Krótki moment zastanowienia... Jak opisać to co widzicie? Delikatną rybę przenika aromat kilku przypraw. Proporcję są wyważone. Królować musi łosoś. Dodatki jednak nie są zupełnie nieme
Kuchnia Pani Wiosny
Kurczak, holenderski ser i suszone pomidory! 173Lubię powroty do rodzinnego domu. Nawet na kilka dni. Tą ciepłą atmosferę, grę świateł w salonie i małe, kolorowe bukieciki mojej mamy. Uwielbiam inspiracje, które zawsze
Kuchnia Pani Wiosny
Sałatka z gruszką i parmezanem 169Ileż straciłby świat bez parmezanu. I sałatek! Tyle w nich kolorów i przenikających się smaków. Gruszka na ciepło z odrobiną miodu i prażony słonecznik, doskonały ser
Kuchnia Pani Wiosny
Wytrawny tort czekoladowy z pomarańczą! 211Czasami przychodzą takie dni, że trudno wyobrazić sobie, że życie mogłoby istnieć bez czekolady. To taki słodki przyjaciel. Na wyciągnięcie ręki. Jeśli tak samo jak ja
Kuchnia Pani Wiosny
Sałatka z kurczakiem 1811Przyznam, że szczęście ostatnio odwiedziło moją kuchnię. Mam tu na myśli kilka paczuszek z tureckimi przyprawami. Dostałam i jestem wdzięczna. Nawet bardzo! I o ile nazwy
Kuchnia Pani Wiosny
Wegetariańska grochówka 199Dystans. Nabierz go. Tylko sporo, bo na pewno w życiu Ci się przyda. Oddal się od problemów. Staną się malutkie. Zapraszam Cię dziś do mojej kuchni
Kuchnia Pani Wiosny
Lekko cytrynowy pstrąg z cykorią 179Wróciłam. Zrobiłam kilka kroków wstecz. Zaczęłam szukać siebie, ukrytej gdzieś głęboko. Musiałam przejść przez długi korytarz, zbudowany z ludzkich oczekiwań. Trafiłam do domu. A tam
Kuchnia Pani Wiosny
Kruche ciasteczka z konfiturą jeżynowo-malinową 193Kruche, słodkie ciasteczko i wytrawna, lekko kwaśna konfitura jeżynowo - malinowa. Piękny kształt i wyśmienity smak. Idealne na Święta. Z prawdziwą wanilią i aromatyczną cytryną. Rozpływają się
Kuchnia Pani Wiosny
Orzechowe kule z kokosem 167Przychodzi taki moment w życiu, kiedy trzeba na chwilę zwolnić. Przyjrzeć się samemu sobie i ocenić sprawiedliwie. Czy warto tracić zdrowie i życie na marzenia, które
Kuchnia Pani Wiosny
Sernik mój dyniowy 190Czasami tak trudno zacząć i zrobić pierwszy krok. Zdecydować, w którą pójść stronę. Zrezygnować z przyzwyczajeń i sięgnąć po coś nowego. Nie warto w życiu iść
Kuchnia Pani Wiosny
Boże Narodzenie! 186W te piękne Święta Bożego Narodzenia, życzę Wam dużo nadziei, refleksji i magicznej atmosfery. Prawdziwych wzruszeń, miłości i szczerych przyjaciół. Melodii kolęd i migoczącej choinki. Zasłużonego
Kuchnia Pani Wiosny
Drożdżowa babka z masą bakaliową 214Drożdżowa babka. Niby taka banalna. Na pierwszy rzut oka, nie widzimy co skrywa w środku. Trochę tak w życiu jest, że za szybko oceniamy, za szybko
Kuchnia Pani Wiosny
Tiramisu z gorącymi malinami 189“Wiesz co naprawdę dokucza w samotności? Wcale nie to, że wieczorami nie ma się do kogo odzywać, nie to że trzeba samotnie podróżować, i nie to
Kuchnia Pani Wiosny