Tradycja! Uwielbiam ten coroczny rytuał i przedświąteczne krzątanie się w kuchni. Już od dziecka razem z siostrą pomagałyśmy mamie przy malutkich ciasteczkach. Na Śląsku Cieszyńskim są
Kuchnia Pani WiosnyWyobrażacie sobie Święta bez piernika? Bez zapachu korzennych przypraw i tego aromatycznego smaku? Pierniczki z agrestową konfiturą są niesamowicie oryginalne. Przenika się w nich smak lekko
Kuchnia Pani WiosnySkładniki na ciasto: 2 białka 200g cukru pudru 240g włoskich orzechów mielonych starta skórka z cytryny do wykończenia ciasteczek: orzechy laskowe Sposób wykonania: Białka ubić na
Kuchnia Pani WiosnyWyśmienite ciasteczka z alkoholowym wnętrzem! Składniki na ciasto: 320g biszkoptów 240g cukru pudru 120g masła w temp. pokojowej 6 łyżek mleka 2 łyżki gorzkiego kakao Sposób
Kuchnia Pani WiosnyNajlepsze jakie kiedykolwiek jadłam! Pamiętam jak mama zrobiła go po raz pierwszy... Nie mogłam się nim najeść... Jest leciutkie, bo bez mąki i ma doskonale wyważoną
Kuchnia Pani WiosnyTo fenomenalny napój alkoholowy pochodzący z Indii. Oprócz tego, że zawiera różne rodzaje alkoholu jest też przyjemnie cytrusowy, słodki i uzależniający! Przygotowuje się go w dużych
Kuchnia Pani WiosnyDomowa kiełbasa bardzo różni się od tej zakupionej w sklepie. Ma głębszy i wyraźniejszy smak. Intensywnie pachnie czosnkiem i majerankiem. U mnie w domu przygotowywana jest
Kuchnia Pani Wiosny"Murzyn" jest tradycyjnym daniem na Śląsku Cieszyńskim, bez którego nie obędzie się żadne Wielkanocne Śniadanie. Stanowił on kiedyś obok kolorowych pisanek swoistego rodzaju rewanż za mokry
Kuchnia Pani WiosnyWesołych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy! Pachnącej rzeżuchy, smacznego jajka i pysznej szyneczki. Bogatego zajączka, dużo zdrówka i szczęścia! Mokrego Dyngusa i moc radości:) I przede
Kuchnia Pani WiosnyOdkąd pamiętam na Wielkanoc piekło się w moim domu różnego rodzaju babki. Nigdy nie gościły u nas popularne mazurki. Ta tradycja jakoś nas ominęła, pozostawiając babkę
Kuchnia Pani WiosnyBlog skończył wczoraj pierwszy roczek!:)) Z tej okazji postanowiłam zrobić coś pierwszy raz w życiu - upiec chleb. Wiem, że to nie proste zadanie, dlatego przepis podkradłam
Kuchnia Pani WiosnyDanie wybitnie proste i każdemu dobrze znane:) Idealne na lipcowe obiady - lekkie i orzeźwiające. Pyszne z roztopionym masłem lub śmietaną. Dodatkowo można ślicznie wykończyć brzegi pierożków
Kuchnia Pani WiosnyUwielbiam agrest. Słodko - kwaśne, obłędnie idealne kule. Tego lata owoce późno dojrzały, dlatego w lipcu udało mi się jeszcze zerwać z krzaka ostatnie bardzo słodkie owoce
Kuchnia Pani WiosnyRolada wołowa to mój sposób na przywołanie dzieciństwa. Potrawa do perfekcji opanowana przez moją mamę. Wypracowany przez lata przepis wykorzystywany przez nią na każde ważne uroczystości
Kuchnia Pani Wiosny