W przerwie pomiędzy nowymi przepisami na Cieszyńskie ciasteczka Bożonarodzeniowe, przesyłam Ci mój drogi Czytelniku zdjęcia tych ciasteczek, o których nie możesz zapomnieć. Pojawiły się na moim
Kuchnia Pani WiosnyPrzepraszamy za naszą miesięczną nieobecność
Pan i Pani Smith w kuchniCzy masz, mój drogi czytelniku, wszystko to, czego potrzebujesz i o czym marzysz? Czy ciągle patrzysz z nadzieją w przyszłość i czekasz na to co da
Kuchnia Pani WiosnyChciałam Cię dziś czymś zaskoczyć. Dostarczyć nowych doznań. Odłożyć nudę na najwyższą półkę. Bo zasługujesz na coś oryginalnego. Pamiętaj o sobie. Zawsze. I doceniaj się. Bądź
Kuchnia Pani WiosnyPotrafisz być bezinteresownie dobry? Życzyć każdemu jak najlepiej? Czy zdajesz sobie sprawę, mój drogi Czytelniku, że dla każdego "wystarczy". Bo przecież jeśli komuś będzie lepiej, to
Kuchnia Pani WiosnyNa początek najlepszy, według mnie, deser, który ostatnio cieszy się coraz większą popularnością. Najlepiej prezentuje się w pucharku w formie deseru i taki przepis Wam przekażę
Kuchnia Pani WiosnyTa delikatna, zielona zupa to doskonały pomysł na pierwsze danie, zwłaszcza podczas tak gorącego lata. Jej żywy, zielony kolor i aksamitny smak przyciągnie każdego miłośnika kremów
Kuchnia Pani WiosnySernik to klasyk. Trudno jednak o jedyny, słuszny przepis na to ciasto. Pewny jest jeden składnik - biały ser! Mój sernik ma trzy poziomy: kruche ciasto na
Kuchnia Pani WiosnyKrewetki idealnie spełniają się jako przystawka, jak również danie główne. Jest mnóstwo sposobów ich przyrządzania, a jednym z nich są smażone krewetki na oliwie z oliwek
Kuchnia Pani WiosnyOdpowiedni na niedzielny obiad, albo na każdy inny dzień, by zabić w kuchni nudę! Karczek przygotowany w piekarniku, staje się mięciutki i delikatny, a jego wierzch
Kuchnia Pani WiosnyPamiętam jak kilka lat temu, będąc we Francji, zadziwiła mnie olbrzymia różnorodność serwowanych tam tart. Ludzie piekli je z przeróżnymi nadzieniami, zarówno na słodko jak
Kuchnia Pani WiosnyNa upalne dni polecam orzeźwiający deser z mrożonych truskawek i dojrzałych, świeżych bananów! Oryginalnie podany w czekoladowej miseczce, słodzony miodem i przybrany pachnącymi malinami prosto z
Kuchnia Pani Wiosny" Przyszłam na świat, by korzystać z życia i jego darów, a czekolada jest jednym z najbardziej kuszących." Jeanne Bourin Każdemu z nas zdarza się gorszy dzień
Kuchnia Pani WiosnyUwielbiam wyruszać na poszukiwania inspiracji do ogrodu i wyciąć dorodną, jeszcze ciepłą od promieni słonecznych, cukinię. To wspaniałe warzywo, które towarzyszy mi od dzieciństwa!;) Chyba nie
Kuchnia Pani WiosnyKapusta pekińska nie należała do moich ulubionych warzyw, dopóki nie wypróbowałam przepisu na sałatkę z kukurydzą, prażonym słonecznikiem i właśnie kapustą pekińską w roli głównej. Tym
Kuchnia Pani Wiosny