pan - 500 przepisów (strona:17/34)

Chleb Rosyjski - żytni mocnorazowy 228

wtedy to jest najlepszy do krojenia i kosztowania. Się piecze.Mocnożytni, mocnorazowy chleb rosyjski.Mocnożytni, mocnorazowy chleb rosyjski.Mocnożytni, mocnorazowy chleb rosyjski.inspirował przepis z książki Elaboracion artesanal del pan - Linda Collister, Anthony Blake

Grahamka, weka i kajzerka
Polędwiczka wieprzowa z pieczoną dynią i dressingiem miodowym / Pork tenderloin with roasted pumpkin and honey dressing 257

roast until soft for about 15 minutes.Slice pork loin into 1 cm slices and rub thoroughly with salt, paprika and pepper, next drizzle with olive oil.Preheat a large frying pan with 2 tbsp of oil and add pork. Cook for 2-3 minutes on each side (not too long) until no longer pink. Next place on a plate

karmelowy
Grzane wino / Mulled wine 176

się wina dodajemy sok z 1 plasterka pomarańczy i dobrze mieszamy. Tuż przed podaniem dodajemy miodu (1 łyżeczka), plasterek pomarańczy i cytryny. Gotowe :)!***** We pour the wine into the pan and we add the vanilla sugar, the cinnamon sugar, cloves and ginger. We boil the wine to simmer, stirring constantly (we don't bring the wine to a boil

Projekty ze smakiem
Makaron z cukinii i bułeczki focaccia / Pasta with zucchini and scones focaccia 179

Składniki / Ingredients:4 cukinie / 4 courgettes1 (400 g) puszka pomidorów cherry bez miąższu / 1 (400 g) can of cherry tomatoes without pulp70 g parmezanu (starty

Projekty ze smakiem
Naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym / Pancakes with cream cheese and strawberry mousse 163

flour, milk, water, and again, we mix for smoothly together. If the dough is too thick, we add a little water and mix. We fry the pancakes for pan on both sides, lightly. We make stuffing after frying all the pancakes. In a bowl, we crumble cottage cheese a fork, we add egg yolk, sugar cane and yogurt, then

Projekty ze smakiem
Grzaniec z białego wina / Mulled with white wine 173

doprowadzamy wina do wrzenia). Wino wlewamy do kubeczków (przecedzamy je). Tuż przed podaniem dodajemy miodu (1 łyżeczka), plasterek mandarynki i cytryny. Gotowe :)***** We pour the wine into the pan and we add a sugar, nutmeg, mandarin juice, cloves, raisins, pinch of rosemary and ginger. We boil the wine to simmer, stirring constantly (we don't bring the wine

Projekty ze smakiem
Placuszki z gotowanych ziemniaków / Pancakes with cooked potatoes 176

until all the ingredients to combine. We do pancakes from the mass of potato and we coat them in flour on both sides. Ready pancakes, we put in a pan with hot oil and we fry them on both sides until golden brown. Before serving, we sprinkle pancakes a sea salt to taste. Ready

Projekty ze smakiem
Lasagne 231

dalej pieczemy. Gotowe :)! ***** Peas and carrots (fresh vegetables must be washed, peeled and cut) steam cook about 20 minutes. We fry the minced meat in olive oil to hot pan. We add the tomato paste and we mix. Then, we add the wine, spices and we mix everything thoroughly. We cook for 20 minutes over low heat. We smear butter

Projekty ze smakiem
Zapiekany ryż z gruszkami i musem brzoskwiniowym / Baked rice with pears and peach mousse 164

brzoskwiniowym. ***** We boil rice in salted water for 20 minutes on low heat. When cooked rice, we must drain off the rice. We melt 4 tablespoons butter in a pan and we leave to cool. We wipe off pears into a bowl, we add bread crumbs, sugar cane and vanilla. Then, we mix well all ingredients together. We smear butter

Projekty ze smakiem
PIERNIK Z PIGWĄ - BEZGLUTENOWY. 204

jedynie do zbliżających się świąt. Nastało odliczanie, rozglądanie się za prezentami, oczekiwanie pierwszego śniegu i... czas piernika. Ale, że biały puch nie wdziera się jeszcze do naszych butów, a pan z brodą ma jeszcze moment, na czytanie listów od wiecznie grzecznych dzieci, to i piernik nie jest typowo świąteczny. Dziś jego jesienna odsłona - z pigwą w roli głównej. Cały bezglutenowy

Wypisz Wymaluj
Z serii do poczytania : Burger Room Żary 178

tymi domowymi oczywiście!Burger Room to dosyć nowe miejsce w mieście, ale nazwa ciekawa i na pewno przyciągająca.Co możemy u Nich zjeść?Wszystkie możliwe burgery, obsługa na 5+, Pan zapytał nawet o stopień wysmażenia mięsa, a od Pani, która nas kasowała dowiedzieliśmy się że burgery są grillowane - no to na prawdę wersja light takich śmieciowych jedzonek. Niestety o tych

Magiczne Życie Marty
Babeczka świąteczny pingwin 188

fakt, iż są trwałe (znacznie łatwiej przetransportować babeczki z masą cukrową niż z kremem) i stosunkowo łatwe do wykonania. Dziś proponuję Wam cukrowe trio na Święta. Pierwszy z bohaterów: Pan Pingwin.Do przygotowania wszystkich trzech dekoracji będziecie potrzebować trzech okrągłych foremek lub szklanek. Pierwsza wielkości Waszej babeczki, druga nieco mniejsza - na głowę zwierzątek i trzecia o połowę mniejsza od drugiej

Ciastkozercy
Babeczkowy bukiet na Dzień Kobiet 155

Dzień KobietPo raz pierwszy od kilku dni za oknem pojawiło się słońce. Korzystając z wiosennego nastroju i dobrego światła do zdjęć postanowiłam upiec coś specjalnie z okazji Dnia Kobiet.Drogie Panie, z okazji Waszego święta życzę Wam zawsze puszystych biszkoptów, idealnie wyrośniętych babeczek, kremu, który nigdy nie zjeżdża z tortu i  wielu ciekawych kulinarnych inspiracji :)Nasza dzisiejsza propozycja to waniliowe babeczki

Ciastkozercy
KAPUSTA Z BOCZKIEM I GRZYBAMI + PIECZONE ZIEMNIACZKI ZIOŁOWE 200

pieczonych ziemniaczkach. Teraz dokładnie czuć kruchość i delikatność boczku, który rozsypuje się na talerzu. Nic nie zakłóca tej symfonii smaków.Odmiana nr 2, czyli panna kapusta z panem boczkiem wylegują się w pysznym wywarze i czują się tam jak ryba w wodzie. Druga, równie smaczna strona medalu też zasługuje na nasze pochwały. Trzeba przyznać, że bardzo szybko widać było

Wypisz Wymaluj
Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska 197

Tradycyjnie smaży się go na ruszcie nad gorącym węglem drzewnym, soli na sam koniec i oczywiście powinien być krwisty. To zupełnie nie moja bajka, jednak nasi panowie bardzo chcieli go spróbować. W restauracjach kosztuje nie mało, dlatego mieliśmy szczęście, że podano nam go w czasie kolacji toskańskiej w naszej agroturystyce.  Dania z dziczyznyJak już wspominałam, kuchnia toskańska słynie

Chilli Czosnek i Oliwa