wykładamy masę na blachę wysmarowaną olejem lub na papier bądź folię do pieczenia i formujemy okrągłe ciasteczka. Pieczemy ok. 10-15 minut. Orzechy laskowe. Cytryna. Pan posyłający komplementy. Nowe buty. Jasna pościel. Chwila obecna. I uczucie pozornego przemijania
Weganizm infantylnyzewnątrz w każdej chwili swojego życia? Wiem, że niektórzy tak robią, ale wciąż uczą nas, by jednak emocje tłumić, zwłaszcza te, które zwą się "negatywnymi". Wystarczy, że Pani lub Pan w sklepie ma niesmak na twarzy, jakiś grymas, może jeszcze jest w stosunku do nas niegrzeczny lub zupełnie obojętny, a już chcemy go w myślach wyklinać (generalizuję, jestem tego świadoma
Weganizm infantylnyhour in a mixture of garlic, sweet&hot paprika, marjoran, caraway seeds. Then fry for 5 min and translate into a deep pot. In the same frying pan fry little onion with both paprika (don't add paprika a hot oil, becasue it loses it's flavour!). Onion move to meat, add water ant boil for 1 hour
bastalenazielone oliwki. Usmażone chlebki wypełniłam farszem oraz podałam z sosem tzatziki. Chlebki proponuję wykonać z tego przepisu lub wypróbować szybszą, smażoną wersję czyli Pitę Pan. Z drożdży, wody, cukru i łyżki mąki zrobiłam rozczyn (15min. do wyrośnięcia). Następnie do miski przesiałam szklankę mąki, wlałam rozczyn, posoliłam i zagniotłam ciasto. Ponownie pozostawiłam do wyrośnięcia
bastalenawykonaniem poczekam jak wrócimy do Norge, bo tam łosoś bardziej norweski ;) muszę tylko pomyśleć nad zastąpieniem pora. placki z kaszy gryczanej z fetą i wędzonym łososiem I znów Pan łosoś. A co?! krem z pieczonych buraków Buraczanej diety ciąg dalszy. Tym razem w zupie.Ciąg Dalszy Nastąpi
bastalenawśród igieł przepracowała, to dziecku nawet powieka nie drgnęła ;) Poza tym, że był dzielny to okazał się w 100% facetem. A dlaczego? Bo oprócz cioci był jeszcze Pan Doktor, jak dla mnie za mało dziecięcy. Lucjanek chyba też tak stwierdził, bo przywitał go kupą serdeczności, fontanną i jak każdy Polak po jedzeniu, nie zapomniał o... siarczystym beeeknięciu! O mamo
bastalenaDawno nie piekłam chleba...i dlatego dziś upiekłam aż dwa....jeden z nich to chleb drwala ..z gotowej mieszanki od Pana Adama..Takie mieszanki to super sprawa...wystarczy tylko woda i zawartość torebek...Ta gotowa mieszanka zawiera trzy torebki..jedną z mąką , drugą z drożdżami, a trzecią z dodatkami..czyli pestkami dyni i siemienia lnianego oraz ziarnami słonecznika
Moje domowe kucharzeniejakiegoś czasu używam tylko drożdżesuszone i jestem zadowolona..Bułeczki maślane z miodem są bardzo pyszne..polecam..a przepis podpatrzyłam u p. Adama.Moje nie wyglądają tak pięknie jak u pana Adama...ale były smaczne...ja z racji braku maślanki [ myślałam , że mam w domu..i tak było ..ale mój mężulek wypił..] musiałam coś wykombinować...bo rozczyn rósł..i trza było
Moje domowe kucharzeniewystarczy biszkopt..masa budyniowa ..i dowolny dżem.. Szykuje się konkurs z okazji 3 rocznicy bloga...Warto będzie brać udział...jak na razie mam gwarantowane 3 nagrody od pewnego Pana....a dokładniej to będą 3 zestawy nagród ..o nagrodach i sponsorze oczywiście napiszę w osobnym poście...zaglądajcie..a dowiecie się co będzie można wygrać.. Biszkopt 6 jajek 1 szkl
Moje domowe kucharzeniepolewą z białej czekolady Kulinarny lans Szybka babka na majonezie Kurczę pieczone Babka wielkanocna Kurpinka gotuje Babka gryczana z ricottą Latosiowy dom Babeczki drożdżowe pani kaczuszki Babeczka cytrynowa pana zająca Lejdi of the house Chocolate chip cupcakes Bananowe fairy cakesBananella w wydaniu muffinowym Mania wypiekania Babka cytrynowa Babeczki-owieczkiBabka piaskowo-makowa Mały Bezglutek Bezglutenowe muffiny ziemniaczane Mi smakuje Jogurtowa babka
Moje domowe kucharzeniePan pizza jak nic, dobra na każdy wieczór ;) Składniki:2 szklanki mąki pszennej10g drożdży3/4 szklanki letniej wody1/4 szklanki mlekaSól1 łyżka olejuDodatki:12 plasterków salami1 paprykaPół puszki kukurydzy1 cebula150g tartej mozzarelli 3 pieczarki3 łyżeczki przecieru pomidorowegoBazylia, oreganoPrzepis:Do miseczki wlewamy letnią wodę i mleko, dodajemy drożdże i mieszamy aż do ich rozpuszczenia. Do osobnej miski przesypujemy mąkę i dodajemy rozczyn
Emcia PichciPrzez kilka godzin udało nam się wysłuchać wielu ciekawostek i porad, które na pewno wykorzystam. Spotkania składało się z części teoretycznej, praktycznej oraz szybkiego kursu obsługi programu Lightroom Photoshop. Pan Jakub opowiedział o akcesoriach potrzebnych do stworzenia ciekawego tła dla fotografowanych potraw, oświetleniu czy ustawieniach aparatu. Najważniejszą rzeczą w stworzeniu perfekcyjnego zdjęcia jest kompozycja i zapanowanie nad światłem
Mania GotowaniaDziś mój kochany Pan M. ma urodzinkiSTO LAT kotku oby wszystkie plany i marzenia do spełnienia w tym roku udało Ci się zrealizować.Z tej okazji chce Wam zaprezentować mój patent na pyszny tort 3Z.Tort, który zawsze się udaj, zawsze wszystkim smakuje i jak tyko raz go zrobicie będzie robić go zawsze. Czytaj więcej
Farmażonypamięta urodziny miał wczoraj. Z braku czasu i prawdę mówiąc braku produktów na torcia, musiałam wymyślić coś na szybko. I jak zawsze powstało coś z niczego, a że Pan M jest fanem kawy , to z przepisem trafiłam w 10.To troszkę coś dla smakoszy tiramisu, w smaku dość przypominające ten znany włoski deser. Czytaj więcej
FarmażonyEntliczek pentliczek, czerwony stoliczek....Naszło mnie ostatnio na różności z jabłkami -(Pan robaczek nie byłby zadowolony ;)Zapewne to przez brak świeżych/sezonowych owoców i warzyw. Już mi się tęskni za wiosną , ale póki ich nie mamy, trzeba wykorzystać to co jest.Wracając do jabłuszek.... na tapecie mamy ostatnimi czasy - placki, chipsy, jabłka w cieście ,ciasto w jabłkach yyy pieczone
Farmażony