minutes.For the Port and cherry sauce heat up the oil in a saucepan over medium heat, then sauté the onion until translucent. Increase the heat to high, deglaze the pan with the port and cook until most of the port has evaporated. Add the cherries, stock and jam, bring to a boil and simmer until the sauce has thickened
karmelowygorące są równie pyszne! Mój Mąż prosi czasem nawet, abym je zrobiła po prostu na obiad!! Bez żadnych dodatków w postaci mięsa czy surówki:) No to robię, jak Pan sobie życzy:D Cała przyjemność po mojej stronie - mam ekspresowy i przede wszystkim MEGA TANI obiad, a familia szczęśliwa i najedzona do syta (następnego dnia faszeruję ich nadprogramową ilością wszelakich surówek
Słodko-Słony Świat IlonyUwielbiam wszelkiego rodzaju kasze!Jaglaną , gryczaną , jęczmienną i mannę.Staram się z nich przyrządzać smakowite dania , które zachwycą nawet tych , którzy z kaszą nie są za pan brat!Tak było i tym razem!Racuszki z manny zrobione na sobotnie , leniwe śniadanie zachwyciły domowników!Dodatek żurawiny tylko dopełnił całość i sprawił , że wszyscy prosili o dokładkę! SKŁADNIKI: - kasza manna
Ostra na Słodkodzień!Za pomoc … za dopingowanie i za całą atmosferę jaką razem udało nam się stworzyć!Bez Was nie dałabym rady!!! Dziękuję! :*******************************************************************Wielkie podziękowania również dla Pani Marysi i Pana Wojciecha , za cierpliwość … pomoc … cenne rady … i przesympatyczną atmosferę , jaką udało nam się stworzyć!Dziękuję
Ostra na Słodkowybrałam na ostro i na słodko ;) Fantastyczne gnocchi … ryby , chrupiące warzywa …. a do tego obłędny ( naprawdę obłędny!!! ) sernik … tarta z truskawkami … i delikatna pana cotta( Mama dodatkowo delektowała się tiramisu i sorbetem z owocami :D ) Z pełnymi brzuchami wyruszyliśmy do swoich pokoi! Nie wiem jak inni , ale ja padłam jak zabita!! W sobotę wczesna pobudka
Ostra na Słodkogłównych ról w spotkaniu ).Czemu jak na skrzydłach? W „kościach” czułam , że warsztaty będą rewelacyjne!Warsztaty prowadził mistrz cukiernictwa p. Tomasz Deker i szef kuchni Knorr p. Piotr Murawski ( pana Piotra miałam okazję poznać biorąc udział w konkursie Bitwa na Smaki ( relacja ) , gdzie był jednym z jurorów.Nie mogłam się doczekać warsztatów , ponieważ ich tematyka była totalnie trafiona w „moje
Ostra na Słodkomnie w domu.Mięciutkie , delikatne żeberka w słodkim sosie chilli.Niesamowicie delikatne … niesamowicie aromatyczne.Ostry smak chilli przegryziony delikatnym słodkim posmakiem mleczka kokosowego.Naprawdę pyszne!Polecam! Zarówno paniom jak i panom :DSKŁADNIKI:* żeberka – ok. 800 g* olej – 4 łyżki* imbir – 0,5 łyżeczki* świeże papryki chilli – 2 szt* czosnek – 3 ząbki* bulion
Ostra na Słodkokrakersy.Wyczuwalny kminkowo – czosnkowy smak i aromat unosi się w całym domu.Takie ciasteczka są fajnym pomysłem na imprezową przekąskę , albo coś do pochrupania przy piwku i meczu.Polecam!Nie tylko panom ;)SKŁADNIKI:* mąka pszenna – 150 g* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* sól – 0,5 łyżeczki* kminek – 2 łyżki* suszona cebula – 1 łyżka* woda – 100 mlDODATKOWO
Ostra na Słodkofantastyczną sałatkę!Połączenie świeżych, chrupiących sałat z przepysznym łososiem, smażonym tofu i przepysznym dressingiem jest świetnym pomysłem na lekką kolację.Gwarantuję , ze posmakuje nawet tym najbardziej wybrednym!A panowie, którzy za mięskiem przepadają też do końca zjedzą z przyjemnością!Polecam!SKŁADNIKI:* sałata endywia – 1 garstka* cykoria radicchio – 1 garstka* rukola – 1 garstka* świeży ogórek
Ostra na SłodkoPRZEMIŁEJ OBSŁUGI, która cały czas dbała o to , by niczego nam nie brakowało – dzięki takim osobom Restauracja jest miejscem , do którego wraca się z przyjemnością!WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA PANA KUCHARZA , którego dania zadowolą podniebienia wielbicieli kuchni włoskiej.WIELKIE PODZIĘKOWNIA DLA GROUPON , za kolejną możliwość wzięcia udziału w tej wspaniałej akcji , jaką jest TYDZIEŃ RESTAURACJI!Miejsce eleganckie , z klasą ….Ceny
Ostra na SłodkoWIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA PRZEMIŁEJ OBSŁUGI – dzięki takim osobom Restauracja jest miejscem , do którego wraca się z ogromną przyjemnością!I ja z całą pewnością tak zrobię!WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA WSPANIAŁEGO PANA KUCHARZA – gratuluję talentu!WIELKIE PODZIĘKOWNIA DLA GROUPON , za kolejną możliwość wzięcia udziału w tej wspaniałej akcji , jaką jest TYDZIEŃ RESTAURACJI! Was serdecznie zapraszam zarówno do Restauracji Vidok
Ostra na Słodkowskazuje wnętrze wypełniają przepisy zarówno synowej, jak i teściowej.Śniadania … obiady … słodkie desery … pomysły na podwieczorki … kolacje czy też okazje takie jak Wigilia i Wielkanoc.Obie Panie nie zapomniały też o dzieciach – dla nich również znajdziemy wiele smakołyków.W każdym dziale konkurują ze sobą przepisy i synowej i teściowej – widać tutaj połączenie tradycji i nowoczesności
Ostra na Słodkoused the toaster, but you can use the oven). Toasts pour olive oil. We wash tomato, dry and cut into slices. We melt a knob of butter in a pan over low heat. Take off the heat, we add the spices and mix everything together. We put on toast two slices of tomato, sprinkle with salt, then we pour
Projekty ze smakiempasztet, dodajemy plasterek pomarańczy i wkładamy pasztet do lodówki do ścięcia. ***** We wash and dry livers, we cut the shallots. We put a piece of butter on a pan, we put the shallots and add the garlic and thyme. We fry until the onion has softened. Then, we put the liver and pour a little whiskey. Livers fry about
Projekty ze smakiemchałkę. Okazało się to banalne. Wystarczył dobry przepis i... maszyna do chleba ;) W maszynę wrzucam składniki i ustawiam na wyrabianie i wyrastanie ciasta, reszta to już pikuś bo miły pan w maszynie odwala cała brudną robotę i urabia sobie "ręce".Przepis znalazłam na "kotlecie" . Jest idealny, chałka jest świeża i smaczna około 3 dni, ta z piekarni na drugi
Z butelką mleczka w tle