pan - 500 przepisów (strona:13/34)

Ciasto Orzechowe 235

gotowe) .Gotowe :) czy nie jest banalne ?  UWAGA!!! Ciasto jest kruche i delikatne więc uważamy przy krojeniu ;) Ostatnio natknąłem się na FB na pewien utworek pewnego pana :) Do dziś słucham tego non stop. Oczywiście z gatunku indie folk :) HozierFrom Eden  Pozdrowionka i udanej niedzieli Michał

Gotuj Z Muzyką
Cielęcina w sosie sardelowym 243

ponownie Pan Makłowicz spowodował, że koniecznie musiałam coś ugotować. Tym razem chodziło o cielęcinę. Niestety nie udało się kupić cielęcej polędwicy na medaliony - no dobra , nawet nie próbowałam. Kupiłam cielęce sznycle.  Z cielęciną mam taki problem, że robię ją rzadko i potem nigdy nie pamiętam czy mi smakowało czy nie do końca. Kojarzy mi się też z głębokim

Stare Gary
Fondue czekoladowe 128

mamy 30 września, czyli dzisiaj świętują nasi chłopcy! :)I moje drogie Panie, może zaserwujcie w ten dzień swoim mężczyznom zmysłowy deser, idealny na romantyczny wieczór?! :)Jeżeli nie macie naczynia do fondue, to można użyć metalowej podstawki do herbaty/naczynia + świeca typu podgrzewacz i garnuszek, a jak tego też nie posiadacie, to wystarczy czekoladę z kremówką roztopić w garnku na kuchence

Kraina Miodem Płynąca
Rolada z indyka z nadzieniem dyniowym i sosem z cydru / Pumkin turkey roulade with apple cider gravy 187

bakers twine.In a medium oven-proof skillet heat remaining oil over a medium-high heat. Brown turkey on all sides. Pour apple cider and 1/4 cup chicken stock in pan. Place in oven and bake until chicken is cooked through, about 30-35 minutes. Use a meat thermometer to make sure it’s fully cooked, it should read 75 oC.Once

karmelowy
Poranna kawka z syropem z agawy 134

blasku słońca, z ukochanej moki, to kawa pełna aromatu. Włosi mawiają, że kawę najlepiej to w ogóle nie słodzić cukrem białym …Ja moją kawę słodzę zamówionym w sklepie u Pana Marka SKWORCU,orginalnym meksykańskim produktem- SYROPEM Z AGAWYSyrop z agawy jest trzykrotnie słodszy niż cukier biały a jednocześnie jego indeks glikemiczny IG jest 4-5 razy niższy

Z Kuchni Do Kuchni
Kassler z kiszoną kapustą pieczony w rękawie 198

kapusty,jarmuzu,brukwi badz kapusty kiszonej.Moga to byc zeberka,schab,karczek lub boczek.Kassler obok Sauerbraten to dwa sztandarowe dania kuchni niemieckiej.Nazwa nie pochodzi jednak od miasta Kassel,ale od pana Cassel,pewnego masarza z Berlina,ktory jest jego autorem.Ten berlinski klasyk podbil swoim smakiem rowniez sasiadujaca Austrie i Szwajcarie.Nie ma niemieckiej restauracji,ktora by nie miala w menu Kasslera.Danie jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rolmopsy 140

Takie domowe rolmopsy super sprawdzą się na różne okazje, zwłaszcza dla Panów na zagryzkę. Ale ja lubię takie rolmopsy zjeść bez okazji. Bo ja śledzie w każdej postaci uwielbiam i już.4 solone śledzieZalewa :3,5 szk wody1 szk octu 10%1 łyżeczka białej gorczycy1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu ziarnistegosól do smakucukier do smaku2 liście laurowe2-3 ziarna ziela angielskiego1 cebula1

Ewa w kuchni
Tydzień w moim telefonie XXXXXXV 123

przepisów niestety. Ale zachęcam do zapoznania się z listą z zeszłego roku - myślę, że coś Was zainteresuje na pewno.Przechodzę do podsumowania w zdjęciach i życzę Wam wspaniałego tygodnia!* Pan piernik z Pepco  * nareszcie Cię mam :) a już chciałam zamawiać przez allegro  * miły początek dnia! * jedno z lepszych śniadań  * tyle zapasów na zimę :) od firmy Orzech * idealna

Magiczne Życie Marty
Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto / Christmas roast duck with port and cherry sauce 223

minutes.For the Port and cherry sauce heat up the oil in a saucepan over medium heat, then sauté the onion until translucent. Increase the heat to high, deglaze the pan with the port and cook until most of the port has evaporated. Add the cherries, stock and jam, bring to a boil and simmer until the sauce has thickened

karmelowy
CHRUPIĄCE KRĄŻKI CEBULOWE - ONION RINGS 213

gorące są równie pyszne! Mój Mąż prosi czasem nawet, abym je zrobiła po prostu na obiad!! Bez żadnych dodatków w postaci mięsa czy surówki:) No to robię, jak Pan sobie życzy:D Cała przyjemność po mojej stronie - mam ekspresowy i przede wszystkim MEGA TANI obiad, a familia szczęśliwa i najedzona do syta (następnego dnia faszeruję ich nadprogramową ilością wszelakich surówek

Słodko-Słony Świat Ilony
Racuszki z kaszy manny z żurawiną 147

Uwielbiam wszelkiego rodzaju kasze!Jaglaną , gryczaną , jęczmienną i mannę.Staram się z nich przyrządzać smakowite dania , które zachwycą nawet tych , którzy z kaszą nie są za pan brat!Tak było i tym razem!Racuszki z manny zrobione na sobotnie , leniwe śniadanie zachwyciły domowników!Dodatek żurawiny tylko dopełnił całość i sprawił , że wszyscy prosili o dokładkę! SKŁADNIKI: - kasza manna

Ostra na Słodko
Backstage – sesja kulinarna " od kuchni " 158

dzień!Za pomoc … za dopingowanie i za całą atmosferę jaką razem udało nam się stworzyć!Bez Was nie dałabym rady!!! Dziękuję! :*******************************************************************Wielkie podziękowania również dla Pani Marysi i Pana Wojciecha , za cierpliwość … pomoc … cenne rady … i przesympatyczną atmosferę , jaką udało nam się stworzyć!Dziękuję

Ostra na Słodko
Bitwa Na Smaki 142

wybrałam  na ostro i na słodko ;)  Fantastyczne gnocchi … ryby , chrupiące warzywa …. a do tego obłędny ( naprawdę obłędny!!! ) sernik … tarta z truskawkami … i delikatna pana cotta( Mama dodatkowo delektowała się tiramisu i sorbetem z owocami :D )  Z pełnymi brzuchami wyruszyliśmy do swoich pokoi! Nie wiem jak inni , ale ja padłam jak zabita!!   W sobotę wczesna pobudka

Ostra na Słodko
Warsztaty pieczeniowe z Kasią 142

głównych ról w spotkaniu ).Czemu jak na skrzydłach? W „kościach” czułam , że warsztaty będą rewelacyjne!Warsztaty prowadził mistrz cukiernictwa p. Tomasz Deker i szef kuchni Knorr p. Piotr Murawski ( pana Piotra miałam okazję poznać biorąc udział  w konkursie Bitwa na Smaki  ( relacja ) , gdzie był jednym z jurorów.Nie mogłam się doczekać warsztatów , ponieważ ich tematyka była totalnie trafiona w „moje

Ostra na Słodko
Żeberka w słodkim sosie chilli 172

mnie w domu.Mięciutkie , delikatne żeberka w słodkim sosie chilli.Niesamowicie delikatne … niesamowicie aromatyczne.Ostry smak chilli przegryziony delikatnym słodkim posmakiem mleczka kokosowego.Naprawdę pyszne!Polecam! Zarówno paniom jak i panom :DSKŁADNIKI:* żeberka – ok. 800 g* olej – 4 łyżki* imbir –  0,5 łyżeczki* świeże papryki chilli – 2 szt* czosnek – 3 ząbki* bulion

Ostra na Słodko