pan - 500 przepisów (strona:13/34)

Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto / Christmas roast duck with port and cherry sauce 252

minutes.For the Port and cherry sauce heat up the oil in a saucepan over medium heat, then sauté the onion until translucent. Increase the heat to high, deglaze the pan with the port and cook until most of the port has evaporated. Add the cherries, stock and jam, bring to a boil and simmer until the sauce has thickened

karmelowy
CHRUPIĄCE KRĄŻKI CEBULOWE - ONION RINGS 242

gorące są równie pyszne! Mój Mąż prosi czasem nawet, abym je zrobiła po prostu na obiad!! Bez żadnych dodatków w postaci mięsa czy surówki:) No to robię, jak Pan sobie życzy:D Cała przyjemność po mojej stronie - mam ekspresowy i przede wszystkim MEGA TANI obiad, a familia szczęśliwa i najedzona do syta (następnego dnia faszeruję ich nadprogramową ilością wszelakich surówek

Słodko-Słony Świat Ilony
Racuszki z kaszy manny z żurawiną 174

Uwielbiam wszelkiego rodzaju kasze!Jaglaną , gryczaną , jęczmienną i mannę.Staram się z nich przyrządzać smakowite dania , które zachwycą nawet tych , którzy z kaszą nie są za pan brat!Tak było i tym razem!Racuszki z manny zrobione na sobotnie , leniwe śniadanie zachwyciły domowników!Dodatek żurawiny tylko dopełnił całość i sprawił , że wszyscy prosili o dokładkę! SKŁADNIKI: - kasza manna

Ostra na Słodko
Backstage – sesja kulinarna " od kuchni " 180

dzień!Za pomoc … za dopingowanie i za całą atmosferę jaką razem udało nam się stworzyć!Bez Was nie dałabym rady!!! Dziękuję! :*******************************************************************Wielkie podziękowania również dla Pani Marysi i Pana Wojciecha , za cierpliwość … pomoc … cenne rady … i przesympatyczną atmosferę , jaką udało nam się stworzyć!Dziękuję

Ostra na Słodko
Bitwa Na Smaki 171

wybrałam  na ostro i na słodko ;)  Fantastyczne gnocchi … ryby , chrupiące warzywa …. a do tego obłędny ( naprawdę obłędny!!! ) sernik … tarta z truskawkami … i delikatna pana cotta( Mama dodatkowo delektowała się tiramisu i sorbetem z owocami :D )  Z pełnymi brzuchami wyruszyliśmy do swoich pokoi! Nie wiem jak inni , ale ja padłam jak zabita!!   W sobotę wczesna pobudka

Ostra na Słodko
Warsztaty pieczeniowe z Kasią 162

głównych ról w spotkaniu ).Czemu jak na skrzydłach? W „kościach” czułam , że warsztaty będą rewelacyjne!Warsztaty prowadził mistrz cukiernictwa p. Tomasz Deker i szef kuchni Knorr p. Piotr Murawski ( pana Piotra miałam okazję poznać biorąc udział  w konkursie Bitwa na Smaki  ( relacja ) , gdzie był jednym z jurorów.Nie mogłam się doczekać warsztatów , ponieważ ich tematyka była totalnie trafiona w „moje

Ostra na Słodko
Żeberka w słodkim sosie chilli 197

mnie w domu.Mięciutkie , delikatne żeberka w słodkim sosie chilli.Niesamowicie delikatne … niesamowicie aromatyczne.Ostry smak chilli przegryziony delikatnym słodkim posmakiem mleczka kokosowego.Naprawdę pyszne!Polecam! Zarówno paniom jak i panom :DSKŁADNIKI:* żeberka – ok. 800 g* olej – 4 łyżki* imbir –  0,5 łyżeczki* świeże papryki chilli – 2 szt* czosnek – 3 ząbki* bulion

Ostra na Słodko
Smażone ciasteczka ( do piwa ) 362

krakersy.Wyczuwalny kminkowo – czosnkowy smak i aromat unosi się w całym domu.Takie ciasteczka są fajnym pomysłem na imprezową przekąskę , albo coś do pochrupania przy piwku i meczu.Polecam!Nie tylko panom ;)SKŁADNIKI:* mąka pszenna – 150 g*  proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* sól – 0,5 łyżeczki* kminek – 2 łyżki* suszona cebula – 1 łyżka* woda – 100 mlDODATKOWO

Ostra na Słodko
Sałatka z łososiem i smażonym tofu 210

fantastyczną sałatkę!Połączenie świeżych, chrupiących sałat z przepysznym łososiem, smażonym tofu i przepysznym dressingiem jest świetnym pomysłem na lekką kolację.Gwarantuję , ze posmakuje nawet tym najbardziej wybrednym!A panowie, którzy za mięskiem przepadają też do końca zjedzą z przyjemnością!Polecam!SKŁADNIKI:* sałata endywia – 1 garstka* cykoria radicchio – 1 garstka* rukola – 1 garstka* świeży ogórek

Ostra na Słodko
KREWETKI , OŚMIORNICE, KARMAZYN I SKAKANIE W SZPILKACH PRZEZ OGRODZENIE czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W PAŁACU BONEROWS 191

PRZEMIŁEJ OBSŁUGI, która cały czas dbała o to , by niczego nam nie brakowało – dzięki takim osobom Restauracja jest miejscem , do którego wraca się z przyjemnością!WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA PANA KUCHARZA , którego dania zadowolą podniebienia wielbicieli kuchni włoskiej.WIELKIE PODZIĘKOWNIA DLA GROUPON , za kolejną możliwość wzięcia udziału w tej wspaniałej akcji , jaką jest TYDZIEŃ RESTAURACJI!Miejsce eleganckie , z klasą ….Ceny

Ostra na Słodko
TARTA CZEKOLADOWA … LODY Z WIŚNIAMI … MIĘTUS , KURCZAK …. I MANDAT! – czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W RESTAURAC 191

WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA PRZEMIŁEJ OBSŁUGI – dzięki takim osobom Restauracja jest miejscem , do którego wraca się z ogromną przyjemnością!I ja z całą pewnością tak zrobię!WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA WSPANIAŁEGO PANA KUCHARZA – gratuluję talentu!WIELKIE PODZIĘKOWNIA DLA GROUPON , za kolejną możliwość wzięcia udziału w tej wspaniałej akcji , jaką jest TYDZIEŃ RESTAURACJI! Was serdecznie zapraszam zarówno do Restauracji Vidok

Ostra na Słodko
KUCHNIA DOMOWA – SYNOWA KONTRA TEŚCIOWA / RECENZJA 152

wskazuje wnętrze wypełniają przepisy zarówno synowej, jak i teściowej.Śniadania … obiady … słodkie desery … pomysły na podwieczorki … kolacje czy też okazje takie jak Wigilia i Wielkanoc.Obie Panie nie zapomniały też o dzieciach – dla nich również znajdziemy wiele smakołyków.W każdym dziale konkurują ze sobą przepisy i synowej i teściowej – widać tutaj połączenie tradycji i nowoczesności

Ostra na Słodko
Grzanki z pomidorem i masłem / Toast with tomato and butter 176

used the toaster, but you can use the oven). Toasts pour olive oil. We wash tomato, dry and cut into slices. We melt a knob of butter in a pan over low heat. Take off the heat, we add the spices and mix everything together. We put on toast two slices of tomato, sprinkle with salt, then we pour

Projekty ze smakiem
Drobiowy pasztet z pomarańczą / Chicken pate with orange 214

pasztet, dodajemy plasterek pomarańczy i wkładamy pasztet do lodówki do ścięcia. ***** We wash and dry livers, we cut the shallots. We put a piece of butter on a pan, we put the shallots and add the garlic and thyme. We fry until the onion has softened. Then, we put the liver and pour a little whiskey. Livers fry about

Projekty ze smakiem
Ecie plecie - chałka 165

chałkę. Okazało się to banalne. Wystarczył dobry przepis i... maszyna do chleba ;) W maszynę wrzucam składniki i ustawiam na wyrabianie i wyrastanie ciasta, reszta to już pikuś bo miły pan w maszynie odwala cała brudną robotę i urabia sobie "ręce".Przepis znalazłam na  "kotlecie" . Jest idealny, chałka jest świeża i smaczna około 3 dni, ta z piekarni na drugi

Z butelką mleczka w tle