kapusty,jarmuzu,brukwi badz kapusty kiszonej.Moga to byc zeberka,schab,karczek lub boczek.Kassler obok Sauerbraten to dwa sztandarowe dania kuchni niemieckiej.Nazwa nie pochodzi jednak od miasta Kassel,ale od pana Cassel,pewnego masarza z Berlina,ktory jest jego autorem.Ten berlinski klasyk podbil swoim smakiem rowniez sasiadujaca Austrie i Szwajcarie.Nie ma niemieckiej restauracji,ktora by nie miala w menu Kasslera.Danie jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Takie domowe rolmopsy super sprawdzą się na różne okazje, zwłaszcza dla Panów na zagryzkę. Ale ja lubię takie rolmopsy zjeść bez okazji. Bo ja śledzie w każdej postaci uwielbiam i już.4 solone śledzieZalewa :3,5 szk wody1 szk octu 10%1 łyżeczka białej gorczycy1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu ziarnistegosól do smakucukier do smaku2 liście laurowe2-3 ziarna ziela angielskiego1 cebula1
Ewa w kuchniprzepisów niestety. Ale zachęcam do zapoznania się z listą z zeszłego roku - myślę, że coś Was zainteresuje na pewno.Przechodzę do podsumowania w zdjęciach i życzę Wam wspaniałego tygodnia!* Pan piernik z Pepco * nareszcie Cię mam :) a już chciałam zamawiać przez allegro * miły początek dnia! * jedno z lepszych śniadań * tyle zapasów na zimę :) od firmy Orzech * idealna
Magiczne Życie Martyminutes.For the Port and cherry sauce heat up the oil in a saucepan over medium heat, then sauté the onion until translucent. Increase the heat to high, deglaze the pan with the port and cook until most of the port has evaporated. Add the cherries, stock and jam, bring to a boil and simmer until the sauce has thickened
karmelowygorące są równie pyszne! Mój Mąż prosi czasem nawet, abym je zrobiła po prostu na obiad!! Bez żadnych dodatków w postaci mięsa czy surówki:) No to robię, jak Pan sobie życzy:D Cała przyjemność po mojej stronie - mam ekspresowy i przede wszystkim MEGA TANI obiad, a familia szczęśliwa i najedzona do syta (następnego dnia faszeruję ich nadprogramową ilością wszelakich surówek
Słodko-Słony Świat IlonyUwielbiam wszelkiego rodzaju kasze!Jaglaną , gryczaną , jęczmienną i mannę.Staram się z nich przyrządzać smakowite dania , które zachwycą nawet tych , którzy z kaszą nie są za pan brat!Tak było i tym razem!Racuszki z manny zrobione na sobotnie , leniwe śniadanie zachwyciły domowników!Dodatek żurawiny tylko dopełnił całość i sprawił , że wszyscy prosili o dokładkę! SKŁADNIKI: - kasza manna
Ostra na Słodkodzień!Za pomoc … za dopingowanie i za całą atmosferę jaką razem udało nam się stworzyć!Bez Was nie dałabym rady!!! Dziękuję! :*******************************************************************Wielkie podziękowania również dla Pani Marysi i Pana Wojciecha , za cierpliwość … pomoc … cenne rady … i przesympatyczną atmosferę , jaką udało nam się stworzyć!Dziękuję
Ostra na Słodkowybrałam na ostro i na słodko ;) Fantastyczne gnocchi … ryby , chrupiące warzywa …. a do tego obłędny ( naprawdę obłędny!!! ) sernik … tarta z truskawkami … i delikatna pana cotta( Mama dodatkowo delektowała się tiramisu i sorbetem z owocami :D ) Z pełnymi brzuchami wyruszyliśmy do swoich pokoi! Nie wiem jak inni , ale ja padłam jak zabita!! W sobotę wczesna pobudka
Ostra na Słodkogłównych ról w spotkaniu ).Czemu jak na skrzydłach? W „kościach” czułam , że warsztaty będą rewelacyjne!Warsztaty prowadził mistrz cukiernictwa p. Tomasz Deker i szef kuchni Knorr p. Piotr Murawski ( pana Piotra miałam okazję poznać biorąc udział w konkursie Bitwa na Smaki ( relacja ) , gdzie był jednym z jurorów.Nie mogłam się doczekać warsztatów , ponieważ ich tematyka była totalnie trafiona w „moje
Ostra na Słodkomnie w domu.Mięciutkie , delikatne żeberka w słodkim sosie chilli.Niesamowicie delikatne … niesamowicie aromatyczne.Ostry smak chilli przegryziony delikatnym słodkim posmakiem mleczka kokosowego.Naprawdę pyszne!Polecam! Zarówno paniom jak i panom :DSKŁADNIKI:* żeberka – ok. 800 g* olej – 4 łyżki* imbir – 0,5 łyżeczki* świeże papryki chilli – 2 szt* czosnek – 3 ząbki* bulion
Ostra na Słodkokrakersy.Wyczuwalny kminkowo – czosnkowy smak i aromat unosi się w całym domu.Takie ciasteczka są fajnym pomysłem na imprezową przekąskę , albo coś do pochrupania przy piwku i meczu.Polecam!Nie tylko panom ;)SKŁADNIKI:* mąka pszenna – 150 g* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* sól – 0,5 łyżeczki* kminek – 2 łyżki* suszona cebula – 1 łyżka* woda – 100 mlDODATKOWO
Ostra na Słodkofantastyczną sałatkę!Połączenie świeżych, chrupiących sałat z przepysznym łososiem, smażonym tofu i przepysznym dressingiem jest świetnym pomysłem na lekką kolację.Gwarantuję , ze posmakuje nawet tym najbardziej wybrednym!A panowie, którzy za mięskiem przepadają też do końca zjedzą z przyjemnością!Polecam!SKŁADNIKI:* sałata endywia – 1 garstka* cykoria radicchio – 1 garstka* rukola – 1 garstka* świeży ogórek
Ostra na SłodkoPRZEMIŁEJ OBSŁUGI, która cały czas dbała o to , by niczego nam nie brakowało – dzięki takim osobom Restauracja jest miejscem , do którego wraca się z przyjemnością!WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA PANA KUCHARZA , którego dania zadowolą podniebienia wielbicieli kuchni włoskiej.WIELKIE PODZIĘKOWNIA DLA GROUPON , za kolejną możliwość wzięcia udziału w tej wspaniałej akcji , jaką jest TYDZIEŃ RESTAURACJI!Miejsce eleganckie , z klasą ….Ceny
Ostra na SłodkoWIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA PRZEMIŁEJ OBSŁUGI – dzięki takim osobom Restauracja jest miejscem , do którego wraca się z ogromną przyjemnością!I ja z całą pewnością tak zrobię!WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA WSPANIAŁEGO PANA KUCHARZA – gratuluję talentu!WIELKIE PODZIĘKOWNIA DLA GROUPON , za kolejną możliwość wzięcia udziału w tej wspaniałej akcji , jaką jest TYDZIEŃ RESTAURACJI! Was serdecznie zapraszam zarówno do Restauracji Vidok
Ostra na Słodkowskazuje wnętrze wypełniają przepisy zarówno synowej, jak i teściowej.Śniadania … obiady … słodkie desery … pomysły na podwieczorki … kolacje czy też okazje takie jak Wigilia i Wielkanoc.Obie Panie nie zapomniały też o dzieciach – dla nich również znajdziemy wiele smakołyków.W każdym dziale konkurują ze sobą przepisy i synowej i teściowej – widać tutaj połączenie tradycji i nowoczesności
Ostra na Słodko