ogórki - 26028 przepisów (strona:238/1736)

Pierś z kurczaka w cieście francuskim 184

piersi kurczaka w panierce to mam dla Was propozycję. Pierś z kurczaka z ogórkiem, papryką i serem żółtym zapiekane w cieście francuskim. To moja propozycja na wielkanocny obiad. Pychotka Składniki: podwójna pierś z kurczaka 300g ciasta francuskiego pół małego słoiczka papryki konserwowej 4 ogórki konserwowe 8 plasterków sera żółtego jajko sól, pieprz Sposób wykonania: Pierś z kurczaka podzielić(...)kotlety, lekko rozbić, posolić i popieprzyć. Ciasto francuskie podzielić na 4 równe prostokąty, każdy prostokąt ponacinać z dwóch stron tworząc grzebienie. Paprykę i ogórki pokroić w słupki. Na środek ciasta kłaść pierś z kurczaka, paprykę, ogórki i 2 plastry sera żółtego.Grabienie ciasta przeplatać na przemian, podwijając pod spód kotleta. Posmarować kotlety roztrzepanym jajkiem, piec w piekarniku

Cukiernia Pychotki
Sałatka gyrosowa 106

stole podczas większości naszych domowych imprez. Znika najszybciej. Niby nic nadzwyczajnego a zawsze się przyjmuje niezależnie od okoliczności spotkania. Składniki: 2 filety z kurczaka 1 puszka kukurydzy 5 ogórków konserwowych 1/2 kapusty pekińskiej ketchup majonez przyprawa do gyrosa szczypta vegety olej Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na oleju z dodatkiem przyprawy do gyrosa. Wykładamy(...)usmażone mięso na dno salaterki. Na mięso wykładamy 1/2 sosu wykonanego z 5 łyżek ketchupu i 5 łyżek majonezu. Na sos układamy odsączoną kukurydzę, na nią pokrojone w kostkę ogórki. Na ogórki pozostałą część sosu. Sos przykrywamy posiekaną kapustą pekińską. Posypujemy ją szczyptą vegety. Niektórzy do sałatki gyros dodają jeszcze pokrojoną w kostkę cebulę, ja tego nie robię

MojaQchnia.pl
Sałatka z makaronem, kabanosem i ogórkiem konserwowym 258

duza czerwona papryka 4-5 ogórków konserwowych 150 g kabanosów 1/2 pęczka pietruszki majonez sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Przelać zimną wodą, odcedzić. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić na mniejsze kawałki. Pietruszkę drobno posiekać. Do miski przełożyć makaron, dodać paprykę, ogórki, kabanosy i pietruszkę, doprawić do smaku solą

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka z ogórków z czosnkiem i ostrą papryką 95

miłośnika czosnku. SKŁADNIKI: 5 kg ogórków 8 łyżek soli 6 łyżek ostrej papryki  4 główki czosnku 1 kg cukru 1/2 l. octu 1 szklanka oliwy PRZYGOTOWANIE: Nieobrane ogórki pokroić z grubsze plastry, dodać sól, wymieszać i odstawić na 6 godzin. Po tym czasie, odlać wydzielony sok, doprawić drobno posiekanym czosnkiem i papryką. Cukier, ocet i oliwę zagotować(...)zalać ogórki. Odstawić na kolejne 6 godzin. Powkładać do słoików, nie gotować

Kopystką po garach
Wegański placek po więgersku 189

sojowych al'a schabowych lub kostki sojowej 1 czerwona papryka 2 cebule 2 puszki pomidorów ( u mnie jedna puszka pomidorów na ostro, druga łagodna) 4 duże lub 6 mniejszych ogórków kiszonych 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chilli 2 - 3 łyżeczek kminku 4 ziela angielskie 2 liście laurowe dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie: Gulasz: 1. Kotlety sojowe(...)bulion możemy przechować w lodówce i wykorzystać później.  2. Cebule obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.  Paprykę myjemy oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w kostkę.  Ogórki kiszone również kroimy w kostkę.  3. Cebulę smażymy na oleju do zeszklenia, dodajemy paprykę i ogórki i smażymy przez około 10 min, co jakiś czas mieszając

Mój pomysł na
Sałatka gyros 134

mięso do miski. Do tego dodajemy również przyprawę gyros i mieszamy ręką aż mięso się połączy z przyprawą. Mięso odstawiamy na chwilę, żeby przeszło smakiem przypraw. W tym czasie ogórki i paprykę siekamy w drobną kostkę. Cebulę siekamy w cienkie piórka oraz kapustę pekińską siekamy w piórka. Kukurydzę odsączamy z wody. Przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju, aż się(...)zarumieni. Wszystkie składniki kolejno układamy w misce: mięso, ketchup, ogórki, cebula, kukurydza, papryka, majonez, ketchup, kapusta. Składniki możemy układać dowolnie, ważne tylko by mięso było na dnie a kapusta na samej górze

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka gyros 218

mięso do miski. Do tego dodajemy również przyprawę gyros i mieszamy ręką aż mięso się połączy z przyprawą. Mięso odstawiamy na chwilę, żeby przeszło smakiem przypraw. W tym czasie ogórki i paprykę siekamy w drobną kostkę. Cebulę siekamy w cienkie piórka oraz kapustę pekińską siekamy w piórka. Kukurydzę odsączamy z wody. Przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju, aż się(...)zarumieni. Wszystkie składniki kolejno układamy w misce: mięso, ketchup, ogórki, cebula, kukurydza, papryka, majonez, ketchup, kapusta. Składniki możemy układać dowolnie, ważne tylko by mięso było na dnie a kapusta na samej górze

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka warstwowa z ciecierzycy i fasoli Jaś 129

jedzenie, więc pasuje do wielu potraw i ładnie wygląda w sałatce warstwowej. Ta sałatka jest bardzo prosta do zapamiętania, bo zawiera 2 rodzaje strączków (fasolę i ciecierzycę), 2 rodzaje ogórka (kiszony i szklarniowy), oraz czerwone dodatki kolorystyczne (paprykę i rzodkiewkę). Jest sycąca i pyszna. Jeśli się bardzo spieszysz możesz użyć fasoli i ciecierzycy z puszki.   Składniki: 200 g ugotowanej(...)ukręcony z 5 łyżek oliwy, łyżki octu jabłkowego, łyżki miodu, ze szczypty świeżo mielonego pieprzu, słodkiej papryki i połowy łyżki ziaren sezamu czerwona papryka umyta i oczyszczona 4 kiszone ogórki pokrojone na kawałki zielony ogórek szklarniowy obrany i pokrojony w plasterki kilka rzodkiewek pokrojonych w plasterki odrobina szczypiorku do dekoracji   Jak przygotować sałatkę warstwowa z ciecierzycy i fasoli

Ugotowane pozamiatane
Zupa ogórkowa 162

zupa, która każdy zna. Jest łatwa i szybka do przygotowania. Zupa ogórkowa to po prostu smak dzieciństwa! Składniki: 500 g żeberek wieprzowych Włoszczyzna (por, seler, marchewka, pietruszka) 7 ogórków kiszonych 5 ziemniaków Śmietana 18% Opis przygotowania: Go garnka z wodą wrzucamy mięso, kawałek selera, połowę pora oraz 1 pietruszkę i gotujemy wszystko przez godzinę. Po tym czasie wyjmujemy seler(...)oraz pietruszkę. Marchewkę oraz ziemniaki obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę i wrzucamy je do gotującego się wywaru. Całość gotujemy jeszcze przez ok. 15 minut. Ogórki trzemy na tarce o średnich oczkach i dodajemy je do zupy. Gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut. Na końcu dodajemy 4 łyżki śmietany oraz posiekany koperek. Zupę podajemy z ugotowanymi żeberkami

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zapiekanka ryżowa z wędzonym kurczakiem 383

takich jak zielony groszek, czerwona papryka, czy ogórki. Koniecznie musicie spróbować! ;-) SKŁADNIKI 2 udka z wędzonego kurczaka 300 g ryżu 1 słoik czerwonej papryki konserwowej 1 mały słoik ogórków konserwowych 1 puszka zielonego groszku konserwowego 1 duża (330 g) kwaśna śmietana 18% 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 150 g żółtego sera 2 kulki mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz, oregano(...)Duże naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ryż ugotować na miękko z odrobiną soli, przełożyć do dużej miski. Dodać obrane mięso z kurczaka, pokrojoną na mniejsze kawałki paprykę, pokrojone ogórki, odcedzony z zalewy groszek, śmietanę i koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce i również wmieszać w pozostałe składniki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki

Passions hobbies life
PASTA JAJECZNA Z SEREM I OGÓRKIEM KISZONYM 187

kanapki? Polecam pyszną pastę kanapkową z jajka z dodatkiem sera i ogórka kiszonego. Jest naprawdę smaczna, bardzo pożywna i nie wymaga dużej ilości czasu w przygotowaniu.  Polecam pastę także na śniadanie Wielkanocne. Do pasty jajecznej użyłam  majonez kremowy  od  Folwark . Składniki: * 5 jajek * 2 ogórki kiszone * 4 łyżki sera startego na dużych oczkach(...)twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach (żeby był jeszcze drobniejszy dodatkowo siekam go jeszcze nożem na desce). Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę, osuszyć na ręczniku papierowym. Szczypiorek również drobno pokroić.  Jajka, ogórki, ser i szczypiorek umieścić w misce, wymieszać. Dodać majonez, musztardę, sól

Zrób to smacznie
Pasta z makreli i ogórka 172

Pasta z makreli i ogórka Połączenie wędzonej makreli z twarogiem, zielonym ogórkiem i cebulą to smaczna pasta na śniadanie, albo kolację. Ogórek dodaje sałatce lekkości, a cebula ostrości. Odrobina curry podkręca smak i nadaje paście charakter. Składniki: 1 wędzona makrela 200 g twarogu (najlepiej półtłustego) 1 ogórek gruntowy (lub pół ogórka wężowego) 1/2 czerwonej lub białej cebuli 1 łyżka śmietany(...)Mięso z makreli obieramy ze skóry i wyciągamy ości. Rozdrabniamy widelcem. Dodajemy twaróg i rozdrabniamy go razem z rybą widelcem, aby konsystencja była w miarę jednolita. Dodajemy śmietanę, jogurt, ogórka startego ze skórką na tarce o grubych oczkach oraz posiekaną drobno cebulę. Dodajemy curry i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Pasta z makreli i ogórka

Trzeci talerz
Sałatka z kurczakiem 183

gotowa. kawałek wędzonego kurczaka  1 saszetka ryżu 2-3 ogórki konserwowe 1 ogórek zielony 1-2 papryki 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula fioletowa ketc hup, majonez sól, pieprz koperek Ryż ugotować i ostudzić.Kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki.Paprykę , cebulę i ogórki pokroić w kostkę.Wszystko razem wymieszać, dodać sól,pieprz , majonez i ketchup

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z tuńczykiem i cieciorką 339

pieprz 1. Do przygotowania sałatki użyłam tuńczyka w wodzie. Odsączamy go na sitku. 2. Cieciorkę i kukurydzę z chili dokładnie płuczemy. 3. Jajka obieramy, kroimy w kostkę, tak samo ogórki, pora i paprykę. 4. Składniki przekładamy do miski, dokładnie mieszamy. 5. Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki oraz majonez. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. 6. Mieszamy wszystko jeszcze raz i odstawiamy(...)sałakę na dwie godziny. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: ciecierzyca , jajko , kukurydza , majonez , na szybko , ogórki , papryka , ryby , sałatka , tuńczyk

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Rybka paprykowo-ogórczasta 151

jakieś 5 minut. Ogórki kroimy w niezbyt cienkie słupki i dorzucamy na patelnię. Dokładamy przecier pomidorowy, po chwili próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po dołożeniu ogórków nie dusimy już zbyt długo, papryka po upieczeniu i smażeniu będzie mięciutka, wręcz będzie się rozpadała, a ogórki powinny pozostać chrupiące. Na koniec, po lekkim ostudzeniu, otulamy usmażoną

Pichceniomania