marchewka 2 zabki czosnku 1 łodyga selera naciowego 1 łyżka przecieru pomidorowego czubata 500 g mięsa mielonego wieprzowe albo indyk 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1 litr wywaru/rosołku warzywnego albo z kurczaka 1/2 litra passaty pomidorowej
Cooking for Emilyprzykład większość ulubionych suszonych ziół. Jeśli lubicie pikantne dania, całość możecie doprawić ostrą lub wędzoną papryką. Wybierzcie też ulubione mięso na pulpeciki, pasuje tu mielona wieprzowina, wołowina, kurczak, indyk lub mięso mieszane. Ważne, by dobrze zrumienić mięso na patelni przed dodaniem pozostałych składników - to gwarantuje najlepszy smak sosu. Klopsiki w sosie świetnie smakują z ryżem, ziemniakami, kluskami z gotowanych
Lekcje w kuchnibardzo łatwy", dzięki czemu jest odpowiedni nawet dla początkujących kucharzy Pasztet drobiowy. Pasztet drobiowy Na pasztet można wziąć kurę lub użyć innego drobiu np. gęsi albo indyka. Bardzo dobry będzie pasztet przygotowany z różnych rodzajów mięsa drobiowego. Warzywa z gotowania rosołu z kury można użyć do sałatki jarzynowej albo dodać do pasztetu i zmielić razem
Moja Książka Kucharskaświetny przepis ma klopsy w sosie pieczeniowym. Można podać je ziemniakami albo kaszą, u nas wszyscy bardzo lubią. Przepis na klopsy w sosie pieczeniowym Składniki: 800 gramów mielonej wieprzowiny, indyka lub pół na pół. 3 cebule , 1 kajzerka – najlepiej czerstwa, niecałe pół szklanki mleka, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, łyżka papryki mielonej w proszku, łyżeczka musztardy, kopiasta łyżka
Kulinarna Polskapietruszki, 60g sera camembert, 2 gruszki, 2 łyżki tartej bułki, ok. 3 łyżki wody, 2 łyżki oleju rzepakowego, sól i pieprz do smaku. 1. Zmiel 400g piersi kurczaka lub indyka. 2. Czosnek i natkę posiekaj. Warto zrobić to chwilę wcześniej, aby móc w pełni wykorzystać jego właściwości . 3. Cebulę pokrój w drobną kostkę. 4. Posiekane warzywa i natkę dodaj
Z notatnika dietetykachrupiąca, bo nie zdąży nasiąknąć sosem. Zapiekankę można zrobić z dobrze rozklepanym schabowym, ale najlepiej smakuje z kotlecikami z cienko rozbitej polędwiczki. Możecie też użyć filetów z kurczaka, lub indyka. Sposób na szybkie panierowanie Polecamy Wam nasz patent na szybkie panierowanie mięsa: wbijcie jajka do głębokiej misy i zanurzcie większą partię kotletów za jednym razem. Połowę bułki tartej wsypcie
Niedzielny kucharzkurczakiem i grzybami Ryż smażony z krewetkami Żeberka hoisin z makaronową sałatką Zupa curry z krewetkami Zielone curry z kalafiorem i brokułem Żółte curry z kurczakiem Czerwone curry z indykiem i kalafiorem ZIELONE CURRY Z TOFU Przygotowanie : 20 minut Porcje : 1-2 Składniki: – 180-200 g tofu – 1 czubata łyżka mąki kukurydzianej – 1-2 łyżki zielonej pasty curry
nietylkopasta.plzrobić z niego pyszny pasztet pieczony. Smakuje świetnie na kanapkach. Przepis na pasztet z mięsa po gotowaniu rosołu Składniki: Około 800 gramów mięsa po gotowaniu rosołu – najlepszy będzie indyk, wykorzystujemy też skórki. marchewka i pietruszka lub seler z rosołu – łącznie około 250 gramów. 2 duże cebule, 4 łyżki kaszy manny, 2 jajka, 2 łyżki majeranku, olej, sól, pieprz
Kulinarna Polskagulaszowa Sycący kociołek zimowy Rozgrzewający i sycący kociołek mięsno-warzywny Gulasz z batatami Jesienny kociołek z grzybami Szybki gulasz z indyka Gulasz mięsno-warzywny Potrawka meksykańska Gulasz z warzywami Leczo Bogracz Leczo po meksykańsku Gulasz cygański
Passions hobbies lifemakaron konjac w kształcie ryżu – 1 opakowanie 5 drobiowych klopsów o wadze ok. 100 g, ulubiona przyprawa do smaku Jak przygotować drobiowe klopsy? Mięso mielone z kurczaka lub indyka doprawiamy do smaku, ja wykorzystałam sól, pieprz i majeranek, dodajemy łyżkę zimnej wody i dokładnie wyrabiamy, formujemy klopsy, mi wyszło 5 sztuk. Jak przygotować zupę z cukinii z ryżem konjac
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPieczarki z popularnego marketu Przepyszna sałatka z marynowanymi pieczarkami Składniki (4 porcje): 170g marynowanych pieczarek (masa netto), 1 czerwona papryka, 60g zielonego groszku konserwowego (masa netto), 60g wędliny z indyka, 2 jajka , 4 łyżki posiekanego szczypiorku, łyżka dobrej jakości majonezu, łyżka jogurtu naturalnego, szczypta soli i pieprzu. Sposób przygotowania Najpierw ugotuj jajka na twardo, a następnie obierz je, pokrój
Natka Pietruszkimięsa, soczewicy i warzyw doprawionego przyprawą curry. PASZTECIKI Z MIĘSEM I WARZYWAMI SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego; 250 gramów kiełbasek merguez lub innych, dobrze przyprawionych; 200 gramów mięsa z indyka; 100 gramów brązowej soczewicy; czerwona papryka; marchewka; duża cebula; 2 łodygi selera naciowego; 1 kapusta pak choy... Artykuł Paszteciki z mięsem i warzywami w curry pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkapodaję włoski sos pomidorowy marinara. Ale oczywiście nie musicie czuć presji i koniecznie podać krokiety z sosem. Ketchup w zupełności wystarczy. Krokiety z mięsem są najlepsze. Lubię krokiety z indyka , krokiety z wołowiną , czy krokiety z kurczakiem . Dzisiaj polecam do farszu gotowaną karkówkę. Krokiety z mięsem 10 krokietów Składniki: Ciasto naleśnikowe 150 g pszennej mąki 2 jajka 500 ml mleka
codojedzeniasosie pomidorowym pieczone w piekarniku. Link do filmu z przepisem Przepis na PULPETY w sosie pomidorowym PIECZONE w piekarniku -418 Składniki: 700g mięsa mielonego z udźca indyka lub wieprzowego/wołowo-wieprzowego 1 jajko pół cebuli 4 ząbki czosnku 1 czubata łyżka natki pietruszki 4 łyżki wody sól pieprz ok. 700g domowego przecieru pomidorowego lub passaty pomidorowej 1 łyżeczka
Dieta Rozdzielna i Zdrowiekurczaka rozbite na kotlety a następnie faszerowanie zmieloną fetą, oliwkami i szynką, zwinięte w roladki i smażone. ROLADKI Z KURCZAKA SKŁADNIKI 3 piersi z kurczaka lub trzy kotlety z indyka każdy o wadze około 150 gramów; garść czarnych oliwek; kilka suszonych pomidorów; około 80 gramów sera feta; kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej; mała cebula;... Artykuł Roladki z kurczaka w sosie paprykowym
Kuchnia Tomka