na zimno - 10906 przepisów (strona:65/728)

Sernik na zimno 3032

cały sernik – kolorowy – zużyłem 4 galaretki i odrobinkę barwników spożywczych, które w zasadzie nie są konieczne, ale dzięki nim kolory są bardziej intensywne. Artykuł Sernik na zimno pochodzi z serwisu Ugotuj

Ugotuj to sam ...
Sernik na zimno z truskawkami 203

Truskawki, truskawki....korzystajmy. Dzisiaj zrobiłam sernik na zimno na serkach homogenizowanych z musem truskawkowym. Składniki: Spód 140 g ciastek kruchych 70 g masła Warstwa  serowa: 800 g serków homogenizowanych waniliowych 4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy 500 g truskawek 3/4 szklanki cukru 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny Wykonanie: Masło roztopić, wlać(...)trzech łyżkach wody. Dokładnie wszystko wymieszać i wystudzić. Wlać na masę serową i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Wierzch ozdobić truskawkami i listkami mięty. sernik na zimno z truskawkami

O kuchni z uczuciem
SERNIK NA ZIMNO Z RAFAELLO 250

Delikatny sernik na zimno, z ukrytą w środku słodką niespodzianką . Jako że truskawki już zagościły na naszych stołach, użyłam ich dla kontrastu smakowego i wizualnego. Idealny na ochłodę w te upalne dni. SKŁADNIKI (tortownica 20 cm) BISZKOPT KAKAOWY (lub paczka biszkoptów) 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka

RAROSSA
Torcik naleśnikowy z owocami 171

Dziś pełna improwizacja. Miały być naleśniki z owocami, a powstał warstwowy, przekładany torcik. Smakuje na ciepło i na zimno :) Składniki: 2 jaja 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 25 dag mąki cukier i olej do smażenia Składniki sosu: 3 jaja 1 szklanka mleka cukier waniliowy owoce sezonowe galaretka bita śmietana Wykonanie: Jaja rozbijamy z mlekiem i wodą, dodajemy mąkę(...)przyprawiamy cukrem wanilinowym. W szklanym naczyniu żaroodpornym piętnujemy naleśniki z owocami i całość zalewamy sosem waniliowym. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 min. Deser podajemy na zimno lub ciepło z bitą śmietaną

Tradycyjna Kuchnia
Ananasowy sernik na zimno 192

nią związany wysysa ze mnie dobry humor. Przepis na ten sernik wymyśliłam w zeszłą środę, kiedy wracałam z dworca do domu. W końcu prosiliście o jakieś ciasto na zimno i jest ;) Składniki (tortownica o średnicy 19cm): Spód: pół szklanki płatków owsianych firmy Kupiec łyżeczka żelatyny 3/4 szklanki soku ananasowego bez dodatku cukru (np. firmy Fortuna, ja wykorzystałam sok, który odcedziłam(...)się rozpuści następnie dodajemy płatki owsiane i gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając (około 5 minut), aż spęcznieją odstawiamy na bok, żeby wystygły, a kiedy masa będzie już zimna rozsmarowujemy ją na dnie tortownicy wyłożonej szczelnie folią spożywczą Masa serowa: ananasa kroimy w mniejsze kawałki żelatynę rozpuszczamy w gorącym soku z ananasa mieszamy ze sobą wszystkie składniki (żelatynę najlepiej

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Truskawkowa rozpusta 682

jest ciepło i słonecznie. Dlatego też mam dla Was dzisiaj przepis na lekki deser ale jakże wyśmienity. Coś co przypadnie do gustu zarowno wielbicielom truskawek, serników i deserów na zimno.  Moja dzisiejsza propozycja nie jest trudna do wykonania. Ciasto nie tylko uroczo wygląda ale także wybornie smakuje.  Delikatny biszkopt przełożony musem z truskawek na to przepyszna masa serkowa

Krakowskie smaki Ani
W ogrodzie zapanował róż 275

jest pełna różowości.A w ogrodzie kolekcja różowości jeszcze większa. Kto by pomyślał- przecież to zupełnie nie mój ulubiony kolor. Rozważmy opcje. Możemy zrobić konfiturę z płatków ucieranych na zimno. A potem wsadzić ją w pączka albo kruche rogaliki . Lub posmarować nią drożdżówkę i zapiec . Albo udekorować migdałowe włoskie ciasteczka . Ewentualnie dodać do szarlotty . Możemy płatków dodać do kremu, który(...)wierzchu powinno być samo ciasto. Pieczemy 50 minut w 180*C i za nic nie ulegamy pokusie jedzenia na ciepło, bo dostaniemy zawału, że wyszedł zakalec. Ciasto jemy na zimno zachwycając się jego aksamitną konsystencją. A oto inne róże z ogrodu. I trochę bieli, no dobra:-) Ta żurawka miała ciemne liście, ale w ciółpieniu listki rosną jej jasne. Orlik

les mirabelles
Sernik na zimno z truskawkami 224

Sezon truskawkowy rozpoczął się , wiec warto przygotować coś pysznego. Sernik na zimno nie wymaga szczególnego wkładu pracy, a efekt i smak doskonały. Zapraszam na bloga SKŁADNIKI: Na spód sernika : paczka okrągłych biszkoptów   Masa serowa: 1 kg sera mielonego  400 ml śmietanki 30% (kremówki) 2 galaretki truskawkowe 8 łyżek cukru pudru ( jak lubimy bardzo słodkie można dodać więcej) kilka(...)galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i zostawiamy, by lekko stężała. Na wierzch  zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż dobrze stężeje. Taki sernik na zimno , najlepiej przygotować na wieczór. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
MENU NA PRZYJĘCIE 235

pierś z kurczaka po królewsku Do dania drugiego będą podawane młode ziemniaki oraz surówka z młodej kapusty, koperku i sosu z cytryny i oliwy.  Przystawki na zimno i na ciepło: półmisek wędlin  owoce miseczki z: oliwkami, kiszonymi ogórkami, kaparami  pomidory z mozzarellą, mizeria   pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka z roszponką i soczewicą sałatka(...)szpinakiem roladki z bakłażana i pastą z pestek słonecznika i dyni sałatka pieczarkowa kulki drobiowe  podawane na zimno z  sos tysiąca wysp humus  z tortillą i suszonymi pomidorami  naleśniki z gorgonzolą Oprócz w/w potraw będą oczywiście jeszcze ciasta, tort i napoje :-)  Mam nadzieję, że pomogłam Wam w dokonaniu wyboru, co do jedzenia na przyjęcia domowe

pieprzny smaczek
SERNIK NA ZIMNO BANANOWO-TRUSKAWKOWY 275

Rewelacyjny sernik na zimno o smaku truskawek i bananów truskawkami z delikatną jak puch pianką truskawkową. Sernik fantastycznie pachnący owocami. SKŁADNIKI Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA TRUSKAWKOWA 500g sera 300 g jogurtu naturalnego 400 g umytych, obranych truskawek 8 łyżeczek żelatyny 150g cukru pudru MASA BANANOWA 500 g sera

RAROSSA
Pieczona szynka z kapustą 237

mięso, kapustę z owocami oraz ziemniaki. Jeśli jednak jesteście gotowi się nieco poświęcić, zapewniam że doznania smakowe z pewnością wynagrodzą ten wysiłek. Tak przygotowana szynka doskonale smakuje również na zimno jako przystawka, np. z dodatkiem domowego majonezu . Pieczona szynka z kapustą 2015-04-03 13:09:38 Pieczona szynka utrzymana w słodko-cytrusowych klimatach. Doskonała jako główne danie na ciepło(...)duszoną kapustą z jabłkami i ananasem oraz z pieczonymi ziemniakami, jak również jako przystawka na zimno. Zapisz przepis Drukuj Składniki 1kg szynki wieprzowej bez kości 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu 5 goździków 1 płaska łyżeczka owoców kolendry 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 6 owoców jałowca 2 płaskie łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego

Kulinarna Pokusa
Kotlety mielone z szynki i wędzonego boczku 260

przygotowane kotlety mielone najlepiej spożywać na ciepło, np. z ziemniakami lub pieczywem z dodatkiem czegoś kwaśnego (kiszony ogórek, marynowane grzyby, patisony lub papryka). Można ich jednak użyć także na zimno np. w charakterze dodatku do chleba. Kotlety mielone z szynki i wędzonego boczku 2015-05-04 22:30:29 Tradycyjne kotlety mielone w bardziej wyrafinowanym wydaniu – z szynki wieprzowej(...)razy odwracając. Kotlety najlepiej smakują podane na ciepło z ziemniakami lub pieczywem i z kwaśnymi dodatkami (ogórki kiszone, marynowane grzyby, patisony lub papryka), ale można je też spożywać na zimno. Uwagi Bądźmy ostrożni dodając sól, gdyż wędzony boczek potrafi zawierać jej już całkiem sporo. Warto z ostrożności posolić mniej i spróbować jak smakuje wyrobiona już masa na kotlety, nawet pomimo

Kulinarna Pokusa
Ciasto na naleśniki 288

Naleśniki... na ostro, na słodko, na ciepło, na zimno, zapiekane czy też prosto z patelni, z mięsem, z serem, z owocami, z warzywami, z dżemem, z cukrem, a może suche? Nie ważne jakie najbardziej lubimy i jak najczęściej jadamy. Jedno jest pewne - najważniejsze jest ciasto! Ciasto powinno być puszyste, miękkie, delikatne, jednak na tyle trwałe żeby nie rwało się podczas(...)takiego smażenia.  Po usmażeniu naleśnik jest sztywny, suchawy i chrupiący, jednak po chwili robi się już miękki i delikatny. Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja ostatnio uwielbiam jeść suche naleśniki bez niczego, lub (tak jak na zdjęciach widać) z odrobią śmietanki albo jogurtu. Po prostu pycha ! :) Polecam

Jedzeniomania
Spaghetti ze szparagami, wędzonym łososiem i pomidorkami koktajlowymi 232

przerzuciliśmy się na takie kluchy i jest nam z tym dobrze :) Oprócz spaghetti na talerzu znalazły się zielone szparagi (jak ja je lubię!), wędzony na zimno łosoś i koktajlowe pomidorki. Na koniec kilka płatków parmezanu i jest pysznie!       Składniki (na 4 porcje) 0,5 paczki makaronu spaghetti pełnoziarnistego pęczek zielonych szparagów(...)plastrów łososia wędzonego na zimno garść pomidorków koktajlowych 1 łyżka oliwy parmezan lub grana padano sól, pieprz do smaku   Przygotowanie: Spaghetti wrzucić do osolonego wrzątku i gotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szparagi pozbawić twardych końcówek i pokroić na 4-5 cm kawałki. Wrzucić je na rozgrzaną oliwę i smażyć 3-4 minuty mieszając

Kulinarne Inspiracje
Roladki mięsne z kapustą i ciastem francuskim 290

Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem kapusty zapieczone w cieście francuskim sprawdzą się zarówno jako danie główne jak również przekąska. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 3 duże liście młodej kapusty około 400g mięsa mielonego czerwona cebula biała część pora olej do smażenia przyprawa gyros płat ciasta francuskiego żółtko do posmarowania sezam do posypania Sposób przygotowania: Kapustę(...)obieramy i myjemy. Wkładamy do osolonego wrzątku na 3 minuty. Odcedzamy i zalewamy zimna wodą. Odcinamy wystającą część zgrubiałego nerwu (aby przy zawijaniu liść nie pękał). Cebule i por drobno siekamy i szklimy na odrobinie oleju. Mięso mieszamy z cebulką i przyprawa gyros. Płat ciasta rozwijamy i wykładamy równą warstwą masę mięsną. Pozostawiamy na szerszym boku około

Pyry na Gaz