przyczyny próchnicy - powoduje powstanie w jamie ustnej środowiska zasadowego. Skład: olej kokosowy 2 łyżki ekologiczna soda oczyszczona (wodorowęglan sodu)1 łyżeczka łyżeczka ksylitolu olejek goździkowy lub miętowy kilka kropel W niskiej szklance lub słoiku wymieszać olej kokosowy z sodą i ksylitolem aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Bez ksylitolu smak pasty był dla mnie zbyt "sodowy
IzaGotujepesto ze szczypiorku czosnkowego "pesto" z czosnku niedźwiedziego pomidorki koktajlowe w oliwie pomidory suszone w oliwie powidła z zielonych pomidorów powidła śliwkowe soliród sól sosnowa syrop miętowy syrop z fiołków śliwki w occie winogrona w occie wiśnie w słoikach, bez cukru wiśnie w occie
królestwo garówwersji wytrawnej „przechodzi”, natomiast na słodko, to za duże wyzwanie. Ale nie narzekam, gdyż przede mną pojawiło się ciasto orzechowo-miodowe – nic dodać, nic ująć. I oczywiście napój miodowo – miętowy z cytryną. Jak ja lubię takie napoje zamiast coli czy innych wynalazków Ogólnie dania bardzo smaczne, bez zbędnego przekombinowania, tak jak być powinno. Warto będąc w okolicy wpaść do Bartnej
królestwo garówOrzeźwiająca, świeża, zdrowa Lemoniada ogórkowo- miętowa SKŁADNIKI: 1 cytryna lub limonka 1 ogórek świeża mieta cukier trzcinowy woda mineralna lód Cytrynę sparzyć, ogórek obrać. Pokrojony ogórek, kilka liści mięty , wyciśnięty sok z cytryny i cukier trzcinowy zmiksować w blenderze. Do dużego dzbanka wlać miksturę następnie dodać wodę i kilkanaście kostek lodu. Lemoniadę podawać zimną, z plasterkiem cytryny
MarciochaKucharzyZalewa wodą z rumem i sokiem z limonki. Równie dobrze możemy ogołocić miętę doniczkową z listków i zblendować je z dużą ilością cukru i odrobiną wody. Powstanie gotowa pasta miętowa do produkcji drinków. Choć estetyczniej prezentuje się wersja z całymi listkami, cząstkami limonki i kruszonym lodem. Przy domowej produkcji drinka można pokusić się o eksperymenty z proporcjami, składnikami i sposobem
Kuchnia po mojemudelikatne i rozpływają się w ustach. Czuć wyraźny smak duszonych porów. Jako dodatek zrobiłam prostą sałatkę z kalarepy i jarmużu. Finalnie wyszło świetne danie obiadowe, okraszone kwaśnym i miętowym sosem śmietanowo-jogurtowym. Z tego przepisu wychodzi 16 kotlecików, więc spokojnie możecie użyć połowy składników. W przeciwnym razie nakarmicie całą rodziną i to przez 2 dni :) Składniki klopsiki 400g mielonego
W kuchni wieczoremurodziny Karoliny, do szkoły dla przyjaciół. Smak? Czekoladowo-miętowy na specjalne życzenie Jubilatki
In my kitchenSkładniki na miętowo limonkowy cukier: 50 g cukru kryształu; 1/2 łyżeczki skórki startej z limonki; 3 liście mięty; Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Babkę posypać cukrem limonkowo-miętowym przed podaniem
In my kitchenprzy okazji opublikuję takie imprezowe menu na blogu. Niestety, nie wiem dlaczego, ale nie zrobiłam zdjęć ciast i słodkości. I tak, na stole wylądowały przekąski: SŁODKIE: - tort czekoladowo-miętowy - sernik kajmakowy - ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady - deserki z granolą i malinami - kokosanki - blok czekoladowy WYTRAWNE : - sałatka z gruszką, serem pleśniowym i żurawiną - carpaccio z buraka z fetą
bistro mamasyrop skończył w herbacie, został przetestowany SAM. To prawdziwa bomba witaminowa, gdyż ETERNO charakteryzuje rodzinna tradycja, ręcznie produkowane specjały według rodzinnych receptur. Syrop ma słodki ,a zarazem orzezwiający smak. Miętowa truskawka w cejlońskiej herbacie! Nie moglo zabraknąć ciasteczka, nie mogło! Ciasteczko proste jak drut jest tutaj Smacznego
Z Kuchni Do KuchniMożecie oczywiście dodatek zrobić według własnego uznania. Nie każdy lubi kaszę gryczaną :) Ważnym dla nas elementem smakowym jest jeszcze sos. Zrobiliśmy go z jogurtu w typie greckim, czosnku, sosu miętowego i pieprzu. Idealnie komponuje się do tego dania. Polecamy ! Surówkę zrobicie sobie z tego, co akurat macie w kuchni i będzie SUPER :) Życzymy wszystkim smacznego
vegetanieNaan i wszystko zapiekaliśmy jeszcze 10 min. Na dodatek zrobiliśmy sos jogurtowy. Wymieszaliśmy w miseczce 3 duże łyżki jogurtu, 1 łyżkę mango chutney i 1/2 łyżeczki angielskiego sosu miętowego. Gotowe i pyszne danie na obiad czy ciepłą kolację. Pozdrawiamy i polecamy wypróbować
vegetaniemaszynce do lodów zgodnie z instrukcją bądź włożyć do zamrażarki i mrozić przez około 3 godziny, co 30-40 minut wyjmować i całość mieszać. Smacznego :) Z moimi ulubionymi paluszkami miętowymi
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!nowego, większość tematów znałam, gdyż już kawałek czasu temu wyczytałam w internecie. Dla początkujących to czasopismo jest idealne. Opisy krok po kroku, czytelne zdjęcia, czego chcieć więcej? Mnie zainteresowało miętowe nadzienie do czekolady, więc i ja czuję się usatysfakcjonowana. Ciekawa jestem czy w następnych numerach podniosą poziom trudności, czy będzie to kolejna dawka nowych zagadnień? Zobaczymy. Przyznam się, że tylka
Blondynka GotujeWspaniałe mięsiste liście, nieco meszkowate, w kolorze ciemno miętowym. Uwielbiam ten zapach, który zostaje na palcach, po potarciu któregoś z małych, zielonych stworków, usadowionych na cienkich, lecz mocnych łodyżkach. Szanowna Pani Szałwia wchodzi na salony! Do tej pory szałwię używałam bardzo rzadko, a jeśli już, to na tyle mało, że w efekcie w żaden sposób nie odcisnęła się w mojej
W kuchni Karmel-itki