marchewka 120 g. kawałek pora 50 g. mała pietruszka 30 g. 1 łyżka keczupu sól i pieprz 1śr.wielkości kromka chleba żytniego lub razowego 30 g. herbata miętowa bez cukru bez ograniczeń ******************************************************* Warzywa zetrzeć na tarce i udusić wraz z pokrojonym porem w plasterki na oleju,doprawić solą i pieprzem oraz keczupem.Dorsza podać na uduszonych warzywach.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiząbki czosnku 1 łyżeczka czarnego pieprzu Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu połączyć w rondelku i gotować na średnim ogniu aż brązowy cukier się rozpuści. Pozostawić do ostygnięcia przed stosowaniem. Cytrusowo miętowy sos do żeberek Składniki: 2 szklanki świeżego soku pomarańczowego 2 łyżki skrobi kukurydzianej 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka drobno pociętych liści z mięty
naRuszciewszyscy mamy szansę zostać mistrzami domowej produkcji tego genialnego napoju :) Składniki: 250 g razowego chleba na zakwasie (bez konserwantów i innych dodatków) 2 i 1/2 litra wody (lub naparu miętowego) 25 g świeżych drożdży 1/2 szklanki cukru kilkanaście rodzynek Wykonanie: Chleb pokroić na cienkie kromki i upiec w piekarniku do wysuszenia i zrumienienia. Po przestudzeniu wrzucić chleb do miski
zadanie-gotowaniesklepu nie używam. Proponuję Wam spróbować i pokochacie kisiele własnej produkcji a powiem Wam szczerze że ugotowanie go jest szalenie łatwe. Zapraszam zatem do gotowania domowego kisielu. Kisiel truskawkowo - miętowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniehasło - Alyki powstało z miłości do jedzenia i podróżowania. Cieszę się, że tego wieczora dane mi było tutaj zacumować. Przystawka Przystawkę tworzyła wyspa z parmezanowej polenty z rostbefem i miętowym twarożkiem podanej na consomme (klarowny wywar z mięsa i warzyw) z limonkowym akcentem oraz pianką z czarnego bzu. Mnogość tekstur, barw i smaków była tutaj imponująca. Długo gotujący się wywar
Food Squarezamiast wielkanocnych mazurków, piekę ciastka. Różne, różniste. Każdy z domowników ma swoje ulubione, będzie więc w czym wybierać. Może i Wy się skusicie, na małe, mięciutkie ciasteczka. Ich czekoladowo-miętowy aromat, nie pozwala im się oprzeć :) SKŁADNIKI: 2 jajka 250 g mąki 200 g cukru pudru 100 g masła 40 g gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta
Kuchnia w opałachbiszkoptów, 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1 szkl. gorącej wody,, 4 różne galaretki o kontrastowych kolorach ( u mnie truskawkowa, gruszkowa, niebioeska - wieloowocowa + jabłkowo-miętowa na wierzch deserku) owoce do dekoracji ( u mnie banany i truskawki) ewentualnie 3-4 łyżki cukru pudru (jeśli ktoś woli słodsze deserki) Blaszkę 25x40 cm wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami
Moje Słodkie Piekiełkotalarki 50 g 3 łyżki kaparów 2:plasterki szynki drobiowej pokrojone w paseczki 40g. 1 łyżeczka majonezu laight 5 g. 1 łyżka jogurtu naturalnego 10 g. herbata miętowa niesłodzona bezograniczeń **************************************************** Makaron wymieszać z szynką,szczypiorkiem , ogórkiem konserwowym, kaparami.Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i połać nim salatkę.Wymieszać i smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisklep internetowy to niezwykła propozycja, zupełnie odmienna od standardowych produktów dostępnych w Polsce. W skład naszego asortymentu wchodzi na przykład orzeźwiająca Yerba mate, oryginalna kawa smakowa (m.in. toffi, karmelowa, miętowa) czy też bardzo zdrowa i smaczna herbata zielona. Postawiliśmy sobie za zadanie dostarczanie naszym Klientom tylko i wyłącznie świeżych, aromatycznych produktów oraz trwałych akcesoriów (np. pojemników na kawę). Herbata jaką
Gotowanie i blogowanieGorzka 70% z crunchy i owocami - 90 g, · Gorzka 70% z nadzieniem miętowym -100 g, · Gorzka 70% z nadzieniem wiśniowym - 100 g, · Gorzka 70% z nadzieniem cytrynowym -100 g. Miałam okazję testować czekolady i naprawdę przypadły
Mania GotowaniaJakiś czas temu dostałyśmy do testowania nową linię czekolad Terravita z aż 70% zawartością kakao. Dostałyśmy do skosztowania kilka smaków takich jak ciemna czekolada, cytrynowa, pomarańczowa, miętowa, wiśniowa i chrupiące crunchy. Czekolady po odpakowaniu miały piękny intensywny kolor. Ciemna czekolada smakowała wyśmienicie, doskonale można było odczuć smak prawdziwej gorzkiej czekolady. Czekolady z nadzieniem miały go bardzo dużo. Smakowały przepysznie
Kolizje SmakówSzybki, pyszny i orzeźwiający koktajl z lodami, nie można się oprzeć. Truskawkowo-miętowy zawrót głowy Składniki: - 500 g truskawek - 300 g lodów waniliowych - 200 ml naparu z mięty Przygotowanie: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i osączamy. Miksujemy z lodami i naparem mięty. Podajemy od razu po przygotowaniu. Zamiast truskawek można użyć innych sezonowych owoców. Życzę smacznego
Kulinarne życiedługo? U mnie nigdy długo nie stoi, zawsze zostaje zjedzony. Tym razem wykorzystałam go do ryżu jaśminowego, ale o tym następnym razem. Na blogu jest pesto bazyliowo migdałowe oraz miętowe pesto . Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Pesto pietruszkowo bazyliowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoawokado wycisnąć sok z połowy cytryny. Całość wymieszać. Polać sałatkę oliwą i znów wymieszać. Posypać liśćmi bazylii. ----- Podobne: Wytrawna owocowa sałatka z mango Sałatka z awokado i łososia Limonkowo-miętowa sałatka ryżowa Książką, która ratowała mnie w czasie ostatnich bezsennych nocy, była pozycja p. Ewy Ewart pt. "Widziałam" wydawnictwa Czerwone i Czarne. Książka czekała na przeczytanie od października. Jakoś
Weekendy w domu i ogrodzie