mietowe - 983 przepisów (strona:41/66)

Książka RYBY SĄ SUPER, czyli przepisy Karola i Doroty na ryby i owoce morza. 160

tutaj pomysłów jest całe mnóstwo, a mnie najbardziej zaintrygował śledź (tak na marginesie - śledzie bardzo lubię), a raczej tatar ze śledzia z musztardą francuską oraz palony łosoś z serkiem miętowym. ZUPY - moją uwagę przykuła gęsta zupa rybna kokosowo-pomidorowa. DANIA GŁÓWNE - na pewno skuszę się na rybno-krewetkowe curry z dynią i pstrąga pieczonego w soli. Ciekawie zapowiada się również

bistro mama
Ryby są super! Nowa książka Lidla! - Karol Okrasa i Dorota Wellman 190

cieście piwnym, pyszne drożdżowe kołaczki rybne, domowa tortilla z pikantną pieczoną flądrą i sosem z korniszonów! A kiedy chcemy dojść do konkretów znajdziemy przepis na  palonego łososia z miętowym serkiem, gęstą zupę rybna czy flądrę w sosie orzechowym! Nam spodobało się szczególnie kilka przepisów i któryś z nich z pewnością Wam niedługo pokażemy np. halibutowe kąski w ziołowym cieście

Plate of Joy
Beziki 130

wykorzystanie? Oczywiście bezy! To mój ulubiony podstawowy przepis: na jedno białko przypada 10 dag cukru. Nic skomplikowanego. Oczywiście możecie go dowolnie modyfikować dodając np. barwniki spożywcze, ekstrakt waniliowy czy miętowy, cynamon. Opcji jest wiele i tylko od Was zależy efekt końcowy! Składniki: 7 białek 70 dag cukru szczypta soli Wykonanie: Białka dokładnie ubijamy za pomocą miksera na bardzo sztywną pianę

MyCookBook.pl
Nalewka miętowa 118

powszechnie wiadomo nalewka miętowa jest doskonała na dolegliwości żołądkowe. Swoją nalewkę zrobiłam na spirytusie. Jest mocna można nawet powiedzieć, że bardzo mocna ale dobra. Składniki: 4 gałązki mięty 4 łyżki cukru 2 szklanki wody 1/2 litra spirytusu Sposób wykonania: Wodę zagotowałam z cukrem, ostudziłam. Miętę umyłam, osuszyłam włożyłam do słoja i zalałam zimnym syropem wymieszanym ze spirytusem, zakręciłam i odstawiłam

Darcia w kuchni
Cytrynowy jagielnik z pigwą 152

godziny. Obecna pogoda ma swój urok - balkon zwiększa nam powierzchnię do przechowywania żywności w niskich temperaturach :) ------ Podobne desery bez pieczenia: Kaszak "Dzieciństwo Mańki" Roladki kawowo-serowe "Serniczek" truskawkowo-miętowy

Weekendy w domu i ogrodzie
Miodownik (krem z kaszą manną) 150

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Miodownik powstał według mojego pomysłu. Proporcje sama dostosowałam a ciasto wyszło idealne. Przepis na krem (w zmniejszonej proporcji) pochodzi z fanpage: Miętowa Beza. Blaty piekłam w tortownicy o średnicy 18 cm, ale można w większej formie i niekoniecznie cztery - tak jak u mnie. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej  3/4 szklanki cukru  50g kostki masła

Di gotuje
Ciasteczka pomarańczowo czekoladowe 146

miętą jest tutaj teraz zamiast mięty dodałam ok 4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy i pół buteleczki olejku pomarańczowego. Koniecznie spróbujcie tej wersji gdyż jest chyba jeszcze pyszniejsza niż miętowa. Ciasteczka te już na stałe zadomowiły się u mnie w domu gdyż idealnie przechowują się w szczelnie zamkniętym pojemniku nawet przez kilka tygodni

sierotka maRysia w kuchni
Czekoladowe ciasto z malinami 173

pewno każdemu Nie ma w nim jajek a mleko można zastąpić sojowym lub roślinnym więc jest idealne dla wegan lub alergików. W akcji biorą udział: Martyna - http://chiliandsugar.blogspot.com/ Miętowa Kuchnia - http://mientowakuchnia.blox.pl/html Edyta - http://www.pasjasmaku.com/ Wiosenka- http://eksplozjasmaku.blox.pl Marta - http://niebieskapistacja.blox.pl/html Karolina - http://stokolorowkuchni.blox.pl/html Małgośka- http://jedzismakuj.blogspot.com/ Czekoladowe ciasto z malinami Składniki: 1,5 szklanki mąki

sierotka maRysia w kuchni
Lubelski Kociołek – Jabłka! Tartaletki z karmelizowanym jabłkiem i żurawiną 163

kolorowo-torcikowo.blogspot.com/ Ola - http://the-taste-of-sweet.blog.pl/ Wiosenka- http://eksplozjasmaku.blox.pl Martyna - http://chiliandsugar.blogspot.com/ Siostry Zalewskie - http://cookinggoodlooking.blog.pl/ Małgośka -http://jedzismakuj.blogspot.com/ Karolina - http://stokolorowkuchni.blox.pl/html Bro Jo (Joanna - Szkatułka_Cook) - http://sekretymaleiduze.blogspot.com/ Miętowa Kuchnia - http://mientowakuchnia.blox.pl/html   Tartaletki z karmelizowanym jabłkiem i żurawiną Składniki na 5-6 sztuk: 20 dag mąki pszennej 10 dag miękkiego masła 2 żółtka 3 łyżki cukru szczypta soli

sierotka maRysia w kuchni
Sernik kokosowo – pomarańczowy 196

która bardzo nas jednoczy i motywuje do wspólnych spotkań W akcji biorą udział: Wiosenka - http://eksplozjasmaku.blox.pl/html Kabamaiga - http://stokolorowkuchni.blox.pl/htm l Edyta - http://www.pasjasmaku.com/ Gosia - http://www.moderntasteblog.com/ Patryk Miętowa Kuchnia - http://mientowakuchnia.blox.pl/html Małgośka- http://jedzismakuj.blogspot.com/ Ela - http://elastokrotka.blogspot.com/ / Piekąc sernik inspirowała się przepisem z bloga Marty http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/   Sernik kokosowo-pomarańczowy Składniki: Spód: 300 g kokosanek

sierotka maRysia w kuchni
Francuska szarlotka 325

upiekła  Szarlotkę sypaną Joanna upiekła  Szarlotkę na biszkopcie z galaretką, budyniem i posypką z prażonych migdałów Daria upieka  jabłecznik z migdałami Aga upiekła  Szarlotkę z miętową nutką Marzena upiekła  Szarlotkę z budyniem

cookpl
Kopytka polane masłem miętowo-tymiankowym 129

rzadko się zdarza same w sobie stanowią niebanalne jarskie danie.. W mojej wersji zostały polane masełkiem z dodatkiem tymianku i mięty. Biorąc do ust kluseczkę czujemy najpierw delikatny miętowy posmak, następnie po języku rozpływa się dominujący aromat  tymianku i masła. Prostota pozostaje jednak niezastąpiona.. Proporcja na dwie osoby: - 0,5 kg obranych i ugotowanych ziemniaków* - 9 łyżek

kawawszklance
Akademia CookUp - Jagnięcina i cielęcina 249

cielęciny - na zajęciach wszystkiego się dowiecie, a teraz w końcu przejdźmy do jedzenia! Łukasz Konik przygotował dla nas kilka świetnych przepisów. Przygotowaliśmy pieczony udziec jagnięcy w sosie figowo-miętowym, który każdy własnoręcznie uczył się wiązać!, comber jagnięcy z kostką, tradycyjne ossobuco cielęce z warzywami, saltimbocca alla romana z szałwią i szynką parmeńską, a na deser zostawiliśmy sobie jagnięce kiełbaski

Plate of Joy
Herbata z miętą 137

pierwszy piłam taką herbatę w Tunezji i muszę przyznać, że niezmiernie mi ona smakowała. Była po prostu przepyszna. Bardzo słodka, miętowa, ale dzięki temu niezmiernie orzeźwiająca, wspaniale gasi pragnienie. W krajach arabskich taką herbatę pija się o każdej porze dnia, często serwowana jest na powitanie gości, ale także do zwykłego posiłku. 4 łyżeczki czarnej herbaty 4-5 łyżeczek cukru kilka

Codzienne Gotowanie
Pulpeciki cynamonowe z sosem jogurtowo - miętowym 167

Zwilżyć dłonie wodą i formować nieduże pulpeciki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć kotleciki. Przełożyć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.  Sosu jogurtowo - miętowego W miseczce wymieszać jogurt z czosnkiem i miętą, doparwić do smaku solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.  Pulpeciki podawać z kuskusem i sałatką pomidorowo - ogórkową z ciecierzycą . Smacznego

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania