przeciwieństwie do lodów sklepowych te przygotowane zostały ze 100% owoców. Polecam też inne przepisy na lody: – lody truskawkowe – lody malinowe bez maszynki – lody brzoskwiniowe – lody miętowe – lody truskawkowe na patyku Lody wodne z owocami mogą jeść osoby, które są na diecie i liczą kalorie. te lody doskonale gaszą pragnienie, zaspokajają apetyt na słodycze, a jednocześnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPrzepisów na owocowe SMOOTHIE jest nieskończenie wiele. W tej wersji... Artykuł ŚLIWKOWO-MIĘTOWE SMOOTHIE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEwłoskiej mąki i świeżych żółtek Foccacia Raviolo z bobem i pecorino Pappardelle z owocami morza i sosem pomidorowym Pappardelle z sercami wołowymi, masłem orzechowym i chili Miętowy sos angielski z rabarbarem sous-vide i crumble Agata Anioł - współzałożycielka Brylantowej 16 Brylantowa 16 ul. Brylantowa 16, Wrocław
Food SquareDzisiaj mam dla was przepis na syrop miętowy. W nim zatrzymacie aromat i zapach mięty na całą zimę. Jest idealny do herbaty, lemoniady a także jako dodatek do mojito. Składniki: 1 litr wody 250 g cukru 3-4 plasterki cytryny 15 gałązek mięty (około 40 cm)* Przygotowanie: Cytrynę umyć, sparzyć i odkroić 3-4 plasterki. Miętę umyć i obrać listki
Ala piecze i gotujepotem miksujcie aby cieszyć się rewelacyjnym smakiem owoców i mięty. Koktajl robi się błyskawicznie. Jeśli nie macie czasu schłodzić owoców miksujcie ciepłe a potem dodajcie kostki lodu. Koktajl owocowo - miętowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesmakuje rewelacyjnie! Dodajmy jeszcze kostkę lodu, plasterek cytryny - i wspaniałe orzeźwienie na letnie dni gotowe! Miętę w ogrodzie mam w dużej ilości, część postanowiłam zatem przerobić na syrop miętowy. Podczas jesiennych i zimowych dni dobrze smakuje dodawany do herbaty, ale także sprawdza się jako dodatek do kawy, do nasączania biszkoptu czy też polewania lodów. SKŁADNIKI: - 60 długich gałązek mięty
Wielopokoleniowoostatnio coś wspominał o L4 :D Składniki: Na 2 koktajle 1/2 banana ok 350g jogurtu naturalnego 2 śliwki "morelki" 3 łyżki ziaren granatu 2 garści malin 2 łyżki syropu miętowego 3 gałązki świeżej mięty Sposób przygotowania: W misie blendera umieszczamy 1/2 jogurtu, pokrojony na małe cząstki banan oraz ćwiartki śliwek morelek. Miksujemy i przelewamy do szklanek. Syrop oraz liście
Kuchnia w czekoladzieefekt końcowy jest genialny, smak złożony, a przy tym niezwykle harmonijny. Myślę, że ostrość potraw spokojnie możemy dopasowywać do indywidualnych możliwości :) Pierwszym moim daniem inspirowanym kuchnią indyjską jest ryż miętowy z dodatkiem orzechów nerkowca. Może stanowić osobny posiłek lub być dodatkiem do warzyw czy też curry z kurczaka. Tak przygotowany ryż jest dosyć oryginalny w smaku, w mojej wersji lekko
zadanie-gotowaniemiała brązowy kolor. Moja ma piękny lazurowy kolor choć zdjęcia tego koloru nie oddają. Nalewka ma pyszny, słodki smak, trochę likierowaty, na rozgrzewkę czy na oziębienie będzie ok. Nalewka miętowa po angielsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewpisie polecałam zrobienie lodów samemu - np. z mrożonego banana lub soku owocowego. Dziś chciałabym pokazać Wam kolejny szybki przepis na zdrowe lody, tym razem z awokado i mięty. CYTRYNOWO-MIĘTOWE LODY Z AWOKADO Składniki: 2 dojrzałe, miękkie awokado 2 łyżki masła z nerkowców lub migdałów 1 cytryna - sok i starta skórka 3 łyżki oleju kokosowego 2,5 łyżki miodu szczypta
Powiedz dietom nieBardzo lubię miętowy posmak zarówno napojach i deserach. Dlatego w tym roku postanowiłam sama przygotować taki syrop :) Na upały idealnie sprawdza się w chłodnej lemoniadzie ! W zimie natomiast jako słodzik do herbaty. Składniki: ½ kg cukru 2 szklanki wody 1 pęczek świeżej mięty (5 dag) Wykonanie: Wodę zagotować z cukrem i do gęstego syropu dodać posiekaną miętę. Zagotować, przykryć, odstawić
Tradycyjna KuchniaSorbet owocowy smakuje zawsze, bez względu na pogodę a przygotować go można w domu. Dzisiaj podam przepis na przepyszny sorbet truskawkowo - miętowy i co najważniejsze bardzo prosty w przygotowaniu
Kulinarne Fantazje MarioliLato to idealna pora na Serniki na zimno! Truskawkowe , brzoskwiniowe , a nawet miętowe – wszystkie uwielbiam! Dziś mam dla Was przepis na wersję kokosową! Kokosowy sernik na zimno z truskawkami i wiśniami jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki. Kokosowy smak puszystej masy wspaniale komponuje się z kwaskowatymi owocami. Robi się go niesamowicie szybko i tak samo szybko znika z lodówki
Ostra na Słodkosię spodobał, zwłaszcza jego letni, żywy kolor, jeden z moich ulubionych! Już od jutra możesz kupić ten blender z akcesoriami w Lidl w bardzo atrakcyjnej cenie, zapraszam! Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Składniki: 500 ml maślanki 250 g truskawek 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady, zawartość kakao min. 70% 1/3 szklanki listków świeżej mięty cukier lub miód do smaku Przygotowanie: Do pojemnika
Moja smaczna kuchniazmienić i niejako przy okazji zakupu książki „ Nalewki ” Elżbiety Adamskiej – znaleźć dla naszej mięty także inne zastosowanie by „zużyć” jej więcej. Padło na wykonie miętowej nalewki. Składniki Garść listków mięty 1 cytryna 1 łyżka miodu 1/2 litra spirytusu 1/2 litra wody Sposób przygotowania Cytrynę umyć i wyparzyć, nożem lub obieraczką do warzyw obrać samą żółtą
Mr. Taste