wędlina, pokroić roladki na skos w 1 cm plastry. Roladki wyszły doskonałe w smaku, były kruche i aromatyczne. Polecam! Polecam też Pikantne roladki z kurczaka Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka) Roladki schabowe faszerowane pastą miętową, szynką i serem Roladki drobiowe z pietruszką i serem The post Roladki z kurczaka z serem i pomidorami appeared first on Damsko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjest zielono, że podzielęsię z Wami jeszcze jednym miętowym przepisem. Myslę, że będzie w sam raz na gorące dni… Panna cotta After Eight Lista zakupów:250 ml śmietanki 30%250 ml mleka 90 g cukru(można mniej ) 1 cukier waliliowy 15 gr żelatyny, ja używam w płatkach 60ml syropu miętowego Tabliczka gorzkiej(...)wodzie , a potem dobrze wycisnąći rozpuścićw gorącym płynie(np w ¼ szklanki mleka), ale nie we wrzątku. Zdjąć naczynie z mlekiem z ognia i wlać rozpuszczoną żelatynę i syrop miętowy. Panna cotta wlać do różnych silikonowych foremek. Chłodzić w lodówce do stężenia( Ok 3h). Rozpuścić czekoladę i napełnić nią małe foremki silikonowe, wstawić do lodówki. . Foremki silikonowe
Mia Cucina Sofietapodania. Krem waniliowy: 350 ml śmietanki kremówki 36% - dobrze schłodzonej 350 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru ziarenka z trzech lasek wanilii Krem:Podobnie jak przy masie miętowej, z tym, że zamiast ekstraktu miętowego dodajemy ziarenka waniliowe. Masa na drugą warstwę, wierzch i boki tortu.SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeniedostyt, że takie pyszne jak cioci jednak mi nie wyszły, niemniej wszyscy zajadali z apetytem do ostatniej różyczki (a zrobiłam podwójną porcję;) Podawałam z nugettsami z kurczaka, miętowym dipem i swoją marynowaną papryczką chociaż z powodzeniem mogłyby wystąpić bez dodatków . Kalafiorowe chmury Składniki: 1 kalafior zalewa: 1,5 litra wody 1/2 szklanki mleka 1 łyżka cukru(...)łyżki soli 2 łyżeczki soku z cytryny ciasto: 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 1/4 szklanki mleka szczypta soli olej do smażenia dip miętowy:- 200ml jogurtu naturalnego- 2 gałązki mięty- szczypta cukru- szczypta soli- parę kropel cytryny(uwaga: kalafiorowe chmurki wspaniale smakują również z sosem czosnkowym:) Składniki na zalewę zagotować, do wrzątku wkładać umytego i podzielonego
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaskładniki:6 szt kiwi1 niepełna szklanka cukru300 ml wody1 białko1 łyżka soku z cytrynykilka listków suszonej lub świeżej mięty (wedle uznania jak kto lubi bardziej czy mniej miętowy)Przygotować miętowy syrop. Wodę zagotować z dodatkiem cukru, listków mięty i soku z cytryny. Wyjąć listki mięty i wystudzić.Kiwi obrać ze skórki i zmiksować, można przetrzeć przez sito
Monia miesza i gotujeusiadłam i udaję, że czas się zatrzymał 😉 To nic, że salon w tym momencie przypomina połączenie kanciapy malarza pokojowego z polem namiotowym.... Artykuł Grillowana szynka w miętowej marynacie pochodzi z serwisu gotować
gotować!Podstawową nutę smakową nadaje mu likier śmietankowy i kawowy syrop irish cream. Składniki: 20 ml syropu barmańskiego irish cream ( polecam syropy Victoria's ) 2 krople syropu barmańskiego miętowego (Victoria's) 80 ml mleka zagęszczonego, niesłodzonego 7,5% 30 ml likieru śmietankowego, typu Baileys 30 ml wódki Wykonanie: Alkohole i mleko powinny być schłodzone. Wszystkie składniki wlewamy do shakera
Smak mojego domuDzisiaj nie typowy przepis, bo głównymi składnikami są mięta i alkohol. Nalewka ma piękny, zielony kolor, orzeźwiający miętowy smak i zapach. Wspaniale gasi pragnienie w upalne, letnie dni (pije się ją rozcieńczoną z wodą mineralną z lodem). Moc nalewki jak również jej słodycz regulować należy wg własnego uznania. Nalewka nie wymaga dojrzewania, można ją degustować
RAROSSAMielone mięso wołowe podane w nietypowy sposób (na patyku) to kolejny idealny przepis na grilla :) Do tego polecam pyszny sos jogurtowo-miętowym. Czytaj więcej
Ana Mari's worldMielone mięso wołowe podane w nietypowy sposób (na patyku) to kolejny idealny przepis na grilla :) Do tego polecam pyszny sos jogurtowo-miętowym. Czytaj więcej
Ana Mari's worldjogurtu - 1/4 szklanki oliwy - sok z jednej dużej limonki - skórka starta z 2 limonek - ½ szklanki sprita - 1 proszku do pieczenia Masa: - 250g serka mascarpone - kilkanaście listków mięty - 25ml likieru miętowego - 25ml białego rumu - 100g śmietanki 30% Do miski wrzucamy mąki, cukier, proszek do pieczenia i wszystko mieszamy. Później dodajemy oliwę, startą skórkę z limonek, wyciśnięty sok, sprite oraz jogurt. Wszystko
Kuchenne WariacjePoniżej przepis na podpatrzony w knajpce w Al-Khobar orzeźwiający napój cytrynowo - miętowy - doskonały na upalne dni. Przepis prosty jak konstrukcja młotka, a orzeźwia i gasi pragnienie błyskawicznie Składniki (na jeden duży kubek) sok z dwóch - trzech limonek (można zastąpić cytrynami) pół szklanki wody lód w kostkach (według uznania) 3 łyżeczki brązowego cukru pół pęczka świeżej mięty Wszystko umieścić
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMorlin – grubość plasterków jest do tych chrupiących chipsów idealna, a i skład nie przyprawia o zawał serca. Gotowe moskole serwujemy jeszcze ciepłe posmarowane masełkami i maczane w sosie miętowym. Mój M, w Zakopanem wychowany stwierdził, że lepszych moskoli przez całe swoje życie nie jadł Bon apetit! Artykuł Najlepsze moskole polecają się na śniadanko pochodzi z serwisu Kate
Kate's KitchenTarta z Owocami Sernik z Wiśniową Niespodzianką Sernik z Borówkami Wiśniowy sero jabłecznik Tort na 30-lecie Ślubu Naked Tort Torcik Serduszko Tort dla Mężczyzny Tort Naked 2 Tort miętowo-waniliowy
Kulinarna (nie)codzienność