ebook! Zerknijcie na moje propozycje karnawałowych drinków: Krwawa Mary/Bloody Mary - oryginalny drink z sokiem pomidorowym Tequila Sunrise (drink z tequilą, sokiem pomarańczowym i syropem grenadina) Drink jabłkowo-miętowy Salty dog - drink z wódką i sokiem grejpfrutowym A może coś mocniejszego? Russian Bloody Mary/Rosyjska Krwawa Marysia - shot z sokiem pomidorowym
Di gotujewłoskimi Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Pierniczki Pierniczki z lukrem królewskim Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pierniczki z kremem kakaowo-miętowym Tiramisu kokosowe Koktajl bananowy z suszonymi śliwkami i cynamonem Koktajl pierniczkowy z pomarańczą i kaki Koktajl pomarańczowy z płatkami owsianymi Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Koktajl pomarańczowo-marchwiowy
Moja smaczna kuchniaNalewka cytrynowa przypomina włoski likier Limoncello. Ma bardzo orzeźwiający smak i doskonale sprawdzi się w letnie dni, jednak jeśli dodacie do niej odrobinę spirytusu i miodu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!blendera i zmiksować na jednolitą masę. 2) Napój rozlać do schłodzonych szklanek i udekorować np. kawałkami arbuza lub plasterkami limonki. 3) Podawać od razu po przyrządzeniu. Artykuł Smoothie arbuzowo-miętowe pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.mePobudzająca i alkalizująca organizm miętowa herbata, którą robiłam już niezliczoną ilość razy. Garść listków mięty zaparzamy z cytryną, imbirem, laską cynamonu i anyżem. Na koniec dosładzamy do smaku miodem lub syropem klonowym. Najczęściej przygotowuję ją w jednym większym dzbanku, który stawiam na podgrzewaczu. Dzięki temu herbatka nabiera jeszcze więcej aromatu i smaku. Jeśli nie wypijecie wszystkiego od razu
cool and mintypowstrzymać przed spróbowaniem każdego rodzaju deseru. A było w czym wybierać, oj było... Sorbety: truskawkowy, malinowy, bananowy, kokosowy i z czarnej porzeczki; klasyczne lody z maszyny: czekoladowe, cytrynowe, lukrecjowe, miętowe z czekoladą i truskawkowe; do tego waniliowe parfait i pieczona Alaska , czyli wyżej wymienione smaki w przeróżnych kombinacjach pod zapiekaną bezą włoską. Smakowaliśmy i smakowaliśmy, póki nam się łyżeczki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBardzo polecam. Potrudźcie się, a uwolnicie się raz na zawsze od sztucznych kupnych lodów. To jest wersja podstawowa, można ją modyfikować do woli. Czekoladowe - 2 łyżki kakao do mleka; miętowe - kilka kropel kropli żołądkowych; owocowe - po prostu wmiksować całe owoce, ogromna dowolność, eksperymentujcie, bo to są najpyszniejsze lody na świecie. 9. I gotowy deser lodowy, z prawdziwą bitą śmietaną (czyli
Kawa z mlekiemAromatyczny, nieprzesuszony, z chrupiącą skórka – taki powinien być według mnie idealny pieczony kurczak. I ten taki właśnie jest – z wyraźną nutą cytryny, miętowym tłem i ulubionym czosnkiem. Znakomity zarówno prosto z pieca jako główny element obiadu, jak i część kanapki następnego dnia. Gorąco polecam! Składniki: 1 surowy kurczak 1 l maślanki 0,5 główki [...] Artykuł PIECZONY KURCZAK
SandraFrej.combrownie . Przyozdobiłam je landrynkami, które niedawno kupiłam na świątecznym jarmarku. Te cukierki Szwedzi nazywają polkagris . To tradycyjne cukierki na Boże Narodzenie. Bardzo je lubię. Polkagris to cukierki o lekko miętowym smaku, więc pomyślałam, że do czekolady będą idealnie pasować. Nie pomyliłam się. Ciastka wyglądają bardzo zachęcająco i wierzcie mi mojej gromadce w domu nie trzeba było mówić dwa razy
codojedzeniawzrok, a co dopiero nie skusić się choć na jeden kawałek wypieku. Potrzebne składniki: tabliczka gorzkiej czekolady łyżka masła 2 łyżeczki cukru 3 łyżki śmietanki opcjonalnie – kropla aromatu rumowego, miętowego lub pomarańczowego Sposób przygotowania: Czekoladę połam na drobną kostkę. Wrzuć ją do metalowej lub szklanej miski razem z pozostałymi składnikami. Polewę czekoladową przygotuj w tak zwanej kąpieli wodnej – para wodna
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneZbliża się, a raczej już się zaczął okres jesienno-zimowy gdzie na pierwszy plan wychodzą HERBATY. Malinowa, zielona, czarna, czerwona, biała, miętowa... dla każdego coś dobrego. Moja propozycja to herbata MOCNO ROZGRZEWAJĄCA z ogromną ilością imbiru, soku z cytryny oraz miodu. Doskonale z nią komponują się również naturalne soki z pigwy oraz sok malinowy z lipą. Co ważne - soki
Czarnawisienkabiszkoptowe przełożone pralinową, orzechową masą i orzechowo-kokosową bezą w środku. Smak masy pralinowej możemy dopasować do naszych upodobań, stosując praliny o ulubionym smaku, np. adwokatowe, krówkowe, kawowe, truskawkowe, miętowe, itd. Dla mnie najlepszą wersją jest masa orzechowa z użyciem pralin z nadzieniem z orzechów laskowych. Tort ten jest ekskluzywny, smakuje przepysznie, ale jest też pracochłonny, dlatego dedykowany jest
Kuchnia MagdaLenyOpis mojito: Mojito to kubański drink alkoholowy. Powstaje na bazie białego rumu z dodatkiem cukru trzcinowego, mięty oraz limonek. Drink ma orzeźwiający słodko-miętowy-kwaśny smak. Napój mojito równie często występuje pod nazwą mohito i jest jednym z najpopularniejszych barowych koktajli alkoholowych. Spotkamy go w każdym dobrym barze. Dlaczego więc nie zrobić go samemu w domu? Zapraszam na prosty
CookMagMój nowy przepis to doskonałe połączenie kuskusu, mini kuleczek mozzarelli, soczystej brzoskwini w gillowanej wersji, chrupiącej szynki szwarcwaldzkiej oraz miętowego dressingu- a wszystko to pod postacią sałatki. Kuskus został przygotowany na esencjonalnym koncentracie bulionu drobiowego firmy Krakus, który- oprócz tego, że pozbawiony jest konserwantów, glutaminianu sodu, zagęstników i innych sztucznych dodatków- przede wszystkim dodaje kaszy smaku i aromatu
Kraina Miodem Płynącajednak nie jest to konieczne) i dodajemy kawałek masła. Zapiekamy jeszcze 2-3 minuty. Podajemy gorące w towarzystwie różnych dipów lub sosów np. z sosem czosnkowym , tzatzikami lub raitą miętową . U mnie w towarzystwie tzatzików po polsku. Smacznego Artykuł Chaczapuri adżarskie pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje