środkowego pojemnika w bidonie. Środkowy pojemnik włożyć do bidona, zalać wodą, zakręcić i kilka razy wstrząsnąć. Zostawić na około 10 minut (można dłużej, będzie smaczniejsza). Woda smakowa limonkowo-miętowa: Limonkę umyć, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do środkowego pojemnika w bidonie. Dodać kilka listków mięty (listki mięty można lekko pognieść, będą bardziej aromatyczne). Środkowy pojemnik włożyć do bidona, zalać
Passions hobbies lifeidealnego zarówno na smażone samosy, jak i te pieczone, gdyż wówczas ciasto musi być luźniejsze, by nie było zbyt twarde po upieczeniu. Świetnie smakują z sosami słodko- kwaśnymi, sosami miętowymi, jak i zwykłym jogurtem naturalnym z dodatkiem soli i ziół. Idealna przekąska na wieczór w gronie najbliższych. To danie kusi zapachem ze względu na wiele przypraw, które dodałam do niego
Mango Papajaarbuza i kroimy go w poprzek na pół, łyżką do lodów wybieramy całe wnętrze. Część miąższu użyjemy do szaszłyków, a pozostałą ilość możemy wykorzystać np. do przygotowania orzeźwiającego sorbetu miętowego. Krok 3. Z jednej części arbuza, za pomocą ostrego noża wycinamy ok. 2cm obręcz (na nóżki grilla), dzielimy je na 3 równe części, każdą spinamy patyczkiem do szaszłyka
Moja Książka Kucharskakażdej imprezie… i nie tylko. Dla jej walorów zdrowotnych i kulinarnych gorąco polecam i życzę smacznego. Inspiracją była dla mnie Intrygująca przekąska z białej rzodkwi z farszem groszkowo-miętowym znaleziona na blogu Be Fit Be Strong . Przepis na Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym dodaję do wydarzenia Błyskawiczny piątek – WIELKANOC 2017 . Wydrukuj przepis The post Roladki z rzodkwi
mojewypiekiinietylkominut i 95 minut w 100*C. Bazyliowy puder: Cukier puder przesiewamy przez sitko. Wsypujemy do blendera. Dodajemy listki bazylii. Miksujemy tak długo, aż puder zmieni kolor na jasno miętowy. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno. Wsypujemy łyżkę bazyliowego pudru oraz przekładamy kremowy serek. Ponownie miksujemy do połączenia składników. Wykończenie bezowych gniazdek: Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wkładamy
VioletoweKucharzeniePołączenie czekolady i mięty jest przeze mnie szczególnie uwielbiane. Jestem wielką fanką lodów i ciast czekoladowo-miętowych, a dziś postanowiłam zrobić sobie koktajl. Jak dla mnie wyszedł pyszny i mam nadzieję że posmakuje on wszystkim maniakom czekolady i mięty 😉 Składniki: 1 szklanka mleka 50 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 180-200 g jogurtu naturalnego 10-15 listków świeżej mięty
Kuchnia MagdaLenyzafundować sobie na dzisiejszy poranek coś wyjątkowego. Połączenie jabłka, mięty i soku z cytryny z nasionkami chia, które tworzą swego rodzaju glutka… pycha! Zachęcam do użycia soku jabłkowo-miętowego. Jeśli takiego nie masz, to użyj po prostu soku jabłkowego tłoczonego (lub samodzielnie wyciśnij) i dodaj listki mięty. Jestem wielkim fanem napojów, w których coś pływa. Od miąższu w soku
Blendmanjedyny i niepowtarzalny smak. Zachęcam nie tylko wegan i wegetarian do próbowania ale i mięsożerców, zobaczycie jaki można super obiad zrobić bez mięsa. Polecam gorąco. Kotlety z cukinii z miętowym guacamole. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWoreczki zajączki na słodycze czy drobiazgi np. na Święta Wielkanocne. Wiązane. Pakowane są po 10 sztuk . Ja kupiłam 10 szt miętowych i 10 sztuk brzoskwiniowych . Kupiłam w TIGER Koszt za 1 opakowanie-10 szt to 1 F czyli ok 5 zł. Polecam
Gotowanie Patkipastę z groszku z prażonym słonecznikiem, chili i kolendrą krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo-miętowym sorbet z mango z ciepłą śmietanką kokosową i orzechami Fot. Lidl Fot. Lidl To było bardzo sympatyczne i smaczne spotkanie. Miło było poznać przesympatyczną i energetyczną Darię i wspólnie
Kulinarne przygody Gatitymała cebula, posiekana 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry, natki pietruszki lub mięty 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka suszonej mięty (może być herbata miętowa) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki maki z ciecierzycy lub pszennej olej do głębokiego smażenia Przygotowanie falafeli krok po kroku: 1. Ciecierzycę namocz przez
Chilli Czosnek i Oliwaawokado z prażonym słonecznikiem, chili i kolendrą 2. Krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami 3. Krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo- miętowym 4. Sorbet z mango z ciepłą śmietanką kokosową To zaczynamy! Wraz z dziewczynami porozumiałyśmy się w kilka chwil i rozpoczęłyśmy wspólne gotowanie! Uwielbiam ten razem spędzony czas przy kuchni
SMYKWKUCHNIpolecam algierski chrust - tzw. Griwech. Griwech przygotowywane są zazwyczaj na duże uroczystości religijne , wesela a także podczas muzułmańskiego Ramadanu gdzie bardzo często podawane są w szklance herbaty miętowej. Mogą mieć różne kształty ale bardzo są podobne do naszego chrustu. Dla mnie bomba, spróbuj Ty też ;-) Przepis zaczerpnęłam z tej strony Składniki; 25 dag mąki pszennej 6 dag roztopionego masła
Radość kipiąca uśmiechem.arabica, 2% aromat spożywczy wiśniowy. Kawa mielona smakowa - rozgrzewająca tokijska kawa wiśniowa, zapakowana w wygodne pudełeczko z wieczkiem :-) Kawa mielona Sydney 130 g. Skład: 98% arabica, 2% aromat spożywczy miętowo-czekoladowy. Kawa mielona smakowa - słoneczna wyraźnie miętowa z delikatnym posmakiem czekolady. Smak, który ja uwielbiam :-) Herbata Revol tea 70g - to herbata yerba mate smakowa o smaku malinowo - brzoskwiniowym. Yerba mate
kruche babeczki