urodziny Karoliny, do szkoły dla przyjaciół. Smak? Czekoladowo-miętowy na specjalne życzenie Jubilatki
In my kitchenSkładniki na miętowo limonkowy cukier: 50 g cukru kryształu; 1/2 łyżeczki skórki startej z limonki; 3 liście mięty; Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Babkę posypać cukrem limonkowo-miętowym przed podaniem
In my kitchenczęsto myli głód z pragnieniem - może się okazać, że po prostu musieliśmy się napić, aby to uczucie zniknęło. 6. DBAJ O ŚWIEŻY ODDECH Uważa się, że miętowy, świeży zapach po myciu zębów czy przy żuciu gumy sprawia, że nie mamy ochoty na jedzenie. Coś w tym jest. Tak więc jeśli nie możecie powstrzymać się od kolejnego ciasteczka
Katsuumiprzy okazji opublikuję takie imprezowe menu na blogu. Niestety, nie wiem dlaczego, ale nie zrobiłam zdjęć ciast i słodkości. I tak, na stole wylądowały przekąski: SŁODKIE: - tort czekoladowo-miętowy - sernik kajmakowy - ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady - deserki z granolą i malinami - kokosanki - blok czekoladowy WYTRAWNE : - sałatka z gruszką, serem pleśniowym i żurawiną - carpaccio z buraka z fetą
bistro mamasyrop skończył w herbacie, został przetestowany SAM. To prawdziwa bomba witaminowa, gdyż ETERNO charakteryzuje rodzinna tradycja, ręcznie produkowane specjały według rodzinnych receptur. Syrop ma słodki ,a zarazem orzezwiający smak. Miętowa truskawka w cejlońskiej herbacie! Nie moglo zabraknąć ciasteczka, nie mogło! Ciasteczko proste jak drut jest tutaj Smacznego
Z Kuchni Do KuchniMożecie oczywiście dodatek zrobić według własnego uznania. Nie każdy lubi kaszę gryczaną :) Ważnym dla nas elementem smakowym jest jeszcze sos. Zrobiliśmy go z jogurtu w typie greckim, czosnku, sosu miętowego i pieprzu. Idealnie komponuje się do tego dania. Polecamy ! Surówkę zrobicie sobie z tego, co akurat macie w kuchni i będzie SUPER :) Życzymy wszystkim smacznego
vegetanieNaan i wszystko zapiekaliśmy jeszcze 10 min. Na dodatek zrobiliśmy sos jogurtowy. Wymieszaliśmy w miseczce 3 duże łyżki jogurtu, 1 łyżkę mango chutney i 1/2 łyżeczki angielskiego sosu miętowego. Gotowe i pyszne danie na obiad czy ciepłą kolację. Pozdrawiamy i polecamy wypróbować
vegetaniemaszynce do lodów zgodnie z instrukcją bądź włożyć do zamrażarki i mrozić przez około 3 godziny, co 30-40 minut wyjmować i całość mieszać. Smacznego :) Z moimi ulubionymi paluszkami miętowymi
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!nowego, większość tematów znałam, gdyż już kawałek czasu temu wyczytałam w internecie. Dla początkujących to czasopismo jest idealne. Opisy krok po kroku, czytelne zdjęcia, czego chcieć więcej? Mnie zainteresowało miętowe nadzienie do czekolady, więc i ja czuję się usatysfakcjonowana. Ciekawa jestem czy w następnych numerach podniosą poziom trudności, czy będzie to kolejna dawka nowych zagadnień? Zobaczymy. Przyznam się, że tylka
Blondynka GotujeWspaniałe mięsiste liście, nieco meszkowate, w kolorze ciemno miętowym. Uwielbiam ten zapach, który zostaje na palcach, po potarciu któregoś z małych, zielonych stworków, usadowionych na cienkich, lecz mocnych łodyżkach. Szanowna Pani Szałwia wchodzi na salony! Do tej pory szałwię używałam bardzo rzadko, a jeśli już, to na tyle mało, że w efekcie w żaden sposób nie odcisnęła się w mojej
W kuchni Karmel-itkiłyżki octu balsamicznego 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki startego imbiru kilka listków świeżego oregano Dip czosnkowo-miętowy: 150 ml gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę kilka listków drobniutko pokrojonej mięty sól do smaku (wszystkie składniki ze sobą wymieszać) Sposób przygotowania
Gosia gotujenajbardziej. Będąc na działce ogołociłam grządkę szczawiu. ale nic to, bo szybko odrasta i pewnie za 10 dni znowu coś urwę. Tym razem powstała pyszna sałatka i chłodnik szczawiowo-miętowy...zapraszam po przepisy. Składniki: 2 duże garście szczawiu bez łodyg 1 kulka mozzarelli 1 dojrzałe awokado 1/2 papryczki chili Dresing: 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki soku z cytryny
Gosia gotujeciepłe możemy przygotowane danie włożyć na chwilę do piekarnika i dogrzać do odpowiedniej temperatury, ale nie jest to konieczne, ponieważ paprykarz nakładamy gorący. Jako dodatek my podajemy sos czosnkowo-miętowy. Życzymy smacznego
vegetaniemyśli musicie odwiedzić restaurację i sami skosztować. Szpileczka skusiła się na deser Copa Melba czyli domowe lody waniliowe, soczysta brzoskwinia i beza włoska. W musie brzoskwiniowym wyczuwalna była miętowa nuta, beza była chrupiąca i do tego ukryta pod obłokiem bitej śmietany kulka lodów waniliowych. Poezja… Zakochałam się w tym deserze od pierwszej łyżeczki. Podsumowując, restauracja Kryształowa to miejsce dobre
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPyszne, delikatne ciasto, miętowy środek i słodka waniliowa śmietanka to doskonałe ukoronowanie poniedziałkowego popołudnia. Tak... Przyszedł dzień, w którym moja chęć na pierogi przerodziła się w czyn. U nas to był akurat rodzinny obiad, ale Wam polecam przygotować takie pierożki na Walentynki. Oczywiście w odpowiednio mniejszej porcji ;) Potrzebne nam (na 34 pierogi): * Na nadzienie: - 1 kg twarogu półtłustego - kilka gałązek
W poszukiwaniu inspiracji