Znów powróciła piękna pogoda, więc można dla ochłody zrobić sobie taki szybki pyszny koktajl.Składniki:1 banan1 morela1 brzoskwinia2 gałki lodów (u mnie miętowe)2/3 szklanki mlekaSposób wykonania:Wszystkie składniki umieścić w wysokim pojemniku, zmiksować na gładko, przelać do szklaneczek i serwować.Smacznego
Kuchnia domowa Anizawsze kocham serniki….:)! Dlatego jest ich najwięcej na blogu…. Możecie znaleźć tutaj serniki pieczone: dyniowy, nowojorski, limonkowo-miętowy, mokka, kajmakowy, z brzoskwiniami, wiedeński, złota rosa i serniki bez pieczenia: sernik jeżynowy, jabłkowo-gruszkowy i sernik karmelowy L.Rootsa. Kiedyś wydawało mi się, że serniki to bardzo skomplikowane do przygotowania ciasta a teraz, czym więcej ich robię tym łatwiejsze się
UgotujmyTo.plmomentu aż jagnięcina osiągnie wewnętrzną temperaturę około 79 stopni. Wtedy wyjąć mięso z grilla i odstawić jeszcze na kilkanaście minut przed pocięciem i serwowaniem. Polecamy podawać z sosem miętowym. 2 wyjątkowe przepisy na udziec jagnięcy z grilla is a post from: naRuszcie.plThe post 2 wyjątkowe przepisy na udziec jagnięcy z grilla appeared first on naRuszcie.pl
naRuszcieczęsto o lekko kwaskowatym smaku.Dziś mam dla Was przepis na fantastyczny sernik na zimno , który swoim smakiem przypomina znanego chyba wszystkim i lubianego drinka mojito.Słodki , a zarazem miętowy … lekki , kremowy …. po prostu pyszny!Obowiązkowy na upały!Polecam!SKŁADNIKI:* jogurt naturalny – 100 g* ser biały 2-krotnie mielony – 300 g* mascarpone – 100 g*żelatyna
Ostra na Słodkowykonaniu przepisy.W programie podano następujące przepisy na potrawy z grilla:kanapka z grillowanym rostbefem oraz warzywamidomowy sos barbecuekarkówka w dwóch odsłonach, czyli w dwóch pysznych marynatachgrillowane owoce z salsą miętową
WojnaNaSmaki.plkuchni, cały pęczek mięty. Ogólnie rzecz biorąc, to miętę lubię bardzo, ale pasuje mi bardziej jako dekoracja deserów niż ich właściwy składnik. Nie wiem dlaczego, ale obawiam się miętowego smaku, choć w kupnych słodyczach i przygotowanych przez innych ciastach zazwyczaj mi odpowiada. Jedyne połączenie, do którego mam uraz z dzieciństwa, to mięta z jabłkiem - no po prostu nie mogę! Pamiętam
Pożeraczka, czyli raz adobrzelekkiego ostygnięcia. Jeżeli natomiast jesteście fanami bardzo rozpływającej się w ustach ciepłej czekolady proponuję, aby ciasto wyjąć po upieczeniu i po 5 minutach podać z lodami waniliowymi bądź miętowymi.Jeżeli chcecie się czymś podzielić, piszcie w komentarzu. Smacznego
Eat Shrimpsstole znalazły się jeszcze domowej roboty wątrobianka oraz pasztet pomidorowy. 4. Oraz (nie robiąc reklamy) wódka żołądkowa gorzka miętowa, nasza ulubiona :P Mam jeszcze 2 opakowania pasztetu pomidorowego w domu. Jeden muszę przywieźć koleżance, bo tak jej zasmakował. Misja Polska Noc- melduję wykonanie zadania
Kitchens Alphabetzapiekać około 5-7min ,tak aby wierzch lekko się zapiekł . Lekko ostudzić w temperaturze pokojowej. W wersji "no light" podaję z łyżką ubitej śmietany i gałką lodów miętowych ,z listkami świeżej mięty. Wersja letnia-owoce truskawki , czereśni ,wiśni ,malin ,czarnych jagód
Kulinarny karnet ChristopheraUdka ułożyć na sałacie ,posypać krążkami cebuli ,dodać połówki pomidorków i cząstkę cytryny. Czerwone udka tandoori podałem z kotlecikami z kapusty. W Indiach zjecie z chlebkiem naan i miętową raitas
Kulinarny karnet Christopheralistki z górnej części rośliny poddane są działaniu pary wodnej, a następnie zwijane w drobne kuleczki, dzięki którym herbata ma naprawdę wyjątkowy smak. Daje złocistozielone naprawy o niepowtarzalnym ziołowo-miętowym aromacie i subtelnej nucie goryczki. 7. Earl Grey Blue To starannie wyselekcjonowana czarna herbata, stworzona wyłącznie z najlepszych gatunkowo listków herbaty. 8. Fruit Ginger Niezwykła kompozycja owoców tropikalnych z akcentem
Aga w kuchniliści wiśni, które dodają fajny posmak... owoce czarnego bzu można zastąpić jeżynami, malinami, aronią lub zrobić mieszaną nalewkę, np. malinowo-jeżynową...Polecam także wypróbowanie przepisu na nalewkę malinową, porzeczkową, miętową, aroniową i wiśniową. Składniki: 1,5 kg owoców czarnego bzu, 120 liści wiśni, 1 kg cukru, 0,75 l spirytusu, 1 l wody, 20 g kwasku cytrynowego. Przygotowanie:Owoce
Aga w kuchniuwielbiam takie domowe naleweczki ;)Składniki: 1 kg malin, 1 l spirytusu, 1 l wody, 500g cukru. Polecam także wypróbowanie przepisu na nalewkę porzeczkową, miętową, aroniową, wiśniową i z czarnego bzu. Przygotowanie: Maliny dokładnie myjemy, wkładamy do słoika i zalewamy spirytusem. Słoiki szczelnie zakręcamy i odstawiamy w ciemne miejsce na okres ok. 2 tygodni. Po tym czasie
Aga w kuchnimnie 150 g białego cukru), 1 łyżeczka aromatu skórki pomarańczowej, 200 ml grenadiny, 0,7 brandy 38% (u mnie wódka 40%). Polecam także wypróbowanie przepisu na nalewkę malinową, , miętową, aroniową, wiśniową i z czarnego bzu. Przygotowanie: Porzeczki obrywamy od gałązek, płuczemy. Następnie umieszczamy w słoiku i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na ok. 30 minut. Dodajemy resztę składników: grenadinę
Aga w kuchniNapar ma klarowny, żółtozielony kolor i bogaty cytrusowo-owocowy bukiet.Green Mint- Orzeźwiająca mieszanka na bazie chińskiej herbaty zielonej i mięty pieprzowej. Złocistozielony napar łączy naturalny, ziołowy smak z orzeźwiającym, miętowym aromatem.Raspberry- Aromatyczna kompozycja owocowa na bazie malin, dzikiej róży, jabłka i hibiskusa. Daje napary o głębokiej, czerownj barwie i intensywnym malinowym aromacie.Forest Fruits- Misternie skomponowana mieszanka owoców leśnych z dodatkiem
Aga w kuchni