mięso - 63110 przepisów (strona:64/4208)

Łatwy domowy kebab z chlebkami własnej roboty 83

naprawdę jest łatwy domowy kebab. Mięsa nie trzeba wcześniej przyprawiać, ani piec. Zapakowany domowe chlebki pita smakuje lepiej niż kupiony w budce na rogu. Czas: 40 minut Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji : 2 Masz ochotę na kebsa, ale nie chce ci się wychodzić z domu? Zrób sobie domową wersję tego popularnego fast fooda. Łatwy domowy kebab przygotujesz(...)minut. Po kolejnych 10 będziesz mieć również gotowe, płaskie, chrupiące chlebki. No pycha. Patent na łatwy domowy kebab polega na tym, że mięso nie jest pieczone, ale gotowane. Właściwie obgotowywane:) Chodzi o zastosowanie techniki gotowania produktów w niskiej temperaturze. Mięso na kebab trzeba ugotować w wodzie z dodatkiem soli – powinna być ona dość słona – oraz liści laurowych. Zanurzasz filety

Niedzielny kucharz
Domowy rosół z makaronem 103

rosół jest idealny, wychodzi klarowny, aromatyczny, z dodatkiem drobnego makaronu. Mnniamm! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na rosół Każda gospodyni ma swój przepis na rosół, dodaje inne składniki, inne mięso, inaczej przyprawia. Dlatego często trudno zrobić „rosół jak u babci” czy „rosół z książki kucharskiej cioci”. Tak na prawdę przepis na rosół nie jest trudny ani skomplikowany(...)udana. Często wydaje nam się, że nie potrafimy zrobić dobrego rosołu, że wychodzi on mętny, bez smaku. Zasady gotowania rosołu Aby rosół z makaronem wyszedł smaczny najważniejszy jest rodzaj mięsa jaki do niego wykorzystasz. Najlepszym i najbardziej popularnym mięsem jest mięso z kurczaka najlepiej takie z dobrego źródła. Opcjonalnie można dodać również kawałek indyka bądź kawałek kaczki, jednak wtedy zupa

To Musisz Wiedzieć
JAJKA PO SZKOCKU 76

Przesmacznie płynne wewnątrz, rumiane i chrupiące na zewnątrz. Jajka po szkocku są po prostu świetne. Te jajka to żółtko w ulubionej konsystencji, otulone idealnie doprawionym, soczystym mięsem. Atrakcyjna przekąska nie tylko od święta. INNE PYSZNE DANIA Z JAJEM:   JAJKA FASZEROWANE AWOKADO Z ŁOSOSIEM I RZEŻUCHĄ     SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU(...)wewnątrz – Rumiane i chrupiące na zewnątrz – Są po prostu świetne – Atrakcyjna przekąska – Nie tylko od święta ILOŚĆ PORCJI: 5 CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Jajka wiejskie – 7 sztuk – Mięso mielone wołowo – wieprzowe – Szczypiorek drobny – pół pęczka – Cebula biała – Sos teriyaki – 2 łyżki – Chili w płatkach do smaku – Papryka wędzona do smaku – Sól do smaku – Pieprz do smaku – Olej

globuskulinarny
Pasta z kurczaka na kanapki 108

Pasta z kurczaka na kanapki to jeden z moich ulubionych sposobów na wykorzystanie mięsa z rosołu. Jest pyszna, pożywna i bardzo prosta w przygotowaniu. Pasta z kurczaka do kanapek – gdy nie masz, co zrobić z mięsem z rosołu Rosół pojawia się w moim domu regularnie, zwłaszcza w czasie chłodniejszych miesięcy. Nic tak wspaniale nie rozgrzewa, jak talerz pysznego rosołu(...)makaronem. Ale w pakiecie z zupą dostajemy sporą ilość pysznego, chudego, zdrowego mięsa z kurczaka. I zawsze jest pytanie – co z nim zrobić? Pomysłów jest wiele, w zależności od tego, czy mamy czas na dłuższe gotowanie, czy potrzebujemy szybkiego przepisu. Jeśli mamy więcej czasu, mięso z rosołu możemy wykorzystać w innej zupie, jak np. zupa z kurczakiem i soczewicą

Na-talerzu.pl
Pasztet drobiowy - domowy 1594

krok po kroku bez podrobów. Jest to przepis nie tylko na pyszną domową wędliną na kanapki. O tym pasztecie śmiało można powiedzieć, że jest to pasztet fit. Tylko czyste mięso drobiowe, jajka i warzywa. Bez dodatkowego obciążania tłuszczem. Idealny pasztet drobiowy dla tych co liczą kalorie, dla dzieci, osób starszych jak i dla tych którzy wolą lżejsze potrawy. Domowy pasztet(...)pyszna domowa wędlina, godna polecenia.  Jakie mięso wybrać na pasztet? Jak zrobić drobiowy pasztet domowy pieczony? Jak piec pasztet?  Jak długo przechowywać pasztet? To najczęściej zadawane pytania dotyczące pasztetu domowego.  Pasztet jak zrobić Jak zrobić pasztet?  Pasztet robi się bardzo prosto, w pierwszym etapie wystarczy jeden garnek. Przepis jaki Wam proponuję jest bardzo prosty i ekonomiczny

Dieta moja pasja
Roladki z udek kurczaka nadziewane pieczarkami 83

zrobić udka z kurczaka na obiad? Zapraszamy na nasz prosty przepis, dzięki któremu wszystko przygotujesz bez użycia piekarnika. Roladki z udka kurczaka to pomysł na podanie tego bardzo popularnego mięsa w niebanalny sposób. Co więcej, mięso z udek kurczaka jest zdecydowanie bardziej soczyste niż na przykład pierś z kurczaka. Ta druga dość często po smażeniu lub pieczeniu staje się sucha(...)sobie bez problemu poradzi. Z przepisu dowiesz się jak wyluzować ćwiartkę albo udziec z kurczaka. To naprawdę nie jest trudne! A po usunięciu kości i chrząstek zostaje nam delikatne mięso, wręcz idealne do wypełnienia farszem. Nasze faszerowane roladki z kurczaka są nadziane pachnącymi pieczarkami z cebulą i mieszanką aromatycznych ziół. Roladki z udek kurczaka przepis który zawsze możesz dowolnie zmodyfikować

Kuchnia Na Wypasie
Gulasz z trzech mięs i zieleniny 77

Gulasz z trzech mięs, mnóstwa zieleniny i innych dobroci czyli Naradowy danie z Madagaskaru Romazava Gulasz z trzech mięs, czyli narodowe danie z Madagaskaru Romazava.  Jeśli uwielbiasz mięso i zielone liściaste warzywa, to bezsprzecznie danie dla Ciebie.  Oczywiście musisz je podać z ryżem w związku z magalskim przysłowiem „Manasa Hihinam-bary!.  Niewątpliwie zastanawiasz się, co ono oznacza(...)Puszka pomidorów San Marzano 75 g młodego szpinaku 2 kapusty bak choy 75 g rukoli 250 – 500 ml bulionu warzywnego Sól Pieprz świeżo zmielony Ryż Gulasz z trzech mięs, jak zrobić, dowiesz się za chwilę Oczywiście na początek musisz pokroić mięso, a raczej mięsa w cienkie paski.  Mięso jak zapewne wiesz, trzeba poddać wysokiej temperaturze

RafalCook
Galareta drobiowa 86

były zatopione w galarecie, zawsze układam i zalewam je warstwami. Zaczynam od wylania łyżki wywaru na dno naczynia, ułożenia dodatków i odczekania, aż ta warstwa stężeje. Następnie układam część mięsa i zalewam je wywarem, delikatnie mieszam i ponowie wstawiam do lodówki. Na koniec układam warzywa oraz mięso i ponownie zalewam całość ponad poziom mięsa, tak aby wszystko było dobrze przykryte(...)Taki sposób podoba mi się o wiele bardziej niż wszystkie składniki zalane galaretą, która tworzy grubą warstwę na wierzchu, a osobną warstwę stanowią warzywa oraz mięso. Jeśli jednak nie macie czasu lub nie lubicie bawić się w kuchni, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby wszystko włożyć i zalać za jednym razem. I na koniec trik na wyjęcie galarety

niecodziennikpary
Pierś kurczaka z szynkowara, z oliwkami 94

delikatną konsystencję oraz jest miękka. Parzona w malutkich szynkowarach, które ze względu na ich pojemność (bliska 400 g) zwę "maleństwami". Polecam serdecznie :) Składniki: pierś z kurczaka 18 g peklosoli/kg mięsa Dodatkowo na 1 kg mięsa: 2 g pieprzu białego 1 g cukru 3% skrobi ziemniaczanej 20% wody oliwki bez pestek (zwykłe, lub faszerowane) Przygotowanie: Mięso oczyścić z błon, pokroić(...)wielkości około 3 cm x 3 cm. Przełożyć do pojemnika z pokrywką, zasypać solą peklową, wymieszać, zamknąć i wstawić do lodówki na 48 h.  Po 48 h peklowania mięso zmielić na sitku 4 mm (można również posiekać w malakserze lub posiekać bardzo drobno nożem). Całe mięso przełożyć do misy, dodać pieprz, cukier i zimną wodę. Całość wyrobić aż mięso

Kocham..lubię..gotuję..
Kuchnia na trudne czasy. Ziemniaki 75

bardzo tanie, a za okrasę może nam posłużyć tylko kwaśna śmietana, czy też smażona cebulka, nie potrzebujemy do tego boczku, czy kiełbasy! Jeśli chcecie faszerować pierogi czy knedle mięsem to farsz nie musi być z wysokogatunkowego mięsa, można wykorzystać mięso, które jest na kościach ze schabu lub karkówki. Polecam kupować kości, które mają mięso, a nie gołe gnaty, mięso(...)jest do końca z nich wykrojone. Kości z mięsem polecam ugotować z dodatkiem liścia laurowego, soli i ziela angielskiego. Po ugotowaniu mięso wystarczy wyciąć nożem, zmielić lub poszatkować i wykorzystać jako mięsny farsz do knedli, pyz, krokietów, naleśników, zapiekanek. Smacznie i tanio! Co zrobić z ziemniaków? Tanie potrawy z ziemniaków. – babka ziemniaczana – Placki ziemniaczane z pieczarkami – Kluski

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Aromatyczne, błyskawiczne teriyaki 121

Danie gotowe w 15 minut, a nawet w 10. Szybkie, niesamowicie aromatyczne, dzięki prostej zaledwie, w której trzeba chwilę potrzymać mięso. Czas: 15 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 Przepisów na kurczaka teriyaki jest mnóstwo, ale ten przepis zapewnia doskonałą równowagę słodyczy i kwaskowości. Nie ma w nim przy tym grama cukru, który jest dość powszechnie dodawany(...)gruncie rzeczy przez nieuwagę. I okazał się on być zupełnie niepotrzebny. Słodycz i kwaskowatość w jednym zapewnia sok z pomarańczy – to on stanowi bazę sosu/zalewy, w którym mięso maceruje się przez kilka minut. Później marynatę dodajemy do usmażonego mięsa i chwilę dusimy, żeby błyszczącą emulsją pokrył kurczaka. Jeśli chodzi o mięso, to standardowo kurczaka teriyaki robi się z udek

Niedzielny kucharz
Udziec indyczy nadziewany 99

Duża ilość różnorodnych składników sprawia, że potrawa jest bardzo aromatyczna, syta i efektownie wygląda. Nie macie pomysłu na ciekawy rodzinny obiad, to szczerze polecam. Jedyny mankament, to czas oczekiwania. Mięso indycze jednak potrzebuje trochę czasu aby było miękkie . Ale czego się nie robi dla efektu końcowego, a proszę mi wierzyć warto czekać:) Jako dodatek wybrałam Pieczone ziemniaki i to wszystko(...)koncentratu pomidorowego 500 g fasoli szparagowej, świeżej lub mrożonej 4 cebule, obrane, pokrojone na ćwiartki 4 pomidory pokrojone w kostkę kilka łyżek oleju sól, pieprz bawełniana nić do obwiązania mięsa Czosnek przecisnąć do miseczki przez praskę. Tymianek drobno posiekać. Ser pokroić w kostkę wymieszać z czosnkiem, tymiankiem, dodać sól, pieprz do smaku. Mięso rozłożyć na desce, grubsze części postarać się

gotuj ze mną
Golonka po litewsku - rolada lazdijajska 86

Golonka po litewsku, czyli rolada lazdijajska jest to wyrób pochodzenia litewskiego, przyrządzony z wytrybowanej golonki wieprzowej, wędzony i parzony w skórze ze zdjętej z golonki. Zgodnie z oryginalnym przepisem mięso powinno być pokrojone w kostkę i w takiej postaci umieszczone w skórze - ja natomiast zmieliłam na szarpaku. Dzięki temu rolada ładnie się skleiła i sprasowała. Korzystałam z przepisu Roberta . Serdecznie(...)polecam :) Składniki: golonka wieprzowa (najlepiej tylnia) 18 g peklosoli/ kg mięsa sól warzona niejodowana do zasolenia skóry   Dodatkowo: 2,5 g/kg pieprz czarny mielony 1 g kolendra mielona 3 g czosnek świeży Materiały pomocnicze: folia celulozowa siatka wędliniarska Przygotowanie: Z golonki zdjąć skórę tak, aby jej nie uszkodzić. Skórę zasolić solą warzoną z zewnętrznej i wewnętrznej strony. Z golonki

Kocham..lubię..gotuję..
Wędlina drobiowa z suszonymi pomidorami 118

suszonymi pomidorami: 1 kg podudzi z kurczaka bez kości (filety) sól peklowa (u mnie było to około 18 g; sprawdźcie na etykiecie, ile dany producent zaleca na 1 kg mięsa) około 8-10 kawałków suszonych pomidorów (70 g) 100 ml wody łyżeczka żelatyny łyżeczka przyprawy suszone pomidory (mogą być z dodatkami: czosnkiem, bazylią, oliwkami itp.) po sporej szczypcie: pieprz, ostra(...)papryka, bazylia, natka pietruszki, oregano   Przygotowanie Połowę mięsa z udek kroimy w kostkę, resztę (wykrawam głównie części z kawałkami tłuszczu) mielimy w maszynce do mięsa. Mięso (zmielone i pokrojone) przekładamy do miski, dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę, sól peklującą oraz przyprawy. Całość wyrabiamy ręką przez około 8-10 minut, aż mięso stanie się klejące. Mięso zawijamy w folię

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety mielone 125

wykonywania potraw od postaw. Zatem zacznij od opłukania pod bieżącą wodą łopatki wieprzowej i pokrojenia jej na mniejsze części – tak, aby zmieściła się do maszynki. Wybierając miskę do mięsa mielonego, weź nieco większą, tak by zmieściły się wszystkie składniki. Za chwilę będziesz w niej wyrabiał mięso na kotlety. Kotlety mielone Czerstwą bułkę (mieszczącą się w dłoni), włóż do miseczki(...)zalej ją całą szklanką mleka, aby napęczniała. Weź jedną, średniej wielkości cebulę pokrój w kostkę i zeszklij ją na patelni z odrobiną tłuszczu, ostudź. Do miski, w której zmieliłeś mięso dodaj ostudzoną, podsmażoną cebulę. Z bułki odciśnij nadmiar mleka i wbij jedno jajko. Dodaj przyprawy: 1 łyżeczkę soli, 3 łyżeczki pieprzu i 2 łyżeczki roztartego w dłoniach majeranku. Wszystkie składniki

ugotuj-przepis.pl