mięso - 63110 przepisów (strona:2789/4208)

Wiosenny lunch, czyli sałatka z grillowanym kurczakiem 273

myjemy, kroimy w paski, przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami do drobiu, a następnie oblewamy łyżką oleju po suszonych pomidorach i wszystko ładnie mieszamy, aby przyprawy dobrze otoczyły naszą kurę :) Wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnię, może być zwykła - jeśli nie macie girllowej, a w miedzy czasie przygotowujemy warzywa. Obrywamy listki sałaty rzymskiej i układamy je na bokach talerza. Następnie garść ruccoli, pokrojone

Spektrum Smaku
Krewetki, szparagi, kurczak i makaron shirataki w 30min! 280

patelni ponownie rozpuszczamy odrobinę oleju kokosowego i wrzucamy filet z kurczaka, uprzednio pokrojony i przyprawiony ziołami do drobiu. Ja przykrywam patelnię, aby soki nie wyparowały, a mięso pozostało soczyste.  Filet się smaży, my zabieramy się za pokrojenie pomidorów (tych z listy dodatkowej) i cukinii na spore kawałki. Kiedy kurczak jest ładnie podsmażony, dodajemy szpinak i krojone pomidory (z kartonika

Spektrum Smaku
Sałatka Cezar 203

kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzane masło i smażymy na złoty kolor. Umytą sałatę, osączamy z wody, rwiemy na mniejsze kawałki i rozkładamy na talerzu. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, następnie mięso i grzankami. Na koniec posypujemy startym serem (ja użyłam żółtego). Przed podaniem polewamy sosem

magiczna kuchnia Kasi
Duszone Pieczarki z Groszkiem 228

groszku i dodajemy do garnka groszek.      5.Wszystko razem dusimy, dodajemy sól i pieprz i zamykamy na 25-30 minut.      6.Podajemy z ziemniaczkami,z mięsem lub po prostu jemy z chlebkiem

pichciszto
Zupa szczawiowa z kaszą jęczmienną 185

Pozostałe składniki: 2 słoiki szczawiu z TEGO przepisu 100 g kaszy jęczmiennej 3 łyżki jogurtu naturalnego mały pęczek natki pietruszki sól, pieprz Najpierw przygotowujemy bulion. Gdy będzie gotowy wyjmujemy mięso, obkrawamy z kości i odkładamy na bok. Wyjmujemy włoszczyznę. Marchewkę możemy pokroić w kostkę i wrzucić ponownie. Resztę warzyw możemy wykorzystać na przykład od sałatki jarzynowej, aby nie marnować jedzenia

Marder&Marder Manufacture
Bulion. Lane kluski. Rosół wołowy z grzybowymi kluseczkami 222

Lato chyba nie jest najlepszą porą na rozgrzewające zupy, takie jak rosół, ale skoro nam naszło to nie było wyjścia. Miałam wołowinę z kością i już nie dodawałam innego mięsa, jak to zwykle robię bo najbardziej lubimy rosół na różnych rodzajach mięs . Ty razem zrobiłam inny. Dorzuciłam też grzybki suszone i czosnek, dzięki czemu rosół zyskał wyjątkowy aromat i smak

Smaczna Pyza
OŚMIORNICA MARYNOWANA W OLIWIE 277

Ośmiornica, nieodłączny element diety śródziemnomorskiej jest ponoć najszlachetniejszym mięsem jakie można zjeść... ja się z tym zgadzam. Podawana na ciepło rozpływa się w ustach, na zimno jest delikatnie chrupka. W Grecji podawana jako jedna z wielu przystawek. SKŁADNIKI: - ośmiornica (u mnie mrożona) - laska cynamonu - 300 oliwy z oliwek - 6 roztartych ząbków czosnku - natka pietruszki drobno posiekana - sok z dwóch cytryn

Kuchnia bezglutenowa Loli
pieczeń z łopatki wieprzowej 157

Wykonanie: Przyprawy z solą dokładnie mieszamy..tn.1 łyżka papryki słodkiej,pieprzu,tymianku oraz 1/2 łyżeczki ostrej papryki z dwoma łyżkami sosu sojowego oraz 1/2 szklanki oleju , Opłukane i wysuszone mięso nakłuwamy

Ugotujmy Coś
ZAPIEKANKA STUDENCKA 359

osobna potraktować przyprawami.. Na pierwszą polać olej z przeciśniętym czosnkiem.  Piec 25 min w temperaturze 200 stopni Podawać z ogórkami konserwowymi, różnego rodzaju surówkami lub z mięsem. Smacznego

pieprzny smaczek
Ptysie z kurczakiem 258

szprycą formujemy malutkie ptysie (w czasi pieczenia urosną). Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni. Farsz: 5 ćwiartek kurczaka  3 marchewki 0,5 kg pieczarek sól pieprz Ugotowane mięso kurczaka kroimy na małe kawałeczki. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach i gotujemy. Pieczarki obieramy, drobno kroimy i przesmażamy na oliwie. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Odcinamy

Salonik smaków
Królik duszony z wędzoną papryką 150

czosnku, łyżeczkę miodu i dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby dolać trochę wody. Pod koniec duszenia płynu powinno być niewiele, więc nie dolewajmy za dużo wody. Gotowe mięso przełoży na talerz i trzymać w cieple. Garnek z sosem zdjąć z ogniem, dodać czekoladę i wymieszać. Nie gotować z czekoladą. Podałam z groszkiem i karmelizowaną marchewką. zastawa

królestwo garów
Obiad po persku 354

papierowym ręczniku. W dużej misce przygotuj marynatę, mieszając oliwę, jogurt, szafran, kurkumę, czarny i kajeński pieprz oraz sól. Wymieszaj marynatę i dodaj pałki kurczaka, wymieszaj tak aby całe mięso było pokryte marynatą. Odstaw na godzinę lub marynuj przez noc. Zamieszaj ras podczas marynowania. Marynowane pałki z kurczaka piecz w piekarniku nastawionym na 200ºC przez 45 minut. Po połowie czasu odwróć

codojedzenia
Muszle Haloo 247

Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok 2 min. Wyjmujemy je i w tym czasie jak wystygną robimy farsz. Myjemy i kroimy w kostkę pieczarki, wrzucamy na patelnie. Dodajemy mięso, jak już będzie podsmażone dodajemy szpinak. Później dodajemy pomidory i koncentrat. Do smaku dodajemy przyprawy. Tak gotowy farsz nakładamy do muszelek. Muszelki układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy serem żółtym

Panda i jej świat
Sałatka owocowa z czerwoną cebulą i balsamico 186

kriomy w paski, cebulę w półplasterki, a pomidora i ananasa w kostkę. Sałatkę skrapiamy octem balsamicznym. Sałatkę można przygotować na grilla i podać jako dodatek - salsę do ryb czy mięsa

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z makaronem ,brokułami i kurczakiem 298

makaronu 350 g piersi z kurczaka 1/2 główki brokułu 2 pomidory łyżka ziół prowansalskich sos 10 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku 1/4 pęczka matki sól,pieprz (do smaku) Wykonania: Mięso pokroić w kostkę, polać oliwą, posypać ziołami, solą oraz pieprzem i usmażyć.  Makaron ugotować al dente, osączyć, przelać wodą. Brokuł podzielić na różyczki i blanszować 5 minut. Pomidor pokroić

magiczna kuchnia Kasi