mięso - 63110 przepisów (strona:2792/4208)

Polędwiczki wieprzowe z boczniakami 200

Delikatne mięso wieprzowe w połączeniu z boczniakami mnie zachwyciło. Warto wypróbować ! Składniki 4 polędwiczki wieprzowe 250 g boczniaków 100 g sera pleśniowego niebieskiego pół szklanki śmietany 30 ml białego wina 3 ząbki czosnku tymianek 1 łyżka sosu sojowego jasnego oliwa z oliwek łyżeczka masła sól biały pieprz szczypta gałki muszkatołowej kapary zielona pietruszka Przygotowanie Polędwiczki natarłem solą, oliwą, rozgniecionym ząbkiem

R'n'G Kitchen
Żeberka duszone 174

podsmażamy na złoto z każdej strony na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do rondelka ,zalewamy bulionem wymieszanym z przyprawami ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek .Dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Cebulę kroimy w kostkę ,podsmażamy na tłuszczu ze smażenia żeberek ,osączamy z jego nadmiaru i dodajemy do potrawy. Dusimy jeszcze 20 min ,dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Rillettes z łososia i zielonego pieprzu 195

gotowałem bez przykrycia ok. 5 minut, aż ryba była miękka. Zestawiłem z ognia i ostudziłem w wywarze przez 5 minut, następnie odcedziłem. Usunąłem z filetów skórę i ości. Mięso rozgniotłem widelcem. Dodałem wędzonego łososia, masło, skórkę z cytryny, zielony pieprz , odsączony z zalewy, odsączyłem i grubo posiekałem. Dokładnie wymieszałem. Masę rybna przełożyłem do 4 kokilek o pojemności

R'n'G Kitchen
Zupa ogórkowa na wędzonym kurczaku 199

Następnie zalewamy gorącą wodą ,wkładamy kurczaka ,wlewamy sok z ogórków ,dodajemy liście laurowe i ziele angielskie ,zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Gotujemy 30 min. Następnie kurczaka wyjmujemy ,studzimy i oddzielamy mięso od kości. Kroimy na mniejsze kawałki ,ponownie przekładamy do zupy. Dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Całość zabielamy śmietaną ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem (opcjonalnie sokiem z cytryny

R'n'G Kitchen
Grillowana pierś z kurczaka ze szpinakiem 176

ząbki czosnku odrobina gęstej śmietany (do zabielenia) oliwa z oliwek sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety płuczemy ,wycinamy błony. Nożem do mięsa nacinamy filety wzdłuż (nie rozcinamy całej. Nacieramy solą i oliwą z oliwek. Na niewielkiej ilości tłuszczu szklimy cebulę ,wrzucamy szpinak i chwilę podsmażamy. Zabielamy śmietaną ,dodajemy czosnek ,doprawiamy do smaku solą

R'n'G Kitchen
Tagliatelle z szynką w pomidorach 190

dodajemy pokrojoną w   kostkę marchewkę oraz szynkę ,lekko podsmażamy i zalewamy bulionem. Dusimy na mały ogniu około 10 min. W tym czasie pomidory przecieramy przez sito ,dodajemy do mięsa i dusimy dalej na małym ogniu. Lekko redukujemy sos ,doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Makaron gotujemy al dente ,odsączamy. Do garnka w którym gotował się makaron ,przelewamy

R'n'G Kitchen
Pikantny pieczony kurczak 223

maślankę wymieszałem z oliwą, sosem chili, musztardą, czosnkiem, łyżeczką soli i połową łyżeczki pieprzu. Dodałem cebulę i dokładnie wymieszałem, aby sos zgęstniał. Włożyłem kawałki kurczaka, wymieszałem, aby sos pokrył mięso. Przykryłem folią, wstawiłem do lodówki na 4 godziny. Od czasu do czasu odwracałem kurczaka w marynacie. Przygotowałem panierkę : wymieszałem bułkę tartą z serem, mąką, tymiankiem, papryką, pieprzem kajeńskim i łyżeczką

R'n'G Kitchen
Żeberka wieprzowe w winnym sosie 142

Żeberka wieprzowe to doskonałe mięso , smakuje w różnych wcieleniach. Ja proponuje w sosie winny. Składniki 2 kg żeberek wieprzowych 3 młode marchewki 3 średnie cebule 3 łyżki oleju 2 łodygi selera naciowego 3 łyżki mąki 200 ml przecieru pomidorowego butelka winna Chianti 1 l bulionu warzywnego kilka gałązek natki pietruszki, tymianku, rozmarynu, oregano 2 liście laurowe 1 główka czosnku Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Makaron z kapustą i wędzonym kurczakiem 193

cebulę szklimy na maśle ,dodajemy poszatkowaną kapustę ,sól (1/2 łyżeczki) ,ziele angielskie ,liście laurowe ,zalewamy wodą (100 ml) i dusimy do miękkości kapusty. W razie potrzeby nadmiar płynu odparowujemy. Mięso oddzielamy od kości ,kroimy w dużą kostkę ,dodajemy do kapusty razem z makaronem. Razem podsmażamy 5-7 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

R'n'G Kitchen
Grillowany kurczak teriyaki 169

kurczaka płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Kładziemy na rozgrzanego grilla i smażymy ( z obu stron) ,co jakiś czas smarując górną część mięsa sosem teriyaki przy pomocy silikonowego pędzelka. Podajemy z ryżem jaśminowym ,sosem pieczarkowym   i surówką z młodej kapusty. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Grillowany filet rekina z ryżem w warzywach 177

Danie może wydawać się ekstrawaganckie...jednak wychodzimy z założenia ,że do niedawna było tak z krewetkami itp. Mięso z rekina jest delikatne i bardzo soczyste. Składniki 2 filety z rekina  sok z 1/2 cytryny 200 g ryżu jaśminowego 2 marchewki mały seler 1 duży por (biała część) natka pietruszki 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek sól ,pieprz

R'n'G Kitchen
Gulasz z warzywami 163

liście laurowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Dymki i czosnek drobno siekamy ,razem z pokrojonym w dużą kostkę mięsem podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Oprószamy solą i pieprzem ,wlewamy sos sojowy. Następnie dodajemy pokrojone na talarki marchewki ,paprykę (paski) ,cukinię (kostka) ,pomidory (obrane ze skórki i pokrojone w kostkę) ,smażymy

R'n'G Kitchen
Duszony filet z kaczki 167

language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Dymki siekamy ,podsmażamy na maśle razem z pokrojonymi w kostkę filetami ,wlewamy sos ,oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy na plasterki ,dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem 10 min. Następnie zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,kozieradkę ,zmniejszamy płomień ,dusimy 20 min. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w odrobinie zimnej wody ,dodajemy do potrawy

R'n'G Kitchen
Kurczak w warzywach 180

nacieramy solą, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy pieprzem. Marchewki obieramy, kroimy w talarki, układamy na spodzie garnka o grubym dnie. Udka smażymy na rozgrzanym oleju, układamy na marchewkach. Na mięso wykładamy obrane i pokrojone w grube plastry, ziemniaki. Na ziemniaki wykładamy fasolkę szparagową, pokrojony w plasterki por, pokrojone w paski papryki. Całość posypujemy solą ,mielonym zielem angielskim i pieprzem, zalewamy

R'n'G Kitchen
Indyk w sosie pomidorowym 172

maśle. Następnie wlać do garnka sos, dodać jogurt, aby sos nie był zbyt kwaśny, wrzucić paprykę i cebulę. Podgotować aż papryka zrobi się miękka. Na końcu wrzucić ugotowane mięso. Doprawić do smaku. Smacznego

Kuchenne innowacje