reszty patelni. Elegancka szklana pokrywa tylko dopełnia całości. SMAŻENIE W związku z tym, że jest to patelnia, swoje testy rozpoczęłam od smażenia :) Na początek na suchej patelni podsmażyłam mięso, a następnie cebulkę z odrobiną oleju. Tak jak podaje producent, do patelni nie przywiera absolutnie nic, a na jej powierzchni nie pozostają nieestetyczne brązowe ślady i kawałki smażonych potraw. DUSZENIE
My Culinary ArtRokiel biały - White bass, ryba słodkowodna z gatunku okoniokształtnych. Ma białe, zwarte mięso. Jest delikatna w smaku, podobna do okonia i sandacza. Wydłużone, smukłe ciało. Kolor srebrno biały, przechodzący do jasnozielonego. 1 ryba, 3 łyżki posiekanych ziół (koperek, natka pietruszki, mięta), 1 ząbek czosnku, skórka otarta z 1 cytryny, sok z 1/2 cytryny, pieprz, oliwa, Rybę czyścić, oskrobać, wypatroszyć, usunąć
królestwo garówmniejsze części. Do dużego garnka przekładamy umyte skrzydełka, dodajemy pokrojoną marchew, pietruszkę a także seler i czosnek. Obraną cebulę opalamy nad ogniem i przekładamy do garnka z warzywami i mięsem. Wrzucamy również przyprawy: ziele angielskie, liście laurowe oraz ziarenka czarnego pieprzu, wlewamy 2 litry zimnej wody i całość gotujemy pod przykryciem około 30 minut. Następnie umytego brokuła dzielimy na mniejsze
Smakowite Daniatarce jarzynowej o grubych oczkach, fileta kroimy w paseczki, wrzucamy na patelnię wlewamy oliwę doprawiamy jarzynką i przesmażamy 5 minut,po czym wlewamy wodę i gotujemy 20 minut, gdy mięso będzie gotowe, wsypujemy ugotowany bób i ryż, całość mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem.Podajemy gorące. Smacznego życzę ;-) http://www.porcelanabogucice.pl
Wanilia i Kardamonkosteczkę, na patelni rozpuszczamy masło dodajemy pokrojoną cebulkę, chwilkę podsmażymy, studzimy. Bułkę kajzerkę namaczamy w mleku, odstawiamy do momentu aż bułka będzie miękka, następnie dobrze odciskamy z nadmiaru mleka. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przestudzoną cebulkę, jajko, bułkę oraz przyprawy. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy łącząc składniki aż się dokładnie. Ser wyciągamy z woreczka kroimy w grubszą kostkę. Wilgotnymi dłońmi formujemy
kgwjanczewomarchew, seler, pietruszkę, ziemniaki)-smażymy kolejne 5 min. następnie dodajemy ziele angielski, liść laurowy, lubczyk, grzybki, poszatkowaną kapustę, żeberka, zalewamy wszystko około 2 litrami wody i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw
Kuchnia Beatyjaki ruch kieliszkiem wykonywać, aby ocenić jego jakość. A na końcu poszliśmy do doboru wina do potraw, a to było wyjątkowo ciekawe, bo nie kierujemy się tylko rodzajem mięsa czy ryb, ale różnież sposobem jego przygotowania. Zajęcia oczarowały nas do tego stopnia, że nawet planując przyjęcia w domu odnosimy się do atmosfery z zajęć, więc jeśli marzycie o dobrze
Plate of Joydziesiątkę. Udka kurczaka duszone w orientalnym sosie były soczyste a nad garnkiem roznosił się przyjemny migdałowo-kardamonowy aromat. Do tego dania koniecznie ugotujcie też ryż bo sosu po duszeniu mięsa jest sporo i żal go wylewać. Jako, że jest to danie jednogarnkowe, typu curry - łatwe do odgrzania i wręcz zyskujące wtedy na smaku - warto przygotować większą porcję na kilka
Milion Smakówtłustej śmietanie, gdyby nie ta pierwsza grzybowa zamówiłabym drugi talerz. Minęło kilka minut słyszę krzyk, wrednej baby. To mnie tak głośno woła po drugie danie, czyli kluski śląskie nadziewane mięsem. Kurcze, dobre to a nawet bardzo dobre. Jeżeli miałabym się czepiać, to ciut za dużo tłuszczu ze skwarkami, poza tym bardzo domowe i pyszne. Za całość zapłaciłam
pieprzny smaczekJakiś czas temu, z zaskoczenia, zapowiedzieli mi się na obiad goście. Wiedziałam, że po pracy będę miała mało czasu, więc wybór był prosty – będzie to
karmelowypożywne dołożyłam pokrojoną w grubą kostę cukinię. Przyprawy i sos dokładnie jak z dania tutaj, które nam wyjątkowo smakowało. Skoro imbir, czosnek i mleko kokosowe sprawdziło się z delikatnym mięsem piersi z kurczaka, spróbowałam z dorszem. Jest wyśmienity, polecam! Prosto i dietetycznie. Składniki: 400-500 g filetu z dorsza 200 g mleka kokosowego 1 ząbek czosnku 4-5 cm kawałek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kurczaka, podsmażamy. Pieczarki kroimy w plasterki, dodajemy do kurczaka. Dusimy pod przykryciem. Po 10 minutach podlewamy bulionem wymieszanym z śmietaną, chrzanem i posiekanym koperkiem. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy przyprawą po węgiersku, skrapiamy olejem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy pod przykryciem przez 25 minut w 200*C. Kurczaka podajemy
VioletoweKucharzeniewzdłuż na pół, rozbijamy delikatnie, ale cienko przez folię spożywczą. Każdą porcję posypujemy przyprawą do kurczaka. Ugotowaną wcześniej fasolkę dzielimy na porcje i owijamy boczkiem. Następnie przekładamy je na mięso i zwijamy roladki spinając je wykałaczkami. Roladki smażymy na patelni z każdej strony ok. 10 minut. Do garnka wlewamy szklankę ciepłej wody, dodajemy esencję do sosu pieczeniowego jasnego Knorr
Salonik smakówdekoracji Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będzie al dente, po czym wyjmujemy z wody i studzimy. Brzuszki oddzielamy od skóry i dokładnie odkrawamy tłuszcz, po czym mięso dzielimy rękoma na mniejsze kawałki. Śmietanę wlewamy do dużego rondla lub na patelnię z wysokim brzegiem i podgrzewamy. Zielony pieprz rozbijamy tłuczkiem lub w moździerzu, uważając żeby go zbytnio
W poszukiwaniu inspiracjipieczone buraki z tymiankiem Morele kroimy w kosteczkę. Cebule i czosnek obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju. Morele i cebule dorzucamy razem z kaszą do mięsa. Przyprawiamy, dodajemy jajko, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Formujemy podłużne kotleciki i smażymy je ok 4 minut z każdej strony
Dzieje kuchennej Wiewióry