mięso - 63110 przepisów (strona:2794/4208)

5. Zupa ogórkowa 415

zawsze jem w rodzinnym domu, lecz w wersji odchudzonej. Jest banalna i nie wymaga jakiejkolwiek wprawy w kuchni. Jeżeli chcemy utrzymać niskokaloryczny poziom zupki musimy zapomnieć o dodaniu tłustego mięsa i zabielaniu jej śmietaną. Najlepiej jest użyć piersi z kurczaka, bądź indyka, gdyż zawierają o wiele mniej tłuszczu niż skrzydełka czy żeberka, a alternatywą dla śmietany może być jogurt naturalny

Be Fit Be Strong
6. Prawie naleśniki z otrębów 208

ilością.  Naleśnik w wykonaniu jest banalnie prosty i nie musimy martwić się o grudki. Jem go na wszystkie możliwe sposoby: na sucho, na słodko, na słono, z mięsem. Gorąco polecam z ricottą, ze szpinakiem i twarogiem, z masłem orzechowym, z kurczakiem... itp. Ze spokojem możemy go wziąć "na wynos" do pracy czy szkoły. Smakuje równie dobrze na zimno

Be Fit Be Strong
11. Sałatka Martynki 365

dałam kapusty) - łyżka startego Parmezanu - zioła do kurczaka - masło zwykłe do pieczarek i czosnkowe do grzanek   Sos light: - 60g jogurtu naturalnego - pół ząbka czosnku lub pół łyżeczki granulowanego Mięso myjemy, usuwamy "brzydkie kawałki" i gotujemy, najlepiej w wywarze warzywnym. Po ugotowaniu obsypujemy delikatnie ziołami.  Liście sałaty i rukolę obmywamy. Pieczarki kroimy na małe kawałki i podsmażamy na masełku

Be Fit Be Strong
Szaszłyki drobiowe z piekarnika 438

łyżka prażonych płatków czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka domowej mieszanki przypraw BARBECUE- czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska PRZYGOTOWANIE: Mięso umyj i oczyść. Pokrój w kostkę (kawałki 2-3 cm). Cebulę pokrój w ćwiartki. Boczek w kwadratowe plastry (z jednego kawałka 3 kwadraty). Nabijaj na patyczek na przemian. Posyp przyprawami skrop

ClauditteMissCooking
Pierś z kurczaka w ziołach i czosnku 356

łyżki oliwy z oliwek i przeciśnięty przez prasę czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Otrzymaną mieszankę wcieramy w piersi kurczaka i pozostawiamy na 2-3 godziny w lodówce.  Mięso smażymy na rozgrzanej oliwie po 6-7 min. z każdej strony na małym ogniu. Gotowe

Kolejny blog o gotowaniu
Marynowane piersi z kurczaka. 201

przeciśnięty przez praskę, smażyć 15 min., następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory(obrane ze skórki) wszystko smażyć 15-20 min,  dodać Primerbę smażyć jeszcze 10 min. i gotowe, mięso podajemy z ryżem

Kuchnia Beaty
Dietetyczny kurczak na jogurcie z ciecierzycą, szpinakiem i groszkiem cukrowym 213

myjemy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy go solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, natką pietruszki i cząbrem. Dokładnie mieszamy i wlewamy sok z limonki, dodajemy sezam i jogurt naturalny. Mięso odstawiamy na 10 minut do lodówki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy umyty i osuszony szpinak, delikatnie go podsmażamy. Następnie dokładamy kurczaka. Po 5 minutach wsypujemy ciecierzycę i pokrojone

VioletoweKucharzenie
Grillowane pałki kurczaka. 189

łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki pikantnego ketchupu kilka kropel magii  łyżka roztartego majeranku sól, pieprz 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę WYKONANIE: ze wszystkich składników przygotowujemy marynatę, mięso myjemy, nakłuwamy i macerujemy w marynacie  najlepiej dobę, smażymy na tackach grillowych

Kuchnia Beaty
Kasza bulgur z soczewicą, warzywami, sznycelkami i koperkiem :) Wege obiad! 216

Kolejna propozycja obiadu w formie wege :) Coraz częściej odrzucam z diety mięso. Kasze, rośliny strączkowe i warzywa w zupełności mi wystarczą :) Składniki (2 porcje): 50 g soczewicy zielonej 50 g kaszy bulgur  1 cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 marchewka 2 duże garści świeżego szpinaku 2 pomidory "śliwkowe" 1 łyżka oleju  6 sznycelków wegańskich Primavika przyprawy: sól

Zdrowie na języku :P
Pyszna sałatka z cukinią i fasolą – na grilla i nie tylko (90 kcal) 423

Polecam przepis na smaczną sałatkę z młodą cukinią, pomidorami i fasolą czerwoną. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięsa albo samodzielne danie. 100 g sałatki to 90 kcal. Składniki: cukinia kilka pomidorów suszonych 2 pomidory puszka fasoli czerwonej 3 łyżki nasion słonecznika 2 garście oliwek zielonych Sos: 3 łyżki oliwy łyżka octu winnego 2 ząbki czosnku 4 listki świeżej bazylii

e-PrzepisyKulinarne
Pieczarka z camembert, żurawiną i nerkowcami 218

Pieczarki mógłbym jeść i jeść :) Pojawiają się często w moich przepisach :) Do tego lubię nadziewać, mięso, makaron czy właśnie pieczarki. Te duże nadają się do tego świetnie. Ostatnio było to portobello , teraz przyszła pora na zwykłą pieczarkę. Można takie spotkać w Lidlu, pod nazwą, pieczarki na grilla :) Mimo nazwy, w parowarze również się świetnie sprawdzają ;) Składniki :  duża pieczarka

Parowar Faceta
Mięsna zapiekanka z bezglutenowym beszamelem 152

mąkę pszenną zastąpiłam mieszanką mąki bezglutenowej. Mogę szczerze powiedzieć, że różnicy nie czuć. Okazuje się, że dieta bezglutenowa nie taka straszna :) 4 – 5 małych cukini 0,5 kg mięsa mielonego 2 cebule 200 ml pasaty pomidorowej

Polska Zupa
Lemoniada lawendowa z ogórkiem 255

ochłody bardzo orzeźwiająca lemoniada z ogórków, macierzanki i lawendy, która nie tylko pięknie wygląda i pachnie ale też jest ziołem, którym można aromatyzować napoje, desery, makarony, potrawy z mięsa i ryb. Kilka kropli oliwy lub oleju dodanych do lemoniady poprawią przyswajanie witamin. Polecam i pozdrawiam chłodno ;) Składniki: 6 ogórków, 6 świeżych kwiatów lawendy lub łyżka suszonych, kilka gałązek macierzanki cytrynowej

SzczyptaSmaQ
Krem kapuściany na delikatnym wywarze grzybowym z szybkowaru 213

szczególności do kobietek - fantastycznie wpływa na wygląd włosów, skóry i paznokci. I uwaga - kapusta wcale nie jest ciężkostrawna! Jest tak jedynie, gdy łączy się ją z mięsem - zwłaszcza tłustym. Sama w sobie jest niezwykle delikatnym i smacznym warzywem. Ja uwielbiam kapustę i odkąd pojawiła się młoda, zjadam ok. litr kremu lub gulaszu kapuścianego prawie każdego dnia :-). Krem wyśmienicie

Szybko Szybkowar
Pierś z kurczaka w delikatnym sosie 220

podwójna pierś z kurczaka 400 g gęstej śmietany 18% (używam z Piątnicy) kilka łyżek oleju 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki miodu naturalnego wegeta, pieprz czarny mielony Umyte mięso pociąć na paski, chwilę podsmażyć na rozgrzanym oleju. Wlać śmietanę. Po chwili zamieszać, dodać musztardę i miód. Przyprawić lekko wegetą i pieprzem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut

Praktyczna pl