Gwiezdna droga, czyli Łazanki! 160wrzątkiem i gotujemy ok. 30-40 minut co pewien czas mieszając :) Tak czy inaczej - kiedy mak jest już gotowy odcedzamy go, mieszamy z cukrem i mielimy przez maszynkę do mięsa 3 razy. Najlepiej na drobnych, makowych oczkach. Jeśli miód nie jest idealnie płynny to rozpuszczamy go w małym garnuszku, mieszamy z rodzynkami i skórką pomarańczową, a następnie wlewamy do zmielonego
Spektrum Smaku
Wiosenny lunch, czyli sałatka z grillowanym kurczakiem 286myjemy, kroimy w paski, przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami do drobiu, a następnie oblewamy łyżką oleju po suszonych pomidorach i wszystko ładnie mieszamy, aby przyprawy dobrze otoczyły naszą kurę :) Wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnię, może być zwykła - jeśli nie macie girllowej, a w miedzy czasie przygotowujemy warzywa. Obrywamy listki sałaty rzymskiej i układamy je na bokach talerza. Następnie garść ruccoli, pokrojone
Spektrum Smaku
Krewetki, szparagi, kurczak i makaron shirataki w 30min! 297patelni ponownie rozpuszczamy odrobinę oleju kokosowego i wrzucamy filet z kurczaka, uprzednio pokrojony i przyprawiony ziołami do drobiu. Ja przykrywam patelnię, aby soki nie wyparowały, a mięso pozostało soczyste. Filet się smaży, my zabieramy się za pokrojenie pomidorów (tych z listy dodatkowej) i cukinii na spore kawałki. Kiedy kurczak jest ładnie podsmażony, dodajemy szpinak i krojone pomidory (z kartonika
Spektrum Smaku
Sałatka Cezar 213kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzane masło i smażymy na złoty kolor. Umytą sałatę, osączamy z wody, rwiemy na mniejsze kawałki i rozkładamy na talerzu. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, następnie mięso i grzankami. Na koniec posypujemy startym serem (ja użyłam żółtego). Przed podaniem polewamy sosem
magiczna kuchnia Kasi
Duszone Pieczarki z Groszkiem 241groszku i dodajemy do garnka groszek. 5.Wszystko razem dusimy, dodajemy sól i pieprz i zamykamy na 25-30 minut. 6.Podajemy z ziemniaczkami,z mięsem lub po prostu jemy z chlebkiem
pichciszto
Zupa szczawiowa z kaszą jęczmienną 202Pozostałe składniki: 2 słoiki szczawiu z TEGO przepisu 100 g kaszy jęczmiennej 3 łyżki jogurtu naturalnego mały pęczek natki pietruszki sól, pieprz Najpierw przygotowujemy bulion. Gdy będzie gotowy wyjmujemy mięso, obkrawamy z kości i odkładamy na bok. Wyjmujemy włoszczyznę. Marchewkę możemy pokroić w kostkę i wrzucić ponownie. Resztę warzyw możemy wykorzystać na przykład od sałatki jarzynowej, aby nie marnować jedzenia
Marder&Marder Manufacture
Bulion. Lane kluski. Rosół wołowy z grzybowymi kluseczkami 230Lato chyba nie jest najlepszą porą na rozgrzewające zupy, takie jak rosół, ale skoro nam naszło to nie było wyjścia. Miałam wołowinę z kością i już nie dodawałam innego mięsa, jak to zwykle robię bo najbardziej lubimy rosół na różnych rodzajach mięs . Ty razem zrobiłam inny. Dorzuciłam też grzybki suszone i czosnek, dzięki czemu rosół zyskał wyjątkowy aromat i smak
Smaczna Pyza
OŚMIORNICA MARYNOWANA W OLIWIE 291Ośmiornica, nieodłączny element diety śródziemnomorskiej jest ponoć najszlachetniejszym mięsem jakie można zjeść... ja się z tym zgadzam. Podawana na ciepło rozpływa się w ustach, na zimno jest delikatnie chrupka. W Grecji podawana jako jedna z wielu przystawek. SKŁADNIKI: - ośmiornica (u mnie mrożona) - laska cynamonu - 300 oliwy z oliwek - 6 roztartych ząbków czosnku - natka pietruszki drobno posiekana - sok z dwóch cytryn
Kuchnia bezglutenowa Loli
pieczeń z łopatki wieprzowej 168Wykonanie: Przyprawy z solą dokładnie mieszamy..tn.1 łyżka papryki słodkiej,pieprzu,tymianku oraz 1/2 łyżeczki ostrej papryki z dwoma łyżkami sosu sojowego oraz 1/2 szklanki oleju , Opłukane i wysuszone mięso nakłuwamy
Ugotujmy Coś
ZAPIEKANKA STUDENCKA 372osobna potraktować przyprawami.. Na pierwszą polać olej z przeciśniętym czosnkiem. Piec 25 min w temperaturze 200 stopni Podawać z ogórkami konserwowymi, różnego rodzaju surówkami lub z mięsem. Smacznego
pieprzny smaczek
Ptysie z kurczakiem 275szprycą formujemy malutkie ptysie (w czasi pieczenia urosną). Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni. Farsz: 5 ćwiartek kurczaka 3 marchewki 0,5 kg pieczarek sól pieprz Ugotowane mięso kurczaka kroimy na małe kawałeczki. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach i gotujemy. Pieczarki obieramy, drobno kroimy i przesmażamy na oliwie. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Odcinamy
Salonik smaków
Królik duszony z wędzoną papryką 161czosnku, łyżeczkę miodu i dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby dolać trochę wody. Pod koniec duszenia płynu powinno być niewiele, więc nie dolewajmy za dużo wody. Gotowe mięso przełoży na talerz i trzymać w cieple. Garnek z sosem zdjąć z ogniem, dodać czekoladę i wymieszać. Nie gotować z czekoladą. Podałam z groszkiem i karmelizowaną marchewką. zastawa
królestwo garów
Obiad po persku 379papierowym ręczniku. W dużej misce przygotuj marynatę, mieszając oliwę, jogurt, szafran, kurkumę, czarny i kajeński pieprz oraz sól. Wymieszaj marynatę i dodaj pałki kurczaka, wymieszaj tak aby całe mięso było pokryte marynatą. Odstaw na godzinę lub marynuj przez noc. Zamieszaj ras podczas marynowania. Marynowane pałki z kurczaka piecz w piekarniku nastawionym na 200ºC przez 45 minut. Po połowie czasu odwróć
codojedzenia
Muszle Haloo 264Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok 2 min. Wyjmujemy je i w tym czasie jak wystygną robimy farsz. Myjemy i kroimy w kostkę pieczarki, wrzucamy na patelnie. Dodajemy mięso, jak już będzie podsmażone dodajemy szpinak. Później dodajemy pomidory i koncentrat. Do smaku dodajemy przyprawy. Tak gotowy farsz nakładamy do muszelek. Muszelki układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy serem żółtym
Panda i jej świat
Sałatka owocowa z czerwoną cebulą i balsamico 197kriomy w paski, cebulę w półplasterki, a pomidora i ananasa w kostkę. Sałatkę skrapiamy octem balsamicznym. Sałatkę można przygotować na grilla i podać jako dodatek - salsę do ryb czy mięsa
Moja smaczna kuchnia