Kurczak po hiszpańsku

Kurczak po hiszpańsku

Kurczak po hiszpańsku

"Pollo a la chilindron" to danie pochodzące z Aragonii, popularne jest także w Kraju Basków. Kurczaka można zastąpić mięsem jagnięcym. W oryginalnym przepisie jest cały kurczak pokrojony na 8 części. Ja użyłem tylko udek.   Składniki po 4 udka i podudzia kurczaka 100 g szynki serrano 1 cebula 2 średnie czerwone papryki 400 g pomidorów 10 ml czerwonego wina 30 ml bulionu drobiowego 1 łyżka słodkiej papryki olej sól pieprz świeżo mielony Przygotowanie Udka i podudzia umyłem i osuszyłem. W brytfance rozgrzałem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, kurczak, udka , szynka, mielone, udka z kurczaka, drobiowe, podudzia z kurczaka, mięso, kurczak z papryką , kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, dania z kurczakiem, pieczeń z szynki, pieczona szynka, kurczak pieczony, pieczone udka, zapiekany kurczak, mięso mielone, pieczeń z mielonego, mięso duszone, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.