mięso - 63110 przepisów (strona:272/4208)

Grillowane udka z kurczaka 123

karkówka. Tak, to możliwe! Moi bliscy nie połapali się, że to kurczak:) Przepis wypatrzyłam na jednej z grup kulinarnych, bardzo mi się spodobał i postanowiłam go wypróbować. Mięso wychodzi soczyste, dobrze doprawione (wg mnie ostre, ale dla moich bliskich podobno w sam raz;)). Jakość zdjęć fatalna, ale jakoś tak nie było głowy i czasu, by skupić na nich większą uwagę(...)łyżeczki kardamonu mielonego 1 łyżeczka chilli pieprz cayenne 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki sezamu 3 łyżki oleju 3 łyżki ciemnego sosu sojowego   Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso pozbawiamy nadmiaru tłuszczu/błonek. Cytrynę szorujemy, przelewamy wrzątkiem, a następnie ocieramy z niej skórkę, a z połowy wyciskamy sok. Skórkę i sok z cytryny umieszczamy w miseczce. Dodajemy olej

Smaki Na Talerzu
Przepisy na cukinię 211

wykorzystanie cukinii. Aby zobaczyć cały przepis na wybrane danie należy kliknąć w napis „PRZEPIS TUTAJ” lub w zdjęcie potrawy. Zapraszam       CUKINIA FASZEROWANA PRZEPIS TUTAJ Cukinia faszerowana mięsem oraz ryżem i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera i sosu pomidorowego to ciekawy pomysł na smaczny i szybki obiad lub przystawkę na przyjęcie.   KOTLECIKI Z CUKINIĄ PRZEPIS TUTAJ(...)Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie oraz soczyste w środku kotleciki z mięsa mielonego z dodatkiem cebuli i cukinii. Warzywa dodają im wspaniały smak i aromat. Takie klopsiki idealnie komponują się w daniu obiadowym z ziemniaczkami i surówką.   CUKINIA PO MEKSYKAŃSKU PRZEPIS TUTAJ Bardzo ciekawe danie. Jest pysznie, lekko pikantnie, kolorowo i efektownie. Polecam :))   KOLOROWA ZAPIEKANKA Z CUKINIĄ

Blog z Apetytem
Chrupiące udka kurczaka z pieczarkami 422

Pieczone udka kurczaka to szybki i prosty sposób na pyszny obiad. Niewiele się napracujesz, a jak smakuje taki obiadek. Mięso kurczaka jest lekkostrawne, zawiera dużo bardzo dobrze przyswajalnego białka. Dodatkowo udka z kurczaka to spora dawka witaminy B2 i cynku. Udka upieczone w piekarniku są soczyste, a skórka chrupiąca. Tak przygotowane mięso będzie na pewno zdrowsze. Do zamarynowania mięsa zamiast(...)gotowych mieszanek użyj własnej (przepis na blogu ) lub odzielenie pakowanych kupnych przypraw. Mieszanki przyprawowe zawierają sporo nieptrzebnych i niechcianych dodatków. Rozmaryn i masło dodatkowo aromatyzuje mięso. Składniki: 4 ekologiczne uda kurczaka 250 g małych pieczarek 1- 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku 1/2 łyżeczki kurkumy pieprz z młynka lub  zamiennie  domowa przyprawa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szaszłyki z marynowanej polędwicy wieprzowej z dodatkiem świeżego ogórka, pieczarek, papryki i cebuli 116

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej są ostatnio hitem w mojej kuchni. Przygotowanie ich jest niemal dziecinnie proste. Ważne, żeby dokładnie usunąć z niej wszystkie błonki. To właśnie one sprawiają, że mięso nieapetycznie "ciągnie się" i zamiast delektować się soczystymi i kruchymi kawałkami, przeżuwamy je. Każde mięso warto zamarynować odpowiednio wcześniej. W przypadku polędwicy ten czas nie musi być tak długi(...)przypadku innych mięs. Dzisiejszą moją marynatę tworzy głównie sok z limonki. To dzięki niemu mięso jest wyjątkowo kruche. Sami sprawdźcie 😊 Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa (około 400 g) garść średniej wielkości pieczarek świeża czerwona papryka nieduża cebula świeży ogórek marynata: 1 limonka 1 łyżka miodu ok. 1/2 łyżeczki soli ok. 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka oleju Jak zrobić szaszłyki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ramen 169

wiele, więc mamy tutaj duże pole do popisu. Ramen to nic innego, jak japoński rosół z makaronem i dodatkami. Wyróżnia się on od tradycyjnych zup japońskich tym, że zawiera mięso. Większość zup japońskich sporządzanych jest na bazie ryb lub warzyw. Podstawowym składnikiem zupy ramen jest sos sojowy, rzadziej miso. Trudno powiedzieć, że wzorowałam się dokładnie na wersji oryginalnej japońskiej. Raczej(...)cienki plasterek imbiru 3 marchewki 2 cebule dymki 400 g makaronu np. Lubella jajeczna wstążki pęczek szczypioru pęczek natki pietruszki jajka (1 na każdą porcję) sos sojowy pieprz WYKONANIE Mięso umyć i przełożyć do bardzo dużego garnka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i obrany imbir. Warzywa umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki (marchewkę pokroić w plasterki). Dodać do mięsa

Passions hobbies life
NACHOSY Z CHILI CON CARNE I SOSEM SEROWYM – idealna przekąska na mecz! 207

lubią podjadać przed TV? Ja tak! Zainspirowana Mistrzostwami w piłce nożnej przygotowałam dla Was kilka pomysłów na takie szybkie przekąski do meczu. Dziś stawiamy na pyszne, chrupiące nachosy z mięsem i dużą ilością ciągnącego sosu serowego! Od samego czytania już ślinka cieknie! A co dopiero jak spróbujcie?! Połączenie chrapiących nachosów z mięsem, kiełbaską chorizo, aromatycznymi przyprawami na ostro i ulubionym(...)serem to strzał w 10! Gwarantuję, że każdy będzie zachwycony! Polecam! SKŁADNIKI: * ser Szwajcar Serenada 200 g * ser Bursztyn Skarby Serowara – 200 g * mielone mięso wieprzowe – 500 g * śmietana 30% – 130 ml * kiełbasa chorizo – 200 g * czosnek – 4 ząbki * czarne oliwki – 1 duża garść * nachosy ( najlepiej domowe, ale mogą być również kupne ) * kmin rzymski

Ostra na Słodko
Karkówka w sosie paprykowym – kuchnia podkarpacka 151

Karkówka w sosie paprykowym - kuchnia podkarpacka Karkówka w sosie paprykowym to przepis pań z okolic Krosna, z Koła Gospodyń Wiejskich Czarnorzeki, na smaczne mięso do obiadu. Karkówka przygotowana według ich wskazówek jest mięciutka, a sos z dodatkiem mielonej papryki i śmietany jest delikatny i aromatyczny. Przygotowanie dania nie wymaga ani wiele pracy, ani szczególnych umiejętności. Potrzebny jest jedynie czas(...)mięso stało się miękkie i delikatne. Warto go poświęcić :) Przepis pochodzi z publikacji „Smaki regionalne LGD. Tradycyjne przepisy kulinarne KGW z gminy Korczyna”. Karkówka w sosie paprykowym - kuchnia podkarpacka Składniki: 1,2 kg karkówki 5 łyżek śmietany liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz 4 łyżki suszonej słodkie papryki 1 litr wody 3-4 łyżki mąki pszennej olej do smażenia

Trzeci talerz
Szybki, łatwy i tani obiad. Najlepsze przepisy! 586

minut więc jest to świetny przepis jeśli akurat nie mamy zbyt dużo czasu na przyrządzenie obiadu a chcemy zjeść pożywny i smaczny posiłek. Oszukane zrazy PRZEPIS TUTAJ Zrazy z mięsa mielonego w pysznym sosie, które szybko się robi i są naprawdę bardzo smaczne! Niedrogie łatwe do zrobienia i mało czasochłonne danie. Serowy garnek z klopsikami i makaronem PRZEPIS TUTAJ Soczyste(...)klopsiki z mięsa mielonego duszone z makaronem i utopione w sosie serowym to bardzo szybkie i smaczne danie, które wykonamy w jednym garnku. Takim obiadem z pewnością naje się cała rodzina! Tortilla z kurczakiem i kapustą pekińską PRZEPIS TUTAJ Smaczne, tanie, łatwe i szybkie danie, idealne rozwiązanie na lunch, kolacje albo jako przekąska na przyjęcie. Jednogarnkowe spaghetti PRZEPIS TUTAJ Jednogarnkowe

Blog z Apetytem
3 proste marynaty do mięs z grilla 151

Trzy proste marynaty do mięs z grilla   Sezon na BBQ w pełni. Zdradzam zatem moje ulubione 3 proste marynaty do mięs z grilla.   Święta trójca   ka. Nie znaczy to, że z rusztu jemy jedynie mięso. Dzisiejszy wpis skierowany jest po prostu, do mięsożerców. Przepisy(...)większej dawki przepisów na rodzinne grillowanie. A na zachętę, podrzucam przepis na rewelacyjną surówkę z młodej kapustki (link do przepisu) idealną do mięs z ognia.   Przy najbliższej okazji wypróbujcie moje 3 proste marynaty do mięs z grilla. Zapewniam, że będziecie do nich wracać. Przy okazji zostawcie

kuron.com.pl
Pulled pork z bułce z coleslaw i BBQ sosem 193

pulled pork? Ja bardzo, bo obiad przyrządza się sam. Wystarczy wszystkie składniki umieścić w żeliwnym garnku, wstawić do piekarnika na 5 godzin i gotowe. Łatwiej chyba być nie może! Mięso po tak wolnym pieczeniu jest bardzo miękkie i wystarczy je rozerwać widelcem wzdłuż włókien. Do tego przepisu użyłam pięknej, lekko przerośniętej ekologicznej karkówki i gotowego sosu z miodem i chipotle(...)czosnki solo 250 ml ml gotowego sosu BBQ, u mnie z miodem i chipotle 2 łyżeczki soli 1 ½ łyżeczki czarnego pieprzu, młotkowanego coleslaw, tutaj przepis 6-8 bułek Mięso natrzyj solą i pieprzem. Umieść w żaroodpornym naczyniu. Obierz cebulę i czosnek. Pokrój cebulę w piórka, a czosnek w plasterki i obłóż nimi mięso w garnku. Całość polej równomiernie sosem. Nastaw

codojedzenia
Co w maju do lunchboxa? - Proste obiady na 7 dni #3 (PDF do pobrania) 295

botwinka, świeży koperek i dymka - to one tym razem są gwiazdami mojego jadłospisu. W maju przygotowałam lekkie dania odpowiednie do lunchboxa w wersji wegetariańskiej, ale z opcją uzupełnienia o mięso lub rybę.  Proste obiady na 7 dni to cykl, w którym raz w miesiącu publikuję gotowe menu obiadowe na cały tydzień. Zobacz jadłospis z marca - 2 x ryba(...)razem dorzuciłam do niego także listki z pęczka rzodkiewki ( na wzór pesto, które uwielbiam ). Salsa verde jest bardzo aromatyczny i pasuje do dowolnych warzyw, ryby czy mięsa. Zamiast jajka sadzonego proponuję do tego obiadu pieczoną rybę. U mnie jest to łosoś, ale jadłam ten zestaw także z białą rybą. Sosu salsa verde wychodzi sporo, zostawcie więc 3-4 łyżki

Chilli Czosnek i Oliwa
Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą w sosie pieczarkowym 1401

śmietanki 30% lub 36% 2 szklanki wody lub bulionu olej do smażenia     *** Filety myjemy, osuszamy, przecinamy wzdłuż na połówki i cienko rozbijamy *** *** Na każdym rozbitym płacie mięsa układamy łyżkę pokruszonego sera Fety, delikatnie pieprzymy i oprószamy papryką *** *** Następnie na mięsie układamy garść szpinaku i ponownie łyżkę pokruszonego sera *** *** Mięso dość ciasno zwijamy w roladki – najpierw rolujemy całość(...)obtoczeniu w mące nadamy im jeszcze ładny kształt *** *** Roladki obtaczamy w mące, a następnie formujemy w dłoniach nadając im odpowiedni kształt *** *** Na patelni, na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy mięso z każdej strony na mocno rumiany kolor – smażymy najpierw na „łączeniach”, w ten sposób nic nam się nie rozpadnie*** *** Następnie zdejmujemy mięso z tłuszczu, a na patelnie wkładamy

Blog z Apetytem
Polędwiczka w marynacie z musztardy 201

marynacie z musztardy nie trzeba wiele pisać. Wystarczy na nią spojrzeć, żeby wiedzieć, że jest pyszna! To zasługa słodko-kwaśnej, aromatycznej marynaty i glazury w jednym. Zamarynowane w niej mięso można usmażyć, upiec lub grillować. W każdej wersji będzie smakowało doskonale. Czas : 30 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji : 2 Polędwiczka w marynacie jakiej nie znacie Marynata z musztardy(...)pięknie aromatyzuje całość, nadając polędwiczce charakteru i klasy. Całość uzupełnia ocet winny. Marynata warta jest polecenia wszystkim miłośnikom grilla, bo stanowi bardzo miłą odmianę od standardowych, sklepowych posypek do mięsa. Przepis zaczerpnęliśmy od Marian Burros , autorki książek kulinarnych. Składniki: 2 małe polędwiczki lub 1 duża 3 łyżki brązowego cukru 3 łyżki musztardy francuskiej (ziarnistej) 2 łyżki octu winnego 2 łyżki

Niedzielny kucharz
Rolada drobiowa ze śliwką i boczkiem 128

Coś mięsnego dla wielbicieli połączeń mięsno owocowych. Nam bardzo zasmakowało takie połączenie - wyrazisty boczek, słodka śliwka i ciągnący ser. 1 filet z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Ostra wędzona papryka Garść suszonych śliwek 0,5 szklanki startego sera 10 plastrów wędzonego boczku Olej do skropienia Filet z kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso rozkładamy tak aby każdy płat zachodził(...)siebie i tworzył prostokąt. Kurczaka doprawiamy przyprawą do mięsa oraz ostrą wędzoną papryką. Na mięsie rozkładamy połowę wędzonego boczku, pokrojone na mniejsze kawałki suszone śliwki oraz starty na drobnych oczkach żółty ser. Całość zwijamy w ciasną roladkę. Wierzch mięsa owijamy resztą boczku. Roladkę skrapiamy olejem i szczelnie  owijamy w folię aluminiową. Pieczemy przez 40-45 minut

VioletoweKucharzenie
Rolada drobiowa nadziana indykiem z morelami 170

Pyszna, o ciekawym smaku rolada drobiowa nadziana mięsem indyczym z morelami jest świetnym pomysłem na rodzinny obiad lub święta. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno w formie pieczeni. 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do mięsa Garść suszonych moreli 200 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 1 mała cebula 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki natki pietruszki(...)Sól Pieprz Ostra wędzona papryka Czosnek granulowany Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso rozkładamy na kształt prostokąta, tak aby płaty zachodziły na siebie. Przygotowujemy farsz z indyka. Mięso mielone wyrabiamy na jednolitą masę z pokrojoną w kosteczkę cebulą, jajkiem , bułką tartą i natką pietruszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe mięso mielone rozkładamy na filecie

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania