mięso - 63110 przepisów (strona:2555/4208)

Kurczak tikka masala 186

KURCZAK TIKKA MASALA to marynowane w ostrych, rozgrzewających przyprawach kawałki mięsa w jogurtowym sosie. Danie pochodzi z kuchni indyjskiej, ale podbiło serca mieszkańców Wielkiej Brytanii! Artykuł Kurczak tikka masala pochodzi z serwisu MenMagazine

Menmagazine
Tortilla z kurczakiem 575

czosnku Posiekany koperek Ketchup Sposób przygotowania: Na początku pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do miski i doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawa do gyrosa. Wszystko dokładnie mieszamy. Mięso odstawiamy na min. 30 minut do lodówki. Przygotowujemy sos czosnkowy. W misce mieszamy jogurt oraz majonez. Dodajemy do tego przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekany koperek. Wszystkie składniki dokładnie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Jesiotr syberyjski z sałatką z buraków, orzechów i świeżej melisy 295

lekko podprażacie. Melisę myjecie, osuszacie i siekacie. Mieszacie wszystko razem. Jesiotra myjecie pod bieżącą wodą, osuszacie ręcznikiem papierowym, solicie i kroicie na 4 kawałki. Usuwacie ości i odcinacie mięso od skóry. Jest gruba, pokryta wyrostkami kostnymi i generalnie troche budzi strach. Mąkę wysypujecie na talerz, obtaczacie w niej kawałki ryby i smażycie na mocno rozgrzanym oleju po kilka minut

GRUBY WAŁEK
Krótka historia risotto 203

ryż został wykorzystany do stworzenia tej niezwykle dziś popularnej potrawy. Z tego co wiadomo typowe Risotto alla Milanese było daniem dość wyszukanym, ponieważ do jego przygotowania używano buliony z mięsa i szpiku wołowego, zaś całość doprawiano drogim szafranem. Nie była to więc potrawa, która mogła trafić na stoły zwykłych ludzi. Tak jak ryż wędrował na północ, aż dotarł do Mediolanu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
FILET Z KURCZAKA ZAPIEKANY Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 1084

Lekkie,soczyste mięso drobiowe pod czapeczką pomidorową to szybki i pyszny obiad. Składniki:   1 podwójna pierś z kurczaka 1 duży pomidor 1 opakowanie mozzarelli 1 cebula 4 ząbki czosnku świeża i suszona bazylia ( tymianek też dobrze pasuje) sól,pieprz,papryka oliwa z oliwek Filety z piersi kurczaka umyć,osuszyć i pokroić na 4 części. Przyprawić : 2 ząbki czosnku,sól

Niespełnione zdolności kulinarne
Rogale marcińskie- po mojemu :) 185

zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na godzinę (co jakiś czas można przemieszać), a następnie odcedzamy na sicie wyłożonym gazą lub pieluchą tetrową. Mielimy 2-3 razy przez maszynkę do mięsa razem z marcepanem. Orzechy i migdały drobno siekamy (miksujemy w rozdrabniaczu), dodajemy do maku razem ze skórką pomarańczową, cukrem pudrem, śmietanką i szczyptą soli. Mieszamy. Z białek ubijamy pianę, łączymy

Kuchnia w czekoladzie
Kuchnia Polska według Karola Okrasy – książka Lidla | Warsztaty kulinarne 164

przepisy – i te tradycyjne, i te bardziej nowoczesne – co ważne, z naszych rodzimych produktów. Co prawda, niektóre z użytych składników są trudne do zdobycia i drogie (jak np. mięso z jelenia), jednak wykwintne i nasze polskie. Książka zawiera między innymi takie przepisy jak: Schab zapiekany z porami i suszonymi grzybami Uda gęsie w sosie z czarnych porzeczek z miodem

Kuchnia Bazylii
Flaczki z opieniek 239

gotować dalej. 3. Duże kapelusze opieniek pokroić na mniejsze paski,opłukać  w garnku, zalać wodą, gotować 10 minut od zagotowania, odcedzić dodać do gotujących się warzyw. 4. Mięso z udka obrać i pokroić na małe kawałki,dać do zupy  dodać resztę przypraw.Cebulę pokroić w kostkę,usmażyć  na maśle,gdy się zrumieni dodać mąkę,chwilkę przesmażyć, rozprowadzić

W królestwie smaków Beaty
Rozgrzewająca zupa cebulowa (Zuppa di cipolle) 504

aromatyczna  zupa cebulowa, którą modyfikuj ę  w zależności od upodobań. Z upę w  wersji wegetariańskiej   przygotowuj ę  z wywaru warzywnego, bez dodatku mięsa, za to z du ż ą  ilością  świeżego tymianku i szałwii. Dzi ś  postawiłam na wersj ę  dla mięsożercy z dodatkiem wywaru mięsnego

La grande e la piccola cuoca
Jaglane placki z kurczakiem 209

mięsa, które pozostaje po ugotowaniu rosołu można wyczarować wiele przepisów. Skłaniając się ku wtorkowej dacie postanowiłam, połączyć kaszę jaglaną kurczakiem, który pozostał z zupy. Z racji tego, że placki uwielbiam w każdej postaci, a na blogu już dawno nie witały, zapraszam Was dzisiaj Kochani na placuszkowy Jaglany Wtorek :) Składniki: 100g kaszy jaglanej 2 udka z kurczaka cebula 2 łyżki posiekanej

ChilliJemy
Karkówka z pieczarkami zapiekana w kapuście kiszonej 212

laurowych sól, pieprz ok 400 ml bulionu czubryca zielona Karkówkę pokroić w grube plastry, u mnie wyszło 6 sztuk. Następnie karkówkę oprószyć solidnie z obu stron czubrycą zieloną. Przyprawione mięso odstawić na kilka godzin do lodówki, u mnie stało przez całą noc. Następnie plastry karkówki obsmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. Kapustę kiszoną przepłukać we wodzie, jeśli jest bardzo

Monia miesza i gotuje
Pieczony sandacz w piwnej panierce z batatami i warzywami 175

oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie zrobił czegoś po swojemu. I tak oto powstał pieczony sandacz w towarzystwie batatów ze świeżymi warzywami. Przepis jest wręcz banalny w przygotowaniu, a mięso tej ryby jest pyszne i rozpływa się w ustach. Jeśli chodzi o piwną panierkę proponuję wybrać lepsze piwo – kwestia gustu jakie konkretnie. Pieczony sandacz to przepis, który składa się

ale Pysznie
Dewolaje w sezamie i słoneczniku 203

Sól Pieprz Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka dokładnie myjemy i usuwamy błonki. Kroimy na plastry (jak na schabowe), rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy posiekaną drobno natkę pietruszki oraz plastry żółtego sera. Zwijamy w rulon. Do jednej miseczki wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy widelcem lub trzepaczką. W osobnej misce mieszamy bułkę

VioletoweKucharzenie
Medaliony warzywne Grönsakskaka z IKEA 246

chciał słyszeć o dodatkach, tylko same wcinał. Medaliony smakowo jeszcze lepsze niż te z naszego (chyba większości) ulubionego sklepu :-).Wyszły super, bardzo smaczne, mogą być świetnym dodatkiem do mięsa, zamiast tradycyjnych ziemniaków lub po prostu przekąską na ciepło. Z podanego przepisu wychodzi 12 sztuk. Zachęcam do zrobienia :-). Miłego dnia :-) Składniki: 5 dużych ziemniaków 1/2 brokuła szczypiorek 1 mała cebula czerwona

kruche babeczki
Zapiekana brukselka z szynką lub boczkiem 220

innego bruksa;) Fakt, że czasem w warzywniaku czy na rynku dziwnie się na nas patrzą, ale kto by się tym przejmował. Wróćmy do brukselki. Będzie dobra jako dodatek do mięsa. Inne jej oblicze poznamy, kiedy dodamy ją do kaszy czy brązowego ryżu. Nam smakuje bardzo. W wersji ze zdjęcia, w składzie jest szynka. Możecie próbować wersji również z boczkiem. Możecie

Mieszam w Garnku