mięso - 63110 przepisów (strona:2549/4208)

PIZZA Z MIĘSEM MIELONYM I RUKOLĄ 185

150ml ciepłej wody 150 ml ciepłego mleka 7 g suchych drożdży 2.5 szklanki mąki pszennej Szczypta cukru trzcinowego Przyprawy:pieprz, sól, papryka czerwona Farsz 20 dag pieczarek 20 dag miesa mielonego z indyka 1/3 pora Garść rukoli Koncdnfrat pomidorowy ok 2 łyżek Sól i pieprz do smaku 1/3 łyżeczki chilli Dodatkowo 1/2 kulki Mozzarella Olej do polania blachy Bułka tarta

Gotowanie Patki
Ziemniaczane kule z kurczakiem, serkiem topionym i sosem czosnkowym FolWark, pieczone w piekarniku. 222

ugotowanych ziemniaków przeciśniętych przez praskę   2 jajka 1 łyżka mąki domowa vegeta do smaku pieprz i szczypta chili do smaku 1 duża ugotowana pierś z kurczaka może być mięso z rosołu 1 duża cebula 1 łyżka masła 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka buła tarta do obtoczenia kulek  1 opakowanie serka śmietankowego topionego hochland Wykonanie : Cebulę obieramy i kroimy

Sama słodycz i szczypta chili
Pierogi ruskie 224

zawsze zamówi pierogi ruskie. To dość bezpieczne rozwiązanie, bo pierogi ruskie trudno popsuć. W końcu co mamy w farszu – cebulę, ser i ziemniaki. Nie musimy dbać o jakość mięsa i nie czuć w nich tak bardzo, że ktoś chciał bardzo oszczędzić na farszu. Z drugiej strony, w pierogach ruskich kryje się pułapka. Łatwo jest zrobić kiepski farsz. Mdły, niedoprawiony

Mieszam w Garnku
Kurczak z warzywami 355

regułą jest oszczędność czasu, więc nie zdziwcie się, jeśli coś będę robił „niezgodnie ze sztuką”. Na patelnię wlej trochę oleju i zacznij podgrzewać. W tym czasie pokrój mięso w kostkę o boku 1,5 – 2 cm. Wrzuć na patelnię. Posyp go hojnie przyprawą do kurczaka i dokładnie zamieszaj. Nie bój się dowalić do pieca z ilością

manslogblog
Fit placki z kaszy gryczanej i cukinii oraz nowa książka kucharska od Lidla 449

poprzednie wydawnictwa od Lidl Polska ). Świetne przepisy polskiej kuchni z nowoczesnym akcentem podzielone tematycznie.  Mamy w "Kuchni polskiej" przepisy na kapustę, buraka, ziemniaki, nowalijki, kasze i zboża, ptactwo, mięso, sery i mleko, leśne skarby, ryby i propozycje świąteczne. Przepisy okraszone pięknymi zdjęciami, świetne rysunki Andrzeja Pągowskiego oraz ciekawe kulinarne pomysły zaproszonych gości sprawiają, że warto zdobyć tę kulinarną pozycję

Moje Kuchenne Rewelacje
Golonka z kapustą + film 209

Golonka z kapustą to danie uważane za typowo męski przysmak, chociaż i wśród kobiet nie brakuje amatorek tego kawałka mięsa. Przepis na taką golonkę jest bardzo prosty i mam nadzieję że przypadnie do gustu nie jednemu wielbicielowi tego przysmaku.   składniki na 2 porcje 2 golonki 300 g kiszonej kapusty 2 jabłka 1 cebula 4 liście laurowe kilka ziaren ziela

Smakowite Dania
Finał konkursu BlogerChef 2016 - relacja 179

dzień w gronie zaprzyjaźnionych i nowo poznanych blogerów kulinanrych. Było mnóstwo śmiechu i rozmów. Pierwsze miejsce w konkursie zajęła Małgosia z bloga To co kocham. Przygotowała maki z mielonego mięsa z indyka o smaku cytrynowo-miętowym. Bardzo serdecznie dziękuję organizatorom za zaproszenie, a Kasi Szatkowskiej(W krainie smaku) i Markowi Bielskiemu (geminigroip.pl) za fantastyczną atmosferę w czasie finału. Miło

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekany kalafior 218

Opis: Zapiekany kalafior z sosem serowym to szybki przepis na smaczne danie. Idealny przepis dla osób, które nie jedzą mięsa. Jest to bardzo ciekawy sposób na przygotowanie kalafiora. Składniki: 1 kalafior 200 g żółtego sera 50 g masła 1/4 szklanki mąki pszennej 500 ml mleka Pęczek koperku Sól Sposób przygotowania: Kalafior myjemy. W całości musimy obgotować go w osolonym wrzątku

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
TAJSKA UCZTA NA GRILLU TOMYANG BBQ ( tuńczyk, krewetki, dorsz, zupa Tom Yum ) 337

KLIK! ) Ja przygotowałam na nim prawdziwą orientalną ucztę i przyznaję bez bicia, ze gdyby nie pełny brzuch, to jeszcze bym posiedziała przy grillu – sama przyjemność patrzeć jak ulubione mięso, warzywa, ryby na Twoich oczach zmieniają swój kolor, kształt , a w rezultacie smak! Oprócz pysznej Zupy Tom Yum przygotowałam ukochanego tuńczyka oraz krewetki i dorsza . Było lekko, było pysznie, było

Ostra na Słodko
Omlet z cukinią i kurczakiem 170

pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać, zeszklić. Dorzucić pokrojone w półplasterki pieczarki, dusić aż pieczarki puszczą wodę. Zdjąć pokrywkę, dołożyć pokrojony w drobną kostkę filet z kurczaka, smażyć aż mięso z wierzchu przestanie być surowe, a woda z pieczarek odparuje, dołożyć pokrojoną w cienkie plasterki cukinie i smażyć aż zmięknie, ale nie będzie papkowata.  Jajka dokładnie wymieszać rózgą

Cook&Love
domowa pizza z mięsem kebab 184

gotować aż nadmiar wody odparuje. Gdy powstanie gęsty sos dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, bazylię, sól i pieprz do smaku.  Udka z kurczaka obrać ze skóry, mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę i usmażyć na patelni z przyprawą gyros. Pieczarki pokroić w plasterki, cebule w krążki. Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Po 30 minutach ciasto

Cook&Love
Pieczony łosoś + kuskus z pesto 184

kaszy kuskus - pół cytryny - łyżeczka musztardy - sól, pieprz - oliwa z oliwek - pesto Jeżeli łosoś posiada skórę należy oczyścić ją z łusek i zdjąć z fileta, tak aby nie uszkodzić mięsa. Wykorzystamy ją jako chrupiącego chipsa.  Zmieszać ze sobą łyżeczkę musztardy, dwie łyżeczki soku z cytryny i pół łyżeczki pieprzu, natrzeć nimi łososia i pozostawić na 2 godziny w lodówce

Cook&Love
wyjątkowo aromatyczne spaghetti z małżami i prosciutto 202

najbardziej aromatyczny makaron jaki jadłam. Charakterystyczny smak Prosciutto i Parmezanu z morskim smakiem małż to prawdziwa bomba. Mimo że nie jestem zwolenniczką łączenia owoców morza z mięsem do tego dania wracam bardzo często. Składniki: - 250 g omułków californijskich - 100 g Szynki Prosciutto - 100 g Parmezanu - 200 ml śmietanki 30% - pęczek pietruszki - łyżka sosu rybnego - 2 ząbki czosnku - łyżka masła

Cook&Love
Pierogi z serowym farszem z suszonymi pomidorami i kurczakiem wędzonym. 238

topiony serek Hochland (prostokątny: Gouda, lub Emmentaler)  - 3 ząbki czosnku - łyżeczka masła - sól, pieprz Posiekany drobno czosnek krótko podsmażam na maśle, tak aby nie zdążył się zarumienić. Mięso z udek oddzielam od kości i kroję w bardzo drobną kostkę, dodaję do czosnku i smażę wszystko razem.  W tym czasie kroję suszone pomidory. Wkładam na patelnię do pozostałych składników

Cook&Love
Sakiewki z ciasta francuskiego na dwa sposoby: brokuł-kurczak i łosoś- por 322

bardzo drobną kostkę, na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekany czosnek, po minucie wrzucamy kawałki kurczaka, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy wszystko na mocnym ogniu do momentu aż mięso przestanie być surowe. II. Pora kroimy na półkrążki, na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pora i dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy po będzie miękki zdejmujemy pokrywkę, aby woda odparowała

Cook&Love

Proponowane wyszukiwania