mąki pszennej (lub trochę więcej) Dodatkowo: bułka tarta kilka łyżek masła kilka łyżeczek cukru trzcinowego Wykonanie: Twaróg przeciskamy przez praskę do ziemniaków (ewentualnie przez maszynkę do mielenia mięsa lub sitko). Dodajemy dyniowe puree, jajko, cukier i mąkę. W razie potrzeby dosypujemy jeszcze trochę mąki (masa nie może być zbyt sztywna, ale też nie „leista”). Całość dokładnie mieszamy. Blat posypujemy dość
MyCookBook.plpiekarnika 200 stopni aż się zrumienią. Wtedy to wierzch każdej połówki dekorujemy resztą sera, a jak się rozpuści można podawać. Aromatyczne, pikantne, proste i bardzo smaczne, jak dla mnie mięso zbyteczne. PS Ostatnio mnie mniej, a to wszystko przez chorobę, ciężko coś robić jak katar, łzy i pot zalewają twarz
Dieta moja pasjaszarą pianę i wrzucamy obraną włoszczyznę razem z cebulą. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i listki laurowe. Gdy kurczak będzie miękki, odławiamy go razem z warzywami. Wywar przecedzamy. Wystudzone mięso oddzielamy od kości i skóry. Dzielimy na mniejsze kawałki. Marchewkę kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło razem z 2 łyżkami mąki. Zasmażkę zalewamy powoli wywarem i energicznie mieszamy
Qchnia po prostuKasza bulgur z warzywami. Pyszne danie obiadowe. Ja nie jestem miłośnikiem kasz, ale są takie, które zjem z apetytem. Najczęściej robię je z gulaszem, mięsem lub w postaci zapiekanek. Dzisiaj miałam z warzywami. Mąż i dzieci zjedli z apetytem, czyli była smaczna. Może i Wy skusicie się na taki obiad. Polecam! Składniki 200 g kaszy bulgur 2 średnie marchewki
O kuchni z uczuciemsmażenia Sposób przygotowania: Piersi z indyka kroimy w plastry, nacieramy przyprawą do indyka, słodka i ostrą papryką oraz solą, odstawiamy na godzinę do lodówki. Podsmażamy na złoty kolor, ostudzone mięso kroimy w kostkę. Brokuły odcinamy, dzielimy na mniejsze różyczki, w garnku zagotowujemy wodę, lekko solimy, wrzucamy różyczki brokułów, gotujemy przez 2 minuty od zagotowania, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Kukurydzę
Bajeczna Kuchniaostra papryka słodka sól, pieprz posiekany koperek do dekoracji Do garnka wlać wodę. Włożyć umyte piersi oraz liście laurowe i ziele angielskie. Zagotować. Za pomocą łyżki cedzakowej usunąć szumowinę. Mięso gotować kilka minut. Gdy piersi zmienią kolor to dodać włoszczyznę. Całość przyprawić solą, pieprzem, ostrą oraz słodką papryką. Gotować kilka minut na małym ogniu. W międzyczasie kalafiora umyć, usunąć
Ugotowaćpieprzu garść orzechów włoskich świeża bazylia starty parmezan Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu al dente. Na patelni smażę posiekaną cebulę i czosnek. Dodaję pokrojone w kostkę mięso i smażę całość 3-4 minuty. Po tym czasie dodaję pokrojone na ćwiartki pieczarki i smażę składniki kilka minut. Na patelnię wlewam wino, które redukuję o połowę. Pesto mieszam ze śmietaną
Mango Papajamuszkatołowej. Mieszamy i gotowe! Pora oczyszczamy, myjemy i kroimy w plasterki. Szczypiorek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy pora oraz szczypiorek i smażymy razem ok. 5 min. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na małe paseczki. Szczypiorek z porem wykładamy na talerz, a tym samym oleju smażymy kurczaka. Doprawiamy pieprzem, solą i przyprawą do kurczaka. Gdy kurczak się podsmaży
Kuchnia MagdaLenyogórka sól pieprz 2 ząbki czosnku oregano hyzop bazylia lubczyk suszona papryka tłuszcz do smażenia natka pietruszki koperek pomidorki cocktailowe Do rondla kroimy cebulę i pora, przysmażamy, dodajemy pokrojone mięso z udka, przysmażamy ponownie, następnie dodajemy ryż i smażymy aż zacznie się szklić, podlewamy winem, dodajemy przyprawy i ciągle mieszając gotujemy i dolewamy wody lub bulionu tyle by ryż miał
Gotowanie jest łatwedzisiaj takie szybkie coś. Polecam jak nie ma się dużo czasu, ale jest ochota na coś ciepłego. Bajgle z mielonym i kukurydzą Składniki (4 sztuki): 250g mięsa mielonego 250ml pasty pomidorowej 4 bajgle mała puszeczka kukurydzy tarty ser (takie porządne trzy garście) serek kanapkowy do posmarowania bułeczek przyprawiamy wedle uznania u mnie to była: słodka papryka, curry, pieprz
Moje pyszne gotowaniefarszem są pyszne, bardzo nam smakowały i myślę, że będę wracała od czasu do czasu do tego dania na przykład w piątki, kiedy to staram się przygotowywać obiad bez mięsa :) Składniki na ok. 8 sztuk: (inspiracja: " My simple kitchen ") Naleśniki: 1 jajko 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 szklanki mąki pszennej 2 szczypty soli szczypta cukru
Simply Foodbardzo posmakowało nam to danie kuchni kaszubskiej. Mięso jest delikatne i rozpływa się w ustach. Składniki: 6 udek z kurczaka 500 g ziemniaków 200 g marchewki 2 białe części pora 2 łyżki oleju 5 łyżek mleka 200 g startego sera żółtego kiełki rzodkiewki koperek papryka słodka mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchengranulowanej Wszystkie składniki zagnieść, schłodzić w lodówce przez około 30 min. Następnie formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczać kuleczki tłuczkiem do mięsa.Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok. 12-15 min. (do zarumienienia
Moje domowe kucharzenieskładniki: 250 g kaszy gryczanej 250 g mięsa mielonego 2 jajka 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz, cząber tłuszcz do smażenia wykonanie: Kasze gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gdy kasza się ugotuje mieszamy ją dokładnie z jajkami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość doprawiamy solą, pieprzem i cząbrem. Z gotowej masy formujemy małe kotleciki i smażymy z obu stron
Domowy Smak Jedzenia