mięso - 63110 przepisów (strona:222/4208)

Papryka faszerowana kaszą kuskus i mięsem mielonym 203

Bardzo się cieszę, że trwa sezon na faszerowane warzywa. Oboje z mężem uwielbiamy paprykę i cukinię napakowaną pysznymi dodatkami. Tradycyjnie robię paprykę faszerowaną mięsem mielonym i ryżem (przepis tutaj ), a teraz do nadzienia użyłam kaszy kuskus, mięsa z szynki, marchewek, pieczarek, a na wierzch położyłam ser mozzarella. Fajnie wyszło naprawdę, jak chcecie to sami spróbujcie :P Składniki na 4 duże(...)papryki: 4 duże czerwone papryki 500 g mięsa mielonego z szynki 1 cebula 1 duża marchewka 4-5 pieczarek 1 szklanka kaszy kuskus sól, pieprz, pieprz ziołowy, chilli w proszku 1 kulka sera mozzarella    Delikatnie odciąć górną część papryk, wyciąć z nich ogonek, a środki oczyścić z ziarenek. Dokładnie je umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej wrzucić

Simply Food
Lasagne z ciecierzycą 162

się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na lasagne z mięsem mielonym. 50 dkg mielonego mięsa wieprzowego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki Parmezanu 5-6 listków bazyli 4 duże pomidorki koktajlowe 20 dkg ciecierzycy z puszki(...)beszamelowy: 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła 300 ml mleka 1/2 łyżeczka soli Lasagne z ciecierzycą Jak przygotować lasagne z ciecierzycą. Na dużą patelnię włożyć mięso mielone. Bez tłuszczu przesmażyć na średnim ogniu przez 5 minut. Następnie dodać cebulę pokrojoną w średniej wielkości kostkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno krojone suszone pomidory, oliwę, sól, pieprz i sos pomidorowy. Dusić

mecooks
KRUCHA ROLADA Z MIĘSEM MIELONYM I OGÓRKAMI 229

ochoty , jest upalnie .  Dlatego postanowiłam przygotować szybki obiad , gdzie nie będę musiała za długo być w kuchni.  Pyszna rolada na gotowym kruchym cieście z mięsem mielonym i ogórkami idealnie wpasowała się w mój dzisiejszy nastrój.  Polecam Wam Serdecznie , nie dość , że jest łatwa w przygotowaniu , szybka  to również smakuje rewelacyjnie.  Zapraszam do polubienia mojej strony(...)oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI : 1 opakowanie ok 380 g ciasta kruchego 300 g mielonego mięsa ja dałam wołowe 1 cebula 3 ogórki małosolne 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 15 dag sera żółtego tartego 2 łyżki drobno siekanej natki pietruszki przyprawy do mięsa: sól i pieprz

Gotowanie Patki
Pulpety gotowane na parze 167

warzyw. Jeśli nie macie parowaru i zamierzacie takowy kupić, tu możecie zapoznać się z ofertą tych urządzeń. Pulpety gotowane na parze to jeden z najprostszych przepisów. Trudno także przypalić mięso, więc jeśli ktoś ma w domu poraz pierwszy parowar, powinna być to dla niego pestka Bierzemy się zatem do pracy. Polecam wam także mój przepis na domowy rosół z kury(...)Ponadto możecie też przygotować sobie kurczaka w ananasach z sosem barbecue . Zobacz mój film z przygotowania pulpetów Składniki – Pulpety gotowane na parze 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko pół cebuli pół szklanki bułki tartej 2 ząbki czosnku łyżeczka papryki wędzonej pół łyżeczki pieprzu półtorej łyżeczki soli 💡💡💡 Tu możesz dostać wszystkie niezbędne przyprawy do przepisu. Przepis – Pulpety gotowane

Kuchennyviral.pl
Kotlet schabowy wg Magdy Gessler 205

tylko jedna myśl, a w zasadzie pytanie… Zastanawialiście się kiedyś nad tym jak robić schabowego? Ja przyznam się, że aż do teraz nigdy o tym nie myślałam. Doprawione mięso panierowałam tradycyjnie w mące, jajku i bułce tartej, smażyłam na złoto i już. Czy schabowego można więc przygotować inaczej? Ano ponoć można. Przepis na schabowego wg Magdy Gessler zakłada kilkugodzinne(...)moczenie mięsa wraz z piórkami cebuli w mleku. Potem już tradycyjne panierowanie i smażenie. Zrobiłam – tak na próbę, by przekonać się jakie też te kotlety wychodzą – i co? Znacznej różnicy w smaku nie wyczułam, za to smażenie przysporzyło mi pewnych problemów (odchodząca panierka, lekko namoknięta). Pomyślałam,że to może kwestia mięsa, albo, że niedokładnie osuszyłam je ręcznikiem papierowym

Smaki Na Talerzu
Polędwiczka wieprzowa zapiekana z puree ziemniaczano serowym 201

danie z polędwiczką wieprzową. Podałam oryginalne proporcje,  ja użyłam mniej ziemniaków gdyż robiłam to danie dla dwóch osób, ale ilość sera pozostawiłam bez zmian. Polędwiczka była nieco mniejsza. Mięso wbrew moim obawom wyszło soczyste, ziemniaki z dodatkiem cheddara to bardzo pyszny pomysł. Bardzo polecam! składniki ( 4 porcje) 800 g ziemniaków (użyłam starych) ok 400 g polędwiczki wieprzowej ( u mnie(...)polędwiczki oczyścić z błon, doprawić solą i pieprzem.  Rozgrzać płytki garnek z grubym dnem lub patelnię, dodać łyżkę oliwy i obsmażyć polędwiczki ze wszystkich stron, ok 3 minut. Mięso przełożyć na talerz a na pozostałą oliwę wrzucić listki szałwii i obsmażać mieszając dosłownie parę sekund. Pilnować aby się nie spaliły. Wyjąć z patelni, odłożyć na bok.  Cheddar zetrzeć

Stare Gary
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 142

Składniki/2-4 porcje: – 2 średnie cukinie – ok. 300 g mięsa mielonego – 1 ząbek czosnku – 1/2 średniej cebuli – 1/2 opakowania passaty pomidorowej JAMAR – 1 /2 puszki pomidorów krojonych – parmezan – 3 łyżki bułki tartej – jajko – oliwa extra vergine – zioła prowansalskie, sól pieprz   Przygotowanie: Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulę pokrojoną(...)kostkę dodać zmielone mięso. Dodać pomidory z puszki oraz passatę pomidorową. Ja użyłam w tym przepisie pasattę polskiej firmy JAMAR , która jest bez konserwantów i sztucznych barwników. Na koniec dodać zioła prowansalskie. Dusić pod przykryciem przez ok. 30 minut. Po tym czasie zdjąć przykrycie i smażyć aż prawie cały płyn wyparuje. Doprawić do smaku. Podczas gdy przygotowujemy mięso przygotować cukinię

I LOVE LIFE
Makaron spaghetti z pulpetami  147

Dzisiaj w mojej kuchni esencja Włoch na talerzu! Nitki makaronu polane pysznym sosem pomidorowym firmy Jamar, a do tego kuleczki z mięsa mielonego posypane startym parmezanem. Jamar to rodzinna firma.produkująca zdrowe, naturalne przeciery warzywne i owocowe. Do przygotowania dania wykorzystałam produkty Jamar, Ole! Stovit, oraz ePrezenty Składniki 500 g makaronu spaghetti pomidorowego 8 łyżek startego parmezanu 500 g mięsa(...)kajzerka bułka tarta 700 ml przecieru pomidorowego- passaty pomidorowej Jamar sól himalajska Stovit , pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, ostra papryka Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy namoczoną w mleku i dokładnie odciśniętą kajzerkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną cebulę. Oddzielamy żółtko od białka – żółtko dodajemy do mięsa, a białko ubijamy

Podróż w kulinaria
Kurczak w sosie koperkowym z kolorową mieszanką obiadową 156

Witajcie. Dziś obiad iście letnio-wiosenny. Cudne połączenie! A do tego podałam mieszankę obiadową Mix obiadowy firmy Polskie Młyny. Świetnie się komponuje z mięsem. Gotuje się szybko - ok 15 minut, po ugotowaniu i odcedzeniu mieszanka pozostaje sypka - co mi bardzo odpowiada. I najważniejsze - świetnie smakuje. Połączenie ryżu, czerwonej soczewicy oraz czerwonej quinoy (komosy) jest jak najbardziej trafne. Polecam Wam serdecznie(...)Filet oczyścić, pokroić na niewielkie porcje, każdą rozbić lekko tłuczkiem, po czym osolić i popieprzyć. Lekko oprószyć mąką każdy kawałek z każdej strony. 2. Na oleju krótko obsmażyć mięso z obu stron, po czym wyjąć mięso. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Z powrotem dodać mięso, zalać 1 szklanką wody, dodać łyżkę masła klarowanego. Dusić razem

Kuchnia domowa Ani
Pulled pork – szarpana wieprzowina , kuchnia Tex-Mex 224

łyżka słodkiej , mielonej ,wędzonej papryki 1 łyżka mielonego kuminu 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka cynamonu – płaska 2 łyżki soli 1,5 łyżki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Mięso , płukamy , oczyszczamy , osuszamy papierowym ręcznikiem . Wszystkie przyprawy mieszamy w miseczce , po czym , pieczołowicie , wcieramy je w mięso ( na sucho , bez żadnego oleju itp . ) , dokładnie w każdy centymetr powierzchni Odstawiamy , najlepiej(...)już dokonaliśmy balsamowania , naszych wieprzowych zwłok przyprawami , czas wsiąść brytfankę , najlepiej żeliwną . Na dnie układamy około 3-4 plasterki smalcu , na nich pokrojoną w grube plastry cebulę , następnie mięso i ponownie kilka plastrów smalcu . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 C . Pieczemy szczelnie przykrytą , przez około 4 godziny , jeśli jest gruby kawałek mięsa , to nawet 5 godzin . Staramy się przez

Ogrodnik w podróży
Karkówka pieczona z młodą marchewką 146

tyle przepisów dla Was, że sama nie wiem od czego zacząć :P A tak na prawdę, kiedy znajdę na to czas, aby to wszystko opublikować :D Dawno nie było mięsa, więc wrzucam przepis na obiad :) Na straganach coraz więcej młodych warzyw i trudno nie skusić się na pyszną kalarepę, młodą kapustę czy właśnie młodą marchewkę. Ja postanowiłam połączyć(...)mięsem a jako że nie chciało mi się zbyt dużo zmywać i stać przy garach, zapiekłam wszystko w piekarniku ;)  Składniki na 2 porcje: 3 duże plastry karkówki pęczek młodych marchewek (u mnie 5-6 sztuk) 2 ząbki czosnku 200 ml bulionu sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do mięs, tymianek Mięso przyprawić z obu stron solą, pieprzem, słodką papryką

My simple kitchen
Chili con carne (z indykiem) 429

obiad co dziś mamy? - Chili con carne. - Czyli co?? - Czyli chili:) Chili con carne, czyli papryka chili z mięsem. To popularna jednogarnkowa potrawa kuchni tex-mex, czyli kuchni z pogranicza teksańsko-meksykańskiego, a jej składnikami są papryka chili, cebula, pomidory, wołowina, fasola. Ta oryginalna przypomina mi sos bolognese, ponieważ dodaje się do niej drobno siekane lub nawet mielone mięso. Może(...)czosnku 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki 1 papryczka chili kumin rzymski mielona kolendra kilka gałązek tymianku pieprz czarny sól olej natka pietruszki lub kolendra Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, kolendrą, odstawić na 15 minut. W tym czasie obrać cebulę i marchew, cebulę pokroić w kostkę, marchew w półplasterki. Czosnek posiekać. Z papryki chili

Obiad gotowy
Karkówka z grilla 269

Karkówka z grilla jest obowiązkową pozycją, którą wkładam na ruszt podczas spotkań z przyjaciółmi. Niekiedy zdarza mi się kupować gotowe, zamarynowane mięso, jednak jeżeli mam więcej czasu przygotowuję marynatę do karkówki. Zostawiam w niej mięso na noc, aby przeszło smakiem przypraw. Możecie skrócić czas marynowania, jednak im dłużej poleży w marynacie, będzie bardziej aromatyczna. Karkówka z grilla nie może być(...)zbyt cienka, ponieważ podczas smażenia wyschnie na wiór. Najlepiej jeżeli pokroimy ją w plastry grubości około 1-2 cm. Pamiętajcie także, aby mięso wkładać na dobrze rozgrzany ruszt i grillować na sporym ogniu – jeżeli karkówkę będziecie grillować zbyt długo może zrobić się sucha. Mięso klasycznie podajcie z musztardą oraz ketchupem, pieczywem i jakąś smaczną sałatką, np. Sałatką grecką

Kuchnia Bazylii
Wieprzowina duszona z ciecierzycą 151

bardzo sycące i smaczne danie obiadowe. Potrawa jest aromatyczna i dobrze doprawiona. Danie można uznać za jednogarnkowe i podać na obiad bez dodatków. Do duszenia dobrze nadaje się mięso, które zawiera nieco tłuszczu np. łopatka, karkówka lub biodrówka. Takie mięso po przygotowaniu jest delikatne i zatrzymuje w sobie dużo smaku, gdyż to tłuszcz właśnie jest nośnikiem smaku i zatrzymuje(...)potrawie. Przygotowane mięso z bardzo zdrową i smaczną ciecierzycą dostarczy nam dużo dobrze przyswajalnego białka, witamin i błonnika. Obiad będzie energetyczny, ale niezbyt ciężki do trawienia. Pikantność dania najlepiej dopasować do swoich upodobań. Składniki: 1 kg biodrówki wieprzowej 2 szklanki suchej ciecierzycy 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 marchewki 1 świeża papryczka chili lub 1/2 łyżeczki mielonego chili

Kuchcik gotuje
Wieprzowe polędwiczki z boczkiem marynowane w pesto 245

Lubię pesto i używam je do wszystkiego! Marynuję w pesto wieprzowe polędwiczki, które póżniej owijam boczkiem i grilluję. Pesto to świetna marynata do mięsa i drobiu, którą bardzo polecam. Wieprzowe polędwiczki z boczkiem marynowane w pesto są aromatyczne i smaczne. Wieprzowa polędwica jest chudym mięsem. Posmarowana pesto i owinięta boczkiem staje się podczas grillowania bardzo soczysta. Tak upieczone mięso idealnie(...)pesto, tutaj przepis ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego Natrzyj polędwicę solą i pieprzem. Następnie posmaruj pesto i owiń luźno plastrami boczku. Boczek kurczy się podczas pieczenia. Odstaw mięso na godzinę do lodówki. Wyjmij zamarynowane mięso z lodówki i odczekaj 20 minut. Rozgrzej grill i grilluj mięso po obu stronach co i rusz odwracając. Podaj z sałatką do grilla

codojedzenia