mięso - 63110 przepisów (strona:1787/4208)

Schab po kowalsku 211

Przepis pochodzi z książki "Mięsa na święta i na co dzień" z serii Lubię gotować.                                              SKŁADNIKI: 1 kg schabu bez kości, 3 jajka, 10 dag ostrego żółtego sera, pół szklanki bułki tartej, 2 cebule(...)Mięso oczyścić z włókien, umyć, osączyć i pokroić na plastry. Każdy kawałek rozbić na cienki kotlet i posolić. Jajka roztrzepać z dwiema łyżkami wody. Kotlety obtaczać w jajku oraz w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Cebule obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu ,dodać pokrojone pieczarki i papryke , oprószyć curry, solą oraz pieprzem i dusić

w mojej kuchni
Kotlety mielone z indyka w sosie pomidorowym 209

KOTLETY - składniki:     700 g mielonego mięsa     2 jajka     1 cebula     1 czerstwa bułka     mleko (lub woda) do namoczenia bułki     sól i pieprz,estragon ,ziola Marioli    kasza kukurydziana .lub sezam do obtaczania     olej do smażenia  sposób przygotowania(...)Bułkę namaczamy  w mleku lub w wodzie. Cebulę obieramy , drobno siekamy. Mięso wkladamy do miski ,dodajemy cebulę ,odciśnięta bułkę.Wbijamy jajka,dosypujemy przyprawy i dokladnie  wyrabiamy masę .Zwilżamy dlonie i formujemy kotlety ,które obsmażamy na oleju. Rady: do masy mięsnej możesz dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki albo trochę suszonych ziół, np. tymianku lub rozmarynu. Możesz też zaostrzyć smak

w mojej kuchni
Cukinia nadziewana mięsem 172

kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/cukinia-nadziewana-miesem.html Składniki: 4 duże cukinie 0,75-1 kg mielonego mięsa wieprzowego ½ pęczka natki pietruszki 1 ząbek czosnku-posiekany drobno 1 cebula, pokrojona w bardzo drobną kosteczkę sól,cukier pieprz 1 świeża papryka tarty ser  grana padano – ilość według upodobań Przygotowanie: Cukinie myjemy, kroimy wzdłuż na pół. Ze środka przy pomocy łyżeczki usuwamy gniazda nasienne Posiekany miąższ(...)środka można dodać do nadzienia.Mielone mięso mieszamy  z odrobiną soli, cukru, sosu sojowego, siekanej cebuli i pieprzu. Napełnić wydrążone cukinie farszem, spryskać  wierzch  olejem .  Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.W trakcie pieczenia jakieś 5 minut przed koncem posypujemy startym serem.Smacznego

w mojej kuchni
CHLEBKI TURECKIE 167

gniazda nasiennego, pokrojonej w drobną kostkę * 2 pomidory, obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojonych w kostkę * pęczek tymianku, grubo posiekany * pęczek dymki pokrojonej w kostkę * 250 g mięsa mielonej baraniny * 2 łyżki oleju * 1 łyżeczka nasion czarnuszki * sól * świeżo zmielony pieprz(...)rozpuszczamy z cukrem w 150 ml letniej wody, dodajemy sól, olej, jogurt i mąkę i wyrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. godzinę. 2,,,,nadzienie: Mięso mielone smażymy na oleju, aż będzie kruche, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy. Dodajemy do niego dymkę, pomidory, paprykę, tymianek i nasiona czarnuszki, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto dzielimy

w mojej kuchni
GOŁĄBKI W SOSIE 180

Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego (łopatka) główka kapusty 200 g ryżu sól, pieprz majeranek natka pietruszki cząber 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula masło 1 l bulionu olej Przepis na gołąbki Z kapusty wycinamy głąba. W dużym garnku (takim żeby zmieściła się do niego cała główka kapusty) gotujemy wodę. Do gotującej się wody wkładamy kapustę. Po kilku minutach obieramy(...)wyciągamy kolejne liście. Wybieramy najładniejsze i największe liście, ścinamy z nich zgrubienie głównego nerwa. Ryż gotujemy trochę krócej niż w przepisie na opakowaniu. Gdy wystygnie dodajemy go do mięsa, przyprawiamy solą, pieprzem majerankiem, cząbrem, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, pokrojoną drobno natką pietruszki oraz przesmażoną na maśle cebulą pokrojoną w drobną kostkę. Całość wyrabiamy, aż się masa ładnie połączy. Farsz

w mojej kuchni
Indycze Bułeczki 154

Posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Dodać mięso, podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Dodać pomidory i bulion, poddusić, wlać śmietanę, posypać tymiankiem. Pozostawić do ostygnięcia. Do miski wsypać mąkę, suche drożdże i sól, wymieszać. Dodać ciepłą wodę, olej i jajko, wszystko połączyć i dokładnie wyrobić ciasto. Odstawić przykryte w ciepłe miejsce na 30 minut. Ciasto podzielić na kulki, każdą rozwałkować(...)cebulę obrać opłukać ,pokroić na mniejsze kawalki ,włożyc do naczynia miksującego ,rozdrobnić  obroty 6 czas 5s ,którą podsmazyc na łyżce masla.Do naczynia miksującego włożyć mięso pokrojone w cząstki ,rozdrobnic obroty 5 czas 10s.Dodać cebulę i reszte skladników ,wymieszać obroty3 czas 5s .   CIASTO

w mojej kuchni
ziemniaczane rozyczki 188

Warzywa ugotowac na parze. Gotowe ziemniaki i marchewke przepuszczamy przez maszynke do mięsa.Następnie przekladamy do miski . Dodajemy mleko ,jajka i pryprawy,a reszte wykonuje za mnie robot.....Gotową masę przeciskam przez maszynkę do robienia ozdób tortowych lub rękawa cukierniczego – tworząc na blasze wyłożonej papierem zgrabne różyczki. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do zlocistego koloru(...)Podajemy z mięsem -u mnie pieczona polędwiczka wieprzowa.... Pamiętam te rozyczki z dziecinstwa. Smacznego

w mojej kuchni
Rosyjskie pieczone pierożki--- Russian ravioli al forno 235

pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak WYKONANIE  .Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku. Farsz będzie na tyle wilgotny, że bez problemu powinien dawać się formować i nie sypać. Wszystkie składniki na ciasto

w mojej kuchni
.Kotlety mielone z jabłkiem-Chops macinata con la mela 142

SKŁADNIKI. • 500 g mięsa mielonego • 2 średnie jabłka • 3 średnie cebule • 2 jajka • 4 łyżki bułki tartej • sól • czarny pieprz • olej do smażeni(...)kroimy w drobna kostkę. Podsmażamy  na  łyżce oleju do czasu aż się zezłoci.  Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do miski wkładamy mięso i kilka minut wyrabiam ręka. Musi stać się klejące i zwięzłe. Dodajemy podsmażone cebule, jabłka, rozbite jajka, bułkę tartą, sól oraz pieprz i mieszamy ponownie.  Z wyrobionej masy formujemy kotlety

w mojej kuchni
Hreczanyki, czyli mielone z kaszą gryczaną -Hreczanyki, o terra con grano saraceno 207

Kotlety : ½ kg mięsa mielonego, ½ kg kaszy gryczanej , 3 jajka, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli ,1 łyżeczka pieprzu , oliwa do smażenia ....... Sos grzybowy : 100g grzybów suszonych 1 łyżeczka soli 1 łyżka masła ½ łyżki mąki 2 łyżki śmietany(...)odrobinę soli i dodać trochę masła lub oliwy do gotowania. Kaszę gotować tak długo aż wciągnie całą wodę i zmięknie. Odcedzić na sicie i odstawić. W dużym garnku wymieszać mięso z jajkami, drobno posiekanym lub wyciśniętym czosnkiem, dodać kaszę i wymieszać aż uzyskamy gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, z masy mięsnej formować kulki i układać

w mojej kuchni
w owocach goi , z jabłkiem i cebulką 137

Kotlety z karkówki z duszon ym jabłkiem i cebulką . Najsmaczniejsze będą kiedy przyprawicie je wieczorem, a dopiero następnego dnia usmażycie na obiad. Mięso będzie wtedy bardzo kruche i fajnie przejdzie smakiem czosnku. Składniki: 2 kotlety karkowki 2 cebule 2 ząbki czosnku sól pieprz olej jabłko cukier do smaku owoce goi Wykonanie: Kotlety karkówki rozbijamy-ugniatamy  palcami po obu stronach(...)każdej strony mięso przyprawiam solą, pieprzem i świeżym czosnkiem. Odstawiam na co najmniej 2 – 3 godziny. Następnie smażymy na średnio rozgrzanym oleju przez 10-12 minut. Pokrojoną cebulkę dusimy  na małym ogniu,z dodatkiem łyżeczki cukru i soli.Gdy się zeszkli dodajemy  pokrojone w plasterki jabłko i dusimy  wszystko razem . Uduszona cebulkę z jabłkiem dodajemy do mięska

w mojej kuchni
szynka wyrób domowy--------prosciutto 191

Składniki -1,5 kg szynki wieprzowej- Zaprawa do mięsa 2-4 posiekane drobno ząbki czosnku 1 mała łyżeczka kolendry w ziarenkach 2-3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 płaska łyżeczka kminku 1,5 kopiasta łyżeczka cukru pudru 4 płaskie łyżeczki peklosoli 3 płaskie łyżeczki żelatyny 250 ml wody Wykonanie Zagotować wodę ze składnikami zalewy oprócz ,żelatyny ,cukru pudru(...)pektosoli . Całość gotować na małym ogniu około 20minut.Do gorącej przecedzonej zalewy dodać cukier ,żelatynę i sól peklową Przestudzona zalewą nastrzykiwać mięso strzykawką z każdej strony. Woreczek foliowy włożyć do szynkowara ,do woreczka szynkę i wlać na nią zalewę,która nam pozostała..Woreczek skręcić i przycisnąć denkiem szynkowara i założyć sprężynę. Szynkowar zamknąć całkowicie i wstawić do lodówki na 48 godzin

w mojej kuchni
Sproszkowana pomarańcza --- arancione in polvere 203

cukru:-).  Pomarańcze dokładnie myjemy,nastepnie obieramy i oczyszczamy skórki z białej części .Pomarańczę i białą część skórki możemy wykorzystać w wyciskarce soków.Skórkę mielimy w maszynce do mięsa.Zmielona wysypujemy na blaszkę pokryta papierem do pieczenia .Suszymy w temp ok. 120 stopni C przez 20-25 min .   Suchą i wystudzoną skórkę umieszczamy w słoiku.... piękny aromat pomarańczy(...)verificare se lo zucchero : - ). Arance lavare accuratamente , quindi peeling e la pulizia della pelle - la pelle dobbiamo privare la parte bianca .Skórkę macinare in un robot da cucina per mięsa.Zmielona versiamo sulla placca rivestita di carta pieczenia.Suszymy wtemp circa 120 ° C per 20-25 minuti .. La crosta raffreddata secco e mettere in un vaso .... bel profumo di arance

w mojej kuchni
Pierś gęsi w towarzystwie --- Goose seno accompagnato 183

marchewki ,lub małe marcheweczki,parę sztuk WYKONANIE Pierś umyć , osuszyć , następnie oprószyć dokładnie solą i pieprzem z każdej strony. W brytfance na tłuszczu z gęsi podsmażyć porcje mięsa z obu stron na złoty kolor, Następnie pierś przełożyć do rondla, podlać bulionem warzywnym lub wodą Całość dusić z przyprawami do momentu, aż mięso będzie miękkie. Po około 20 minutach dodać warzywa

w mojej kuchni
Sałata rzymska z roladkami 189

plastry . Ogórki konserwowe kroimy wzdłuż w cienkie plasterki.  Plastry kurczaka doprawiamy solą, pieprzem oraz utartymi w moździerzu i wymieszanymi z oliwą ziarnami kolendry. Na, każdy,doprawiony  kawałek mięsa kładziemy plaster ogórka konserwowego i plaster świeżego  boczku. Zawijamy ściśle w rulonik. Związujemy w dwóch miejscach sznurkiem.     Na patelni, rozgrzewamy oliwę i smażymy roladki z kurczaka(...)złoty kolor z każdej strony( po 3-4 minuty z każdej strony.) Na talerzu układamy salate rzymska ,a na niej upieczone złociste roladki Dobra rada: ważne jest, aby mięsa nie smażyć zbyt długo, roladki powinny soczyste w środku a nie przesuszone

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania