Indycze Bułeczki 171Posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Dodać mięso, podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Dodać pomidory i bulion, poddusić, wlać śmietanę, posypać tymiankiem. Pozostawić do ostygnięcia. Do miski wsypać mąkę, suche drożdże i sól, wymieszać. Dodać ciepłą wodę, olej i jajko, wszystko połączyć i dokładnie wyrobić ciasto. Odstawić przykryte w ciepłe miejsce na 30 minut. Ciasto podzielić na kulki, każdą rozwałkować(...)cebulę obrać opłukać ,pokroić na mniejsze kawalki ,włożyc do naczynia miksującego ,rozdrobnić obroty 6 czas 5s ,którą podsmazyc na łyżce masla.Do naczynia miksującego włożyć mięso pokrojone w cząstki ,rozdrobnic obroty 5 czas 10s.Dodać cebulę i reszte skladników ,wymieszać obroty3 czas 5s . CIASTO
w mojej kuchni
ziemniaczane rozyczki 207Warzywa ugotowac na parze. Gotowe ziemniaki i marchewke przepuszczamy przez maszynke do mięsa.Następnie przekladamy do miski . Dodajemy mleko ,jajka i pryprawy,a reszte wykonuje za mnie robot.....Gotową masę przeciskam przez maszynkę do robienia ozdób tortowych lub rękawa cukierniczego – tworząc na blasze wyłożonej papierem zgrabne różyczki. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do zlocistego koloru(...)Podajemy z mięsem -u mnie pieczona polędwiczka wieprzowa.... Pamiętam te rozyczki z dziecinstwa. Smacznego
w mojej kuchni
Rosyjskie pieczone pierożki--- Russian ravioli al forno 258pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak WYKONANIE .Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku. Farsz będzie na tyle wilgotny, że bez problemu powinien dawać się formować i nie sypać. Wszystkie składniki na ciasto
w mojej kuchni
.Kotlety mielone z jabłkiem-Chops macinata con la mela 165SKŁADNIKI. • 500 g mięsa mielonego • 2 średnie jabłka • 3 średnie cebule • 2 jajka • 4 łyżki bułki tartej • sól • czarny pieprz • olej do smażeni(...)kroimy w drobna kostkę. Podsmażamy na łyżce oleju do czasu aż się zezłoci. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do miski wkładamy mięso i kilka minut wyrabiam ręka. Musi stać się klejące i zwięzłe. Dodajemy podsmażone cebule, jabłka, rozbite jajka, bułkę tartą, sól oraz pieprz i mieszamy ponownie. Z wyrobionej masy formujemy kotlety
w mojej kuchni
Hreczanyki, czyli mielone z kaszą gryczaną -Hreczanyki, o terra con grano saraceno 230Kotlety : ½ kg mięsa mielonego, ½ kg kaszy gryczanej , 3 jajka, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli ,1 łyżeczka pieprzu , oliwa do smażenia ....... Sos grzybowy : 100g grzybów suszonych 1 łyżeczka soli 1 łyżka masła ½ łyżki mąki 2 łyżki śmietany(...)odrobinę soli i dodać trochę masła lub oliwy do gotowania. Kaszę gotować tak długo aż wciągnie całą wodę i zmięknie. Odcedzić na sicie i odstawić. W dużym garnku wymieszać mięso z jajkami, drobno posiekanym lub wyciśniętym czosnkiem, dodać kaszę i wymieszać aż uzyskamy gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, z masy mięsnej formować kulki i układać
w mojej kuchni
w owocach goi , z jabłkiem i cebulką 155Kotlety z karkówki z duszon ym jabłkiem i cebulką . Najsmaczniejsze będą kiedy przyprawicie je wieczorem, a dopiero następnego dnia usmażycie na obiad. Mięso będzie wtedy bardzo kruche i fajnie przejdzie smakiem czosnku. Składniki: 2 kotlety karkowki 2 cebule 2 ząbki czosnku sól pieprz olej jabłko cukier do smaku owoce goi Wykonanie: Kotlety karkówki rozbijamy-ugniatamy palcami po obu stronach(...)każdej strony mięso przyprawiam solą, pieprzem i świeżym czosnkiem. Odstawiam na co najmniej 2 – 3 godziny. Następnie smażymy na średnio rozgrzanym oleju przez 10-12 minut. Pokrojoną cebulkę dusimy na małym ogniu,z dodatkiem łyżeczki cukru i soli.Gdy się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki jabłko i dusimy wszystko razem . Uduszona cebulkę z jabłkiem dodajemy do mięska
w mojej kuchni
szynka wyrób domowy--------prosciutto 217Składniki -1,5 kg szynki wieprzowej- Zaprawa do mięsa 2-4 posiekane drobno ząbki czosnku 1 mała łyżeczka kolendry w ziarenkach 2-3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 płaska łyżeczka kminku 1,5 kopiasta łyżeczka cukru pudru 4 płaskie łyżeczki peklosoli 3 płaskie łyżeczki żelatyny 250 ml wody Wykonanie Zagotować wodę ze składnikami zalewy oprócz ,żelatyny ,cukru pudru(...)pektosoli . Całość gotować na małym ogniu około 20minut.Do gorącej przecedzonej zalewy dodać cukier ,żelatynę i sól peklową Przestudzona zalewą nastrzykiwać mięso strzykawką z każdej strony. Woreczek foliowy włożyć do szynkowara ,do woreczka szynkę i wlać na nią zalewę,która nam pozostała..Woreczek skręcić i przycisnąć denkiem szynkowara i założyć sprężynę. Szynkowar zamknąć całkowicie i wstawić do lodówki na 48 godzin
w mojej kuchni
Sproszkowana pomarańcza --- arancione in polvere 225cukru:-). Pomarańcze dokładnie myjemy,nastepnie obieramy i oczyszczamy skórki z białej części .Pomarańczę i białą część skórki możemy wykorzystać w wyciskarce soków.Skórkę mielimy w maszynce do mięsa.Zmielona wysypujemy na blaszkę pokryta papierem do pieczenia .Suszymy w temp ok. 120 stopni C przez 20-25 min . Suchą i wystudzoną skórkę umieszczamy w słoiku.... piękny aromat pomarańczy(...)verificare se lo zucchero : - ). Arance lavare accuratamente , quindi peeling e la pulizia della pelle - la pelle dobbiamo privare la parte bianca .Skórkę macinare in un robot da cucina per mięsa.Zmielona versiamo sulla placca rivestita di carta pieczenia.Suszymy wtemp circa 120 ° C per 20-25 minuti .. La crosta raffreddata secco e mettere in un vaso .... bel profumo di arance
w mojej kuchni
Pierś gęsi w towarzystwie --- Goose seno accompagnato 206marchewki ,lub małe marcheweczki,parę sztuk WYKONANIE Pierś umyć , osuszyć , następnie oprószyć dokładnie solą i pieprzem z każdej strony. W brytfance na tłuszczu z gęsi podsmażyć porcje mięsa z obu stron na złoty kolor, Następnie pierś przełożyć do rondla, podlać bulionem warzywnym lub wodą Całość dusić z przyprawami do momentu, aż mięso będzie miękkie. Po około 20 minutach dodać warzywa
w mojej kuchni
Sałata rzymska z roladkami 212plastry . Ogórki konserwowe kroimy wzdłuż w cienkie plasterki. Plastry kurczaka doprawiamy solą, pieprzem oraz utartymi w moździerzu i wymieszanymi z oliwą ziarnami kolendry. Na, każdy,doprawiony kawałek mięsa kładziemy plaster ogórka konserwowego i plaster świeżego boczku. Zawijamy ściśle w rulonik. Związujemy w dwóch miejscach sznurkiem. Na patelni, rozgrzewamy oliwę i smażymy roladki z kurczaka(...)złoty kolor z każdej strony( po 3-4 minuty z każdej strony.) Na talerzu układamy salate rzymska ,a na niej upieczone złociste roladki Dobra rada: ważne jest, aby mięsa nie smażyć zbyt długo, roladki powinny soczyste w środku a nie przesuszone
w mojej kuchni
Wstążka karbowana z gulaszem 243prawidłowego rozwoju i zabezpieczenia w składniki odżywcze Powiem więcej, spożywany ,daje uczucie sytości ale...nie ociężąłości! Najpierw ugotujemy gulasz a następnie podamy go ze wstążkami. Składniki -reginette FABIJAŃSCY -mięso wołowe, na gulasz -pieprz ziołowy SKWORCU -przyprawa do wołowiny SKWORCU -ocet winny z czerwonego wina 6% u mnie Jamar -oliwa z oliwek z dodatkiem peperoncino i czosnku(...)łóż do lodówki na godzinę, może nawet dwie. Następnie podsmaż na oleju i dodaj papryki tak czerwonej jak żółtej. Dodaj troszke wody. Wsyp ziarenka jałowca, duś pod przykryciem aż mięso kompletnie zmięknie. Następnie mielone siemie lniane wymieszaj z odrobiną wody , najlepiej chłodnej i dodaj do gulaszu. Ładnie zgęstnieje i będzie zdrowsze. Ugotuj reginette według zaleceń producenta na opakowaniu. Wyłóż
Z Kuchni Do Kuchni
Kotlety mielone z marchewką 227się stać przy patelni, robię wtedy mielone w piekarniku. Taka wersja nie obciąża żołądka, a i przy okazji można przemycić marchewkę. kotleciki przed pieczeniem kotleciki po upieczeniu 1 kg mięsa mielonego (zmielona łopatka) 1 duża marchewka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka natki suszonej pietruszki lub świeżej 1 łyżeczka mielonej kolendry(...)jajko 1 - 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka soli Marchewkę obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki, cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dodać do mięsa, dokładnie wymieszać. Bułki tartej na początek dodać 1 łyżkę i w zależności od konsystencji, ewentualnie później można dodać drugą. Podczas formowania kotleciki mają się nie rozpadać. Włożyć do naczynia żaroodpornego
Kuchcik gotuje
Grillowane Filety Mignon – idealne na romantyczną kolację w Walentynki 200może być coś lepszego niż delikatny i smaczny Filet Mignon. Filet Mignon jej wycinany z tylnej części polędwicy. To mięso jest bardzo delikatne i najlepsze jak jest średnio-wysmażone. Polecamy wam dwa wyjątkowe przepisy na ten delikatny kawałek mięsa, który może posłużyć wam do przygotowania niezwykłego romantycznego posiłku w nadchodzące Walentynki. Grillowany Filet Mignon z ziołami Do tego przepisu najlepiej
naRuszcie
Oszukane gołąbki z wolnowaru 308naprawdę super pomysł,,ja używam dość często..kilka przepisów już na blogu jest [ klik ], kilka czeka w kolejce na opisanie.. 1 mała kapusta pekińska 70 dag mielonego mięsa 1 cebula 10 dkg ryżu 2 jajka pomidory suszone Piątnica bułka tarta sól i pieprz , wegeta, majeranek 1/2 przecieru pomidorowego woda 1 kostka rosołowa 1 łyżka mąki 1 łyżka(...)śmietany Kapustę i cebulę drobno posiekać.Ryż ugotować.Do mięsa dodać ryż, kapustę z cebulą, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do wolnowaru , zalać sosem [ z przecieru i wody] i gotować.Na koniec dodać śmietanę i mąkę
Moje domowe kucharzenie
Włoska robota – mój przepis na idealny wieczór … 292względu na mojego męża. Jako włoski smak postanowiłam przygotować nie typowe spaghetti z użyciem sosu Tandoori Curry firmy Pataks. Spaghetti Tandoori Curry Składniki: makaron spaghetti 500 g mięsa mielonego z kurczaka sos Tandoori Curry Pataks 50 g startego parmezanu szczypta soli 1 łyżeczka czosnku 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 0,5 łyżeczki papryki ostrej jajko bułka tarta olej(...)Sposób przygotowania: Najpierw gotujemy makaron al dente. W momencie gdy makaron się gotuje przygotowujemy pulpeciki. Bierzemy mięso mielone z kurczaka, dodajemy jajko, bułkę tartą (około 6 łyżek), przyprawy: sól, czosnek, bazylię, oregano i paprykę. Następnie rękami mieszamy wszystko ze sobą aż do połączenia się składników. Potem formujemy małe pulpeciki wielkości piłeczki do golfa. Gotowe pulpeciki obtaczamy w bułce tartej
Projekty ze smakiem