mięso - 63110 przepisów (strona:1760/4208)

PASZTET MIĘSNY W CIEŚCIE FRANCUSKIM 237

Wszystkich nie-mięsożernych przepraszam, że z mięsnym pasztetem się wpraszam.  Ale jego fenomen był tak wielki, że musiałam się nim pochwalić. To, że sama nie jem mięsa nie zwalnia mnie z roli rodzinnej kucharki. Kucharki rodziny zadeklarowanych pożeraczy mięsa. W sumie, kiedyś też taka byłam, a na roślinki przeszłam zupełnie z innych powodów, niż sądzicie. Krocząc śladem zanikających świąt

W kuchni Karmel-itki
Rosół po pakistańsku z jabłkiem 184

plasterki, natkę poszatkować, czosnek wycisnąć 2. Zalać wodą i gotować, dodać liście laurowe, imbir i przyprawy.  3. Gdy warzywa będą w pół miękkie, dodać udka 4. Gotować aż mięso będzie gotowe: miękkie i białe, pod koniec gotowania dodać jabłka i gotować jeszcze około 5-10 minut 5. Nalewać rosół do małych kokilek napełnionych makaronem,  6. Obrać paseczki mięsa

KreatywnePiny
Domowy kebab w bułce 237

lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie podsmażamy je na patelni. 2. Cebulę i ogórki kroimy w plastry. Pomidorki przekrawamy na pół. 3. Środek rozciętych bułek smarujemy sosami, wkładamy mięso, mix sałat, ponownie smarujemy sosami, układamy pomidora, ogórka, cebulę i ponownie mięso

Szefowa kuchni
Pasztet drobiowy 201

mielona kolendra, mielona kurkuma, tymianek, rozmaryn 1 pęczek szczypiorku 50 ml brandy olej Wykonanie: Pieczarki trzemy na tarce, cebule obieramy siekamy w drobna kosteczkę podsmażamy razem z pieczarkami. Mięso myjemy osuszamy mielimy w maszynce do mięsa razem z marchewką. Dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek, cebulę z pieczarkami, jajko, bułkę tartą, posiekany szczypiorek , majeranek. Całość

kgwjanczewo
Bigos z młodej kapusty 199

łyżki oleju 3 łyżki mąki Przyprawy: sól pieprz cukier gorczyca majeranek jagody jałowca papryka słodka  papryka ostra kminek Wykonanie: Żeberka  gotuję w lekko osolonej wodzie, aż  mięso zacznie odchodzić od kości, studzę i kroję drobno. Kapustę szatkuję, marchew myję, obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Warzywa zalewam wodą i gotuje do miękkości.Odcedzam pozostawiając niewielką ilość wody(...)Cebulę obieram, kroje w kostkę i podsmażam na maśle, dodaję pokrojoną w ćwierć talarki cienką kiełbasę i mięso z żeberek. Podsmażam wszystko kilka minut.Wyjmuję łyżką cedzakową i przekładam do ugotowanej kapusty.Gotuję wszystko razem , dodaję koncentrat pomidorowy oraz przyprawy do smaku. Na oleju zasmażam mąkę i dodaje do gotowego bigosu. Po zagotowaniu zestawiam z palnika. Podaję z ziemniakami

Bea(u)ty kitchen
Schabowe pod serową pierzynką w sosie chrzanowym 153

tłuszcz do smażenia Sos: 1/2 pojemnika śmietany 18% 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżeczki tartego chrzanu sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 20 dag żółtego sera gałka muszkatołowa Wykonanie: Mięso myję, osuszam i kroje w cienkie plastry.Rozbijam i nacieram solą i pieprzem. Jajka wbijam do miseczki, dodaję sól czosnkową i mieszam za pomocą widelca. Do drugiej miseczki wsypuję bułkę tartą(...)Każdy plaster mięsa obtaczam najpierw w jajku a następnie w tartej bułce i smażę kotlety, na rozgrzanym  tłuszczu, z obu stron na złoty kolor. Usmażone przekładam do żaroodpornego naczynia .   Śmietanę, majonez i chrzan mieszam razem. Doprawiam solą oraz sokiem z cytryny i polewam tym sosem kotlety. Wierzch posypuję startym żółtym serem oraz gałką muszkatołową i wstawiam

Bea(u)ty kitchen
Gyros - sałatka warstwowa 204

przyprawą Gyros i odstawiam na ok 30 min do lodówki. Wrzucam na rozgrzany olej i podsmażam na złoto. Osączam na ręczniku papierowym i studzę. Na spód salaterki kładę usmażone mięso, na mięso daję pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, na cebulę daję osączoną kukurydzę. Na kukurydzy układam pokrojone w kostkę  ogórki konserwowe, a na ogórki daję osączoną  fasolkę czerwoną

Bea(u)ty kitchen
Tadżin-marokański gulasz korzenny 176

czosnku 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżeczka płaska cynamonu 4 - 5 goździków szczypta szafrany szczypta kardamonu sól pieprz kajeński Wykonanie: Kurczaka myję osuszam, zdejmuję  skórę i usuwam kości. Mięso pokroję w kawałki, wkładam do miski, dodaję miód, sok wyciśnięty z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiam  imbirem, cynamonem, szafranem, kardamonem, solą i pieprzem kajeńskim. Dodaję goździki, mieszam(...)nakrywam folią spożywczą i odstawiam na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozgrzewam oliwę i wrzucam kawałki mięsa obsmażając je na rumiano. Dodaję paprykę pokrojoną w  paski, cebulę  pokrojoną w piórka, marchew pokrojoną w plastry. Na końcu wrzucam pieczarki pokrojone w plastry i podsmażam, cały czas mieszając, aż warzywa zmiękną. Do potrawki wlewam bulion, przykrywam i duszę

Bea(u)ty kitchen
Żeberka marynowane w chilli 136

Składniki marynaty mieszam ze sobą w misce, wkładam żeberka, przykrywam folią spożywczą i odstawiam na noc do lodówki.  Następnego dnia na patelni rozgrzewam kilka łyżek oleju i obsmażam mięso z każdej strony na rumiano. Do obsmażonego mięsa dodaję marynatę, przykrywam przykrywką i duszę na niewielkim ogniu ok 1 godz, uważając by się sos nie przypalił. Podaję z ziemniakami

Bea(u)ty kitchen
Pierogi z soczewicą 162

Pierogi z soczewicą to jedno z moich ulubionych dań. Pierwszy raz jadłam to danie będąc nastolatką i do tego zostałam oszukana, że to pierogi z mięsem :D Różnicy w smaku nie ma żadnej i spokojnie można podać dzieciakom, nawet jeśli nie lubią warzyw strączkowych. Soczewica zawiera wiele cennych witam oraz składników mineralnych, dzięki temu na dobroczynny wpływ na nasz organizm(...)solą i pieprzem.  Soczewicę można lekko zgnieść za pomocą widelca lub tłuczka, jeśli lubimy z kawałkami soczewicy, a także można ją  zmiksować lub przepuścić przez maszynkę do mięsa, wtedy z wyglądu będzie przypominać farsz mięsny .  Mąkę mieszam z solą i oliwą, dodaję tyle ciepłej wody by zagnieść elastyczne ciasto. Dzielę na porcje, rozwałkowuję, wykrawam szklanką krążki

Bea(u)ty kitchen
Sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym 177

schabu bez kości 15 dag żółtego sera 2 małe pory 15 dag masła 3-4  długie liście pora 1/2 szklanki rosołu- może być z kostki sól pieprz Wykonanie: Mięso myję, osuszam kroję w dość grube plastry. Każdy plaster  lekko rozbijam, uważając by nie przedziurawić mięsa. Nacieram solą i pieprzem. Ser ścieram na tarce i ucieram z masłem. Pora

Bea(u)ty kitchen
Karkówka w sosie sojowym 223

postanowiłam spróbować jeszcze innych wersji pieczonej karkówki. Polecam na pyszny obiad :) Składniki: 1 kg karkówki 2 łyżki sosu sojowego - u mnie ciemny 1 opakowanie przyprawy do grilla Wykonanie: Mięso kroję w plastry, lekko rozbijam i nacieram przyprawą oraz sosem sojowym.. Przekładam do miski, nakrywam folią spożywczą i wstawiam na 2 godziny do lodówki. Przekładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam(...)minut, następnie zmniejszam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze przez około 55 minut. Na  około 10 minut przed końcem pieczenia, odkrywam mięso i piekę do zrumienienia.  Jako dodatek proponuję surówkę z selera :) Mi bardzo smakowało takie połączenie składników SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Azjatycka zupa pak choi 198

wrzącą posoloną wodą – przykrywamy na 8 minut (nie gotujemy). Odlewamy wodę, a makaron hartujemy zimną wodą, odcedzamy. Na suchej patelni rumienimy ziarna sezamu. Zupę podajemy z makaronem, mięsem z kurczaka (jeżeli gotujemy na bulionie drobiowym), posypaną uprażonymi ziarnami sezamu. Azjatycka zupa pak choi zawsze zachwyca swoim smakiem i wyglądem. Ważne jest, aby nie rozgotować warzyw. Mają być al dente(...)bardzo podnosi walory smakowe potrawy. Kolejną zaletą tej zupy jest to, że możemy ją przygotować w wersji wegetariańskiej lub z dodatkiem mięsa. Jedna i druga na pewno spełni Wasze oczekiwania. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Azjatycka zupa pak choi appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Smakowita sałatka 464

feta; 100 g ziaren słonecznika; 1 pęczek szczypiorku; 1 mały jogurt naturalny; 1 duża łyżka majonezu; sól i pieprz; przyprawa do kurczaka; Piersi z kurczaka lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem i usmażyć na oleju, przestudzić. Chłodne mięso pokroić w kostkę. Sałatę lodową pokroić w paseczki, szczypior drobno posiekać, ser feta pokroić w kostkę

In my kitchen
Kurczakowe zawijańce z suszonymi pomidorami 160

Lubię mięso z kurczaka, lubię suszone pomidory, uwielbiam zieloną pietruchę to dlaczego by tych smaków w jedno nie połączyć?? Pokroiłam, pomieszałam, mozzarelli dodałam i ot, oto co wyszło:) Mnie smakowało, a czy Wam? Sami musicie się przekonać:) Składniki na cztery roladki: 2 pojedyncze piersi kurczaka; około 1/2 słoiczka suszonych pomidorów; kilka gałązek zielonej pietruszki; około 120 g sera mozzarella(...)kurczaka; mąka pszenna; Filety z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i przekroić je w poziomie na pół tak, by powstały cztery kawałki. Przygotowane w ten sposób mięso rozbić cieniutko (najlepiej pomiędzy dwoma warstwami folii spożywczej), oprószyć z obu stron przyprawami (solą, przyprawą do kurczaka i pieprzem cytrynowym). Pomidory wyjąć z zalewy (mocno ich nie odsączać) i pokroić

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania