mięso - 63110 przepisów (strona:1728/4208)

PIERSI Z KURCZAKA W PIEPRZNEJ MARYNACIE 234

przecisnąć przez praskę do naczynia szklanego, dodać wszystkie składniki marynaty, dokładnie wymieszać.  Piersi z kurczaka opłukać, przekrajać na pół, osuszyć ręcznikiem papierowym i zanurzyć w marynacie. Każda część mięsa powinna być dokładnie obtoczona w zalewie. Naczynie przykryć folią spożywczą i wsadzić na ok. 1,5 godziny do lodówki.  Po tym czasie mięso smażyć na patelni grillowej z każdej

pieprzny smaczek
Zupa jarzynowa z kurczakiem. 144

zdjęciu wygląda bardzo mało apetycznie. Wiem, je się oczami , ale tym razem musicie mi uwierzyć na słowo. Zupa była pyszna. Składniki: 1,5 l wywaru mięsnego ugotowanego na kurczaku mięso z kurczaka ugotowane w wywarze (wykorzystałam pierś ) 1 kawałek selera (korzeń) 1 garść fasolki szparagowej kilka różyczek kalafiora 3 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 pęczka koperku 200 ml śmietany(...)pieprz Wykonanie: Wywar zagotować , dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę , seler, ziemniaki oraz fasolkę pokrojoną na mniejsze części. Wszystko gotować około 10 minut po czym dodać różyczki kalafiora i mięso ugotowane z kurczaka bez skóry. Doprawić solą i  pieprzem. Gotować do miękkości warzyw. Na koniec wlać śmietanę i posypać koperkiem. zupa jarzynowa z koperkiem

O kuchni z uczuciem
Gorący kurczak z ziemniakami na sałacie. 236

lodowej szczypiorek 8-10 ugotowanych młodych ziemniaków ulubione przyprawy: chili, sól, pieprz, vegeta marynata do kurczaka-np. jedna z grillowych  sos winegret sos czosnkowy WYKONANIE: przygotować marynatę do mięsa, pociąć filet na skos, rozbić, zamarynować, zostawić na przynajmniej 2 godz., filet smażymy na maśle klarowanym, kroimy na paski, ziemniaki dzielimy na ćwiartki  lub ósemki (doprawiamy) dodajemy do mięsa

Kuchnia Beaty
Szaszłyki z marynowanym stekiem, papryką i cukinią / Steak, pepper and zucchini skewers 240

paski 2 młode cukinie pokrojone w plasterki 2 czerwone papryki, pokrojone w dużą kostkę Przygotowanie: Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty, a najlepiej je porządnie zblenduj. Zalej marynatą pokrojone mięso i włóż na 8-24 godziny do lodówki. Na przygotowane patyczki do szaszłyków nadziej cukinię, paprykę a następnie pasek szaszłyka, najlepiej w kształcie litery S na przemian z warzywami. Powtarzaj nadziewani

karmelowy
Pikantna potrawa z fasolką szparagową i kurczakiem 424

Fasolkę obieram i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzam. 2. Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę. Na maśle podsmażam mięso razem z cebulą. Mięso oprószam papryką mieloną oraz przyprawą "Złoty kurczak". Dodaję fasolkę i wlewam wodę. Mieszam i duszę na małym ogniu około 20 minut.   3. Potrawę doprawiam do smaku

Tradycyjna kuchnia Kasi
pulpetowa jarzynowa zupa... 165

Składniki: mięso mielone indycze 50 dag, przyprawa do mięsa mielonego 2 łyżki, koncentrat pomidorowy 1 łyżka, kasza manna 4 łyżki, bułka tarta 4 łyżki, mąka pszenna 3/4 szklanki, warzywa mrożone 1 opakowanie, fasolka szparagowa 30 dag, woda 3 litry, ziemniaki 8 sztuk, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, śmietana

W Mojej Kuchni Lubię
Szaszłyki drobiowe z grilla w przyprawie do gyrosa 278

Składniki: cała pierś z kurczaka (wyjdzie 6 małych szaszłyków) 3 czubate łyżeczki przyprawy do gyrosa (mi bardzo smakuje przyprawa firmy Kamis) 3 łyżki oleju patyczki do szaszłyków Wykonanie: Mięso przygotowujemy 2 godziny przed grillowaniem. Piersi myjemy, kroimy na kawałki grubości około 1,5 cm. Dodajemy olej i przyprawę i wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków

Smak mojego domu
Pulpeciki w sosie beszamelowym z kalafiorem 190

Rewelacyjne pulpeciki, które dzięki dodatkowi kalafiora zyskały jego smak. Sos beszamelowy dodał im delikatności i kremowego smaku. 400 g mięsa mielonego 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej Sól Pieprz Ok. 7 różyczek kalafiora Masło do formy Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1,5 łyżki mąki Ok. 2 szklanki mleka Sól, Pieprz 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej Mięso mielone dokładnie

VioletoweKucharzenie
Roladki drobiowe ze szpinakiem 151

dusimy, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. Pierś z kurczaka myjemy, osuszmy, każdą pojedynczą pierś przekrawamy na pół i rozbijamy uważając by nie podziurawić mięsa, solimy i pieprzymy.   Na rozbite mięso kładziemy plaster sera żółtego na to szpinak i dokładnie zwijamy w roladę.  Na rozgrzanym oleju smażymy roladki z każdej strony na rumiany

magiczna kuchnia Kasi
Pałeczki kurczaka w serowej panierce 455

Składniki: 1 kg pałeczek z kurczaka szklanka startego sera 1/2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Mięso myjemy. Ze wszystkich stron oprószamy solą i pieprzem. Kurczaka przekładamy do rondla, wlewamy wodę i dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jajko roztrzepujemy widelcem

magiczna kuchnia Kasi
KURCZAK BALTI ( danie jednogarnkowe – kuchnia indyjska ) 346

cytrynowy – 1 łyżka * świeża kolendra – 1 pęczek * olej – 3 łyżki * cynamon, kardamon, pieprz ziarnisty, kminek, imbir, garam masala, chili, sól – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczone mięso kroimy na kawałki. W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, przesmażamy, po czym wrzucamy pokrojone w plasterki pomidory. Dodajemy po szczypcie cynamonu, kardamonu, pieprzu, kminku, imbiru, garam masala

Ostra na Słodko
Burger po meksykańsku 187

przypraw i papryczki chilli. Sam kotlet, dzięki dodatkowi wielu przypraw jest bardzo aromatyczny. Całość moim zdaniem wyszła bardzo smakowicie. Jak burger, to tylko domowy. ;-) 1 bułka do hamburgera 125g mięsa mielonego 1 liść sałaty 3 plastry pomidora 3 plastry czerwonej cebuli 1 plaster żółtego sera garść czerwonej fasoli z puszki garść kukurydzy konserwowej 1/4 czerwonej papryki 1/2 papryczki chilli ketchup(...)sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, kumin, papryka słodka, papryka ostra olej 1. Mięso mielone doprawiamy szczyptą soli, pieprzu, czosnku, oregano, tymianku, ostrej i słodkiej papryki. Łączymy z posiekaną drobno papryczką chilli. Mieszamy i  formujemy kształt kotleta. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Bułkę podgrzewamy na suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy ketchupem. Układamy kolejno: sałatę, kotlet

Szefowa kuchni
SZYNKA Z SZYNKOWARU, IDEALNA NA KANAPKI 249

zabrać się za użytkowanie takiego sprzętu. Przepis na szynkę w kawałkach dostałam właśnie od Bożenki, a także posiłkowałam się wykonaniem, które znalazłam na blogu Z cukrem pudrem . Po spróbowaniu mięsa oboje z mężem uznaliśmy, że taka wędlina jest naprawdę smaczna i w smaku lepsza od takiej kupnej. Co najważniejsze robiąc samemu takie mięso mamy PEŁNĄ kontrolę

Przepisy Aleksandry
Pierogi z mięsem drobiowym 152

Zastanawiałem się co zrobić z resztą upieczonego kurczaka...wyszły pierogi. Składniki 500g mięsa z pieczonego kurczaka cebula łyżka smalcu 1/2 pęczka natki pietruszki przyprawa maggi sól ,pieprz Ciasto: 500 g mąki szklanka gorącej wody jajko sól Przygotowanie   Mięso z kurczaka mielimy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,podsmażoną na smalcu cebulę. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz przyprawą maggi. Przygotowujemy ciasto

R'n'G Kitchen
Zupa pomidorowa z mielonym i pieczarkami 182

poprzedniego dnia. Pamiętajcie ,jedzenia nie należy marnować.   Składniki 400 ml przecieru pomidorowego ( u mnie z malinowych) 2 pomidory biała część pora 2 marchewki 200 g pieczarek 200 g mięsa mielonego z karkówki 2 ząbki czosnku 600 ml bulionu warzywnego masło łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej mielona kozieradka (do smaku) łyżeczka bazylii łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki imbiru sól ,pieprz dodatkowo ugotowany(...)porem pokrojonym w talarki podsmażamy na łyżce masła. Całość dodajemy do zupy ,gotujemy do miękkości marchewki. Pieczarki kroimy na plasterki ,podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu ,dodajemy do zupy. Mięso podsmażamy na suchej patelni ,pod kozieniec dodajemy posiekany czosnek ,lekko dusimy i dodajemy do całości razem z wytopionym tłuszczem. Zupę zagotowujemy ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową i kozieradką. Zupę

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania