mięso - 63110 przepisów (strona:1577/4208)

Stek z antrykotu z pieczonymi plastrami cukinii 171

mojej kuchni. Tym razem przygotowałem stek z antrykotu, na który po usmażeniu powędrowała łyżka masła. Dodatkiem do niego stały się pieczone, cienkie plastry cukinii, które idealnie dopasowały się do mięsa. Jeżeli lubicie czasem zjeść solidny kawał dobrego mięsa to gorąco polecam sprawdzić ten przepis. Na zdjęciu stek mocno wysmażony – po 4 minuty z każdej strony, jeżeli wolicie średnio wysmażony

Programista w kuchni
Kotlety z udka kurczaka 153

tarta Sól, pieprz Olej do smażenia Przygotowanie Udka z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Delikatnie rozbijamy je przez folię spożywczą lub woreczek, tak aby nie uszkodzić struktury mięsa, a następnie przyprawiamy solą i pieprzem. W jednej miseczce przygotowujemy roztrzepane jajko, do drugiej wsypujemy bułkę tartą. Nasze mięso obtaczamy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety

Programista w kuchni
Pieczone podudzia z kurczaka z warzywami 150

lubisz grillowane warzywa oraz drób to serdecznie polecam sprawdzić ten przepis. Oczywiście zamiast podudzia możesz zrobić w ten sam sposób skrzydełka. Przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy obrać warzywa, doprawić mięso i włożyć wszystko na godzinę do piekarnika. Składniki 500 g podudzia z kurczaka (4 szt.) 200 g pieczarek 2 marchewki 2 ząbki czosnku 4 ziemniaki 1 pietruszka 1/2 pora(...)Podudzia z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce łączymy ze sobą sól, pieprz, oliwę z oliwek oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso, które następnie przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy w plastry, pieczarki

Programista w kuchni
Pierś z kurczaka z sosem czosnkowym, kaszą gryczaną i brokułami 157

kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Oczywiście możesz użyć innych przypraw, które lubisz. Smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym przez około 10-15 minut, do momentu odpowiedniego zarumienienia się mięsa z każdej strony. Pierś z kurczaka układamy w pojemniku na liściach świeżego szpinaku. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do jogurtu naturalnego. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i czosnku granulowanego. Całość(...)dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym sosem czosnkowym polewamy wcześniej usmażone mięso. Wartości odżywcze Energia: 728,6 kcal Białko: 60,1 g Tłuszcz: 27,5 g Węglowodany

Programista w kuchni
Kurczak z warzywami pieczony w rękawie 134

pieczenia. Przygotowanie obiadu zajmuje około 20 minut, następnie 45 minut pieczemy i można jeść. Oczywiście podane przeze mnie warzywa możesz zmodyfikować i wybrać te, które lubisz najbardziej. Tak przygotowane mięso z warzywami świetnie pasuje zarówno do kaszy jaglanej (na zdjęciu), kaszy gryczanej, ryżu czy nawet makaronu razowego. Składniki 400 g piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka zielona(...)czosnek granulowany). Wszystkie warzywa myjemy, oczyszczamy i kroimy w kosteczkę/paski. Dodajemy do rękawa, który skręcamy z odrobiną powietrza i dokładnie mieszamy, aby przyprawy dobrze rozeszły się po całym mięsie i warzywach. Rękaw wiążemy za pomocą załączonych sznureczków. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 185 stopni Celsjusza przez około 45 minut

Programista w kuchni
Pierś z kurczaka w chipsach 150

Masz ochotę na smaczny obiad? Spróbuj przygotować pierś z kurczaka w piekarniku z panierką z chipsów. Wystarczy obtoczyć mięso w mące, jajku, a następnie w drobno pokruszonych chipsach i włożyć je do piekarnika na 40-45 minut. Efekt końcowy jest bardzo smaczny. Osobiście użyłem chipsów paprykowych znanej marki, ale myślę, że świetnie sprawdzą się także chipsy solone lub jakiekolwiek inne(...)roztrzepane widelcem jajko z solą i pieprzem, a do trzeciej pokruszone drobno chipsy. Pierś z kurczaka panieruj z każdej strony w mące, jajku, a następnie w chipsach. Tak przygotowane mięso wkładamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 40-45 minut

Programista w kuchni
Kruche babeczki migdałowo-morelowe (wg przedwojennej receptury) 144

Ciasto kruche 100 g masła o temperaturze pokojowej 2 żółtka 200 g mąki 3 łyżki cukru lub wg uznania szczypta soli Migdałowa masa makaronikowa z gałką

Korniszonki
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami 146

błon i kroimy w małą kostkę. Doprawiamy go ulubionymi przyprawami. Na patelce rozgrzewamy olej/oliwę, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i krótko smażymy, uważając żeby nie spalić czosnku. Dorzucamy mięso i smażymy na rumiano. Następnie do mięsa dorzucamy pomidorki koktajlowe, szpinak i około 4 łyżki wody z makaronu. Całość przykrywamy i zmniejszamy ogień. Dusimy, co jakiś czas mieszając, aż szpinak

PatiGotuje
Risotto Z Warzywami 135

spowodowały by że kuchnia zamieniła by się w saunę ; ) Wystarczy patelnia, pokrywka, nóż, drewniana łopatka i deska do krojenia :) Główna rolę odgrywają tu warzywa więc spokojnie można zrezygnować z mięsa. Składniki na 2 osoby: 1 pojedynczy filet z kurczaka (jeśli chcemy bezmięsne to nie dajemy) 3/4 szkl ryżu do risotto Arborio 1/2 puszki warzyw mieszanki meksykańskiej 1/2 małej marchewki(...)smażenia 1.  Na patelnie wylewamy trochę oleju i przesmażamy na niej cebulkę wraz z warzywami pokrojonymi w kostkę (marchewką, pietruszką, cukinią). 2. U nas musi być dodatek mięsa więc pierś kroję w drobną kostkę i także przesmażam na tej samej patelni (zazwyczaj zsuwam przesmażone warzywa na talerz, a następnie przesmażam pierś) 3. Kiedy pierś jest gotowa, dodaje

Gotowanie...to proste !
Pulpeciki z kurczaka w sosie musztardowym (Polpettine di pollo con salsa alla senape) 169

SKŁADNIKI (na ok. 20 pulpecików) 300 g mięsa mielonego z kurczaka 50 g bu ł ki tartej 2 ząbki czosnku 5 łyżek mleka 3 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy 250 ml śmietany oliwa z oliwek koperek s ó l, pieprz  **** INGREDIENTI (per circa 20 polpettine) 300 g di macinato di pollo 50 g di pangrattato(...)grani 250 ml di panna olio d'oliva aneto fresco sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie pulpecików rozpoczynamy od namoczenia bu ł ki tartej w mleku. W misce mieszamy mielone mięso kurczaka, drobno posiekane 2 ząbki czosnku, kilka gałązek koperku oraz wyciśnięt ą  bułkę  tart ą . Doprawiamy solą i pieprzem. Masę na pulpeciki dokładnie

La grande e la piccola cuoca
gołąbki z ryżem i warzywami 218

obiad, wiadome jest, że szybko znikają. Nawet R zaproponował żebym kiedyś zrobiła ich tak dużo, żeby zamrozić lub zawekować ... Czasami jednak ochota na gołąbki jest, a na mięso nie ma. No, ale od razu pojawia się rozwiązanie. Szczególnie dobre, gdy mamy w rodzinie osobę, która mięsa nie jada. Propozycja idealna na niedzielny obiad. Składniki: 2 szklanki białego ryżu 2 marchewki

Gotowanie z pasją
schab po chińsku 178

marynatę - wszystkie składniki mieszamy w misce schab kroimy w paski i przekładamy do marynaty odkładamy do lodówki na min 40 min - pamiętajcie im dłużej tym lepiej :) po tym czasie mięso (bez marynaty którą zostawiamy w miseczce) smażymy na małej ilości oleju do marynaty dodajemy odrobinę wody ze skrobią gdy mięso będzie już gotowe odstawiamy je z płyty, dolewamy marynatę

Gotowanie z pasją
Roladki z polędwicy z makaronem i botwinką 136

Doprawiam solą, pieprzem. Mozzarelle kroję na małe kawałki. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie i odcedzam. Na rozbitej polędwicy układam ser mozzarella, dodaję przesmażone łodyżki botwiny, i makaron. Zwijam mięso w roladę ciasno. Obkładam liściem botwiny i spinam wykałaczką. Roladki smażę około 10 minut na oleju na wolnym ogniu. Obracam z każdej strony. Jest to delikatne mięso i nie wymaga

wesoła kuchnia
Marchewkowe babeczki z kremem 166

Bardzo lubię ciasta marchewkowe, a tym razem postanowiłam zrobić w formie babeczek. Są naprawdę pyszne i idealne do niedzielnej kawki :) Na przepis natrafiłam  tutaj . Składniki

kuchnia doski
Gołąbki bez zawijania z kalarepką i sosem serowym z liści kalarepki 155

gołąbków zamiast kapusty dodałam kalarepkę.  W połączeniu z sosem kalarepko serowym  wyszedł bardzo ciekawy smak Składniki •1/2 kg mięsa mielonego z łopatki • 1 duża kalarepka z liśćmi  • 1 marchewka • 1/2 szklanki ryżu  • sól  •pieprz • gałka muszkatołowa szczypta  • 1 szkl śmietany 30 % • 1 szklanka mleka  • 2/3 szklanki wody  • 2 serki topione(...)Sposób przygotowania przepisu: 1.  • Kalarepkę i marchew zetrzeć na grubej tarce  wrzucić do wrzątku parzyć ok 2-3 minut  i odcedzić na sicie 2.  • Do mięsa dodać ryż jajka ostudzoną kalarepkę  przyprawę. doprawić solą i pieprzem wszystko  razem wymieszać .Z powstałej masy formować gołąbki . obtoczyć w tartej bułce .smażyć na oleju na złoty kolor

W królestwie smaków Beaty

Proponowane wyszukiwania