mięso - 63110 przepisów (strona:1572/4208)

Hasło tygodnia - parówki. 180

Parówki. Proste, tanie jedzenie. Kojarzą się z szybkim śniadaniem albo hot dogiem. Te kiełbaski wyrabiane są z bardzo drobno mielonego mięsa (albo i nie mięsa - oczywiście mam na myśli parówki wegetariańskie ;)), a ich skład może się znacznie różnić w zależności od regionu, czy kraju pochodzenia. W Polsce mówimy: parówka , w Czechach: parek , ale niemal na całym świecie jest to kiełbaska

zadanie-gotowanie
Wczorajszy kurczak 414

Zapraszam dziś na fajną i szybką sałatkę z kurczakiem , kiedy gotuję rosół nie zawsze ugotowane mięso zostaje zjedzone , więc ja wykorzystuję je do przyrządzenia takie smacznej sałatki , smakuje bardzo fajnie i doskonale sprawdza się na kolację . Składniki  1 średni pomidor  3 liście sałaty lodowej  1 średnia czerwona cebula średnie awokado  ogórek zielony kurczak gotowany(...)bazie oleju , miodu , dokładnie wszytko mieszamy i na chwilkę odstawiamy . Kurczaka rwiemy na kawałki ,na rozgrzaną patelnie z odrobiną oliwy przesmażamy kurczaka , dodając odrobinę przyprawy do gyrosa i kiedy mięso mamy przesmażone , na duży talerz układamy naszą sałatkę wcześniej przygotowaną , i na wierzch wykładamy naszego kurczaka , do tego można dodać gotowane jajko , ale to już według uznania , i gotowe

Mój Smak
Szafranowe udka z kurczaka z berberysem 152

specyficznego smaku szafranu. Nie każdy lubi szafran , ja uwielbiam! Dodaję go do wypieków i lodów . Jest to przyprawa, którą ma wszechstronne zastosowanie w mojej kuchni. Idealnie komponuje się z mięsem ale również i rybą . Szafranowe udka z kurczaka Składniki: na 4 porcje 4 udka z kurczaka 2 łyżki masła 4 łyżki suszonego berberysu 0,5 g zmielonego szafranu 2 łyżeczki(...)proszku 1 łyżeczka soli lub wedle smaku Do podania ryż z bobem i koprem Udka z kurczka osusz papierowym ręcznikiem. W małej miseczce wymieszaj przyprawy solą i natrzyj nimi mięso. Przykryj kurczaka folią i marynuj najmniej przez 2 godziny lub wstaw na noc do lodówki. Rozgrzej 1 łyżkę masła i usmaż kurczaka na złoty kolor. Udka powinny być rumiane

codojedzenia
Makaron z piersią kurczaka i kurkami 171

łyżki masła klarowanego 1 opakowanie śmietany 30% (250 ml) posiekana, zielona pietruszka sól, pieprz ostra papryka Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić paski. Mięso przyprawić solą oraz pieprzem. Kurki umyć, oczyścić i osuszyć. Ewentualnie duże kurki przeciąć na 2 części. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła klarowanego. Usmażyć kawałki(...)piersi z kurczaka. Gotowe mięso przełożyć na talerz. Na tej samej patelni ponownie rozpuścić 1 łyżkę masła klarowanego. Podsmażyć cebulkę i gdy lekko się zeszkli to dodać kurki. Całość smażyć na średnim ogniu, aż do puszczenia soków (około 5-7 minut). Do miękkich kurek dodać makaron, posiekaną natkę pietruszki i kawałki piersi z kurczaka. Całość chwilę smażyć. Doprawić solą, pieprzem

Ugotować
Placki po węgiersku 151

Placki po węgiersku, to jedno z moich ulubionych dań i choć jest trochę pracochłonne, smak potrawy wynagradza wszystko. Sos można dowolnie modyfikować dodając np. pieczarki, paprykę czy cukinię. Wybór mięsa również jest dowolny, choć w oryginalnych przepisach, placki podaje się z gulaszem wołowym i ja taki dzisiaj właśnie polecam. Do tego pyszna  surówka z białej kapusty . Składniki na gulasz(...)mocno obsmażyć na rozgrzanym smalcu. W rondlu zagotować wodę, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, ziele angielskie listki laurowe i paprykę w proszku, do gotujacej się wody wrzucić podsmażone mięso. Dusić na małym ogniu około 1 godzinę. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę i drobniutko pokrojone chili. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i dusić jeszcze 30 minut

Gosia gotuje
Tort Kinder 522

Taki tort zrobiłam na 4-te urodziny mojego synka, amatora słodyczy Kinder :) Był naprawdę zachwycony, a jego mina kiedy zobaczył swój tort była bezcenna :) Jest idealny

kuchnia doski
Piersi kurze ze szparagami i fasolką 150

małą kostkę. Patelnię rozgrzać i wrzucić boczek, smażyć aż cały tłuszcz się wytopi. Boczek musi stać się chrupiący. Jak już jest gotowy zdjąć z patelni i odstawić na później. Mięso – piersi kurze pokroić na mniejsze kawałki i doprawić solą, pieprzem, papryką wędzoną oraz ziołami. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki mięsa ze wszystkich stron na złoty kolor. Wrzucić

Kuchnia Pokoleń
DOMOWA HARISSA - fantastyczny, pikantny sos do przystawek, pizzy, makaronu, marynat i mięsa 1270

DOMOWA HARISSA - fantastyczny, pikantny sos do przystawek, pizzy, przekąsek, makaronu, baza do sosów i mięsa. Domowa harissa - fantastyczny i pikantny sos, który z powodzeniem możecie przygotować w domu. Sos ten może mieć w Waszej kuchni wiele zastosowań - jako baza do sosów, zup, do przekąsek, pizzy, jako marynata do mięs i tak dalej i dalej... ;) Przygotowuje się

Moja Książka Kucharska
Letnia sałatka makaronowa 181

osuszamy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Od rzodkiewek odcinamy ogonek i kroimy w plasterki a pomidorki przekrajamy na pół. Mozzarellę odcedzamy. Oddzielamy mięso od kości ćwiartki z kurczaka i kroimy je w mniejsze części. Na talerzu układamy sałatę, na niej makaron, ogórki, rzodkiewki, pomidorki, mozzarellę i mięso z kurczaka. Posypujemy solą i pieprzem oraz

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sałatka z kurczakiem, czerwonym ryżem i warzywami w ziołowym sosie 180

bazylii 2 listki mielisy 1 łyżeczka ulubionej mieszanki ziół sałatkowych sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę i przełożyć na patelnię. Mięso polać oliwą, przyprawić solą, pieprzem i dużą ilością ziół prowansalskich, po czym smażyć mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Ryż ugotować według instrukcji

Passions hobbies life
Razowy makaron ze schabem i pomidorkami cherry 142

używam himalajską różową), bazylia i oregano - olej słonecznikowy do smażenia Gotuję makaron i smażę kilka plastrów schabu (bez żadnej panierki, jedynie z dodatkiem soli, pieprzu i ziół prowansalskich). Chłodne mięso kroję na mniejsze paski.  Na rozgrzaną patelnię daję makaron i mięso, duszę na wolnym ogniu przez kilka minut. Następnie dodaję pokrojoną paprykę, słonecznik, sól, bazylię i oregano. Znów duszę

Wielopokoleniowo
Sos pomidorowy z pieczarkami 147

bazylia świeża bazylia i oregano suszone zioła prowansalskie tymianek świeży 5 dkg parmezanu olej rzepakowy 400 g makaronu spaghetti 30 dkg pieczarek  Piersi z kurczaka mielę maszynką do mięsa. Cebule kroję drobno, przesmażam na oleju, dodaję mięso mielone i dalej przesmażam, wlewam passatę pomidorową i na wolnym ogniu gotuję, aż sos zrobi się gęsty. Dodaję bazylię i tymianek świeży

wesoła kuchnia
Ciastka ze skwarkami 172

myć! To się nazywa wakacyjne lenistwo 😛 . Ciastka są tanie i mało pracochłonne. I jak na złość nie mogłam znaleźć maszynki do ciastek, więc robiąc wzorek pomogłam sobie tłuczkiem do mięsa 😛 Ciastka z skwarkami mają jedną wadę, znikają bardzo szybko! Składniki na Tradycyjne ciastka ze skwarkami : 300 g skwarek ze słoniny 150 g cukru pudru ½ kg mąki 1 ½ łyżeczki proszku(...)zagniatamy ciasto, z którego odrywamy po kawałku i formujemy kulki wielkości małych orzechów włoskich. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, kulki układamy na blasze i każdą kulkę spłaszczałam tłuczkiem do mięsa, tak uformowane ciastka pieczemy w 170 stopniach ok. 15 -20 minut, aż ciasta będą złote, studzimy na kratce i zsypujemy. Jemy ze smakiem:) The post Ciastka ze skwarkami appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierś z kurczaka zapiekanka z kurkami i szpinakiem 147

wylewamy na kurki. Na sam koniec trzemy ser i nakładamy go na samą górę. Ja dodałam jeszcze kilka pomidorków koktajlowych jakie miałam w ogrodzie aby nadać żywszych kolorów. Mięso zapiekamy w piekarniku nagrzanego do 180°C przez 35 minut (długość zapiekania zależy od grubości mięsa

W Moim Magicznym Domu
Sos do dania chińskiego na zimę 435

jest najlepszy sos słodko - kwaśny na zimę. Nie przesadzam, jeśli już go macie, to danie chińskie gotowe. Można podawać bez mięsa, ale też jest wyborny ze smażoną piersią. Wystarczy tylko usmażyć mięso i dodać sos. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie

Proponowane wyszukiwania