mięso - 63110 przepisów (strona:1586/4208)

Chili con carne 156

czarnego 1/2 łyżeczki curry PRZYPRAWY płynne: 2-3 łyżki Ketchupu Kieleckiego od WSP SPOŁEM KIELCE 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu worcestershire   kilka kropel tabasco CHILI: 500g mięsa mielonego wieprzowego 2 cebule - śœrednie 1 puszka fasoli czerwonej [400g] - łącznie z zalewą 1 puszka pomidorów w puszce bez skórki [400g] - krojonych 1/2 puszki kukurydzy 1 papryka czerwona - duża(...)papryka zielona - śœrednia 1/2 szkl. soku pomidorowego - lub więcej, wedle uznania olej - do smażenia Posiekaną w drobną kostkę cebulę podsmażyć na oleju do zeszklenia. Dodać mięso mielone i smażyć aż zbrązowieje ok 15 minut. Dołożyć pokrojone w większą kostkę papryki i poddusić na wolnym przez 10 minut aż zmięknie. Następnie dodać fasolę i kukurydzę oraz dołożyć preferowane przyprawy. Cało

Grunt to przepis!
Krewetki na dwa sposoby. Najlepsze! Warsztaty grillowe z Kamisem #grillujzkamisem 150

Cześć. Dziś chciałabym się podzielić z Wami przepisami na najlepsze marynaty do mięsa i krewetek. Pierwsza – glazura kawowa nada się idealnie do mięsa (steków!) i krewetek. Druga – pomarańczowa, niezwykle aromatyczna – świetnie zagra z krewetkami. W dalszej części wpisu przeczytacie o warsztatach, w których miałam przyjemność brać udział. Były to warsztaty grillowe z Kamisem . Zabrakło na nim kiełbasy

Moja pasja smaku
Koperkowy królik 182

Składniki: poporcjowane mięso z królika, u mnie schaby i skoki 1/2 pęczka koperku Vegeta do mięs obsypka maspolanka Plenus zioła Małgosi Plenus ocet winny miód pieprz 1 kg młodych ziemniaków … Czytaj dalej Koperkowy królik

czarrna od kuchni
Sałatka z grillowanym kurczakiem i pieczonymi ziemniakami 191

kurczakiem. 1 kg młodych ziemniaków Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Suszona natka pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek 500 g fileta z piersi kurczaka Słodka czerwona papryka Przyprawa do mięsa Curry Suszona natka pietruszki Kilka liści sałaty lodowej 4 pomidory 1 ogórek 1 czerwona cebula 150 g sera feta 2 łyżki wody 2 łyżki oliwy z oliwek Przyprawa do sałatek(...)oliwek. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 15-20 minut. Filet z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawą do mięsa, słodką czerwoną papryką, curry i natką pietruszki (wszystkie przyprawy według uznania). Grillujemy na rozgrzanym grillu z każdej strony do miękkości. Sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórka kroimy w plastry

VioletoweKucharzenie
CIELĘCINA – NAJDELIKATNIEJSZE Z CZERWONYCH MIĘS 176

Cielęcina uważana jest za jedno z najzdrowszych i najdelikatniejszych czerwonych mięs, choć rzadko gości na naszych stołach. Zobacz, jak ją prawidłowo wybrać i przyrządzić. Artykuł CIELĘCINA – NAJDELIKATNIEJSZE Z CZERWONYCH MIĘS pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Gulasz wieprzowy z kurkami 155

Składniki 500 g łopatki ok 2 l bulionu grzybowego 200 g świeżych kurek 3 listki laurowe 3 ziarenka jałowca 3 ząbki czosnku sól, pieprz sos sojowy do smaku Przygotowanie Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju z listkami laurowymi i ziarenkami jałowca. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, a na końcu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek(...)Dobrze zrumienioną łopatkę przełożyć do większego garnka i dusić w bulionie do miękkości. Kurki opłukać, pokroić i podsmażyć ok 2-3 minuty po czym dodać do mięsa. Zagęścić mąką lub śmietaną i gotowe.. Smacznego

Gaździnka warzy
Kurczak w sosie sojowym 155

smakuje nam robiony jak w tym przepisie) ** jeśli nie mamy jasnego sosu możemy zamienić go na 50 ml ciemnego i 50 ml wody Z podudzi usuwamy kości oraz skórę. Mięso kroimy na ok. 2  cm kawałki. Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki. Cukinie obieramy i jeśli ma ziarna to usuwamy je, kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy(...)zrobić najlepiej, przepis w linku powyżej. Składniki sosu, oprócz mąki ziemniaczanej, mieszamy w miseczce. W woku rozgrzewamy olej. Powinno być go tyle aby zakrył całe dno. Wrzucamy mięso i smażymy na dość dużym ogniu przez ok. 1 min. Wlewamy sos i wrzucamy brokuły. Przykrywamy i zmniejszamy ogień. Gotujemy przez 5 min, aby różyczki zmiękły. Po tym czasie dodajemy cukinię

Kuchnia od dwojga
Sałatka na grilla 188

Pogoda sprzyja grillowaniu. A jak pogoda sprzyja to grillujemy na świeżym powietrzu. Gdy już grillujemy mięsa, kiełbaski czy kaszanki to i sałatkę można zrobić. Oczywiście grillujemy to co lubimy : od mięs po warzywa. Ja do karkówki przygotowałam ekspresową sałatkę. Raz, dwa i gotowe. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Zapiekanka ziemniaczano mięsna z warzywami 205

Lubimy zapiekanki , wiadomo to od dawna. Ta z ziemniakami, mięsem i warzywami jest bardzo sycąca. Nie przepadacie za ziemniakami? Zamieńcie je na lekko podgotowany makaron, a też będzie bardzo smaczna. Taka zapiekanka ziemniaczana wystarczy do nakarmienia przynajmniej czterech, dorosłych i głodnych osób. Ma też tę zaletę, że jej części składowe można przygotować wcześniej, naszykować zapiekankę w naczyniu i zapiec dopiero

Smaczna Pyza
Sałatka makaronowa z burakiem 138

bazie octu balsamicznego. Powiecie, że banał? Pewnie tak! Pamiętajcie tylko, że czasem te banały mają najlepsze wzięcie i mogę się założyć, że jak podacie tą sałatkę do grillowanych mięs, to będzie się cieszyła większym powodzeniem niż one same 😇 Makaron Lubella mini 5 warzyw spisał się po raz kolejny :)  Składniki: 100g makaronu Lubella mini 5 warzyw 1 większy burak wraz(...)Również studzimy. Do zimnego makaronu dodajemy buraka- upieczony korzeń oraz posiekaną nać, roszponkę, pokrojoną drobno gruszkę oraz sos i przyprawy. Mieszamy. Sałatkę podajemy w towarzystwie pieczonego kurczaka lub grillowanych mięs

Kuchnia w czekoladzie
Idealna sałatka na grilla 141

Tatr rodacy zaczęli masowo uprawiać sport narodowy, jakim jest grillowanie. W ruch idą rozpałki, trociny, gazety, węgiel i brykiety, a co więksi perwersi używają benzyny. Zaczynają się gorączkowe przygotowania, mięsa, kiełbasy i inne cuda na kiju rodem ze sklepu mięsnego. Czasem ktoś pomyśli o warzywach grillowanych i liczy po cichu, że biesiadnikom grillowana cukinia zębów nie wyrwie i zjedzą trochę(...)mniej tłusto. Idąc na grilla do rodziny, należy liczyć się z tym, że babcia tudzież inna ciocia mogą nie zrozumieć, że nie jemy mięsa i bardzo dziękujemy za karczek, nawet jak ten był marynowany tydzień i śpiewano mu kołysanki. Grill dzieli, ale też łączy. Wspólne posiłki pod gołym niebem sprzyjają integracji, nieformalny strój, luźna atmosfera, wtedy nawet komary nie wkur

ladykitchen
zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków 113

Polecam zapiekankę z ziemniaków i mięsa mielonego wieprzowego z sosem beszamelowym..Ja zapiekanki często robię w sobotę u mnie dzień gospodarczy a zapiekankę można wcześniej przygotować a w odpowiednim momencie włożyć do pieca ..Polecam 🙂 składniki: 1 kg ziemniaków 0,5 kg mięsa mielonego /ja użyłam z karkówki/ 2 cebule smalec do smażenia lub inny tłuszcz sól.pieprz,papryka

Ugotujmy Coś
Pierś z kurczaka z cieciorką w sosie pomidorowym 184

czosnek drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub w paski, dodajemy do cebuli, oprószmy przyprawą do kurczaka i smażmy pod przykryciem do miękkości mięsa. Cieciorkę odsączamy z zalewy, dodajemy do mięsa, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu do momentu odparowania wody. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i roztartą w dłoni bazylią

Bajeczna Kuchnia
Mielone z pieczarkami 142

Kasię (figg) pamiętamy, jedna z niewielu osób, które były szczere. Z takimi zawsze mieliśmy i mamy świetny kontakt <3 Kochamy Was <3 :* Składniki 500 g mięsa mielonego z indyka 400 g pieczarek 2 dymki 1 duża bułka 300 ml mleka 2 jajka 1 łyżka przyprawy do kebabu 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej olej do smażenia sól, pieprz(...)Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pieczarki kroimy w kostkę lub w ulubioną strukturę. Bułkę namoczoną w mleku, odciskamy i dodajemy do mielonego mięsa razem z pieczarkami i posiekaną dymką oraz jajkami. Do całości dodajemy przyprawę do kebabu, paprykę, sól i pieprz. Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Najlepszy Domowy Twister jak z KFC 290

według uznania lub ok. 1/4 łyżeczki każdej z przypraw - im bardziej ostre chcemy przyrządzić stripsy tym więcej dodajemy chili (pieprzu cayenne)). Dokładnie mieszamy, tak aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa. Kurczaka umieszczamy w lodówce na minimum 30 minut (można je pozostawić na kilka godzin lub nawet całą noc). Przygotowujemy ciasto: Do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy mleko, wbijamy jajko(...)szklankę mąki. Po kolei wkładamy do niego kawałki kurczaka (nie za dużo na raz, ok. 4-5 szt.). Zamykamy i potrząsamy energicznie tak aby mąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do kurczaka. Stripsy smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron).  Każdą tortillę smarujemy

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania