mięso - 63110 przepisów (strona:1334/4208)

Pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym. 244

Soczyste, aromatyczne, mięsne kulki, duszone w pysznym, aksamitnym, pieczarkowym sosie... Pycha! Polecam! Składniki na pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym 500 g mięsa mielonego 2 ząbki czosnku namoczona w mleku mała kajzerka 1 jajko 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka świeżego tymianku (lub 1/3 łyżeczki suszonego) 1/2 łyżeczki majeranku sól pieprz bułka tarta olej NA SOS: 6 pieczarek (pokrojone w kostkę(...)cebule (pokrojone w kostkę) 200 ml śmietany 18% do gotowania 1 łyżka mąki 1 łyżka posiekanego koperku sól pieprz      Mięso przekładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśniętą bułkę, jajko, paprykę słodką, tymianek, majeranek, trochę soli i pieprzu, dokładnie mieszamy (jeśli masa jest za rzadka dodajemy łyżkę bułki tartej), formujemy dość spore pulpety (moje miały średnicę

Rozpustne gotowanie
Klopsiki w warzywnym sosie. 187

świeże fenkuły, cebule, cukinie, kilka pomidorów, gałązki tymianku oraz kilka listków oregano i stworzyłam z nich niesamowicie smaczne danie. Polecam!!! Składniki na klopsiki w warzywnym sosie KLOPSIKI: 500 g mięsa mielonego 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka przyprawy do mięs 0,5 łyżeczki majeranku pieprz sól 1 mała bułka mleko do namoczenia mleka bułka tarta olej do smażenia(...)Fenkuły kroimy w spora kostkę, odkładamy. Cebule kroimy w podobnej wielkości kostkę i również odkładamy. Cukinię myjemy, kroimy wraz ze skórką i odkładamy.       Przygotowujemy klopsiki. Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, namoczoną i odsączoną z mleka bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do mięs, majeranek, sól, pieprz i dobrze wyrabiamy masę. Z masy formujemy niewielkie klopsiki, obtaczamy

Rozpustne gotowanie
Kotlety drobiowe z nutką chrzanu i orzechów. 165

Jeśli znudziły Wam się już tradycyjne kotlety drobiowe w panierce zapraszam po nowy przepis. Soczyste mięso z kurczaka w chrupiącej panierce, doprawione chrzanem i z delikatną orzechową nutką jest wyśmienite! Kotlety zaskakują smakiem! Ja podałam je z babeczkami (przepis wkrótce). Bardzo polecam!!! Składniki na kotlety drobiowe z nutką chrzanu i orzechów: 2 pojedyncze filety z kurczaka sól pieprz 1 porządna(...)kwaśnej (jeśli korzystamy z chrzanu ze słoiczka to dodajemy jedynie 0,5 łyżki śmietany) duże jajko lub 2 małe mąka bułka tarta olej do smażenia        Mięso kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy jak zwykle, oprószamy solą i pieprzem, odkładamy.       Chrzan mieszamy z orzechami i dodajemy tyle śmietany aby otrzymać gładką pastę. Każdego

Rozpustne gotowanie
Placuszki batatowo-ziemniaczane i gulasz z piersi indyka z ananasem, żurawiną i orzeszkami ziemnymi 195

sól, wymieszać dokładnie.  2. Na rozgrzany olej nakładać łyżką niewielkie porcje ciasta i smażyć na rumiano z obu stron. Gdyby placuszki się rozwalały - dosypać mąki. Gulasz:   1. Mięso pokroić na małe paseczki, doprawić i usmażyć.   2. Ananasa pokroić w kostkę, dodać do usmażonego mięsa razem z żurawiną, orzeszkami i ewentualnie kukurydzą. Wymieszać i smażyć razem przez chwilę

Kto ugości moich gości?
Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem 129

Dzisiaj przykład na to, że z "resztek" można przygotować pyszne danie, w dodatku pożywne, kolorowe i na włoską nutę. Nie przepadam za mięsem, zwłaszcza wieprzowym czy wołowym, ale pierś z kurczaka zawsze chętnie zjem, najlepiej z makaronem, w takiej postaci jak przepis, który przygotowałam. Jeśli zostanie Wam nieco mięsa, upieczonego i nie macie pomysłu co z nim zrobić, taka propozycja

Moja smaczna kuchnia
Kartacze z mięsem 162

Składniki: 1 kg surowych ziemniaków 0.5 kg ugotowanych ziemniaków 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól farsz 400 g mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku olej do smażenia sól, pieprz dodatkowo 150 g boczku 1 cebula olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować jeszcze gorące przecisnąć przez prasę. Pozostałe surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, odcisnąć na ściereczce płyn. Odciśnięty(...)surowych. Z soku zlewamy wodę a skrobia która pozostała przekłądamy do ziemniaków, dodajemy mąkę ziemniaczaną i wszystko dokładnie wyrabiamy. Cebulę pokroimy w kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z mięsem i doprawić do smaku. Z ciasta formujemy placki, na środek nakładamy farsz, dokładnie sklejamy brzegi i formujemy podłużne kluski. W dużym garnku zagotować osolaną wodę, wkładać kluski partiami i gotować

magiczna kuchnia Kasi
Gołąbki z ryżem i mięsem 610

Składniki: 1 duża główka kapusty 70 dag mięsa mielonego wieprzowego 50 dag ryżu 2 cebule sól, pieprz Wykonanie: Kapustę myjemy, wykrawamy głąb wkładamy do garnka i sparzamy. Liście wyciągamy na talerz i z każdego ścinamy twarde części. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy. Do dużej miski przekładamy ryż, mielone mięso i cebulę. Doprawić

magiczna kuchnia Kasi
Steki z kangura 157

Ponieważ lubię próbować nowych smaków, jak tylko w moim ulubionym markecie mięso z kangura się pojawiło musiałam kupić i wypróbować. Muszę się przyznać że jest znakomite, delikatne i kremowe z serii mięs czerwonych, dzikich. Zapraszam do spróbowania, a może ktoś już zajadał mięso z kangura? Proszę o opinie i ciekawa jestem czy Wam też smakowało? Steki z kangura. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Duszona słodka kapusta 226

czosnku kroimy na grube plasterki. Pomidora obieramy ze skórki zgodnie z naszymi poradami i usuwamy łyko. Kroimy wzdłużnie na ósemki. Do wywaru dodajemy pokrojone kapustę, cebulę, czosnek, pomidory i mięso z żeberek. Robimy to w kilku ratach, za każdym razem przesypując składniki solą, pieprzem, tymiankiem, cząbrem i majerankiem oraz mieszając ze sobą. Przyprawione warzywa dusimy powoli w garnku z wywarem(...)align: center;width: 50%;} #gallery-129 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-129 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Z marchewki i żeberek gotujemy wywar Pokrojone warzywa i mięso Do wywaru dodajemy kapustę i pozostałe warzywa Pod koniec również boczek i ew. kiełbasę Duszona słodka kapusta Post Duszona słodka kapusta pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Faszerowana biała papryka z sosem pomidorowym 135

finansowanej ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.    Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE faszerowana papryka: 5 białych papryk   300 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego) 100 g kaszy jęczmienna pęczak – suchej, przed gotowaniem 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz Papryki przecinamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne i dokładnie(...)drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor na maśle, w trakcie smażenia wciskamy ząbek czosnku i podsmażamy razem przez chwilę.   W dużej misce łączymy kaszę jęczmienną pęczak, mielone mięso i podsmażoną cebulkę z czosnkiem.   Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki papryki i wkładamy na ok. 35-40 minut do piekarnika nagrzanego

bistro mama
Klopsiki zapiekane w warzywach 145

półprodukty, które znacznie przyspieszają przygotowywanie posiłków. Tym razem były to Zasmażane Warzywa od firmy Orzech. Do tego najszybsze, najprostsze, pieczone kotlety mielone. Polecam :) SKŁADNIKI:   0,5 kg mięsa mielonego 2 jajka bułka tarta do gęstości 1 płaska łyżeczka soli pieprz, majeranek Dodatkowo: 1 słoik warzyw zasmażanych Orzech 1/2 szkl śmietanki 30% 1. Mięso mielone wymieszać dokładnie z jajkami

Kto ugości moich gości?
Mięsne kuleczki z kolendrą, podane ze słodko- kwaśnymi warzywami i ryżem jaśminowym. 221

mocno różnący się od smaku klasycznych pulpecików. Do tego warzywa w sosie słodkokwaśnym, jaśminowy ryż i pyszny obiad w pół godziny gotowy :) SKŁADNIKI (około 15 kuleczek) mięsne kuleczki 500g mięsa mielonego z indyka  2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli bez pestek 2 łyżku sosu worchestershire 2 łyżki sosu ostrygowego ( można pominąć lub użyć sosu sojowego albo rybnego) pół pęczka(...)łyżka brązowego cukru 1 papryczka chilli 1 łyżka sosu sojowego ryż jaśminowy ( 1 woreczek na 2-3 porcje) 1 płaska łyżeczka kukrkumy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. W misce umieścić mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną drobno papryczkę chili, sos worchestershire, sos ostrygowy, oraz posiekaną kolendrę i wyrabiać masę przez kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z powstałej masy oformować

DefinicjaSmaku
Roladki ze szparagami i sosem szparagowym 157

Proste wiosenne danie do którego przygotowania wystarczy 25 minut. Przygotowane na parze mięso z dodatkiem sezonowych szparagów jest niskokaloryczne i lekkie ale bardzo smaczne . Składniki: 500g schabu ½ pęczka zielonych szparagów ½ pęczka białych szparagów sól czarny pieprz, zioła prowansalskie łyżka masła łyżka mąki sok i skórka z cytryny gałka muszkatołowa olej do posmarowania naczynia Sposób przygotowania: Szparagi myjemy, Białe obieramy. Gotujemy(...)szklanki płynu. Schab myjemy i kroimy na porcje. Każdą cienko rozbijamy (uwaga żeby nie zrobić dziur). Doprawiamy z obu stron solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Na każdym kawałku mięsa układamy po kawałku białych i zielonych szparagów i zawijamy. Naczynie do gotowania na parze smarujemy olejem, żeby roladki nie przywarły. Układamy łączeniem do dołu. Gotujemy na parze przez 15 minut

Pyry na Gaz
wołowe mielone z cebulką... 198

Składniki: mięso mielone wołowe 70 dag, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, jajka 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, cebula 4 sztuki, cukier 1 płaska łyżeczka, masło do smażenia 3 łyżki wołowinę zmielić w maszynce na grubszych oczkach, dodać pieprz, kucharka, przyprawę w płynie, jajko i dobrze mięso wyrabiać aż będzie kleiste uformować

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z karkówki, panierowane 374

chce się długo stać w kuchni. Wtedy takie danie jest bardzo wygodne. Nie wymaga żadnego myślenia i robi się szybko. Moczenie w mleku i cebuli powoduje że mięso jest soczyste i delikatne.  składniki 2 kotlety z karkówki wieprzowej mąka,  jajko, tarta bułka sól pieprz smalec lub olej do smażenia do namoczenia: cebula, pokrojona w plasterki 1/2 szklanki mleka(...)sól pieprz przygotowanie Kotlety opłukać,  osuszyć, lekko rozbić pięścią. W misce ułożyć warstwę cebuli na niej mięso, na wierzchu reszta cebuli. Zalać mlekiem doprawionym solą i pieprzem, odstawić na 2 - 3 godziny, można na całą noc. Po tym czasie kotlety wyjąć z mleka i osuszyć. Posypać lekko z obu stron solą i pieprzem. Panierować najpierw w mące, nadmiar strzepując

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania