sobie równych.I chodź bym nie wiem jaka dobrą zrobiła do tego sałatkę, to mi mówi, że już nic nie trzeba i zajada się ze smakiem. Polecam :) Składniki - mięso gulaszowe z indyka 60 dkg - czosnek 2 ząbki - papryka mielona - domowa wegeta - roztarty majeranek - śmietana 12% - mąka 3 łyżeczki Wykonanie. Mięsko kroję w większą kosteczkę, podsmażam na dobrze rozgrzanej patelni(...)podlewam gorącą przegotowaną wodą, tylko tyle aby zakryło mięsko. I dusze do miękkości .Do garnuszka wlewam śmietanę, dodaję do niej mąkę dolewam wody i wszystko mieszam energicznie rogolką. Gdy mięso jest już miękkie, wlewam śmietanę z mąką, mieszam i gotuję jeszcze kolejne 3 minuty. Jeśli sos jest za gęsty można jeszcze odrobinę podlać przegotowaną wodą. My lubimy gęsty. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródkostce ok.15 dkg - 2 jajka - 4 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - czosnek granulowany - domowa wegeta Wykonanie Piersi z kurczaka myję, osuszam, wycinam zbędne chrząstki i żyłki. Mięso kroję w bardzo drobną kosteczkę, przekładam do miski .Do mięsa dodaje utarty na dużych oczkach ser żółty, wbijam dwa jajka, dodaję obie mąki, wegetę i spora ilość czosnku. Mieszam aż wszystkie
Kuchnia z widokiem na ogródpieczarki 6 większych szt. - 2 jajka - 4 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - czosnek granulowany - domowa wegeta Wykonanie Piersi z kurczaka myję, osuszam, wycinam zbędne chrząstki i żyłki. Mięso kroję w bardzo drobną kosteczkę, przekładam do miski .Do miski z mięsem ucieram na tarce z dużymi oczkami ser żółty i surowe pieczarki, wbijam dwa jajka, dodaję obie mąki, wegetę
Kuchnia z widokiem na ogródłyżek - domowa wegeta, papryka czerwona mielona, czosnek granulowany, sos sojowy -olej Wykonanie. Piersi oczyszczam, kroję w grubszą kostkę, pieczarki w drobniutkie plasterki. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju, wrzucam pokrojone mięso, przez chwilę obsmażam do delikatnego zrumienienia, dodaję pieczarki i posypuję przyprawami. W osobnym garnuszku rozrabiam śmietanę z wodą i z mąką. Kiedy mięso i pieczarki są już mięciutkie ( trwa
Kuchnia z widokiem na ogródsoczysty. Polecam :) Składniki - 4 grubsze plastry ze środkowej części schabu - 2 jajka - mąka - bułka tarta - domowa wegeta, mielony czosnek - olej do smażenia Wykonanie Kotlety myję, osuszam. Tłuczek do mięsa wkładam do woreczka foliowego i każdy kotlet rozbijam dokładnie na cienkie,duże plastry. Tak rozbite mięso panieruję najpierw w mące, następnie w roztrzepanych i doprawionych przyprawami jajkach, na końcu
Kuchnia z widokiem na ogródsłodko,te z wołowym farszem. Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 0,5 łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki soli Ok. 1 szklanka mleka Farsz: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 3 łyżki keczupu Przyprawa meksykańska Sól Pieprz Składniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby dolewamy mleka gdy jest za gęste. Smażymy naleśniki(...)rozgrzanej patelni. Pieczarki oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy w rondelku olej, dodajemy warzywa, dusimy przez 10 minut. Następnie dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i dalej dusimy. Pod koniec dodajemy keczup oraz przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą meksykańską. Delikatnie studzimy. Farszem napełniamy naleśniki i zwijamy w rulonik. Smacznego
VioletoweKucharzenieSkładniki : filet z kurczaka jajko bułka tarta papryka, cebula, ogórek kiszony sól, pieprz, tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Umyte mięso pokroić wzdłuż na płaty które należy lekko rozbić Paprykę, cebulę pokroić w piórka, cebulę można przesmażyć, by straciła surowiznę Ogórek kroimy w cienkie paski Płat mięsa rozkładamy na desce, lekko solimy, posypujemy pieprzem i układamy przesmażoną cebulę, paprykę i ogórek, ewentualnie
Proste PotrawySkładniki: mięso mielone wieprzowe 1 kg, jajka 1 sztuka, bułka tarta 1 szklanka, woda 3/4 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 2 łyżeczki, boczek parzony 10 plastrów, ogórek kiszony 1 duży, cebula 2 sztuki, musztarda delikatesowa 5 łyżeczki, pieczarki 10 sztuk, kapusta kiszona 1 kg, olej rzepakowy 1/4 szkanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, majeranek(...)łyżka, woda 1/2 szklanki mieloną łopatkę dobrze wyrobić z kucharkiem, pieprzem jajkiem, tartą bułką, wodą na zwartą masę zrobić placek z mięsa i posmarować musztardą, nałożyć plasterek boczku, kawałek kiszonego ogórka, kawałek cebuli nakryć drugim plackiem i zlepić dokładnie, zraz mielony owinąć boczkiem na patelni na oleju zrumienić z każdej strony i przekładać na talerz do garnka przelać tłuszcz
W Mojej Kuchni Lubięsoczewicy średnia marchew 350 g karkówki 2 łyżki koncentratu pomidorowego zielona papryczka pepperoni sól, pieprz kumin, czosnek niedźwiedzi, papryka słodka Przygotowanie Fasolkę i soczewicę namaczamy w wodzie na noc. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy ze wszystkich stron na patelni. Następnie przekładamy je do garnka, zalewamy wodą, aby było całkowicie przykryte i dusimy ok 15 mi, aż trochę zmięknie Dodajemy(...)kostkę marchew, sól i pieprz, a po kilku minutach, wlewamy ok. 1/2 litra wody i dodajemy fasolkę i soczewicę, następnie pokrojoną w kostkę papryczkę. Dusimy aż warzywa i mięso zmiękną, w razie potrzeby podlewamy wodą. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: 1/2 kg mięsa mielonego z indyka 1 bułka 1 szklanka mleka 1 ząbek czosnku 2 łyżki mąki 250 ml śmietany kremówki 100 g żółtego sera sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku. Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, drobno posiekany czosnek, sól, pieprz. Wymieszać na jednolitą masę. Łyżką nabierać małe kotleciki i obtoczyć w mące
O kuchni z uczuciemczosnku 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny 1 liść laurowy laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżeczka peklosmaczka 1 łyżeczka żelatyny 1/3 szklanka wody pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy i kroimy w większą kostkę, przekładamy do garnka. Dodajemy peklosól oraz przyprawę do wieprzowiny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy pieprzem i mieszamy. Odstawiamy na 30 godzin(...)lodówki co pewnie czas mieszamy i ugniatamy mięso. Następnie dodajemy wodę i żelatynę całość mieszamy ręką przez kilka minut. Następnie przekładamy wszystko do szynkowara dodając liść i ziele angielskie, dokładnie ugniatamy – zakręcamy. Wstawiamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą o temperaturze 80 stopni (ma nie przykrywać szynkowara) i gotujemy 2h utrzymując stałą temperaturę. Wkładamy do zimnej wody
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiusuwam pestkę i kroję w grubszą kostkę. Wnętrze kurczaka wypełniam mango. Nogi związuję nićmi. 2. Olej mieszam z solą, pieprzem, papryką mieloną oraz majerankiem. Marynatą dokładnie nacieram kurczaka. 3. Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, przykrywam. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia kilkakrotnie polewam mięso wytworzonym sosem, a 15 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki: mięso mielone wieprzowe 1 kg, cebula podsmażona 1 duża, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, bułka tarta 3/4 szklanki, woda 3/4 szklanki, jajka 1 sztuka, boczek parzony 6 plastrów/duże, olej rzepakowy 6 łyżek mięso mielone z łopatki dobrze wyrobić na kleistą masę z jajkiem, tartą bułką, pieprzem mielonym, wodą zimną, wystudzoną cebulą podsmażoną
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: polędwica wieprzowa 300 g fasolki szparagowej 200 g pieczarek 2 cebule przyprawy olej Polędwiczkę obsmażamy na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju. Dolewamy wodę i dusimy pół godziny. Mięso przekładamy na deskę i kroimy na kawałki. W tym czasie na patelni obsmażamy poszatkowaną cebulę i pieczarki, dodajemy fasolkę i mięso. Przyprawiamy solą, pieprzem, oregano. Dusimy pół godziny ewentualnie dolewając
prawdziwe jedzenieZapachy WOW! COQ AU VIN ( normalnie jest to kogut ) – restauracja Aubergine podaje natomiast kurczaka zagrodowego, duszonego w warzywach i czerwonym winie, razem z pieczonymi ziemniakami i sałatką. Delikatne mięso ( o łącznej wadze ok. 0,5 kg! ) fantastyczne odchodzące od kości … zatopione w wyrazistym sosie z czerwonego wina. Do tego całe grzyby, marchew, ćwiartki ziemniaków i świeża sałatka(...)plus! ) PSTRĄG PIECZONY Z BATATAMI I MARTINI podawany z salsą śmietanową z kolendrą Bardzo delikatny w smaku, świeży, upieczony w całości pstrąg ( doskonale wybrany, bo z dużą ilością ” mięsa ” ), z pietruszką, czosnkiem …. do tego pieczone bataty ( P. stwierdził, że smakują jak frytki! ) – pycha! Salsa śmietanowa z kolendrą niestety nam nie smakowała, ale ogólnie całe danie bardzo
Ostra na Słodko