mięso - 63110 przepisów (strona:1352/4208)

Gulasz wieprzowy z dodatkiem suszonej moreli 193

dużo ciemniejsze niż te , które do tej pory używałam..Suszone morele można wykorzystać do ciast ..ale ja jedną paczkę tej moreli dodałam do gulaszu..i chyba pierwszy raz robiłam mięso z dodatkiem owoców...ale efekt był pyszny..dodatek przyprawy do gulaszu też podkreślił jego smak..Pomysł na takie danie podpatrzony gdzieś w necie.. 50 dkg mięsa wieprzowego cebula przyprawa(...)gulaszu opakowanie suszonych moreli  2-3 łyżki oleju  1/2 szkl. śmietany koperek Mięso pokroić w niewielką kostkę, posypać przyprawą i odstawić na parę minut. Na patelni na oleju zeszklić cebulę,, dodać mięso i smażyć przez kilka minut. Dodać pokrojone  morele i około szklanki wody, zagotować i wlać śmietankę. Wymieszać i dusić  pod przykryciem ,aż mięso będzie

Moje domowe kucharzenie
Mięsko na kanapki 172

mnie bywa wszystkie przyprawy na oko..a w tym przypadku nawet nie pamiętam jakiej przyprawy użyłam..pamiętam tylko, że była to gotowa mieszanka z serii przypraw dostępnych  tutaj. mięso wieprzowe sól peklująca żelatyna dowolne przyprawy  Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do miski, dodać przyprawy , peklosól i żelatynę,dokładnie wymieszać. Przełożyć mięso do szynkowaru i zamknąć.Odstawić do lodówki(...)wysokości i parzyć przez około 60 minut od momentu, aż woda zawrze. Następnie zamknięty szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na ok 10 godzin.Po tym czasie mięso wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy

Moje domowe kucharzenie
Gulasz starobawarski 196

Przepis na taki gulasz znalazłam tutaj ..z tym , że mięso wołowe zamieniłam na wieprzowe ..i dodałam trochę przypraw..Gulasz przygotowany był w ramach wspólnego gotowania z Formułą 1 na Grand Prix Niemiec, wydarzenia które utworzyła Daria . 70 dag chudego mięsa wołowego [ dałam wieprzowe] 4 średnie cebule marchewka 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego 30% 250 ml jasnego piwa 150 ml rosołu(...)łyżki mąki pszennej  1 łyżka masła 2 łyżki smalcu 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny [ nie dałam] sól i pieprz do smaku listek, ziele przyprawa do gulaszu szczypiorek Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Obtoczyć w mące. Obsmażyć na smalcu na złoty kolor. W rondlu rozgrzać masło. Zeszklić na nim cebulę i marchewkę. Dodać przecier pomidorowy oraz

Moje domowe kucharzenie
Stripsy jak z KFC 215

dodajemy 1/2 szklanki maki, mleko, szczyptę soli, pieprzu i odrobinę kurkumy. Ciasto miksujemy blenderem, tak aby je odpowiednio napowietrzyć (ciasto ma być gęste). Następnie przelewamy je do miski z mięsem i mieszamy, tak aby ciasto dokładnie oblepiło mięso. Olej (najlepiej w głębokiej brytfance lub frytkownicy) nagrzewamy do ok. 170C (oleju musi być sporo - tak aby stripsy mogły w nim "pływać(...)Mięso w cieście przekładamy do pojemnika z 2 szklankami mąki i potrząsamy nim, aby mąka przywarła do mięsa. Następnie wrzucamy mięso do rozgrzanego oleju i smażymy na złoty kolor. Stripsy podajemy z ulubionymi dodatkami np. z frytkami. insertCookd("f05be2495ff2d82b0e86ac1ee3d6936d

Emcia Pichci
Karczek po amerykańsku 163

niestety zapomniałam. Ostatnio przypadkiem wpadł mi w ręce, przeczytałam składniki i od razu postanowiłam zrobić. Danie okazało się rewelacyjne, bardzo w moim guście. Uwielbiam połączenie słodko-ostrych smaków z mięsem. Sos jest naprawdę ekspresowy w wykonaniu. Do dania możemy użyć nie tylko karczku, sprawdzą się także żeberka. Oczywiście wtedy musimy wydłużyć czas pieczenia. Idealnie pasować będzie również do chińszczyzny(...)szklanki sosu sojowego jasnego ·        1 łyżka sosu sojowego ciemnego ·        1 łyżka oleju sezamowego Do przyprawienie mięsa:   ·        1 łyżeczka startego imbiru ·        1 łyżka przyprawy do karkówki ·        1 łyżka sosu sojowego

Mania Gotowania
Meksykańska uczta, czyli fajitas z kurczaka i quesadilla z chili + test nowości do potraw meksykańskich firmy Delecta i Pryma 377

szklanki tartego sera oliwa lub olej Dip jogurtowy: 5 łyżek jogurtu greckiego light 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę ½ łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka soku z cytryny   Przygotowanie: Mięso kroimy w podłużne paseczki. Doprawiamy sokiem z   limonki, pieprzem cayenne, czosnkiem granulowanym oraz przyprawą do kuchni meksykańskiej. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie przygotowujemy(...)warzywa. Mięso najlepiej jest przygotować dzień wcześniej i zostawić na cała noc w lodówce. W ten sposób bardziej przejdzie aromatem przypraw. Pomidora kroimy w dość grube plastry, papryki w podłużne paseczki, a papryczkę chili w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy kurczaka przez 5 minut, następnie dodajemy paprykę czerwona i zielona. Smażymy kolejne kilka minut, aż papryka zmięknie. Odstawiamy

Mania Gotowania
Mój sposób na idealne rolady z kurczaka 380

pomysłem na roladki z kurczaka. Są one bardzo efektowne i doskonale sprawdzą się na proszony obiad, kiedy zależy nam na wyglądzie przygotowanych potraw. Dzięki temu, że roladki są z mięsa mielonego bardzo łatwo nadać im ładny kształt i nadziać dowolnym nadzieniem. Nic nie wypływa ze środka, nie męczymy się z wyjmowaniem wykałaczek. Roladki można przygotować z nadzieniem wg. mojego przepisu(...)pieczarek 3-4 suszone pomidory z zalewy (osączonych) ¼ papryczki chili 4-5 cm. kawałek kiełbasy chorizo kulka sera mozzarella Panierka: 1 szklanka płatków kukurydzianych Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania mięsa. Kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Przygotowujemy farsz. Pieczarki obieramy. Papryczkę chili, pieczarki i pomidory suszone siekamy w drobną kosteczkę. Chorizo kroimy

Mania Gotowania
Wołowina po azjatycku w pysznym sosie 202

wołowego 0,5 papryki pędy bambusa (ja dałam ¼ słoiczka) 0,5 papryczki chilli pół pęczka cebulki dymki 4 grzyby mun ½ marchewki 1 łyżka sezamu 1 łyża oleju Marynata do mięsa: 1 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków 1 łyżka oleju sezamowego Sos: 1 łyżka sosu hoi-sin 2 łyżki ciemnego sosu sojowego(...)szklanki bulionu drobiowego 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki cukru brązowego 2 łyżki octu   ryżowego (można ewentualnie zastąpić winnym) 1 łyżka białego wina chińskiego lub wódki   Przygotowanie: Mięsa najlepiej dzień wcześnie kroimy w cienkie paski i marynujemy. Wkładamy do lodówki na całą noc. Grzyby mun wkładamy do ciepłej wody i moczymy 15 minut. Chilli   kroimy w drobną

Mania Gotowania
Rolady z kurczaka z pistacjami w panierce z płatków owsianych 189

suszone pomidory z zalewy (osączonych) około 50 g pistacji 5-6   plastrów szynki dojrzewającej ½ cebuli czerwonej Panierka: 1 szklanka płatków owsianych   Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania mięsa. Kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Przygotowujemy farsz. Pieczarki obieramy. Cebulę, szynkę, pieczarki i pomidory suszone siekamy w drobną kosteczkę. Pistację podpiekamy przez chwilę(...)smażymy szynkę, do momentu  aż będzie chrupiąca. Następnie na tej samej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy i smażymy pozostałe składniki farszu przez około 5 minut. Łączymy składniki farszu. Mięso układamy na lekko wilgotnej dłoni i formujemy płaskiego kotleta. Na wierz układamy porcje farszu, a następnie zawijamy mięso dokładnie do około farszu. Formujemy kształt rolady. Rolady panierujemy w płatkach owsianych

Mania Gotowania
Włoskie Pierożki Agnolotti 228

pomidorów z puszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego ½ cebuli 1 ząbek czosnku sól, pieprz, oregano, bazylia 1 łyżka sosu Worhestershire   Dodatkowo: 50 g tartego parmezanu Przygotowanie: Mięso wkładamy do gotującej się wody. Dodajemy liść laurowy, 2 ząbki czosnku oraz szczyptę soli i pieprzu. Gotujemy mięso około 25 minut. Wszystko zależy od rodzaju mięsa jaki używacie. Kurczak ugotuje się oczywiście najszybciej(...)prostu w takiej formie podgrzewam na patelni. 1 ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Szpinak doprawiamy pieprzem, solą i czosnkiem. Odlewamy nadmiar płynów i odstawiamy do przestygnięcia. Ugotowane mięso wraz z szynka dojrzewającą , suszonymi pomidorami i czosnkiem wyjętym z gotującej się wody z mięsem mielimy na drobno w maszynce. Zmielony farsz dokładnie mieszamy z przyprawami oraz ze szpinakiem.  Przygotowujemy

Mania Gotowania
Kurczak w skorupie z masy solnej pieczony w żarze w ognisku 295

tylko wpadła mi w ręce książka „Mięso i inne przysmaki z ogniska, Carsten Bothe” stwierdziłam, że zwykłe kiełbaski pieczone nad ogniskiem – owszem są pyszne – ale to zdecydowanie za mało. To niesamowite ile wspaniałego jedzenia można przygotować w ognisku. Wszyscy znacie ziemniaki z żaru, ale czy wiecie, że ognisko to doskonałe miejsce do przygotowania gęsi, chilli(...)ziemniaki z ogniska. Więcej inspiracji na na domowe wyroby – kiełbasy, wędliny oraz potrawy z grilla, ogniska i wędzarni znajdziecie na stronie DobraKiełbasa.pl . To miejsce dla wszystkich miłośników mięsa. Przyrządzanie kurczaka pieczonego w masie solnej zaczęliśmy od przygotowania paleniska. Przygotowanie porządnego żaru, ale warto po to by potem już tylko włożyć pakunki z kurczakiem i czekać na wspaniałą ucztę

OstryKęs
Wieprzowina Pieczona z Warzywami 243

sól pieprz   Wykonanie: Zioła, marchew, pietruszkę i łodygi selera naciowego myjemy. Czosnek i cebulę obieramy. 2 gałązki rozmarynu i połowę tymianku siekamy. 2 ząbki czosnku kroimy w plasterki. Mięso myjemy, nacinamy i nacieramy solą, pieprzem i połową rozmarynu. Do moździerza wrzucamy 4 ząbki czosnku, ziarna jałowca, resztę posiekanych ziół i rozcieramy wszystko na pastę. Powstałą pastą nacieramy mięso, wkładamy(...)minut (nie do lodówki). Seler naciowy, marchew, pietruszkę i cebulę kroimy na duże kawałki. Resztę rozmaryny i tymianku rwiemy na kawałki. Całość musimy skropić oliwą i dodać warzywa do mięsa oraz pokrojony w plasterki czosnek. Podlewamy 2 szklankami wody. Wstawiamy całość do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 20 minut, potem zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze

Blondynka Gotuje
Sałatka tajska. 164

kolejna sałatka, najlżejsza ze ostatnich propozycji. Wprawdzie w przepisie, napisałam aby mięso zostawić na 3h, ja swoje zostawiłam na prawie 24h (miałam przygotować sałatkę, jednak zabrakło mi już sił i tak mięsko musiało przeczekać dłużej), jeśli macie tyle czasu - polecam. Składniki: stek wołowy (ja wykorzystałam udziec) sałata lodowa pomidorki koktajlowe zielony ogórek sezam olej sezamowy Biolevita marynata do steku(...)oleju sezamowego Biolevita sok z 1 limonki 1 łyżka startego imbiru 1 ząbek czosnku (drobno posiekany) 1/2 papryczki chili 2 łyżki cukru trzcinowego Łączymy wszystkie składniki marynaty. Nacieramy oczyszczone mięso i wstawiamy do lodówki na 3h. Myjemy warzywa. Szatkujemy sałatę, układamy na ni e j przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i ogórka pokrojonego w wstążki. Przygotowujemy dressing - łączymy wszystkie składniki

Brzuszki Łakomczuszki
Lasagne pomidorowa z mięsem mielonym 289

jeden ( mąka) o temperaturze pokojowej. Przestrzeganie tej zasady pozwoli nam cieszyć się gładkim i kremowym sosem beszamelowym.    2. Sos pomidorowy cebula czerwona dwa ząbki czosnku 300 gram mięsa mielonego wieprzowego  passata pomidorowa pół czerwonej papryki starta marchewka sól pieprz bazylia, oregano łyżka oliwy z oliwek papryczka chili     3. Poza tym potrzebujemy makaron lasagne(...)doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i gotowe. Odstawiamy sos i zajmujemy się sosem pomidorowym. Siekamy drobno cebulkę i czosnek, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy przez chwilę, dodajemy mięso mielone i intensywnie mieszamy całość aż mięso się usmaży. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i papryczkę chili oraz startą na średnich oczkach marchewkę (nada ona delikatnie słodkawy posmak). Całość

Mango Papaja
Pierwsza domowa kiełbasa – przygotowania cz. 1 288

karkówkę. Wszystkie potrzebne akcesoria i przyprawy można dostać w sklepie internetowym DobraKielbasa.pl DOMOWE KIEŁBASY I WĘDLINY, WIELKANOC 2014 – PRZYGOTOWANIA Szynka i karkówka od 2 dni leżą w solance. Mięso na kiełbasę zostało częściowo zmielone (tłuszcze: boczek, podgardle, słonina), częściowo posiekane (łopatka, karkówka), a teraz przechodzi smakiem przypraw. Kolejną czynnością będzie nadziewanie jelit, a następnie wędzenie i degustacja. (w misce(...)znajduje się 6 kg mięsa: łopatka wieprzowa, karkówka wieprzowa, podgardle, boczek surowy, słonina, sól, świeżo mielony pieprz, świeży czosnek). Mięso podzieliliśmy na 3 części, z których powstaną 3 różne kiełbasy: 1-biała, 2-wiejska, 3-a’la chorizo. Do każdej części mięsa trafiły dodatkowe przyprawy m.in.: majeranek, mieszanka przypraw do wiejskiej kiełbasy, ostra papryka w proszku, łagodna papryka

OstryKęs

Proponowane wyszukiwania