mięso - 63110 przepisów (strona:1109/4208)

MUFFINKI Z MIĘSA MIELONEGO 183

smaczna,soczysta i idealna przekąska na wszelkiego rodzaju przyjęcia.Możemy ją podać zarówno na ciepło jak i na zimno,w obu wersjach smakuje rewelacyjnie. Składniki:   60 dag mielonego mięsa po 1/2 czerwonej i żółtej papryki 1 cebula 1 jajko ser żółty,parmezan lub mozzarella sól,pieprz 3 ząbki czosnku smażony boczek do dekoracji  Papryki umyć,usunąć gniazda nasienne(...)pokroić w drobną kostkę.cebulę drobno posiekać,zeszklić cebulę,dodać paprykę i dusić na średnim ogniu,od czasu do czasu mieszając.Nadzienie przełożyć na talerzyk,odstawić do ostygnięcia. Mięso mielone doprawić solą,pieprzem,czosnkiem dosyć intensywnie,dodać duszone warzywa,doprawić według uznania.By ożywić moje muffiny dodałam jeszcze posiekaną pietruszkę- akcent zielony.starannie wszystko połączyć. Formy do muffin wyłożyć wyłożyć papilotkami,wypełnić

Niespełnione zdolności kulinarne
Zapiekanka z makaronem 223

Makaron świderki (mogą być też rurki, kokardki, muszelki)  Mięso mielone wieprzowe 500 g Pasta pomidorowa 200 g  Cebula 2 główki Ser żółty 200 g  Pomidory cherry 100 g  Śmietana kilka łyżek Pomidory suszone 10 sztuk  Przyprawa do mięsa mielonego Bazylia suszona  Najpierw myjemy pomidorki i przekrajamy na połówki Potem obieramy cebule kroimy w piórka(...)rozgrzanej patelni podsmarzamy, posypujemy solą Teraz do cebulki dorzucamy pomidorki cherry i razem dusimy  Następnie wrzucamy mięso na patelnię, posypujemy przyprawą i rozdrabniamy je podsmarzając ok 15 minut  W tym samym czasie robimy sos pomidorowy. Pastę pomidorową mieszamy z kilkoma łyżkami śmietany i 2 łyżeczkami bazylii w miseczce i odstawiamy  Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego

Klaudynkowa kuchnia
Domowy kebab w bułce z patelni 320

kopru - sól Sos: Ogórek zetrzeć na drobnych oczkach tarki, czosnek przecisnąć przez praskę, koperek posiekać. Warzywa wymieszać z jogurtem i solą. Odstawić na kilka minut aby sos nabrał smaku. Mięso: Filet oczyścić z błonek. Jeżeli jest kostka to ją usunąć. Mięso pokroić w paseczki. Obsypać przyprawami, wymieszać z olejem. Odstawić na 20 minut. Suchą patelnię rozgrzać, wrzucić na nią kurczaka(...)Szybko obsmażyć. Nie należy robić tego długo, gdyż mięso będzie łykowate. Warzywa: Pomidora pokroić w 8 mki, ogórki i cebulę w krążki, paprykę w paseczki. Marchewkę zetrzeć bądź przy pomocy obieraczki do warzyw pociąć na paseczki. Kapustę drobno poszatkować, wymieszać z posiekaną pietruszką. Każdą bułkę nakroić tak, aby powstała kieszonka. Dno bułki wyłożyć sałatą aby soki z warzyw

kawawszklance
Rosół wołowy z borowikami 183

SKŁADNIKI: 500 g kości wołowych z mięsem 400-500 g steków wołowych 20 g suszonych borowików włoszczyzna 1 cebula 4 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego garść świeżego lubczyku 2 litry wody natka pietruszki świeżo mielony czarny pieprz sól do smaku (opcjonalnie, ja dodaję płaską łyżeczkę) PRZYGOTOWANIE: Do misy multicookera włożyć mięso i cebulę. Nastawić program FRY i czas(...)minut. Obsmażamy mięso razem z cebulą. Po tym czasie ustawiamy program SOUP i czas 1.5 godziny. Dodajemy pozostałe składniki (natkę i lubczyk posiekać), zalewamy wodą (około 2 litry). Rosół podałam z makaronem ryżowym

ClauditteMissCooking
Łosoś z warzywami i pesto 211

125g pieczarek 1 płaska łyżeczka soli szczypta czarnego pieprzu świeżo mielonego kilka łyżek oliwy 2-3 łyżeczki bazyliowego pesto (własnego lub dobrego ze sklepu) Instrukcje Łososia nacieramy od strony mięsa niewielką ilością soli i odkładamy na kilkanaście minut. Marchewkę obieramy i kroimy na kilkumilimetrowej grubości plasterki. Podobnie kroimy cukinię. Papryki rozkrajamy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w niedużą kostkę. Cebulę(...)drobną kostkę. Pieczarki dokładnie płuczemy lub obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Na patelni (najlepiej) grillowej na dość silnym ogniu rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Kładziemy na niej łososia mięsem do dołu i smażymy/grillujemy przez 7-8 minut od czasu do czasu delikatnie przesuwając wzdłuż wyżłobień naczynia. Następnie układamy skórą do dołu i dosmażamy przez kolejne 7-8 minut

Kulinarna Pokusa
Żeberka duszone z warzywami 140

bulionu warzywnego sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Żeberka myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Oprószamy solą i mąką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy mięso i przekładamy do rondla. Na tłuszczu ze smażenia żeberek podsmażamy cebulę pokrojoną w talarki. Cebulę przekładamy do mięsa. Marchew, pietruszkę, seler obieramy, kroimy w słupki. Ogórki kroimy na plasterki. Warzywa(...)przekładamy do mięsa, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Zalewamy bulionem. Danie dusimy pod przykryciem (na średnim ogniu) przez 40 min. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin

R'n'G Kitchen
Muflon pieczony w winie 136

zasadzie każde mięso smakuje dobrze, jeśli przez kilka godzin pieczemy je powoli w winie. Przesiąka powoli aromatem wina i przypraw, nie wysusza się, więc staje się miękkie i kruche. Przy lekkim nakłuciu zaczyna rozpadać się wzdłuż włókien. To mój uubiony sposób na nietypowe mięsa, bo sprawdza się zawsze. Muflon w smaku podobny jest najbardziej do baraniny z wyraźnym posmakiem dziczyzny(...)taki charakterystyczny smak mięsa zwierząt, które nie są hodowane tylko biegają dziko po lesie. Efekt był zdecydowanie lepszy niż się spodziewałem

Milion Smaków
Kurczak na kanapki 184

pracy z pieczonym kurczakiem to gwarancja smacznego i zdrowego posiłku. A przygotowanie domowej pieczeni jest przecież proste.   Potrzebujemy pierś z kurczaka (lub kilka sztuk w zależności od potrzeb). Mięso nacieramy olejem, posypujemy solą, pieprzem, majerankiem ale może być też kurkuma lub gotowe curry. Pieczemy 2 godziny w 150 st. Najlepiej zrobić to wieczorem  i zostawić mięso

prawdziwe jedzenie
Drobiowe klopsy z jajkiem 237

klopsiki to spora konkurencja do tradycyjnych klopsów z mięsa wieprzowego. Są bardziej suche ale za to w smaku są rewelacyjne. Do tego smak wzbogacony dodatkiem sezamu do bułki tartej. Nie będę za bardzo zachęcała ale uwierzcie mi, że są pyszne i warto je zrobić. Prawda, że wyglądają pysznie? Składniki: 2 piersi z kurczaka (około 0,5 kg) 2 jajka ugotowane(...)Panierka 4 łyżki bułki tartej 3 łyżki sezamu do smażenia olej kokosowy Ale-raj Przygotowanie: Piersi oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Zmiksować w blenderze lub zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na złoto na maśle klarowanym. Jajka pokroić w kostkę. Do zmielonego mięsa dodać zrumienioną zimną cebulkę razem z masłem, koperek, surowe jajko, majonez, sól

Ala piecze i gotuje
Pałki i skrzydełka kurczaka w chrupiącej pikantnej panierce 173

skrzydełka kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Blaszkę z piekarnika lekko przetrzeć olejem. W głębokim talerzu wymieszać mąkę, kmin, pieprz, sól, kolendrę (ziarna zmielić w moździerzu), chilli. Kawałki mięsa obtoczyć dokładnie w mieszance, ułożyć na blaszce i skropić olejem. Piec w 200 stopniach ok. 40-50 minut (w zależności od tego jak duże są kawałki mięsa) aż będą złote(...)chrupiące. W połowie pieczenia można obrócić mięso na drugą stronę. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Pulpety w sosie koperkowo-chrzanowym 189

Przepis na pyszne danie obiadowe, które bardzo lubię. Delikatne pulpeciki w lekko ostrym sosie chrzanowym z koperkiem. Najlepiej smakują z puree ziemniaczanym. Składniki: Pulpety 0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) jajko 2 łyżki kaszy manny ok 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, suszona natka pietruszki mąka Sos: ok 3 łyżki masła marchew 2/3 szklanki bulionu 3 łyżki śmietany(...)łyżki mąki 3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka pęczek koperku sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, kaszę mannę i przyprawy. Formułujemy kulki, które obtaczamy w mące. Pulpety delikatnie wrzucamy do garnka z gotującą się, posoloną wodą. Gotujemy ok 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy startą na tarce marchew i podsmażamy. Następnie marchew posypujemy

e-PrzepisyKulinarne
Pieczarki z mięsem i serem 178

Danie typowo jesienne, szybkie, pyszne i pożywne. Zachęcam do szybkiego wykorzystania przepisu, wykonacie potrawę w 30 minut. Grzyby nadziane mięsem i serem blue stilton to wyśmienity posiłek. Pieczarki z mięsem i serem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Spaghetti Bolognese po mojemu 133

nieco go okroiłem, nie korzystam ani z selera naciowego, ani z warzyw, z cebuli i czosnku pozostała szalotka czasem dwie i ząbek lub dwa czosnku, cała reszta taka jak mięso i pomidory oraz oliwa i zioła, pozostaje bez zmian. Do przygotowania tego dania potrzebne nam są: 450-500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 400g makaronu spaghetti  oliwa z oliwek(...)ząbek czosnku bazylia suszona, czosnek niedźwiedzi słodka, ostra papryka, sól, pieprz czarny świeżo mielony opcjonalnie: gałązka rozmarynu  Zaczynamy od rozgrzania odrobiny oliwy na patelni, na nią wrzucamy mięso mielone, rozdrabniamy je i podsmażamy do brązowego koloru, dodajemy posiekane w kostkę czosnek i szalotkę, szklimy je a następnie dodajemy pokrojone na kawałki pomidory z puszki oraz obrane ze skóry

Kuba Gotuje
Zupa serowo kalafiorowa 170

oliwy z oliwek • 1 pierś z kurczaka • przyprawy można dodać domową vegete Sposób przygotowania 1. • Pierś z kurczaka pokroić w grubą kostkę Podsmażyć na oliwie wyciągnąć  z patelni mięso dodać por smażyć aż się zeszkli dodać potarte na grubej  tarce marchew pietruszkę wszystko razem chwilkę przesmażyć  przełożyć do garnka zalać wodą ok 2 l dołożyć kalafior Zagotować(...)zupę dodać mięso  gotować aż wszystko zmięknie doprawić ulubionymi przyprawami  ja dodałam domową przyprawę uniwersalną  2. Gdy warzywa i mięso zmięknie Dodać do zupy serki topione i śmietanę  gotować aż serki się rozpuszczą często mieszać Dodać posiekane zioła

W królestwie smaków Beaty
Spaghetti Bolognese po mojemu 155

nieco go okroiłem, nie korzystam ani z selera naciowego, ani z warzyw, z cebuli i czosnku pozostała szalotka czasem dwie i ząbek lub dwa czosnku, cała reszta taka jak mięso i pomidory oraz oliwa i zioła, pozostaje bez zmian. Do przygotowania tego dania potrzebne nam są: 450-500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 400g makaronu spaghetti  oliwa z oliwek(...)ząbek czosnku bazylia suszona, czosnek niedźwiedzi słodka, ostra papryka, sól, pieprz czarny świeżo mielony opcjonalnie: gałązka rozmarynu  Zaczynamy od rozgrzania odrobiny oliwy na patelni, na nią wrzucamy mięso mielone, rozdrabniamy je i podsmażamy do brązowego koloru, dodajemy posiekane w kostkę czosnek i szalotkę, szklimy je a następnie dodajemy pokrojone na kawałki pomidory z puszki oraz obrane ze skóry

Kuba Gotuje