Mięso rozpływa się w ustach, jest soczyste i pełne aromatów. Smaki wspaniale się uzupełniają, żadne się nie "gryzą". Sos pomidorowy na żeberkach również wyszedł przepyszny. Składniki 1 kg żeberek ( w miarę chudych ) 3 ząbki czosnku 5 łyżek mąki 5 łyżek oleju rzepakowego 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 duża cebula 1 l bulionu wołowego(...)Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na porcje ( wzdłuż kości ). Czosnek rozcieramy z solą i pieprzem. Nacieramy żeberka i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po wyjęciu z lodówki, mięso obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Dodajemy posiekaną cebulę, podsmażamy chwilę razem z mięsem i zalewamy gorącym bulionem. Do całości dodajemy ziele angielskie, liście laurowe
R'n'G KitchenRobi sie je szybko, jest aromatyczne i sycące. Jest daniem idealnym na obiad jak i wczesna kolację. Dzieci je uwielbiają :) Składniki: 300g makaronu spaghetti ( u mnie pomidorowy) 500g mięsa mielonego z indyka gałązka bazylii 2 łyżeczki suszonej bazylii cebula 300 ml passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku sól/pieprz szczypta cukru 50ml czerwonego wytrawnego wina parmezan oliwa Przygotowanie: Makaron(...)gotujemy al dente. Cebule wraz z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i delikatnie podsmażamy na oliwie. Dodajemy mięso i podsmażamy około 3-4 minuty. Całość zalewamy winem i dusimy do odparowania alkoholu. Po tym czasie do mięsa wlewamy passatę, wkładamy gałązkę bazylii (po przygotowaniu sosu możemy ja wyjąć) i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz suszona bazylią. Dusimy jeszcze
ChilliJemyOtóż, dla podkreślenia smaku do farszu dodane zostały płatki pomidorów, uwielbiana przeze mnie czarnuszka i czosnek niedźwiedzi. Koniecznie skuście się na tę kompozycję smaków. Gołąbki na pomidorowo z mięsem i czarnuszką SKŁADNIKI : 1 niewielka główka kapusty białej około 250-300 g ryżu 800 g łopatki 1 cebula olej liść laurowy 2-3 ziarenka ziela angielskiego sól i pieprz(...)łyżeczka czarnuszki 1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego 1 puszka pomidorów woda lub bulion PRZYGOTOWANIE : Z kapusty oparzamy liście, odcinamy łyko. Ryż gotujemy na sypko. Mięso myjemy, kroimy w kawałki, przekładamy do garnka zalewamy wodą, solimy i dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - gotujemy do miękkości. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy. Ugotowane mięso mielimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwykonania, na przyjęcie bardzo polecane, gdyż efektownie wygląda i równie smakuje, przekonajcie się, zachęcamy, jak pięknie go uatrakcyjniają wierzch rolady te ziarenka, spójrzcie tylko!! Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 por 2 jajka 5 liści kapusty włoskiej 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)łyżki sezamu lub pestek dyni Wykonanie: Cebulę obieramy, por opłukujemy, odcinamy białą część.Cebulę i białą część pora kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, studzimy. Do miski wkładamy mielone mięso, dodajemy podsmażoną cebulę z porą, posiekany drobniutko czosnek, słodką paprykę, roztrzepane jajko, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wszystko mieszamy. Liście kapusty sparzamy wrzącą wodą, następnie polewamy zimną wodą aby liście
kgwjanczewoczosnek - 5 ząbków woda - 300 ml wody zimnej majeranek - 4 łyżki, suszony Tradismak jelita Turbo Smak przyprawa do białej kiełbasy 1 łyżka Tradismak Krok 1 Mięso umyłam osuszyłam i pokroiłam do mielenia .Zmieliłam na maszynce o dużych oczkach. Zmielone mięso przełożyłam do dużej miski, wsypałam majeranek,sól,pieprz i przyprawę do białej kiełbasy. Dodałam(...)Kiełbaski oddzielaj od siebie obracając je wokół własnej osi, każdą w przeciwnym kierunku. Krok 2 Gotową białą kiełbasę włóż do wrzącej wody. Skręć gaz, woda po włożeniu mięsa nie może wrzeć ma tylko pozostać bardzo gorąca. W tak przygotowanej kąpieli trzymaj kiełbaski przez 20 minut. Po tym czasie podawaj lub ostudź i zamroź
Różowa kuchniapodkreśli smak kruchego ciasta. Zapraszam! Tarta z mielonym, pieczarkami i cukinią Składniki: ciasto: 300g mąki 100g zimne masło 1 jajko szczypta soli 3 łyżki śmietany 18% farsz: 400g mięsa mielonego 2 cebule 500g pieczarek sól czosnkowa lub czosnek w granulacie sól, pieprz papryka słodka i ostra ser żółty (opcjonalnie) oliwa Przygotowanie: Składniki na ciasto wyrabiamy, aż zrobi się elastyczne(...)nadmiar ciasta odcinamy nożem. Dokładnie dłońmi dopasowujemy ciasto do formy. Robimy nakłucia widelcem. Wkładamy do lodówki. Pieczarki oczyścić, obrać i pokroić w niewielkie kawałki. Podsmażyć na zeszklonej cebuli. Mięso również podsmażyć z przyprawami na zeszklonej cebuli. Pieczarki wymieszać z mięsem, przyprawić do smaku. Cukinię obrać, pokroić na plastry oprószyć solą. Formę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika
Tagebuch po polskumięsa mielonego 100 g bryndzy pół cebuli 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta czosnku niedźwiedziego sos 0,5 l rosołu 1 marchewka 2 łyżki sproszkowanych grzybów sól pieprz 4 łyżki śmietany 22% 1 łyżka mąki szczypta estragonu Do mięsa dodać jajko, przyprawy i ser, dobrze wyrobić masę przy pomocy robota aż będzie gładka. Wilgotnymi rękami formować kuleczki wielkości
Gotowanie jest łatweSkładniki: 250 mięsa mielonego z indyka 1 arkusz ciasta francuskiego (u mnie light) 1 papryka 1 cebula papryka ostra mielona, sól, pieprz Paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na odrobinie oliwy, kiedy cebulka się zeszkli dodajemy mięso mielone i doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Smażymy tylko do zrumienienia mięsa. Ciasto francuskie, rozwijamy i kroimy na 6 kwadratów (można
Moje-pitraszenieserka camembert 2 garście całej żurawiny suszonej sól, pieprz olej Rapso do smażenia wiórki kokosowe Kresto do panierowania 1 duże jajko do panierowania Każdą pierś rozkroić na dwa płaty mięsa. Następnie mięso rozbić tłuczkiem najlepiej przez folię spożywczą. Potem oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Serek camembert przekroić na 4 paski. Na każdym rozbitym płacie mięsa ułożyć pasek serka
Monia miesza i gotujełyżka żółtej pasty curry curry w proszku olej do smażenia 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) opcjonalne sól do smaku 2 łyżki jogurtu typu greckiego natka pietruszki Wykonanie: Mięso oprószamy przyprawą curry i odstawiamy na 30-60 minut. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, imbir obieramy i kroimy bardzo drobniutko. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy mięso z obydwu stron(...)przekładamy je do garnka, w którym będziemy robić curry. Na patelni przesmażamy cebulę i imbir, przekładamy do garnka z mięsem. Dodajemy pastę curry, ciecierzycę, obraną i pokrojoną w pół plasterki marchewkę i mleczko kokosowe. Wszystko dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Podajemy posypane natką i kleksem jogurtu
Kulinarne przygody GatityDzisiaj zapraszam na pyzy z mięsem. Składniki ( na 16 klusek- 4 porcje): 1,5 kg obranych ziemniaków 1 jajko 200 ml mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki soli Składniki na farsz: 2 cebule 5 ząbków czosnku 3-4 łyżki oliwy 0,5 kg karkówki mielonej 2 czubate łyżeczki majeranku pieprz do smaku sól do smaku Okrasa: 300 g boczku surowego(...)potrzeba) Przygotowanie farszu: Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na dużą patelnię, solimy do smaku i podsmażamy na oliwie do zeszklenia cebuli. Gdy cebula jest gotowa, dodajemy mięso, rozprowadzamy je łyżką po całej patelni i podsmażamy około 3- 4 minuty. W międzyczasie całość mieszamy. Dodajemy majeranek, pieprz i sól, całość mieszamy i podsmażamy jeszcze około 3 minuty. Farsz
Smak mojego domubiałej kapusty 1 szczypta estragonu 20 g papryki słodkiej mielonej 2 g kminku mielonego 3 g mielonego pieprzu sól Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w paski (3-4 [długości] cm x1 cm). W rondlu rozpuszczamy tłuszcz, wrzucamy pokrojone mięso razem z przyprawami, obficie solimy i dusimy razem(...)posiekaną cebulą. Co jakiś czas podlewamy wodą, by mięso nam się nie przypaliło. Kiedy wołowina będzie półmiękka, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, pomidory, ziemniaki (pokrojone w kostkę) i poszatkowana kapustę, zalewamy wodą (tak by wszystkie warzywa były pod wodą). Gotujemy pod przykryciem do miękkości wołowiny. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
R'n'G KitchenSkładniki na ok. 11 kotlecików: na podstawie przepisu Olgi Smile 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 1 cebula 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżka majonezu sól, pieprz do smaku bułka barta do obtoczenia olej do smażenia Cebulę posiekać i usmażyć na oleju. Mięso mielone połączyć z cebulą, jajkiem, majonezem oraz paprykami. Doprawić
Moja Galeria Smakujogurtu greckiego Mostek pokroić na kawałki po 2 – 1 kości. Czosnek i papryczkę posiekać. Cebule pokroić w sporą kostkę. W garnku żeliwnym rozgrzać oliwę, przesmażyć na niej mięso, na rumiano z obu stron. Wyjąć mięso, trzymać w cieple. Do garnka wrzucić zmielone przyprawy i przesmażyć. Dodać cebulę, cynamon i chwilę przesmażyć. Następnie dodać opłukany ryż i mieszając smażyć aż się(...)zeszkli. Wlać bulion, włożyć mięso, pokrojoną na ósemki cytryny, oprószyć solą, przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni. Piec około 40 minut. Posypać posiekaną kolendrą i miętą. Podawać z jogurtem. biała zastawa
królestwo garówjeśli kaczka jest chuda, mniej jeśli ma pod skórą dużo tłuszczu. Kaczkę podsmażamy dość intensywnie najpierw przez 3 minuty od strony skóry, a potem tak samo długo od strony mięsa. Podsmażoną kaczkę umieszczamy niezwłocznie w rozgrzanym do 180 stopni (termoobieg) piekarniku, skórą do góry. Zapiekamy przez 15 do 20 minut zależnie od grubości mięsa. Po wyjęciu z piekarnika pozwalamy mięsu
Kulinarna Pokusa