mięso - 63110 przepisów (strona:1068/4208)

Panierowana pierś z kurczaka z salsą pomidorową / Chicken in Breadcrumbs With Tomato Salsa 306

celu przygotowania salsy, wymieszaj pomidory oliwki i bazylię w dużej misce, skrop oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem. Odstaw na czas przygotowania kurczaka. Za pomocą tłuczka do mięsa rozbij piersi na grubość około centymetra. Oprósz mięso mąką, następnie zanurz w jajku i obtocz dokładnie w bułce tartej. W dużej patelni rozgrzej 6 łyżek oliwy, włóż kurczaka i smaż

karmelowy
HAMBURGER Z PESTO, MOZZARELLĄ I SOSEM BBQ 236

Trochę inna wersja hamburgera. Podobny jadłam na lotnisku w Dusseldorf. Tak mi posmakował, że postanowiłam zrobić domową wersję Najlepiej serwować z chipsami z ziemniaków. SKŁADNIKI : bułki – 4 sztuki mięso mielone wołowe – 30 dkg mozzarella – 1 sztuka pesto z bazyli – 4 łyżki sos barbecue – 4 łyżki suszone pomidorki – 8 sztuk sałata – 4 liście papryka słodka mielona – 1 łyżeczka przyprawa(...)mielonego – 1 łyżeczka sól i pieprz olej do smażenia PRZYGOTOWANIE : Mięso mielone dać do miski, wymieszać z przyprawami. Uformować 4 plaskie kotlety. Usmażyć na patelni. Najlepiej zrobić średnio wypieczone, żeby mięo było soczyste w środku. Bułki przekroić na pół i podgrzać przez chwilę w piekarniku. Mozzarellę pokroić na 4 plasterki. Wyciągnąć bułki z piekarnika. Dół wysmarować pesto, dać liść sałaty

kuchniabellissima.wordpress.com
Kotlety mielone 169

Kotlety mielone ciut inaczej niż zawsze..między innymi dlatego, że z przyprawą gyros i z kaszą manną. 50 dag mięsa mielonego 1 cebulka 1-2 łyżeczki ostrej musztardy  2 jajka 1-2 łyżki kaszy manny przyprawa do gyrosa Knorr sól Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulkę i resztę składników.Wszystko razem dokładnie wymieszać.Formować kotleciki i smażyć

Moje domowe kucharzenie
Kruche paszteciki 173

Nadzienie: U mnie to, pozostała z obiadu duszona karkówka około 400g 1 spora cebula Odrobina czosnku granulowanego do smaku Majeranek, sól i pieprz do smaku. Można użyć także gotowane mięso np.; drobiowe lub starkowane podsmażone i odparowane pieczarki lub przygotowaną wcześniej, zasmażaną kiszoną kapustę. Przygotowanie: Mięso drobno pokroić. Cebulę pokroić drobno przesmażyć na oleju dodać pokrojone mięso, doprawić i wystudzić

W garach u Gosi
TORTILLA Z PULLED PORK 125

Kolejną szybką alternatywą na drugie śniadanie do pracy jest Tortilla tym razem z mięsem Pulled Pork.  SKŁADNIKI: 1 Tortillę ja dałam zbożową z ziołami 2 Łyżki Mięsa Pulled Pork Garść jarmużu 1 plaster sera żółtego PRZYGOTOWANIE:  Tortillę ja dałam z pysznym mięsem pulled pork z jarmużem oraz serem żółtym. Tortillę zawijam i wkładam do torby papierowej lb zawijam

Gotowanie Patki
Żeberka ziołowe w cydrze z miodem i gorczycą 230

Zapach jeszcze do teraz unosi się w całej kuchni. Zioła, delikatne mięso duszone w cydrze z dodatkiem miodu. Sos delikatnie zagęszczony mąką kukurydzianą. Aromatyczne danie. Do tego ziemniaczki pod każdą postacią (kluski śląskie, kopytka, z wody, pieczone, itp;) i pyszne danie gotowe. Składniki: 800 g wieprzowych żeberek 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 3 szklanki wody przyprawy: świeżo zmielony(...)garnku na kilku łyżkach oleju przesmaż pokrojony w talarki czosnek i w cienkie piórka cebule. Dodaj wodę i pozostałe przyprawy, tj. liść, ziele, jałowiec, vegetę, dodaj mięso wraz z powstałym na patelni sosem (dodaj na patelnię wodę i wypłucz dolewając taki pozostały sos do garnka z mięsem, nic nie może się zmarnować, a ten sos jest bardzo cenny

Zasmakuj Kuchni
Curry z kurczakiem, warzywami i ryżem 278

Kurczak z warzywami pachnący ziołami i aromatycznym curry w sosie z serka mascarpone. Curry wywodzi się z kuchni indyjskiej - to niezwykle aromatyczne danie z warzywami, mięsem lub rybą w sosie. U nas w domu przygotowujemy je raz na jakiś czas, za każdym razem zmieniając proporcję, warzywa i dodatki. Zawsze wychodzi pyszne. Fajny pomysł na syty obiad. Danie obiadowe, które(...)chwilę dusimy. Dodajemy kurczaka, przyprawiamy, także przyprawą curry. Ryż gotujemy w osolonej wodzie wedle przepisu na opakowaniu. Możecie do ryżu wsypać łyżeczkę curry, ja teraz więcej dodałam go do mięsa na patelni. Pod konie duszenia kurczaka z warzywami gdy mięso będzie gotowe dodajemy serek mascarpone, mieszamy. Na talerz wsypujemy ryż i polewamy kurczakiem z warzywami w serku mascarpone. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
SPAGHETTI Z SOSEM BOLOŃSKIM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 183

znów mój ulubiony makaron z mięsem tylko w innej odsłonie.Pełen mięsa i warzyw.Taki makaron jest najpyszniejszy i w dodatku dietetyczny:) Porcja ma tylko 414 kcal. 1 ugotowana szklanka makaronu spaghetti (10dag.) Na sos:3 łyżki mielonej piersi indyka(90g) 1 łyżeczka oleju(3g) 1 marchewka(90g) małe pieczarki(105g) 1 cebula(30g) 1 mały por(50g) 1 strąk papryki(...)łyżki koncentratu pomidorowego(20g) sól pieprz świeża bazylia ************************************************* Mięso usmażyć na tłuszczu,a następnie warzywa i pieczarki.Calość doprawić do smaku pieprzem , solą i ziołami,dodać koncentrat pomidorowy.Podajemy z makaronem polanym sosem mięsnym,posypanym świeżymi liśćmi bazylii.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
"Polski przewodnik Paleo teoria, praktyka, przepisy". Iwona Wierzbicka, Katarzyna Kraus - Wysocka - recenzja 207

jedli nasi przodkowie, czego nie jedli, ogólnie jak żyli. Jakie są zasady stosowania tej diety, jakie błędy najczęściej popełniamy podczas stosowania diety, dowiemy się również wszystkiego na temat mięsa. Jakie oleje powinniśmy stosować, a czemu innych nie, co się dzieje jak obtoczymy mięso panierką i usmażymy je i dlaczego powinniśmy takiej metody unikać.  W części pierwszej znajdziemy również listę(...)mniam :-))) dania bezmięsne - znajdziemy tutaj przepis na chleb paleo bez zbóż, jarmuż z jabłkami i idealną na teraz dynię z pomidorami :-) dania mięsne - ten rozdział zawiera najwięcej przepisów, ponieważ mięso i podroby to nieodzowne elementy diety paleo. Tutaj jest i rybka, halibut w pomidorach, galaretka mięsna i gulasz z baraniny, oraz wiele innych przysmaków. dla trenujących - znajdziemy tutaj słodkie propozycje

kruche babeczki
Baked Beans – pieczona fasolka 291

dawna (pewnie dlatego, że nie ma po niej żadnych gastrycznych niespodzianek) a dzisiaj przepis na pieczone fasolki. Robią się prawie same! Baked beans. Niby fasola w pomidorowym sosie, z mięsem… To gdzie różnica między tą, a fasolką po bretońsku ? W doprawieniu, konsystencji i sposobie podania. Amerykanie i Anglicy często wykorzystują do tego przepisu fasolkę z puszki – ok, może(...)gotujemy razem na małym ogniu przez półtorej godziny, pod lekko uchylonym przykryciem. Fasolkę i kości odcedzamy – ale zostawiamy wodę z gotowania ! Gdy kość lekko przestygnie ogołacamy ją widelcem z mięsa i dodajemy je do fasolki. Cebulę drobno kroimy, wędzonkę (kiełbasę, boczek) także. Na kilku łyżkach oleju najpierw rumienimy lekko cebulkę – odsączamy z tłuszczu i dodajemy do fasolki, następnie rumienimy kiełbasę

Karo in the Kitchen
SAŁATKA Z GOTOWANYM KURCZAKIEM 171

Zostało mi mięso gotowane od rosołu i tu nasuwało się pytanie... jak wykorzystać kurczaka? Więc weszłam do kuchni, pokroiłam mięso na mniejsze kawałki, wrzuciłam do miski, dodałam do niej przeróżne dodatki jakie tylko miałam pod ręką i tak powstała pyszna, sycąca sałatka. Polecam :) Składniki: * 6 pałek gotowanych z kurczaka * pół puszki kukurydzy konserwowej * pół puszku groszku konserwowego * pół puszki(...)czerwonej fasoli w puszce * pół czerwonej papryki * 5-6 ogórków curry * sól i pieprz do smaku * 1 łyżeczka musztardy sarepskiej * 1 łyżka majonezu Wykonanie: Mięso z kurczaka oddzielić od kości, pokroić na mniejsze kawałki, umieścić w misce. Kukurydzę, groszek i fasole odcedzić z nadmiaru wody, dodać do kurczaka. Paprykę pokroić w kostkę

Zrób to smacznie
Potrawka z kurczaka 196

warzywami, z sosem sporządzonym na wywarze z gotowania. Sos przygotowany na białej zasmażce, często z dodatkiem żółtka. Danie bardzo delikatne w smaku i dietetyczne. Świetny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa z rosołu. Potrawkę możesz wzbogacić dodatkiem warzyw: zielonego groszku, brokuła, marchewki czy kalafiora. Składniki: 1 kurczak 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty 1 łyżka mąki 1 łyżka masła sok z cytryny(...)otarta skórka śmietana natka pietruszki sól Wykonanie: umytego kurczka ugotować wraz z jarzynami i solą wyjąć mięso, odzielić od kości, pokroić na kawałki. Wywar można lekko odparować z masła i mąki z dodatkiem skórki z cytryny sporządzić jasną zasmażkę, rozprowadzić ją odcedzonym rosołem do pożądanej konsystencji i zagotować. Dodać zahartowaną śmietanę, doprawić do smaku sokiem z cytryny i ewentualnie solą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety mielone faszerowane pieczarkami 193

jeden. Kotlety nadziewane pieczarkami są też bardziej sycące, a ich zrobienie nie zajmie więcej czasu niż klasycznych mielonych. Polecam! Jak zrobić kotlety mielone faszerowane pieczarkami? Przygotowanie: ok. 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 łyżeczka suszonej cebuli i czosnku lub 1 cebula pokrojona drobno i 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 czerstwa bułka namoczona w wodzie lub mleku(...)łyżka majeranku sól, pieprz bułka tarta do obtoczenia kotletów mielonych olej do smażenia Farsz: 1 duża cebula 10 świeżych dużych pieczarek posiekana natka pietruszki Przygotowanie: Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, namoczoną wcześniej w mleku lub wodzie odciśniętą bułkę, suszony czosnek z cebulą, oraz majeranek, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jak przygotować pieczarkowy farsz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KARKÓWKA DUSZONA Z WARZYWAMI 208

Jeśli chcemy przygotować coś zrobi się samo, coś co będzie wręcz rozpływało się w ustach i będzie i mięso i warzywa, to polecam karkówkę uduszoną z różnymi warzywami. Szybko i pysznie. Składniki: 8 plastrów karkówki 1/4 brokuła 1/4 kalafiora 15-20 sztuk mini marchewek 4 żółte marchewki- w plastry 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 czerwona cebula sól,pieprz(...)słodka papryka 1 puszka pomidorów bez skórki 2szklanki bulionu drobiowego olej do smażenia Karkówkę delikatnie rozbijamy. Oprószamy sol,a pieprzem, słodką papryką. Obsmażamy na rozgrzanym oleju. Zabieramy mięso, na patelnie wrzucamy posiekaną cebulę w piórka. Kiedy się zezłoci, zabieramy. W garnuszku zagotowujemy bulion. wkładamy mięso, cebulę, dodajemy pomidory, ew. doprawiamy do smaku wywar. Dusimy pod przykryciem ok 30 minut

Z Majeczką w kuchni
POLICZKI WIEPRZOWE ZAPIEKANE W SYROPIE Z KARMELIZOWANEGO CZOSNKU Z GRZYBOWYM KASZOTTO I PUDREM PIETRUSZKOWYM 184

ok.10 minut. Wrzucamy posiekane świeże zioła, cukier i szczyptę soli. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut, by płyn zmienił się w gęsty syrop. CAŁOŚĆ: Przygotowanym syropem zalewamy obsmażone mięso, dokładnie obtaczamy i wkładamy do nagrzanego na 150C piekarnika na ok. 1 godz. ( do 1h 20 min ). – dużo zależy od mocy i jakości piekarnika oraz wielkości policzków. Po mniej(...)mają być delikatne, soczyste a pod dotknięciem widelca mają się rozpadać. Ps. na spód piekarnika włóżmy naczynie żaroodporne wypełnione wodą – sprawi to , że woda będzie parować, dzięki czemu mięso pozostanie bardziej soczyste! Tak przygotowane podajemy z ugotowanym w tym czasie kaszotto, chipsem z pieczarki oraz parmezanu i wysuszoną oraz drobno posiekaną natka pietruszki. Smacznego

Ostra na Słodko