mięso - 63110 przepisów (strona:1034/4208)

tortilla drobiowo-warzywno-ryżowa... 170

Składniki: tortilla 1 opakowanie/pomidorowa, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mięso mielone drobiowe 30 dag, warzywa mrożone na patelnię 1 opakowanie, sok pomidorowy 300 ml, ząbki czosnku 5 sztuk, kucharek 1 łyżka, ryż ugotowany 100 gram/woreczek, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, cebula 2 sztuki, ogórki konserwowe 4 sztuki, jogurt naturalny 380 ml, sos ziołowo-czosnkowy(...)opakowania na oleju zeszklić pokrojoną cebulę, dodać mielone mięso z indyka i podsmażać z 10 minut, co jakiś czas mieszać do mięsa wsypać warzywa na patelnię i podsmażać z 3 minuty, następnie pod przykryciem dusić do miękkości warzyw na mniejszym ogniu, można dolać z 1/2 szklanki wody ale nie koniecznie wlać sok pomidorowy (użyłam swój domowy), zagotować dodać ząbki czosnku

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa z kurczakiem, papryką i pieczarkami 207

Duuużo białego pieprzu :) bo to właśnie ten pieprz nadaje całej zupie charakteru. Co więcej - zupę można przygotować nie tylko z kurczaka, ale też indyka (testowane wielokrotnie) oraz zamiast kroić mięso w kawałeczki możemy je zmielić (lub kupić gotowe, zmielone w sklepie) - z mielonym również testowane wielokrotnie (tak naprawdę częściej u nas gotowana jest z mięsem mielonym, bo jest po prostu

Kolorowy Przepisownik
MEDALIONY DROBIOWE 179

soczyste, a na zewnątrz chrupiące. Jednak to nie są kotlety mielone. Takimi będą zajadać się dzieci, bo przypominają nuggetsy. Nikt się im nie oprze. Prosty przepis, a smaczny. ~~SKŁADNIKI~~ mięso gulaszowe drobiowe ok. 400 g.  żółtko z 1 jaja ząbek czosnku drobno posiekany majeranek 1 łyżeczka sól peklowa 1/2 łyżeczki przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka pieprz 1/4 łyżeczki bułka tarta(...)łyżki bułka tarta kukurydziana do obtoczenia  olej rzepakowy do smażenia ~~METODA~~ Mięso zmielić w maszynce do mielenia. Doprawić czosnkiem, majerankiem, pieprzem, solą, przyprawą uniwersalną. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na noc lub conajmniej kilka godzin.  Na następny dzień dodać żółtko i bułkę tartą. Dokładnie wymasować. Na wilgotne dłonie nabierać mięso. Mocno spłaszczyć i obtoczyć w bułce tartej kukurydzianej

Kuchnia Paulettes
Zapiekane cannelloni w sosie grzybowym. 146

papryki czerwonej 1 szalotka kilka pomidorków koktajlowych około 10 cm. pora białego 100ml śmietany 18% sól, pieprz,  1 jajko suszony lubczyk, oregano 1 łyżka masła klarowanego WYKONANIE: mięso zmielić na grubych oczkach.  szalotkę, paprykę pokroić w drobną kostkę, por w półkrążki, masło rozpuścić, dodać wszystkie warzywa,  przesmażyć około 5 min. warzywa zdjąć z patelni(...)samym tłuszczu usmażyć mięso z przyprawami, mięso połączyć z warzywami, dodać jajko i 1/2 startego na dużych oczkach sera, nadziać rurki gotowym farszem, odłożyć około 2 łyżek, aby dodać do sosu, grzyby obgotować, pokroić w drobną kostkę, usmażyć z szalotką, dodać śmietanę, gotować do zredukowania sosu,  na dno naczynia wlać trochę sosu, do reszty włożyć odłożone 2 łyżki farszu

Kuchnia Beaty
Stripsy a'la KFC. 166

Składniki potrzebne do mięsa: -0,5 kg. polędwiczek drobiowych -1/2 łyżeczka soli -1/4 łyżeczka pieprzu -1/2 łyżeczka ostrej papryki -1 czubata łyżeczka słodkiej papryki -1 łyżeczka majeranku -1/2 łyżeczka curry -2 łyżki oleju Składniki potrzebne do panierki: -1 duże jajko -90 ml. mleka -160 g. mąki pszennej (100 g. ciasto, 60 g. dodatkowo ) -1/2 łyżeczkia(...)soli -1/2 łyżeczka ostrej papryki -1 łyżeczka słodkiej papryki -dodatkowo 1 łyżka mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Wszystkie przyprawy potrzebne do mięsa mieszamy razem z olejem. Polędwiczki myjemy, odcinamy co nie potrzebne i dokładnie mieszamy z marynatą. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Kiedy polędwiczki będą już dobrze zamarynowane robimy ciasto. Dokładnie łączymy ze sobą mleko, jajko, 100 g. mąki

Magia jedzenia.
Pieczone udźce kurczaka z warzywami 196

łyżki imbiru (posiekanego w drobną kostkę)  4 ząbki czosnku (posiekane w drobną kostkę) 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka soli Sposób wykonania: Łączymy ze sobą wszystkie składniki marynaty. Mięso myjemy, osuszamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy marynatą, mieszamy, przykrywamy przykrywką i odkładamy do lodówki na około 3 godziny. Po tym czasie mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego(...)Pieczemy 1 godzinę pod przykryciem. Po godzinie do kurczaka dodajemy zamrożone warzywa i pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Pieczemy pod przykryciem 45 minut również w 180°C. Tak upieczone mięso podajemy np. z kaszą orkiszową bądź ryżem

Qchnia po prostu
Zupa porowa z klopsikami 201

Iście syta zupa, z dodatkiem pysznego, indyczego mięsa połączonego z parmezanem. A ten smak, brązowych pieczarek, które aromatem dorównują grzybom leśnym, jest niesamowity. Polecamy część podsmażyć na maśle i udekorować nimi zupę. Składniki 50 g masła 3 białe części pora 2 ząbki czosnku 200 g brązowych pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego 50 ml białego wytrawnego wina 150 g pęczaku(...)bulionu drobiowego natka pietruszki Klopsiki: 500 g mięsa mielonego z indyka 50 g startego parmezanu 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy drobno pokrojone pory oraz przepuszczony przez praskę czosnek, smażymy kilka minut. Następnie dodajemy pokrojone

R'n'G Kitchen
Schab z pieczarkami 160

Przepisów na przygotowanie schabu jest wiele. Sposobów na przygotowanie tego rodzaju mięsa jest wiele. Schab można usmażyć w panierce , lub podać duszony w sosie . Schab duszony w winie to danie wykwintne. Wspaniale sprawdzi się jako niedzielny obiad czy uroczysta kolacja. Składniki: 70 dag schabu 50 dag pieczarek 1 czerwona cebula szklanka czerwonego wytrawnego wina 3 łyżki śmietany łyżka oregano łyżka(...)Smażymy na smalcu na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka. Szklimy na tłuszczu. Dodajemy pokrojone na połówki pieczarki. Odparowujmy je z nadmiaru wody. Warzywa dokładamy do mięsa. Wlewamy wino. Dusimy pod przykryciem przez 30-45 minut. Mięso wyciągamy z garnka. Sos zabielamy śmietaną. Dodajemy zioła. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wkładamy schab. Jeszcze chwilę dusimy. Wieprzowinę

Pobite gary Barbary
Roladka z kurczakiem, papryką i cebulą 191

oliwy Sos: 1 łyżkę jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka natki z pietruszki (posiekanej) 1 ząbek czosnku szczypta soli Przygotowanie: Z piersi odciąć polędwiczkę i naciąć mięso wzdłuż, tworząc kieszonkę na farsz . Delikatnie rozbić. Przygotowanie marynaty; 70 g papryki zetrzeć na tarce, pozostawiając jedynie skórkę. Zgnieść czosnek. Dodać sok z cytryny, oliwę, paprykę(...)wymieszać wszystkie wyżej podane składniki na sos ze sobą i gotowe. Krok po kroku: 1. Przygotować pierś z kurczaka 2. Przygotować marynatę 3. Zamarynować mięso 4. Przygotować farsz 5. Nafaszerować mięso 6. Zawinąć roladę szczelnie w folię 7. Wymieszać wszystkie składniki na sos Pobierz wersję do druku: Pobierz Roladka z kurczakiem

KuchniaWeDwoje.pl
Pałeczki z kurczaka w miodzie 143

Nowa słodka odsłona podudzi z kurczaka w miodzie. Soczyste i mięciutkie mięso w złotym kolorze. Czas wykonania: 1 h + minimum 6 h marynowania Ilość porcji: 4 sztuki Składniki: 4 podudzia z kurczaka Marynata: 2 łyżki oliwy 2 łyżki miodu ½ łyżeczki papryki słodkiej ½ łyżeczki papryki ostrej ½ łyżeczki sosu sojowego 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Wymieszać wszystkie składniki(...)minut w 180 stopniach. W połowie pieczenia delikatnie odwrócić worek na drugą stronę. Krok po kroku: 1. Wymieszać składniki na marynatę 2. Zamarynować mięso 3. Pałeczki przełożyć do worka do pieczenia 4. Rozciąć worek i piec do momentu zarumienienia mięsa Pobierz wersję do druku: Pobierz Pałeczki z kurczaka

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka gyros warstwowa 226

fileta z kurczaka 3 ogórki konserwowe 6 łyżek kukurydzy 3 czerwone cebule 3 łyżki przyprawa do kurczaka 2 łyżki oliwy 8 łyżek ketchupu 8 łyżek majonezu Przygotowanie: Mięso z kurczaka pokroić w dużą kostkę i wymieszać z oliwą i przyprawą do kurczaka. Podsmażyć. Posiekać sałatę i cebulę. Ogórka pokroić(...)niewielką kostkę. Sałatkę wykładać warstwowo: kurczak, ketchup, cebula, ogórek, kukurydza, majonez i na górę sałatę pekińską. Krok po kroku: 1. Pokroić mięso i obtoczyć w przyprawach 2. Podsmażyć mięso 3. Wymieszać składniki na sos 4. Pokroić warzywa Pobierz wersję do druku: Pobierz Sałatka gyros warstwowa Artykuł Sałatka gyros warstwowa pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka z indykiem, selerem naciowym i żurawiną 288

Pyszna sałatka z kawałkami mięsa z indyka, chrupiącym selerem naciowym i słodką żurawiną – świetne połączenie smaków. Idealna sałatka na przyjęcia, którą można przygotować nawet dzień wcześniej i nic się z nią nie stanie (nie będzie ani wodnista, ani wysuszona). Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 8 Składniki: 500 g fileta z indyka(...)kurczaka 400 g selera naciowego 200 g żurawiny 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżeczki kurkumy ½ łyżeczki curry 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Mięso pokroić w niewielką kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Doprawić kurkumą i odrobiną curry (aby uzyskać ładny żółty kolor). Żurawinę namoczyć przez 10 minut w letniej wodzie, następnie

KuchniaWeDwoje.pl
Polędwica a’la Wellington 144

umyć i osuszyć. Na patelni roztopić masło i wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki. Smaży je tak długo aż cała woda z pieczarek wyparuje. Odstawić na bok, lekko przestudzić. Przygotowanie mięsa – polędwiczki oczyścić z błonek i tłuszczu jeśli takie mają. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką o ostrą, obsypać suszonymi ziołami.Na tej samej patelni co smażyły się pieczarki obsmażyć szybko(...)mięso, na wysokiej temperaturze. Chodzi o to, żeby soki z mięsa nie wylewały się podczas pieczenia. Dzięki temu polędwiczka będzie pyszna i nie sucha. Zostawić ją na kilka minut, żeby odpoczęła i lekko ostygła. Wykonanie – na stole rozłożyć folię spożywczą, która pomoże Ci w zawinięciu rolady. Na folii rozłożyć kolejno płaty szynki. Na szynkę rozłożyć równo warstwę pieczarek

Kuchnia Pokoleń
Kwaśnica ( nie mylić z kapuśniakiem) wpisana na listę produktów tradycyjnych MRiRW. 206

różnic.  Kapuśniak może być z każdego rodzaju kapusty szatkowanej z główki. Może też być z kiszonej lub pół na pół z surową. Ma dodatek warzyw i coś z mięsa. Natomiast kwaśnica jest tylko z kiszonej kapusty, na wieprzowinie ( najlepiej świńskiej głowie),  czymś wędzonym, bez warzyw. Dopuszczalna jest marchewka, jeżeli nie było jej w kiszonej kapuście. Zupa powinna być(...)Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu  2006-08-31 kategoria  Gotowe dania i potrawy województwo  woj. śląskie Wygląd: Klarowny wywar z kiszonej kapusty i mięsa wieprzowego. Z gotowanymi kawałkami mięsa wieprzowego, ziemniaków, kapusty kiszonej, marchewki. A więc bierzemy się za głosowanie własnej kwaśnicy. Ja swoją zupkę zrobiłam na łopatce, dodałam też kawałek kiełbasy

Dieta moja pasja
Strogonow ze schabu i pieczarek 198

Znudziły się nam już klasyczne schabowe więc postanowiłam przygotować coś innego z użyciem tego mięsa. Padło na taki oszukany strogonow, bo mięso z sosem sprawdza się idealnie na obiad. Polecam! Składniki : * 400g schabu bez kości * łyżka tłuszczu do smażenia  * łyżka mąki pszennej  * cebula * 2 ząbki czosnku  * czerwona papryka  * kilka pieczarek  * łyżka koncentratu pomidorowego  * słodka(...)mielona papryka, sól, pieprz  * śmietana  Przygotowanie : Mięso pokroić w długie paski, oprószyć mąką i obsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Dodać pokrojoną cebulę oraz czosnek i paprykę. Przesmażyć, wlać szklankę wody i gotować do miękkości razem z pieczarkami pokrojonymi w plasterki. Sos przyprawić do smaku. Dodać śmietanę oraz koncentrat pomidorowy. Zagotować. Podawać

Magiczne Życie Marty