mięso - 63110 przepisów (strona:1034/4208)

Kawałki kurczaka w aromatycznym cieście 300

Przepisy z kurczaka na obiad, to łatwe, niedrogie , a co najważniejsze szybkie propozycje. Na dzisiejszy obiad zrobiłam polędwiczki w aromatycznym cieście- pietruszkowym i paprykowym. Mięso jest soczyste i delikatne. SKŁADNIKI: 0,5 kg polędwiczek z kurczaka MARYNATA: 2 łyżki oleju z winogron 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka octu winnego jasnego sól, pieprz zioła:lubczyk, majeranek, chmali-suneli CIASTO(...)jajka 2 łyżki mąki pęczek pietruszki lub drobno posiekana papryka vegeta do smaku WYKONANIE: składniki marynaty dokładnie mieszamy, mięso lekko zbijamy i marynujemy przynajmniej 2-3 godz. (najlepiej zostawić na noc), przygotowujemy ciasto:jedno "pietruszkowe", drugie "paprykowe", kawałki mięsa zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Kuchnia Beaty
Kofty z natką pietruszki 157

obniżenie cholesterolu oraz poziomu cukru we krwi.Choć w smaku jest specyficzna to można się do niej przyzwyczaić, a co najważniejsze jest bardzo zdrowa :)  Składniki: 700 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowe, 1 cebula, 1 łyżeczka curry indyjskie,  1 łyżeczka kolendry, 1 łyżeczka kuminu, 1/2 pęczka natki pietruszki, szczypta soli, pieprzu, papryki słodkiej. Przygotowanie: Cebulę obieramy i ścieramy(...)tarce. Dodajemy ją do mięsa mielonego. W moździerzu ucieramy kumin i kolendrę, dodajemy z pozostałymi przyprawami do mięsa. Na końcu dodajemy posiekaną natakę pietruszki. Mieszamy. Formujemy kulki i smażymy

Aga w kuchni
MIELONKA SEKRETNA- CZOSNKOWA SŁOIKOWA 155

łyżeczka soli peklowej (peklosmaczek)   * 1 łyżeczka soli czosnkowej * 1 łyżeczka  żelatyny spożywczej * 1/3 szklanki wody Wykonanie: Pierś z kurczaka i łopatkę wieprzową przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Powstałe mięso mielone wymieszać z wodą, żelatyną, solą peklującą, solą czosnkową, przyprawą sekretna i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mięso przełożyć do słoików ( do pełnego słoika), mocno zakręcić pokrywką. Słoiki układać

Zrób to smacznie
Polędwica z dzika, zielone szparagi i quinoa 117

Taki obiadek to mogłabym jeść codziennie ;) Udało mi się kupić dwie polędwice z dzika, starczyło na parę obiadków, więc za jakiś czas wrzucę jeszcze jeden przepis z tym pysznym mięsem, a dzisiaj w wersji pieczeni. Jako dodatki - quinoa w trzech kolorach i grillowane zielone szparagi. Składniki: 2 szklanki ugotowanej trzykolorowej quinoy 350 gram polędwicy z dzika pęczek zielonych szparagów(...)obsmażamy ze wszystkich stron na klarowanym maśle, następnie solimy, przekładamy do woreczka do pieczenia, dodajemy pokrojoną na ćwiartki cebulę, rozmaryn, goździki, miód  i wino w którym moczyło się mięso. Zamykamy woreczek (według instrukcji) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 45 minut. W tym czasie gotujemy quinoę (warto ja namoczyć dwie godziny wcześniej) i przygotowujemy szaragi. Odcinamy

Quinoa Raz!
Kurczak orientalny z curry 157

mocne postanowienie poprawy i nadrabianie zaległości. Dzisiaj będzie obiadowo w nieco orientalnej odsłonie dla tych co kochają zapach i smak curry oraz kurkumy. Składnik dla 4 osób: - 1 kg mięsa z piersi kurczaka - 1 puszka mleczka kokosowego - 3 ząbki czosnku - sok z połowy cytryny - 3 łyżeczki curry - 3 łyżeczki kurkumy - 1 łyżeczka imbiru - 3 papryczki chili peperoncini, możecie ją zastąpić(...)oliwy sól właściwie jest zbędna, ale sami to ocenicie pod koniec gotowania, przyprawy nadają potrawie głębokiego orientalnego smaku Dodatki oraz przyprawy dobrej jakości znajdzie na stronie  www.Skworcu.com.pl . 1. Mięso umyć i pokroić na cienkie plastry.  2. Przygotować marynatę z oliwy, soku z cytryny i przypraw, natrzeć nią mięso i odłożyć do lodówki na godzinę.  3. Paprykę chili

Apetyczna babeczka
Makaron z wegańskim mięsem mielonym 94

Podaj makaron z wegańskim mięsem mielonym a nikt nie uwierzy Ci, że danie nie zawiera mięsa - wszystko dzięki odpowiedniemu doborowi składników i przypraw. Artykuł Makaron z wegańskim mięsem mielonym pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Meksykańska zupa z wołowymi pulpetami 121

będziecie potrzebować dodatkowo drugiego dania. Wierzch zupy możecie posypać startym serem żółtym 😊 Wegetarian i wegan, zapraszam na wersje bezmięsną, wystarczy tylko nie dodawać pulpecików, ponieważ wywar jest bez dodatku mięsa. Polecam :-)  Składniki: cebula 1 szt, pieczarki 350 g, papryka czerwona 1,5 szt, kukurydza konserwowa pół puszki, fasolka czerwona 1 puszka, papryczka chili 1-2 szt, czosnek 2 ząbki(...)ziele angielskie 4 ziarna, papryka słodka w proszku pół łyżeczki, chili w proszku do smaku, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, mąka 1,5 łyżki, pulpety wołowe: mięso mielone wołowe 500 g, czosnek 2 ząbki, jajko 1 szt, chili w proszku do smaku, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, drobno siekamy

kulinarne odsłony pati
Mięsne klopsiki z warzywami 95

Danie pełne witamin dzięki młodym warzywom  Składniki 300 g mieszanego mięsa wieprzowo-wołowego 3 łyżki oliwy 2 łyżki startego parmezanu 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 jajko pół średniego ogórka 1 łyżka posiekanej bazylii pół główki sałaty masłowej 100 g kolorowych pomidorków sól 1 czerwona papryka 2 łyżki octu 120 g jogurtu naturalnego pieprz cukier do smaku bułka tarta(...)mięsa      Przygotowanie   Zmielone mięso przełożyłem do miski. Dodałem jajko, starty parmezan, sól, pieprz, tymianek i odrobinę bułki tartej. Całość zagnieść, po czym mokrymi dłońmi uformowałem klopsiki. Klopsiki usmażyłem na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Jogurt naturalny połączyłem z oliwą z oliwek i octem. Sos doprawiłem do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz posiekaną bazylią. Odstawiłem w chłodne

R'n'G Kitchen
SOS BOLOŃSKI Z PIECZARKAMI 171

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-6 Składniki: 40 dag mięsa mielonego, 35 dag pieczarek, mała cebula, 9 niedużych pomidorów, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 większe ząbki czosnku, sól, 1 papryczka chili peperoncini (można zastąpić pieprzem cayenne), zioła prowansalskie, cukier. Przygotowanie: Pieczarki kroję w półplasterki, cebulę i czosnek siekam. Pomidory sparzam(...)wrzątkiem, obieram ze skórki, kroję w drobną kostkę. Mięso podsmażam na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem przypraw, aż lekko się zarumieni. Dodaję cebulę i pieczarki, smażę, aż woda z pieczarek wyparuje. Co jakiś czas mieszam. Dodaję posiekane pomidory, czosnek i koncentrat pomidorowy, mieszam, gotuję na małym ogniu około 5 minut. W razie potrzeby doprawiam do smaku

JejKuchnia
HELLMANN'S AUSTRALIAN SAUCE BBQ 142

wróciłam do domu z zakupów to spróbowałam tego sosu.  Na intrukcji jest wtyraźnie napisane ,że idealnie nadaje się jako marynata  , dip , glazura do smarowania np mięsa albo , że można ją jeść na surowo do wszystkiego.    Oto moja ocena: SMAK: Jak dla mnie genialny, nie czuć chemią , nie jest za słodki , fajny delikatny smak , wyczuwalne są przyprawy(...)papryka oraz słodycz ananasa.  OCENA 5/5 ZASTOSOWANIE: Marynata - marynowałam kurczaka i rybę w obu przypadkach marynata się sprawdziła. Mięso jak i rybę piekłam w rękawie w piekarniku, Produkt przeszedł smakiem marynaty.  OCENA 5/5 Dip- idealny do mięs, kanapek, warzyw . Sos  w tej formie nie spływał z warzyw , fajnie się komponował. Natomiast jako dip jest za płynny

Gotowanie Patki
Zupa pieczarkowa z mięsem 221

smaku natka pietruszki śmietana lub jogurt Zaczynam od ugotowania golonki, gotuję ją razem z włoszczyzną, zielem angielskim, dodaję pół łyżeczki soli i parę ziarenek pieprzu.  Gotuję do miękkości mięsa, później mięso obieram od kości, dzielę na kawałeczki i podaję z zupą. Pieczarki kroję w plasterki i przepłukuję. Cebulę obieram, kroję drobniutko i przesmażam na oleju kokosowym do cebuli dodaję

Takie tam pichcenie
Najlepsze Domowe Hot Wings jak z KFC 519

według uznania lub ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw - im bardziej ostre chcemy przyrządzić skrzydełka tym więcej dodajemy chili (pieprzu cayenne)). Dokładnie mieszamy, tak aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa. Skrzydełka umieszczamy w lodówce na minimum 30 minut (można je pozostawić na kilka godzin lub nawet całą noc). Przygotowujemy ciasto:  Do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy mleko, wbijamy jajka(...)konsystencje gęstej śmietany. Gdyby ciasto okazało się za rzadkie dodajemy więcej mąki, gdyby za gęste troszkę więcej mleka. Do kurczaka wlewamy przygotowane ciasto - mieszamy, tak aby pokryło każdy kawałek mięsa. Do osobnego naczynia (najlepiej garnka z pokrywką, lub pojemnika z wieczkiem) wsypujemy ok. szklankę mąki. Po kolei wkładamy do niego kawałki kurczaka (nie za dużo

Słodka Strona
GOŁĄBKI Z KASZĄ ORKISZOWĄ W BIAŁYM SOSIE 150

niech tak będzie. Zastąpmy jednak ryż kasza orkiszową, a sos zamiast pomidorowego przygotujmy śmietanowo koperkowy. Nasze gołąbki zyskają zupełnie nowy smak. Polecam!  Składniki: główka młodej kapusty 600 g mięsa mielonego z indyka 200 g kaszy orkiszowej sól , pieprz, ostra papryka liść laurowy ziele ang 2 litry bulionu warzywnego sos: pęczek koperku szklanka śmietany 12%  Wykonanie: *Kapustę parzymy, wycinamy(...)głąb, odcinamy liście.  *Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu w posolonej wodzie.  * Do mięsa dodajemy wystudzoną kaszę, doprawiamy sola , pieprzem i papryką.Dobrze mieszamy.  * Na każdy liść kapusty nakładamy porcję mięsa, zawijamy gołąbki. Układamy je w garnku.  *Gołąbki zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie,  gotujemy na wolnym ogniu ok 30 minut

Z Majeczką w kuchni
POMIDOROWY GULASZ Z MIĘSEM MIELONYM 144

Gulasz z Mięsa Mielonego , coś innego ale również dobrego. Moja wersja oczywiście jak pozostałe przepisy jest odchudzona , nie jest typowo tradycyjna. Polecam każdemu by spróbował :)  SKŁADNIKI: 🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴 500 g mięsa mielonego z wieprzowiny 200 g warzyw mrożonych słupki 2 ząbki czosnku 500 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżka(...)curry 1 łyżeczka ostrej papryki Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: 🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴  Patelnię rozgrzewam. Przekładam mięso. Dodaję drobno posiekany czosnek, oraz przyprawy. Smażę na rumiano co jakiś czas mieszając. Zmniejszam ogień dodaję warzywa mrożone. Mieszam. Dodaję sos pomidorowy. Dodaję jeszcze do smaku sól i pieprz. Mieszam. Duszę aż sos zgęstnieje. Podaję na ciepło z ulubioną kaszą

Gotowanie Patki
WIEPRZOWINA Z WOKA 167

dag.chudej łopatki 1 świeża trawa cytrynowa ( nie musowo) 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki ostrego sosu chilli 1 cebula Pieprz Olej ok.4-5 łyżek Szczypiorek ( dymka) ********************************  Mięso umyć,osuszyć i pokroić w cienkie plastry ,a potem w paski.Zalać sosem w misce sosem sojowym , wymieszać i odstawić. Cebulę obrać i pokroić w piórka.W woku rozgrzać olej ,wrzucić cebulę(...)smażyć ok.3 minut ciągle mieszając , aż lekko się zeszkli.Dolać 0.5 szkół.wody i szczyptę soli,mieszać ,aż woda całkowicie odparuje.Dodac mięso wraz z sosem ,sos chilli i smażyć na dużym ogniu nie przerywając mieszania , 8 minut , aż kawałki mięsa się zrumienią na ciemno brązowy kolor.Doprawić świeżo zmielonym pieprzem .Podawać z posiekaną dymką i makaronem lub ryżem!. Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania