mięso - 63110 przepisów (strona:1026/4208)

Lasagne 128

firmy Valfrutta doszłam do wniosku, że może czas spróbować? W ten oto sposób, pomimo chłodu i szarugi za oknem, w mojej kuchni zapachniało włoską kuchnią. Składniki -500 dag mięsa mielonego -ok 6-8 płatów lasagne -olej -puszka pomidorów -1 cebula -4 łyżki koncentratu pomidorowego - ok. 200 g żółtego sera -bazylia -oregano -ząbek czonsku -sól, pieprz na sos -3/4 szkl(...)mleka -5 łyżek mąki -łyżka masła -gałka muszkatołowa Przygotowanie Mięso podsmażyć na oleju z posiekaną cebulą i czosnkiem. Pomidory poddusić na łyżce oleju, dodać mięso, bazylię, oregano, sól i pieprz do smaku. Wymieszać z koncentratem pomidorowym. Przygotować sos: Mleko zmiksować z masłem i mąką, przyprawić startą gałką. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian płaty lasagne (najlepiej odgotować je przez kilka

Zielona Kuchnia
Delikatne pulpeciki w sosie 198

często robię te klasyczne pulpeciki. Szybkie w wykonaniu, niedrogie i smaczne. Miła odmiana od pomidorowych sosów. Świetnie komponują się zarówno z gotowanymi ziemniakami, jak i frytkami. Składniki -500 g mięsa mielonego (zazwyczaj używam wieprzowego) -1 cebula -3-4 łyżki bułki tartej -1 jajko -mała pietruszka -1 marchewka -sól i pieprz -listek laurowy, ziele angielskie -2 łyżki mąki pszennej Przygotowanie Pietruszkę(...)marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Włożyć do garna wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Zalać wodą i posolić. Gotować kilka minut. W międzyczasie przygotować klopsiki. Mięso włożyć do miski. Cebulę posiekać i dodać do mięsa. Wbić jajko, wsypać bułkę tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać ulubione zioła. Z masy formować pulpeciki i kłaść

Zielona Kuchnia
Zapiekanka ze szpinakiem, trzema serami i mięsem mielonym 163

Kochamy zapiekanki:). W dzisiejszej znajdziemy makaron, szpinak, sery i śmietanowy sos. Takiego połączenia smaków nie trzeba specjalnie zachwalać - trzeba spróbować:). 300g makaronu 500g mrożonego szpinaku 2 cebule 500g mięsa mielonego 100g sera camembert 100g sera cheddar 100g sera gouda 200ml śmietany 12%  3 ząbki czosnku sól, pieprz, gałka muszkatołowa 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę(...)czosnek drobno siekamy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju wraz z mięsem. Dodajemy szpinak (nie trzeba go uprzednio rozmrażać). Smażymy do odparowania wody. Dodajemy śmietanę, sól, pieprz do smaku i 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej.  2. Camembert kroimy w kostkę, cheddar i goudę ścieramy na dużych oczkach tarki. Makaron mieszamy z mięsem ze szpinakiem oraz serami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zapiekamy

Szefowa kuchni
Filety z udek kurczaka z warzywami 252

Proponujemy uniwersalne wydanie mięsa z warzywami. Tak przygotowane filety z udek kurczaka można podawać z ryżem, kaszą, makaronem, ziemniakami lub pieczywem. Można też gulasz zapasteryzować w słoikach i zabrać ze sobą na piknikowy wyjazd.     Składniki: -60 dkg filetów z udek kurczaka -kilka marchewek -2 papryki -kawałek pora -kilka ząbków czosnku -puszki białej i czerwonej fasoli -1 l przecieru(...)przygotowania warzyw. Paprykę kroimy na kawałki. Marchew kroimy w półplasterki. Pora kroimy w krążki, czosnek w kostkę. Odsączoną fasolę przesypujemy do garnka. Na patelni z niewielką ilością oleju podsmażamy mięso. Połowę mięsa przekładamy do garnka z fasolą a do reszty dodajemy marchew, pora i czosnek. Smażymy ok. 3 minuty. Dodajemy paprykę i smażymy kolejne 3 minuty. Dolewamy przecier pomidorowy

Maminek kulinarny
Domowa lasagne 195

jest: moje lasagne bolognese. Do zrobienia w 1 godzinę. Zapraszam #lubelloveinspiracje #lubella #szybkalasagne Składniki: 15 płatów makaronu do lasagne Lubella 2 małe cebule 1 ząbek czosnku 200 g mięsa mielonego z piersi indyka 400 g pomidorów krojonych z puszki  1 łyżka oleju pół łyżeczki soli, pieprzu, ziół prowansalskich i oregano 50 g żółtego sera Beszamel: 1 łyżka masła(...)kilka płatów). Następnie delikatnie odsączamy płaty makaronu i rozdzielamy płaty lasagne. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę z czosnkiem, potem dodajemy mięso mielone i razem smażymy aż mięso zmieni kolor na biały. Dodajemy pomidory z puszki, przyprawy i  zioła i razem dusimy przez 10 minut pod przykryciem. Beszamel: rozpuszczamy masło

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Schab W Sosie Paprykowo-Marchewkowym 265

mąki olej WYKONANIE: 1. Schab rozbić delikatnie tłuczkiem, delikatnie doprawić przyprawa do pieczeni i wstawić do lodówki na około 2 godziny. 2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i opiekamy mięso z obydwóch stron. Gdy mięso się przyrumieni ściągamy je na talerz. 3. Na ten sam olej wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażymy po czym(...)Delikatnie solimy, pieprzymy i dodajemy paprykę. Chwilę smażymy. 4.Schab przekładamy do warzyw. Całość podlewamy wodą albo bulionem według uznania. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Na koniec zagęszczamy maką rozpuszczoną w wodzie. Można dodać śmietany, ale nie koniecznie

Dziś Ja gotuje
w przyprawie do kurczaka soczyste udka z piekarnika... 123

woda 1 szklanka umyte i osuszone duże udka kurczaka podzielić na poduudzie i pałkę, odciąć nadmiar tłustej skóry do miski wsypać curry, przyprawę do kurczaka i dobrze natrzeć porcje mięsa, schować do lodówki najlepiej na całą noc w naczyniu żaroodpornym ułożyć porcje mięsa, polać przyprawą w płynie piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dól, piec pod przykryciem około(...)minut, w tym czasie mięso polać łyżkami wody, następnie bez przykrycia w 160 C na termoobiegu piec z 15 minut, skórka będzie chrupiąca podawać na ciepło lub na zimno............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Karkówka w sosie pomidorowym. 256

moje całkowicie autorskie danie, które próbuje odtworzyć zapamiętany smak. Czy się udało? Aż za bardzo. Moja karkówka jest po prostu lepsza. Cóż zrobić? ;) Mówiąc serio - naprawdę jest lepsza. Mięso jest niesamowicie delikatne i po prostu rozpływa się w ustach. Dawno nie byłem tak zadowolony w kuchni. :) Składniki(...)Wykonanie: Mięso natrzeć lekko solą i oliwą. Odłożyć na 1/2 godziny. Kotlety obsmażyć krótko na większym ogniu do zrumienienia z obu stron. Przełożyć na głębszą patelnię z pokrywką. Cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i podsmażyć na patelni po mięsie - około 5 minut na średnim ogniu, mieszając. Dodać paprykę w proszku. Wymieszać. Dodać powidła, majeranek, cynamon, passatę oraz sól

zadanie-gotowanie
Zupa pieczarkowa z makaronem 156

pietruszka 1 cebula 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 3-4 łyżki śmietany 18% masło do smażenia 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz dodatkowo makaron Wykonanie: Mięso myjemy, wkładamy do garnka, dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy. Zalać 2 l wody, zagotować. Marchewkę, pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka, całość gotujemy do miękkości mięsa(...)międzyczasie oczyścić i pokroić pieczarki w plasterki, a cebulę w kostkę. Na patelni na maśle podsmażyć cebulę razem z pieczarkami. Z gotowego wywaru wyjąć mięso, dodać pieczarki z cebulą, przykryć garnek i gotujemy około 15 minut. W kubku wymieszać śmietanę z wywarem i wlać do zupy. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.  Podawać z ugotowanym drobnym makaronem

magiczna kuchnia Kasi
Jesienny kurczak 103

Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pałki z kurczaka solimy. Pokrojony w kostkę boczek wrzucamy na rozgrzane masło (1/4 porcji), smażymy 2-3 min, dodajemy połowę mięsa, obsmażamy na rumiano, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dokładamy masło (1/4 porcji), drugą część mięsa, również obsmażamy i przekładamy do naczynia. Patelnię „opłukujemy” częścią rosołu, zlewamy do naczynia z mięsem. Grzyby

R'n'G Kitchen
Fitburger z indyka z cukinią 185

sosem tzatziki.   Składniki 0,5 kg piersi z indyka 1 duża cukinia 2 marchewki (opcjonalnie) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku oregano, sól, pieprz natka pietruszki Przygotowanie Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Mielimy w maszynce. Cebulę obieramy, następnie kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy i smażymy na złoty kolor. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Marchewkę(...)dużych oczkach i dodajemy do cebuli  i czosnku. Doprawiamy ziołami.Smażymy ok 3-4 minut. Warzywa z patelni studzimy. Natkę pietruszki myjemy, suszymy i kroimy drobno, dodajemy do mięsa. Wystudzone warzywa dodajemy do mięsa, dodajemy sól i pieprz. Całość mieszamy. Kolejnym krokiem jest formowanie kotlecików. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy wykładamy fitburgery. Smażymy ok. 4 minut z każdej

Kuchnia Pełna Pasji
Gołąbki w Sosie Pomidorowym - przepis 1 355

Jedno z moich ulubionych dań :) może zawijanie jest dość czasochłonne ale dla tego smaku warto :) SKŁADNIKI: 1 główka dużej kapusty 1kg mięsa mielonego 300g ryżu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jajka sól,pieprz (do smaku) sól czosnkowa 3 duże cebule posiekane w kostkę 3 łyżki margaryny 220-240g koncentratu pomidorowego 600-800ml wody WYKONANIE: 1. Kapustę wkładamy(...)zamrażarki na jakieś 3-4dni, dzięki temu zmięknie i nie musimy jej obgotowywać do ściągania liści. 2.Cebulę podsmamy na margarynie. 3.Ryż gotujemy. 4.Do miski wkładamy: mięso mielone, ugotowany ryż, posiekaną pietruszkę, jajka, usmażoną cebulę całość doprawiamy solą, pieprzem i solą czosnkową. Dokładnie mieszamy. 5.Ściągamy liście z kapusty, usuwamy głębie. na każdy listek nakładamy dużą łyżkę mięsa

Dziś Ja gotuje
Faszerowana papryka z serem feta 172

Składniki: 2 czerwone papryki 10 dag mięsa mielonego wołowego 10 dag pieczarek 1 pomidor 1 puszka czerwonej fasoli pół opakowania sera feta pieprz Sposób wykonania: Odkroić szypułkę i wyciągnąć pestki z papryki. Usmażyć mięso mielone na patelni. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do podsmażonych pieczarek dodać pokrojonego w ćwiartki pomidora. Smażyć do miękkości. Dodać pieprz(...)smaku. Następnie podsmażyć z mięsem mielonym. Przerzucić wszystko do miski, dodać ser feta pokrojony na małe kawałki oraz czerwoną fasolę. Składniki wymieszać. Paprykę należy  faszerować wcześniej przygotowanym nadzieniem Gotować w małym garnku (paprykę postawić pionowo, tak aby podczas gotowanie do środka nie dostała sie woda

Przepisy kulinarne babci Antoniny
DROBIOWY PASZTET PIECZONY 136

Pasztet wyszedł nie za suchy, pyszny i delikatny. Dobrze doprawiony, idealny na świąteczny stół ale nie tylko.  Przygotowanie takiego pasztetu to dobry pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Taki pasztet piekę zazwyczaj na święta, jednak teraz do świąt zostało jeszcze trochę czasu a mnie naszła ochota na domowy pieczony pasztet, więc czemu nie ;) Do przygotowania pasztetu wykorzystałam przypraw(...)warzyw, ziela angielskiego i liścia laurowego ugotować rosół. Wątróbki drobiowe podgotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka z rosołu razem z wątróbką i warzywami przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Farsz wymieszać z żółtkami jaja, namoczoną w rosole bułką, połową szklanki rosołu, solą, pieprzem i przyprawą do pasztetu. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać je z przygotowanym wcześniej farszem

Zrób to smacznie
Lasagne z serem ricotta 144

robić sosu beszamelowego, jak dla mnie pycha, a następnym razem spróbuje innego przepisu.  Składniki: 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 6 płatów makaronu do lasagne 250 g wieprzowego mięsa mielonego 1/2 szklanki bulionu 1 mała puszka pomidorów 100 ml pomidorowej pasaty 200 g sera mozzarella 200 g sera ricotta 150 g tartego parmezanu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron gotujemy przez(...)osolonej wodzie, ma on być al dente. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, dodajemy drobno posiekany czosnek i smażymy przez około 30 sekund, zalewamy bulionem i dodajemy mięso. Całość mieszamy i smażmy przez około 5 minut, dodajemy pomidory z puszki i pasattę pomidorową. Doprawiamy oregano, ostrą papryką, pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy 1/3 mięsa, na to kładziemy

Delusional Trine

Proponowane wyszukiwania