mięso - 63110 przepisów (strona:1020/4208)

Uszka do barszczu z mięsa z barszczu czerwonego 141

Podając czysty barszcz nie wiadomo co zrobić z mięsem. To moja propozycja na pyszny farsz. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojoną drobno cebulkę. Smażyć aż cebulka zmięknie i lekko się zarumieni. pod koniec dodać posiekany ząbek czosnku. Barszcz przecedzić, wyjąć mięso, marchew, korzeń pietruszki, grzybki. Dodać obsmażoną cebulkę z czosnkiem. Wszystko przekręcić przez maszynkę z tarczą o dużych oczkach. Dodać

Kuchnia Pokoleń
Domowy pasztet z suszonymi grzybami 143

średnie cebule 2 liście laurowe 4-5 ziarenek ziela angielskiego 2 goździki 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżka majeranku sól i pieprz do smaku 4 łyżki masła Sposób przygotowania: Mięso umyć i w całości włożyć do garnka. Dodać obraną cebulę. Dorzucić  ziele angielskie, listek laurowy i goździki. Zalać zimną wodą i gotować 1 godzinę. Do garnka dorzucić oczyszczoną wątróbkę(...)gotować jeszcze 30 minut. Po tym czasie mięso i warzywa przełożyć do dużej miski i pozostawić do ostygnięcia. W osobnym garnku ugotować grzyby. Wody z gotowania grzybów nie wylewamy. Mięso, cebulę i grzyby przekręcić przez maszynkę, dodać majeranek, gałkę, pieprz, sól i 1/2 szklanki wywaru z grzybów. Porządnie wymieszać i spróbować czy smak nam odpowiada. Pasztet przełożyć do suchych słoików

Gosia gotuje
Roladki pizzowe 192

pieprzu szczypta majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżka oleju 1 cebula 2-3 pomidory 15 dag sera żółtego WYKONANIE Cebulę  kroimy w kostkę podsmażamy na oleju, dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy solą, pieprzem,papryką, dodajemy odrobinę majeranku  Podsmażamy mięso. Na koniec dodajemy pokrojone pomidory i dalej dusimy pod przykryciem aż pomidory się rozsmażą. Mięso rozsmarowujemy na płatach ciasta

W kuchennym oknie Ewy
TOSTOWE ZAPIEKANKI Z KURCZAKIEM 126

sposób.. Bardzo szybkie zapiekanki z chleba tostowego z kurczakiem i serem cheddar oraz rukolą i czerwoną papryką.  Szkoda czasu :) Zaczynamy ... SKŁADNIKI NA 8 PORCJI : Mięso 1 filet z kurczaka 1 łyżeczka papryki chilli 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżka majeranku Olej do smażenia np rzepakowy Dodatkowo Papryka czerwona(...)tartego np cheddar Musztarda 8 kromek chleba tostowego Świeża rukola lub szpinak  PRZYGOTOWANIE:  Filet z kurczaka myję. Kroję w plastry. Przyprawiam.  Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy, mięso smażę na rumiano. Chleb tostowy smaruję musztardą, posypuję tartym serem. Wkładam do piekarnika i piekę ok 3 min w 200 stopniach aż ser się roztopi. Na chlebek kładę mięso. Następnie

Gotowanie Patki
Zupa z kurczakiem 219

Polecam przygotowanie smacznej zupy kurczakowej, która może zaspokoić nie jedno podniebienie. Skład: 1 kg obranych ziemniaków, 1 kg ugotowanego mięsa z kurczaka, 0,5 kg włoszczyzny, 3 l wody, 3 cebule, 5 z. czosnku, przyprawy: sól 1 łyżka, pieprz 1 łyżeczka, papryka 1 czubata  łyżka, 1 łyżka oregano, 4 liście laurowe, 5 ziaren ziela ang. , 70 g smalcu(...)łyżki sosu sojowego. -- Ziemniaki kroimy w kostkę, cebulę i czosnek siekamy, mięso rwiemy na małe kawałki. Do garnka nalewamy wodę i wrzucamy ziemniaki do gotowania. Na rozgrzanym  tłuszczu smażymy cebulę i czosnek. Potem dodajemy połowę włoszczyzny i smażymy dalej, pozostałą włoszczyznę  dodajemy do garnka z ziemniakami i wkładamy też ziele angielskie, liście laurowe, sól. Na koniec do smażonych

chleba naszego
Kanapka sloppy Joe 174

amerykańskie książki kucharskie oferowały wiele receptur typu sloppy Joe, ale przechodziły one w różne nazwy. Na przykład: toasted deviled hamburger, hamburger a la Creole, czy po prostu kanapka z mięsem. „Sloppy” to w tłumaczeniu na język polski „niechlujny”, „zaniedbany”, czy „niestaranny”. „Joe” natomiast to imię kucharza, który przygotowywał takie(...)Patelnię wstawiamy na ogień i dodajemy odrobinę oliwy – ja używam oleju kokosowego w sprayu . Na rozgrzaną patelnię wrzucamy mieloną wołowinę. Smażymy do chwili, gdy zniknie surowe – czerwone mięso. Następnie na patelnię wrzucamy kumin, pieprz cayenne, pieprz czarny i sól, a także sos worcestershire. Po wymieszaniu mięsa z przyprawami dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i cebule. Po chwili dodajemy

Kuchennyviral.pl
Pizza z kurczakiem i mozzarellą 174

suszony - szczypta oregano suszone -szczypta Mąkę wsypać do miski, zrobić wgłębienie, dodać pokruszone drożdże, letnie mleko, oliwę, sól. Ciasto zagnieść i odstawić na ok 30 minut w ciepłe miejsce. Mięso z kurczaka umyć, usunąć skórę, mięso pokroić na kawałki, obtoczyć w przyprawie do drobiu i usmażyć na oleju. Koncentrat pomidorowy wymieszać z oliwą, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Wyrośnięte ciasto formujemy(...)okrągły placek, układamy go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, układamy kawałki usmażonego mięsa i paprykę oczyszczona i pokrojona na kawałeczki. Mozzarelle pokroić na kawałki, posypać nimi pizze i suszonym oregano. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180stC i piec ok 20 minut. Podajemy z dowolnym sosem.. ja podałam śmietanowo czosnkowy

Camilla w kuchni
Papryka faszerowana mięsem mielonym 166

przygotowaniu i tanie. Doskonale sprawdzą się nie tyko na obiad, ale i na kolację. By je przyrządzić będziecie potrzebować tylko jednego garnka i 15 minut, by przygotować papryki i mięso. Później papryki robią się już praktycznie same. 0,5 kg mięsa mielonego 6 średnich papryk 100 g ryżu (1 torebka) 1 jajko 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól pieprz Z papryki(...)wycinamy szypułki i gniazda nasienne. Płuczemy wodą, by pozbyć się ze środka wszystkich nasion. Mięso mieszamy z surowym ryżem i jajkiem. Doprawiamy masę solą i pieprzem. Papryki napełniamy do ok. ⅔ objętości (nie do pełna, bo ryż w trakcie gotowania pęcznieje i farsz wydostałby się na zewnątrz). Papryki ustawiamy pionowo w garnku i zalewamy zimną wodą do około połowy wysokości papryk

Dieta bez mleka
"Flaczki" z boczniaków na indyku 231

olej Umytą golonkę z indyka zalać zimną wodą w dużym garnku (ok. 6 szklanek). Po zagotowaniu zdjąć szumy, dodać ziele i liście laurowe i przykryć. Gotować do miękkości. Kiedy mięso będzie półtwarde, najpierw dodać umyte i pokrojone w paseczki boczniaki ( bez twardych trzonów), a następnie dodać obraną i startą na grubych oczkach włoszczyznę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy(...)mięso i warzywa zmiękną wyjąć golonkę, obrać ją ze skóry i kości i wkroić mięso do zupy, a wywar p rzyprawić solą, pieprzem i przyprawą warzywną. Dodać posiekany lubczyk i majeranek. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i przyrumienić na oleju. Gotować jeszcze kilka minut, by wszystkie smaki połączyły się

Czerwień i błękit
Negimaki z shiitake 196

składniki marynaty (sos sojowy, sake lub czerwone wino, Mirin, brązowy cukier, pastę z tamaryndowca). Na każdy rozbity płat wołowiny kładziemy 1 – 2 szparagi, marchewki i cebulkę. Zawijamy warzywa w mięso i spinamy wykałaczkami. Powtarzamy do wyczerpania składników. Ruloniki zalewamy przygotowaną marynatą, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na ok. 15 minut. Po wyjęciu lekko otrząsamy z marynaty i kładziemy na patelnię(...)masło, dodajemy grzyby shitake (część kroimy w plasterki, kilka zostawiamy w całości – do ozdoby), smażymy chwilę, aż się lekko zrumienią, wlewamy marynatę – gotujemy do zredukowania (zgęstnienia) sosu. Negimaki (gdy mięso „odpocznie”) kroimy na kawałki grubości nie większej, jak 2,5 cm (na jeden kęs). Podajemy posypane sezamem, z przygotowanym sosem z marynaty i ugotowanym ryżem. R A D Y: Wołowinę

mojewypiekiinietylko
Placki z nadzieniem niczym tortilla. 135

cebula papryki w różnych kolorach 0,5 zielonego ogórka Sos: kubek gęstego jogurtu łyżka majonezu ząbek czosku sól i pieprz do smaku łyżka ostrej musztardy 2 łyżki szczypiorku Z mięsa usuwamy skórę i tłuszcz, mięso kroimy lub rwiemy na kawałki. Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka, a ogórki w plasterki. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Składniki na sos mieszamy razem(...)doprawiamy do smaku i odstawiamy na kilka minut. Na ciepłe placki kładziemy porcję warzyw, posypujemy mięso i całość skrapiamy obficie sosem. Składamy na pół i gotowe, można się delektować. Chrupiące placek, takież same warzywa i  wisienka na torcie w postaci sosu. Nie można też zapomnieć o kurczaku, który w wędzonym wydaniu przenosi potrawę w inny wymiar

Dieta moja pasja
CHLEBOWE ZAPIEKANKI 3 SERY I KURCZAK 178

towarzystwie świeżych warzyw to idealna kompozycja smakowa :) Nie dość , że robi się je bardzo szybko , są nie drogie to smakują rewelacyjnie.  Głodny? Głodna? ZAPRASZAM :) SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: Mięso 2 filety z kurczaka 1 łyżeczka czosnku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżka papryki ostrej 1 łyżeczka majeranku Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia(...)ogórka zielonego Sól i pieprz Dodatkowo Ulubiony sos np czosnkowy --TU --- PRZEPIS PRZYGOTOWANIE: 1. Filety z kurczaka myję, kroję w plastry ok 1 cm. Doprawiam. Na rozgrzany olej wykładam mięso. Smażę na rumiano. 2.Ser pleśniowy oraz mozzarella kroję w kostkę.   3.Kromki chleba tostowego, smaruję musztardą. Kładę mięso oraz ser pleśniowy i mozzarelle. 4.Całość posypuję tartym serem cheddar

Gotowanie Patki
Najprostsze curry z kurczaka 156

składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 1 niezbyt dużą cebulę, 1 mały kubek śmietany lub jogurtu, 1 łyżeczkę curry, 1-2 łyżeczki czerwonej pasty curry*, trochę oleju do smażenia. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Na gorącym tłuszczu podsmaż mięso. Pod koniec smażenia na patelnię włóż cebulę i wsyp(...)curry. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż dalej. Kiedy mięso ładnie się przyrumieni a cebula zeszkli, na patelnię wlej śmietanę. Całość dobrze wymieszaj i duś przez chwilę. Na końcu danie dopraw pastą curry, dokładnie wymieszaj i podawaj np. z ugotowanym ryżem. *Czerwona pasta curry jest dość ostra. Dodawaj ją więc ostrożnie. Możesz także zamiast niej użyć zielonej pasty curry, która jest

blog.moje-pasje.info
Pieczona perliczka w pomarańczach i glazurze miodowej / Honey glazed roasted guinea fowl with orange 243

kuchni wyląduje kiedyś perliczka i stało się to dzięki mojej teściowej, która uszczęśliwiła mnie tym pięknym ptakiem. Długo zastanawiałam się co z nim zrobić, a że doświadczenia z tym mięsem nie miałam to postanowiłam zasięgnąć do zasobów bardziej doświadczonych blogerów. Takim też sposobem trafiłam na ten przepis , bo stwierdziłam że Kwestia Smaku mylić się raczej nie może. I miałam rację(...)myliła się, perliczka wyszła świetna! Soczyste mięso, chrupiąca skórka z aromatem miodu i pomarańczy bardzo przypadła mi do gustu! Na pewno zastosuję tą kombinacją nawet ze zwykłym kurczakiem, bo to danie wyszło przepyszne! Jeśli lubisz tego typu dania, polecam także moje kaczuszki: pieczoną w glazurze pomarańczowo-miodowej , pieczoną z jabłkami i pomarańczami , czy pieczoną z sosem wiśniowym z winem Porto

karmelowy
A'la lazania cukiniowa 152

potrafię zrobić lazanii. Dziś już tylko mogę degustować się tym co najlepsze,  tym co przygotuje Agnieszka. A ZAPRAWDĘ POWIADAM WAM: Lazania była wyśmienita... Składniki: 2 małe cukinie 600g mięsa mielonego z indyka (może być inne) 2 cebule 6 sztuk pomidorów 3 ząbki czosnku 250g sera żółtego łyżeczka bazylii łyżeczka oregano pieprz sól tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Na niewielkiej ilości(...)tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę,do momentu aż się zeszkli. Dodajemy mięso i dalej smażymy, aż mięso zmieni swój kolor. Następnie dodajemy pomidory (wczesniej należy je sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę). Smażymy aż odparujemy całą wodę wydzieloną przez pomidory i sos zrobi się gęsty. Dodajemy wtedy przeciśnięty czosnek, zioła, doprawiamy solą i pieprzem do smaku

Dieta Rozdzielna i Zdrowie

Proponowane wyszukiwania