mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:64/400)

Sałatka z pieczonych buraczków-idealna do obiadu 326

Pyszna sałatka z pieczonych buraczków ,super sprawdzi się do mięs  i pieczeni-polecam na obiad Składniki: 3 średnie buraczki  ząbek czosnku 1 łyżka majonezu, 2 łyżki śmietany 18 %(lub jogurtu) sól pieprz Przygotowanie: Buraczki zawijamy w folię aluminiowa(każdy osobno) i pieczemy w 180 stopniach ok 1 godz studzimy(...)kroimy w kostkę,mieszamy z majonezem i śmietaną,dodajemy przeciśnięty czosnek doprawiamy solą i pieprzem  chłodzimy w lodówce Smacznego!! Rada: buraczki zawsze piekę przy okazji,jak mam w piekarniku ciasto,lub chleb czy mięso -zawsze to jakaś oszczędność prądu! Do  tej sałatki można również zamiast czosnku dodać cebulkę i płat śledzia i będzie pyszna sałatka świąteczna

Swojskie jedzonko
Pałki z kurczaka w marynacie barbecue 158

miski wlewamy sos barbecue, dodajemy przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Pałki nacieramy przygotowana marynatą, przekładamy do miski i wstawiamy na noc do lodówki. Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 przez 50 minut pod przykryciem, kolejne 15 minut pieczemy bez przykrycia

Bajeczna Kuchnia
Kurczak marynowany w melasie z granatu 254

misce i dokładnie wymieszać. Kurczaka umyć, osuszyć i obtoczyć w marynacie. Całość przykryć i odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso umieścić w rękawie do pieczenia, związać i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec około 100 minut w 180 stopniach. (Kurczak będzie rumiany nawet bez rozrywania worka.)  (Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków. Mniejsze pieką się

Di gotuje
prymkowa zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym 205

naczynia żaroodpornego wlewamy masę mięsną. 6. Na mięso wykładamy pokrojone pomidory. 7. A na koniec ziemniaczane puree, które dziobiemy widelcem, by sos z mięsa mógł trochę odparować. 8. Wstawiamy do piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni.  9. I gotowe! Smacznego

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Krem z pomidorów na winie z szarpaną wołowiną 135

Wołowinę myję, osuszam i nacieram przyprawami. Umieszczam w naczyniu żaroodpornym razem z obranymi i pokrojonymi warzywami. Wlewam wino oraz  połowę bulionu, wrzucam przyprawy. Piekarnik nastawiam na 140 stopni i umieszczam w nim naczynie. Mięso piekę przez 8 godzin, co jakiś czas dolewam bulionu i obracam mięso. Po upieczeniu mięso z łatwością powinno dzielić się na włókna. Pozostały sos mieszam

Mango Papaja
Pulled beef 141

Wołowinę myję, osuszam i nacieram przyprawami. Umieszczam w naczyniu żaroodpornym razem z obranymi i pokrojonymi warzywami. Wlewam wino oraz  połowę bulionu, wrzucam przyprawy. Piekarnik nastawiam na 140 stopni i umieszczam w nim naczynie. Mięso piekę przez 8 godzin, co jakiś czas dolewam bulionu i obracam mięso. Po upieczeniu mięso z łatwością powinno dzielić się na włókna. Pozostały sos mieszam

Mango Papaja
PIECZONY SCHAB Z ZIEMNIAKAMI - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 195

łyżeczka cukru 5 g. 1 niepełna szkla.ugotowanych buraczków - 150 g. 1 mały ząbek czosnku 3 g. woda mineralna bez ograniczeń ************************************************* Mięso natrzec solą , pieprzem i czosnkiem , zawinąć w folię  piec w piekarniku do miękkości , podlewając od czasu do czasu wodą.10 minut przed końcem pieczenia rozchylić folię i piec na złoty kolor.Podajemy z ZIEMNIAKAMI posypanymi zieleniną , mizerią i gotowanymi

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Polędwiczki z dzika panierowane 154

błon, oprószyć pieprzem i zmielonym jałowcem. Obtoczyć w rozmąconym jajku, a następnie obtoczyć w 4 płatkach orkiszowych. Obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć mięso na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec 15 minut. Podałam z sosem z owoców leśnych z czerwonym winem . *jeżeli nie mamy płatków orkiszowych możemy użyć płatki kukurydziane. zastawa z  Dziczyznę

królestwo garów
Udka z kurczaka marynowane w soi 203

Dodaj mięso. Wymieszaj tak aby całe mięso było pokryte marynata. Przykryj szczelnie folią i odstaw na 2 godziny lub na noc do lodowki. Nastaw piekarnik na 200ºC. Ułóż mięso na blasze. Zachowaj marynatę do pędzlowania. Piecz kurczaka przez około godziny w zależnosci od wielkości udek. Pedzluj udka resztą marynaty. Podaj z kaszą, ryżem lub sałatką oraz z jogurtem doprawionym świeżą

codojedzenia
rolada cielęca z żurawiną 135

mięso w trakcie pieczenia). Roladę wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na około 30 minut. cielęciny nie należy niczym przykrywać. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni, przykrywamy roladę i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim cielęcinę na 30-40 minut, pozwalając, żeby pieczeń wchłonęła sok.  Po upłynięciu tego czasu wyjmujemy roladę z piekarnika(...)odlewamy sos spod pieczeni do oddzielnego garnka. Trzymając roladę w ciepłym miejscu przygotowujemy sos. W garnku roztapiam 50 g ,masła, dodajemy sos spod  pieczeni,  około 80-100 ml słodkiej śmietany. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, dodajemy trochę wody. Roladę dzielimy na 2-3 centymetrowe plastry i podajemy z sosem

Miód i pieprz
Rolada cielęca z żurawiną 89

mięso w trakcie pieczenia). Roladę wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na około 30 minut. cielęciny nie należy niczym przykrywać. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni, przykrywamy roladę i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim cielęcinę na 30-40 minut, pozwalając, żeby pieczeń wchłonęła sok.  Po upłynięciu tego czasu wyjmujemy roladę z piekarnika(...)odlewamy sos spod pieczeni do oddzielnego garnka. Trzymając roladę w ciepłym miejscu przygotowujemy sos. W garnku roztapiam 50 g ,masła, dodajemy sos spod  pieczeni,  około 80-100 ml słodkiej śmietany. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, dodajemy trochę wody. Roladę dzielimy na 2-3 centymetrowe plastry i podajemy z sosem

Miód i pieprz
Kanapki z pieczonym mięsem, serem żółtym, pomidorem i szczypiorkiem 190

przepisów na pieczone mięsa, wystarczy wybrać jeden z nich, upiec i delektować się zdrowym mięsem przez wiele dni. Osobiście preferuję indyka lub poniższy schab.  Składniki : 1 kg schabu 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1/4 szklanki oleju sól pieprz 2 łyżki majeranku Mięso umyć i osuszyć. W misce wymieszać składniki na marynatę.  Włożyć mięso i przykryć(...)naczynie folią spożywczą na min. 24 godziny. Co jakiś czas obrócić mięso.  Po tym czasie odlać marynatę i wstawić mięso (w rękawie do pieczenia, nakłuć 2-3 razy) do nagrzanego piekarnika. Podlać odrobiną gorącej wody. Piec 30 minut w 220*C, a potem 60 minut w 180*C. Kroić po wystudzeniu. Przechowywać w lodówce. Schab ułożyć na razowym pieczywie

Chocolate Muffin Blog
Zapiekanka z mięsa mielonego oraz tłuczonych ziemniaków. 347

oregano. Mięso z sosem pomidorowym przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy masło, śmietanę oraz koperek i wszystko razem tłuczemy. Wykładamy ziemniaki na mięso i wyrównujemy, na wierzch posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut, do zrumienienia sera. Smacznego

Symfonia smakowa
Kanapka z mięsem pieczonym, pomidorem i sałatą 180

Włożyć mięso i przykryć naczynie folią spożywczą na min. 24 godziny. Co jakiś czas obrócić mięso.  Po tym czasie odlać marynatę i wstawić mięso (w rękawie do pieczenia, nakłuć 2-3 razy) do nagrzanego piekarnika. Podlać odrobiną gorącej wody. Piec 30 minut w 220*C, a potem 60 minut w 180*C. Kroić po wystudzeniu. Przechowywać w lodówce

Chocolate Muffin Blog
Szynka w majeranku. 194

przeciskamy przez praskę i łączymy z resztą przypraw. Mięso myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem. Następnie nacieramy je przyprawami i wkładamy do rękawa do pieczenia. Mięso umieszczamy w lodówce na 24 h po czym pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 90 minut. Smacznego! Skomentuj

MamaOskarka
Żeberka pieczone z warzywami 175

Chrzanić dietę - czasami człowiek ma ochotę na porządny kawał mięsa. Żeberka nadają się do tego idealnie. Ale aby nie było tak ciężko jako dodatek pyszne pieczone warzywa :) Składniki - 1 kg żeberek - 1 czerwona papryka - 2 marchewki  - 2 cebule  - por  - 500 g pieczarek  - olej  - sól, pieprz, ostra mielona papryka Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione(...)pół i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Warzywa umyć i obrać. Paprykę pokroić w słupki, pora i cebulę w piórka, a marchewkę w talarki. Mięso, pieczarki i warzywa przełożyć do rękawa do pieczenia. Przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 220 o C i piec ok. 1 godzinę. Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Świat Smaku
Rolady schabowe z serem bałkańskim według Karola Okrasy. 134

marchewki 50 ml oleju rzepakowego sól świeżo mielona pieprz biały mielony 2 łyżki cukru trzcinowego Przygotowujemy: folię spożywczą, patelnię grillową , tłuczek do mięsa , papier do pieczenia, naczynie żaroodporne z pokrywką i wykałaczki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 C (termoobieg). Farsz do rolad: Ser bałkański kruszymy i wrzucamy do miski, rozgniatamy widelcem, doprawiamy mielonym białym pieprzem i niewielką ilością oleju rzepakowego. Dodajemy

noteskulinarnyfiga
ŻEBERKA W MIODZIE 113

Cebulę pokroić w piórka. Z miodu, ketchupu, oleju i czosnku przygotować marynatę, którą dokładnie natrzeć żeberka. Mięso odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, przekładając je cebulą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i uzbroić się w cierpliwość przez 1,5 godziny. Po tym czasie żeberka są soczyste i nabierają pięknego koloru. Smacznego

Kuchnia w opałach
Falafel z sosem ogórkowym z chrzanem i grillowanym kurczakiem z czosnkiem niedźwiedzim 193

Ciecierzyca. Tak naprawdę odkryłem ją niedawno i od razu się zakochałem w tym smaku i teksturze.Dziś z jej wykorzystaniem coś z kuchni arabskiej w naszym

BaRepas
Schab ze śliwką pieczony w rękawie w sosie śliwkowym 170

rękawie pozwala na przyrządzenie smakowitego mięsa bez potrzeby obsmażania na tłuszczu, lub w ogóle bez użycia tłuszczu.Potrawy tak pieczone są zdrowe i niskokaloryczne.Użycie rękawa do pieczenia może sprawić ,że staniesz sie mistrzem w pieczeniu schabu.Składniki na 6-7 porcji:80 dkg schabu6-8 śliwek suszonych2 lyżki przyprawy warzywnej bio lub np.tymiaku suszonego (wtedy dodatkowo sól(...)ściśnięte.Aby pozbyć się nadmiaru powietrza w trakcie pieczenia, robię na górze rekawa dwa małe nacięcia nożyczkami.W piekarniku nagrzanym do 180 ° C piec schab około 1 godziny 20 minut.10-15 minut pod koniec pieczenia rozciąć rękaw i rozchylić folię,żeby mięso nabrało złocistego koloru i ładnie się zrumieniło Wywar spod mięsa zlać do rondelka ,dodać powidła . Gotować kilka minut.Gdy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowa szynka o intensywnym aromacie czombru 278

liść laurowyłyżeczka chilliłyżeczka papryki słodkiejłyżka czombru2 ząbki czosnkuRozcieramy w moździerzu przyprawy, czosnek, następnie mieszamy z oliwą i nacieramy mieszanką mięso. Odkładamy do lodówki na jakieś 12 h.Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia lub do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temp. ok. 190 st. C przez ok. godzinę.Filed under: Dania mięsne, Domowe - czyli zdrowiej i smaczniej, Wieprzowina, Wędlina

kuchcikownia
Schab wiśniowy pieczony 146

odstawić do lodówki na minimum 1-2 godziny po tym czasie dolać do mięsa wiśniówkę - marynować przez 2 doby, po tym czasie umieścić mięso w rękawie do pieczenia bądź zamykanej formie żaroodpornej - piec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni około 1 godziny i 15 minut /źródło http://mojetworyprzetwory.blogspot.com

Anioły w kuchni
Roladki szparagowe 145

odłamać zdrewniałe końce. Mięso lekko rozbić, skropić oliwą i oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. To samo zrobić ze szparagami, które następnie zawinąć w kawałki mięsa po około 4-5 sztuk. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut.Śmietankę wymieszać z miodem oraz musztardą i takim sosem polać upieczone roladki

wyzwania kuchenne
Quesadillas z kurczakiem 2210

odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć do smaku. Na placek najpierw kłaść ser żółty, następnie rozprowadzić po nim sos, na to kłaść podsmażone mięso, na to ponownie ser. Przykryć drugim plackiem tortilli.  Piec w piekarniku do czasu gdy ser się rozpuści. Smacznego

Fabryka pomysłów
Pikantny kurczak zapiekany w pomidorach 150

Wiem, wiem, że dzisiaj piątek, ale to danie robiłam wczoraj. Był pyszny obiad i dlatego wstawiam Wam przepis. Nie ma wiele pracy, bo pieczemy go w piekarniku. Zdjęcie mało apetyczne, ale wybaczcie, bo mam problemy ze schylaniem (pęknięte żebro) i ciężko mi przyjąć odpowiednią pozę do fotografowania. Obiecuję Wam jednak , że jak tylko przestanie boleć to zrobię kurczaka jeszcze(...)Koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, ketchup, olej, curry, cukier, sól i pieprz wymieszać w miseczce, a następnie wlać do mięsa i dokładnie wszystko wymieszać. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Wszystko przelać do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 1 godziny. pikantny kurczak zapiekany w pomidorach

O kuchni z uczuciem
Roladki z szynki pieczone w niskiej temperaturze 208

pół godziny ;) Moje roladki wyszły soczyste i miękkie, ale musiały piec się aż trzy godziny. Składniki (na 5 roladek): 5 płatów z szynki 5 ogórków konserwowych 5 plastrów szynki konserwowej 5 plasterków masła 1 mozzarella olej z pestek winogron pieprz sól chrzan  Sposób przygotowania:  Piekarnik wraz z naczyniem żaroodpornym rozgrzać do 80 stopni Celsjusza (z włączonym termoobiegiem). Plastry(...)patelni rozgrzać olej z pestek winogron (lub inny do smażenia w wysokiej temperaturze) i dokładnie obsmażyć roladki z każdej strony, by zamknąć mięso. Obsmażone roladki przełożyć do rozgrzanego naczynia żaroodpornego, wstawić bez przykrycia do piekarnika i piec 3 godziny. Swoje roladki podałem z  sosem z soku z granatu  oraz z ryżem barwionym kurkumą

W SMAK
Rolada schabowa z białą kiełbasą 162

osuszyć i rozciąć na duży płat. Mięso rozbić tłuczkiem i oprószyć z obu stron przyprawą. Posmarować z wewnętrznej strony musztardą, ułożyć plasterki boczku i kiełbaski. Roladę ciasno zwinąć i związać nicią. Następnie zwinąć ciasno w papier do pieczenia i odstawić na kilka godzin do lodówki. Roladę wstawić w blaszce do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec

Smakołyki Asi
Czosnkowy schab 155

spędzając czas w kuchni. Pierwszą myślą było pieczone mięso. Tak też powstał pomysł na schab który jest świetną opcją obiadową i przyznam, że właśnie to był idealny pomysł. Jesień sprzyja przeziębieniom więc tym samym nasz kawałek mięska przyrządziłam w czosnku, podlałam winem i bulionem.  Przyznam, że kiedy takie mięso pozostanie nam z obiadu świetnie sprawdza się również(...)przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy winem oraz bulionem, na wierzch przeciskamy czosnek oraz oprószamy paprykami. Naczynie zamykamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 1,5 godziny. Przed koniec pieczenia odkrywamy naczynie by przyrumienić mięso

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieczeń rzymska. 176

piekarnika, pokrojona w grube plastry z dodatkiem tłuczonych ziemniaczków i sałaty ze śmietaną, a wszystko podlane sosem, np. koperkowym, albo pieczeniowym. Natomiast jak już ostygnie świetnie sprawdza się na imprezach, bo nie dość, że pięknie się prezentuje, to i wybornie smakuje. Idealnie się sprawdzi również w podróży lub po prostu zwyczajnie na kanapce. Składniki na pieczeń rzymską(...)oleju. Do dużej miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, dodajemy bułkę, cebulkę, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę dobrze wyrabiamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy łyżeczką oleju i wykładamy część masy na wysokość około 1 cm, następnie układamy obrane jajka i przykrywamy resztą masy. Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 50-60 minut

Rozpustne gotowanie
Kurczak pieczony w miodzie 166

Kurczak pieczony w miodzie z kaszą gryczaną i ćwikłą Składniki: - 2 ćwiartki kurczaka - sok z jednej cytryny - 4 łyżki masła - 4 łyżki miodu (u mnie lipowy) - 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej w proszku - 1 cebula - 2 małe marchewki - 1/2 szklanki wody - sól, mielony czarny pieprz dodatki: - kasza gryczana z warzywami SYS - buraczki ćwikłowe   Forma: naczynie żaroodporne   Przygotowanie: Ćwiartki(...)kurczaka i wlewam wszystko do formy. Dodaję też wodę. Całość wstawiam do nagrzanego  piekarnika. Od czasu do czasu obracam mięso, aby równomiernie przypiekło się z każdej strony. Temperatura piekarnika: 180 °C Czas pieczenia: około 60 minut Pieczonego kurczaka podaję z przygotowaną wcześniej kaszą z warzywami i z domową ćwikłą z chrzanem

Kuchnia co dnia
Szynka pieczona 157

Szynkę należy zamarynować dwa dni wcześniej a następnie upiec w piekarniku. Jej przygotowanie to „samograj”, nie wymaga wielkiego zaangażowania. Smak jest bardzo klasyczny z lekko słodkawą skórką. Dzięki marynowaniu kilka dni dobrze przechodzi aromatem przypraw. Składniki: szynka (kulka) o wadze 1kg 3-4 ząbki czosnku około 6-8 ziaren czarnego pieprzu 5 ziarenek ziela angielskiego 5 listków laurowych sól pieprz(...)czasie szynkę wyciągnąć z zalewy i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oliwę wymieszać z solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem i nasmarować mięso ze wszystkich stron. Włożyć do naczynia do zapiekania i piec w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni C przez 1h. Powstały sos (tłuszcz) zlać do małego garnuszka i wymieszać z dwoma łyżkami miodu. Polewamy dokładnie całą szynkę i pieczemy

Pyry na Gaz
Pierś kurczaka z porem 343

opcjonalnie) 4 plastry boczku oliwa z oliwek kilka gałązek tymianku Przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 200 ° C.  Mięso umyć i osuszyć. Odłożyć. Por (biała część) rozciąć i przemyć, usunąć zewnętrzne liście, a następnie pokroić go na 0,5 cm  plasterki. Włożyć do naczynia w którym będziemy piekli. Dodać  listki z  kilku gałązek świeżego tymianku, szczyptę soli morskiej(...)białego wina  - wymieszać. Pierś kurczaka owinąć  plastrami boczku. To nie tylko doda smaku, ale również ochroni mięso przed wysuszeniem. Ułożyć na porach. Skropić oliwą z oliwek, umieść kilka całych gałązek tymianku na górze, wstawić do piekarnika i  piec 25 do 35 minut. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego

Stare Gary
Gulasz wołowy na piwie z komosą 178

wcześniej należy zawinąć w gazę lub pergamin). Całość należy zgotować, następnie doprawić solą i pieprzem. Garnek z gulaszem przełożyć do nagrzanego piekarnika na 160 C  i piec przez ok 2 godziny. Po tym czasie sprawdzić czy mięso jet gotowe. Podawać z wcześniej ugotowaną komosą

Delicious Titbits
Kasza gryczana&pieczone warzywa&wieprzowina w sosie sojowym 256

wskazówek na opakowaniu. Nagrzewamy piekarnik do 200'C. Mięso kroimy w paski, marynujemy w pieprzu i soli, łyżeczce curry, łyżce sosu sojowego i oliwie. Zostawiamy na 15 minut.  Wszystkie warzywa myjemy, kroimy w kostkę. W garnku na 1 łyżeczce oliwy podsmażamy pieczarki, a gdy będą złote dodajemy pozostałe warzywa. (tym zabiegiem skróciłam sobie czas pieczenia, gdyż naprawdę miałam mało(...)były kompletnie surowe. Do naczynia żaroodopornego przekładamy warzywa, posypujemy je przyprawami, następnie polewamy oliwą i mieszamy. Pieczemy w piekarniku ok. 25-30 minut. 5 minut przed wyciągnięciem posypujemy mozarellą (fetą lub innym żółtym sere, wg uznania). Mięso grillujemy.    Nielubiana przez Naczelnego kasza gryczana zyskuje powoli jego uznanie! Cóż, może kiedy się pokochają

Kitchens Alphabet
Soczysta karkówka z piekarnika 155

godzin do lodówki. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, okrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika. W drugim naczyniu nastawiamy do pieczenia ziemniaczki z oliwą i przyprawami. Pieczemy przez godzinę w temp 200 st, następnie odkrywamy oba naczynia i włączamy termoobieg na 15 min by mięso i ziemniaki ładnie przyrumienić

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania