mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:62/400)

Pieczony boczek w ziołach 256

 Dziś wracam do Waszego ulubionego działu, czyli do wędlin domowych. To one własnie cieszą się największą popularnością na blogu. Póki co, nie będzie zbyt dietetycznie

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak w soli na butelce 350

kurczak będzie się dłużej piekł.Kurczak nie może dotykać ścianek piekarnika, dlatego optymalną wielkość ma butelka o pojemności 330 ml. Nie należy się bać, że butelka pęknie pod wpływem ciepła.Należy uważać z ilością soli, aby skórka z kurczaka nie była zbyt słona. Sól powoduje, że skórka staje się chrupiąca i złocista, a mięso soczyste. Jednak zamiast soli można(...)użyć ulubionych przypraw.Do formy/naczynia żaroodpornego ścieka tłuszcz z pieczonego kurczaka.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Cukinia faszerowana mięsem z kruszonką 198

jajka 200 g startej mozzarelli 8 łyżek bułki tartej 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Mięso mielone smażymy na patelni, z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Cukinie myjemy, kroimy na połówki i wkładamy na 10 min do piekarnika i pieczemy w tem. 180 stopni. Wyciągamy cukinie, wydrążamy jej środek , siekamy go drobno i chwilę(...)patelni na odrobinie oleju. Po czym cukinie dodajemy do mięsa mielonego, dodajemy jedno jajko 100 g tartej mozzareli, oraz ketchup. Całość mieszamy i nadziewamy cukinię. Drugie jajko, łączymy z resztą mozzarelli, bułką tartą i oliwą. Powinna nam powstać kruszonka, którą posypujemy cukinię. Całość pieczemy w piekarniku w tem 180 stopni około 25 - 30 min. SMACZNEGO

Lili w kuchni
Gęsie nogi pieczone z ziemniakami 204

pieczenie umyć udka, osuszyć ręcznikiem papierowym i dobrze natrzeć solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i majerankiem. Włożyć do woreczka foliowego lub naczynia (przykryć folią spożywczą ) i schować na noc w lodówce. Przed pieczeniem mięso doprowadzić do temperatury pokojowej. Nogi ułożyć skórą  do dołu w żaroodpornym naczyniu, dodać główkę czosnku, gałązkę tymianku, podlać kieliszkiem wina i wstawić do piekarnika nagrzanego(...)połowie czasu pieczenia do gęsi dorzucić posypane solą ziemniaki, a mięso odwrócić skórą do góry. Ponieważ wytopiło się już dużo tłuszczu starałam się wykorzystać ziemniaki jako naturalną podstawkę dla nóg - dzięki temu ziemniaki piekły się w tłuszczu, a nogi w nim nie pływały. Na ostatnie 40 min pieczenia zdjąć pokrywkę aby skórka ładnie się zrumieniła i stała bardziej chrupiąca. Warto

Stare Gary
Pieczony schab 143

najciaśniej. Mięso związać. Na patelni lub w naczyniu w którym będziemy piec schab rozgrzać olej a następnie obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Do mięsa dodać wino i kilka śliwek oraz goździki i cynamon i doprowadzić do wrzenia. Naczynie z mięsem przykryć folią lub pokrywką i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 o C. Piec przez około 1 godzinę

Mama Gotuje
Kebab- kebap 380

przypraw0,5 łyżeczki pieprzu Cayenne1 łyżeczka soli0,5 łyżeczki czarnego pieprzu 2 foremki do pieczeniaWykonanie:Do dwóch oddzielnych misek dajemy mięso wołowe i jagnięcinę- dzielimy przyprawy na dwie miski.Mieszamy do całkowitego połączenia. Przenosimy do foremek. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 C - 1 h 15 min. Po upieczeniu, odstawiamy do odpoczynku na przynajmniej 15min.Kroimy na cienkie paski

Smaki Edyty
Podudzia kurczaka pieczone w bazyliowym pesto 182

marynacie, odstawiamy na minimum 3 godziny do lodówki, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego z pokrywą.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*c przez około 1 godzinę.  Na kilka minut przed końcem pieczenia, pokrywę zdjąć, aby mięso lekko się zrumieniło. Przed podaniem posypać świeżą posiekaną bazylią. Doskonale smakuje z kremowym risotto z warzywami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Wołowina pieczona w niskiej temperaturze 210

będzie to, tzw. pewniak. Skorzystałam z przepisu na Rostbef pieczony w niskiej temperaturze z sosem rémoulade.    Składniki:  - 1 kg ładnego mięsa wołowego- sól- świeżo mielony czarny pieprz- słodka czerwona papryka- rozmaryn (dałam suszony)- olej rzepakowy Mięso wyjmujemy z lodówki  na 2-3 godziny przed przyrządzaniem. Piekarnik nagrzewamy do 80°C. Mięso płuczemy, oczyszczamy z błon i dokładanie(...)solą, pieprzem i papryką, oprószamy  rozmarynem. Obsmażamy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju. Wkładamy do piekarnika na ruszt  na środkowej szynie, pod którą umieszczamy blaszkę na spływający z mięsa sok. Pieczemy 4 godziny. Po upieczeniu zawinęłam w folię aluminiową i zostawiłam… do kolacji.Wołowina pieczona w niskiej temperaturze, to rewelacja. Idealnie nadaje się do obiadu, kolacji, czy też śniadania

mojewypiekiinietylko
Żeberka teriyaki 200

Pieczone żeberka w sosie teryiaki i miodzie to dla mnie hicior ! Nie wymagają dużo pracy, a efekt końcowy powala. Ten smak, ten zapach, ten aromat... i kolor. Wszystko idealne. Zróbcie je koniecznie.Składniki:* około 1 kg żeberek * 3 łyżki miodu* 80 ml sosu teriyaki* 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego* 1 łyżeczka ziaren kolendry* 1/2 łyżeczki soli morskiejWykonanie:Rozgrzać(...)wierzch żeberek posmarować połową pozostałej marynaty i piec kolejne 30 minut. Żeberka ponownie posmarować resztą marynaty i ponownie wstawić do piekarnika na 30-40 minut lub dłużej, jeżeli żeberka są bardzo mięsne.Upieczone żeberka wyjąć z piekarnika. Pozostawić na min. 10 minut. Dopiero, gdy mięso odpocznie, pokroić żeberka na porcje.Podawać z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką lub samodzielnie

kolorowotorcikowo
filet z kurczaka faszerowany fetą 182

kieszeń  (uważając aby nie rozciąć mięsa). Teraz do wnętrza naszej kieszeni wkładamy kawałki fety obtoczone  bazylią. Tak przygotowane mięso układamy na blasze wysmarowanej oliwą  i całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tej temperaturze pieczemy nasze piersi przez 30-35 minut, pamiętając o tym by po pierwszych 10 minutach przesmarować wierzch mięsa odrobiną oliwy. Następnie

Miód i pieprz
Sałatka z pieczonych buraczków-idealna do obiadu 326

Pyszna sałatka z pieczonych buraczków ,super sprawdzi się do mięs  i pieczeni-polecam na obiad Składniki: 3 średnie buraczki  ząbek czosnku 1 łyżka majonezu, 2 łyżki śmietany 18 %(lub jogurtu) sól pieprz Przygotowanie: Buraczki zawijamy w folię aluminiowa(każdy osobno) i pieczemy w 180 stopniach ok 1 godz studzimy(...)kroimy w kostkę,mieszamy z majonezem i śmietaną,dodajemy przeciśnięty czosnek doprawiamy solą i pieprzem  chłodzimy w lodówce Smacznego!! Rada: buraczki zawsze piekę przy okazji,jak mam w piekarniku ciasto,lub chleb czy mięso -zawsze to jakaś oszczędność prądu! Do  tej sałatki można również zamiast czosnku dodać cebulkę i płat śledzia i będzie pyszna sałatka świąteczna

Swojskie jedzonko
Pałki z kurczaka w marynacie barbecue 158

miski wlewamy sos barbecue, dodajemy przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Pałki nacieramy przygotowana marynatą, przekładamy do miski i wstawiamy na noc do lodówki. Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 przez 50 minut pod przykryciem, kolejne 15 minut pieczemy bez przykrycia

Bajeczna Kuchnia
Kurczak marynowany w melasie z granatu 254

misce i dokładnie wymieszać. Kurczaka umyć, osuszyć i obtoczyć w marynacie. Całość przykryć i odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso umieścić w rękawie do pieczenia, związać i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec około 100 minut w 180 stopniach. (Kurczak będzie rumiany nawet bez rozrywania worka.)  (Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków. Mniejsze pieką się

Di gotuje
prymkowa zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym 205

naczynia żaroodpornego wlewamy masę mięsną. 6. Na mięso wykładamy pokrojone pomidory. 7. A na koniec ziemniaczane puree, które dziobiemy widelcem, by sos z mięsa mógł trochę odparować. 8. Wstawiamy do piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni.  9. I gotowe! Smacznego

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Krem z pomidorów na winie z szarpaną wołowiną 135

Wołowinę myję, osuszam i nacieram przyprawami. Umieszczam w naczyniu żaroodpornym razem z obranymi i pokrojonymi warzywami. Wlewam wino oraz  połowę bulionu, wrzucam przyprawy. Piekarnik nastawiam na 140 stopni i umieszczam w nim naczynie. Mięso piekę przez 8 godzin, co jakiś czas dolewam bulionu i obracam mięso. Po upieczeniu mięso z łatwością powinno dzielić się na włókna. Pozostały sos mieszam

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania