mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:62/400)

Kotlety z warzywami w sosie pomidorowym 193

przepisem na opakowaniu. Wystudzić. Marchewkę obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki). Kapustę pekińską umyć, osuszyć, drobno poszatkować. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać wystudzony ryż, startą marchewkę, posiekaną kapustę, natkę pietruszki, jaja, bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Z masy mięsno-warzywnej uformować(...)mają być lżejsze, nie trzeba obtaczać w bułce tartej i podsmażać. Można surowe, uformowane kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem i zapiec w piekarniku (temperatura i czas pieczenia bez zmian). Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego np. drobiowego, wieprzowego, wołowo-wieprzowego. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Schab pieczony z ziołami 405

Soczysty, mięciutki, pełen ziołowego aromatu schab pieczony, doskonały na rodzinny obiad. Możemy podać go np. z ziemniakami z wody i sałatą lodową.  Nie potrzeba więcej dodatków, gdyż ziołowe masło nadaje mięsu bardzo wyrazisty smak.  Polecam bardzo ten przepis na schab z ziołami  - najlepiej oczywiście świeżymi:) SKŁADNIKI   800 g schabu bez kości sól pieprz 2 łyżki(...)wycinamy żyłki i tłuszcz . Nacieramy solą, pieprzem i posiekaną bazylią. Owijamy folią aluminiową i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.  Przed pieczeniem rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Dzielimy schab na 8 części - nie do końca przecinając mięso (zostawiamy od dołu około 1,5-2 cm). Masło mieszamy z posiekanymi ziołami, gałką muszkatołową i drobno pokrojonym czosnkiem.  Każdy plaster

Moje Kuchenne Rewelacje
Drożdżowe pierogi z kaczką 149

opublikować jeden z moich setnych zaległych przepisów :-P Zdecydowanie więcej gotuję niż spisuję receptury :) Pierwszy raz robiłam pieczone pierogi drożdżowe, i chyba za długo były w piekarniku. W przepisie zmniejszyłam czas pieczenia, więc bez obaw, możecie mi zaufać :) Mięso kaczki mam z poprzedniego dnia z obiadu. Więc to znowu obiad z cyklu: recykling jest fajny! :-PSkładniki(...)składamy na pół i brzegi ciasta dociskamy widelcem. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy z wierzchu rozbełtanym jajkiem. Posypujemy tymiankiem. Odstawiamy na ok. 15 minut do wyrośnięcia pod serwetką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 25-30 minut. pieczone pierogi z kaczką

Bon Appetit Małgorzaty
Pasztet z kaczki z konfiturą z orzechów włoskich 104

bułką dodając cały tłuszcz. Mięso mielimy trzykrotnie. Orzechy pokroić na 8 – 10 części. Do masy mięsnej dodać orzechy i dokładnie wymieszać dodając porto, doprawić do smaku solą, gałkę muszkatołową i imbirem. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

królestwo garów
Karkówka pieczona w majonezie i keczupie. Obiad na niedzielę, świąteczny stół czy zwykły dzień 517

cebulą.W miseczce mieszamy majonez z keczupem i wylewamy na ułożone w całość mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po jakimś czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy "na wygląd" - ok 1,5 godziny. Ma być wypieczone, rumiane, ale nie spalone.  Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub ryżem i lekką sałatką, ewentualnie z samym bigosem. Danie genialne

Kuchnia po mojemu
Szaszłyki z piersi kurczaka z ananasem 266

można by rzec Hawajska. Połączenie mięsa i ananasa bardzo lubię, jeśli również jesteście fanami miksu owoce plus mięso to polecam. Możemy również zrezygnować z grilla i upiec go w piekarniku. Szaszłyki z piersi kurczaka z ananasem   Składniki: duża pierś z kurczaka około 7 plastrów ananasa z puszki Marynata: pół szklanki jogurtu greckiego 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka czosnku granulowanego(...)łączymy z mięsem. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na minimum 30 minut do lodówki. Plastry ananasa kroimy na 4 części.Na patyki szaszłykowe nabijamy mięso  i przekładamy ananasem. Pieczemy na grillu około 15 minut lub w piekarniku przez około 20 minut

Mania Gotowania
Rolowany boczek pieczony 244

boczku ułożyć pokrojoną cebulę i zwinąć w roladę. Związać mocno sznurkiem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C , piec ok 2 godzin, ostatnie 20 minut bez folii aby mięso się przyrumieniło. Po wystygnięciu można kroić na plastry na kanapkę

Monia miesza i gotuje
Pomarańczowo-tymiankowy kurczak i miodowe pieczone ziemniaczki 121

termoobiegiem. Co jakiś czas obracamy mięso i polewamy marynatą. Ziemniaczki kroimy na ząbki, solimy i luźno rozkładamy w żaroodpornym naczyniu. Wkładamy do piekarnika razem z kurczakiem na 15-20min. Po tym czasie ziemniaczki wyjmujemy w piekarnika, polewamy miodem i wkładamy, żeby się dalej piekły. Co jakiś czas mieszamy ziemniaczki, żeby rozprowadzić równomiernie miód. To, czy potrawa jest gotowa poznamy

les mirabelles
SOCZYSTA PIERŚ Z KURCZAKA 128

pieprzem, papryką, granulowanym czosnkiem i dokładnie wmasować przyprawy z obu stron. Włożyć mięso do rękawa do pieczenia, na wierzchu ułożyć świeże gałązki tymianku, cząbru i rozmaryn. Rękaw zamknąć z obu stron i wstawić całość na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia, rozciąć z góry rękaw

Kuchnia w opałach
Pieczony boczek w ziołach 239

 Dziś wracam do Waszego ulubionego działu, czyli do wędlin domowych. To one własnie cieszą się największą popularnością na blogu. Póki co, nie będzie zbyt dietetycznie

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak w soli na butelce 333

kurczak będzie się dłużej piekł.Kurczak nie może dotykać ścianek piekarnika, dlatego optymalną wielkość ma butelka o pojemności 330 ml. Nie należy się bać, że butelka pęknie pod wpływem ciepła.Należy uważać z ilością soli, aby skórka z kurczaka nie była zbyt słona. Sól powoduje, że skórka staje się chrupiąca i złocista, a mięso soczyste. Jednak zamiast soli można(...)użyć ulubionych przypraw.Do formy/naczynia żaroodpornego ścieka tłuszcz z pieczonego kurczaka.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Cukinia faszerowana mięsem z kruszonką 180

jajka 200 g startej mozzarelli 8 łyżek bułki tartej 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Mięso mielone smażymy na patelni, z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Cukinie myjemy, kroimy na połówki i wkładamy na 10 min do piekarnika i pieczemy w tem. 180 stopni. Wyciągamy cukinie, wydrążamy jej środek , siekamy go drobno i chwilę(...)patelni na odrobinie oleju. Po czym cukinie dodajemy do mięsa mielonego, dodajemy jedno jajko 100 g tartej mozzareli, oraz ketchup. Całość mieszamy i nadziewamy cukinię. Drugie jajko, łączymy z resztą mozzarelli, bułką tartą i oliwą. Powinna nam powstać kruszonka, którą posypujemy cukinię. Całość pieczemy w piekarniku w tem 180 stopni około 25 - 30 min. SMACZNEGO

Lili w kuchni
Gęsie nogi pieczone z ziemniakami 193

pieczenie umyć udka, osuszyć ręcznikiem papierowym i dobrze natrzeć solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i majerankiem. Włożyć do woreczka foliowego lub naczynia (przykryć folią spożywczą ) i schować na noc w lodówce. Przed pieczeniem mięso doprowadzić do temperatury pokojowej. Nogi ułożyć skórą  do dołu w żaroodpornym naczyniu, dodać główkę czosnku, gałązkę tymianku, podlać kieliszkiem wina i wstawić do piekarnika nagrzanego(...)połowie czasu pieczenia do gęsi dorzucić posypane solą ziemniaki, a mięso odwrócić skórą do góry. Ponieważ wytopiło się już dużo tłuszczu starałam się wykorzystać ziemniaki jako naturalną podstawkę dla nóg - dzięki temu ziemniaki piekły się w tłuszczu, a nogi w nim nie pływały. Na ostatnie 40 min pieczenia zdjąć pokrywkę aby skórka ładnie się zrumieniła i stała bardziej chrupiąca. Warto

Stare Gary
Pieczony schab 130

najciaśniej. Mięso związać. Na patelni lub w naczyniu w którym będziemy piec schab rozgrzać olej a następnie obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Do mięsa dodać wino i kilka śliwek oraz goździki i cynamon i doprowadzić do wrzenia. Naczynie z mięsem przykryć folią lub pokrywką i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 o C. Piec przez około 1 godzinę

Mama Gotuje
Przepis prosto z Food Trucka: pieczona łopatka wieprzowa po Kubańsku 133

marynatę wrzucamy do blendera i blendujemy, aż wszystko połączy się w jedną całość. Zalewamy dokładnie nasze mięso marynatą i marnujemy 12 godzin w lodówce. Po wyjęciu czekamy, aż mięso uzyska temp. pokojową, a resztki marynaty odlewamy do osobnego pojemnika. Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. Wkładamy nasze mięso do brytfanki na ruszt tak, aby sos mógł spływać pod spód naszego mięsa(...)kolejne 30 minut do piekarnika. Pozostałą marynatę przekładamy do garnka, dodajemy sok z limonki, skórkę pomarańczy, miód oraz sól i pieprz. Doprowadzamy do wżenia, po czym zmniejszamy gaz cały czas mieszając przez około 2 minuty. W ten sposób powstaje nam pyszny sos do mięsa. Smacznego! Artykuł Przepis prosto z Food Trucka: pieczona łopatka wieprzowa po Kubańsku pochodzi z serwisu

PaleoLife