mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:57/400)

DROBIOWE SZASZŁYKI Z ZIEMNIAKAMI I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ-DIETA 1500 KCAL. 228

Pieczarki opłukać , a cebulę obrać i pokroić w grube krążki.Szpikulce do szaszłyków moczymy  w wodzie przez 15 minut.Nabijamy na przemian na nie mięso , pieczarki, paprykę i cebulę.Pieczemy w 180 stopniach w piekarniku na złoty kolor.Podajemy z ugotowaną fasolka szparagową.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pasta z Pieczonego Indyka w Towarzystwie Susoznych Pomidorków 141

mój mąż uwielbiamy pasty do kanapek. Ja osobiście nie cierpię miksować past na jednolitą masę. Wolę, żeby każdy składnik był osobno wyczuwalny. Dziś zaproponuję szybką pastę z pieczonego Indyka w towarzystwie ogórków konserwowych, czerwonej cebuli i suszonych pomidorków. Zapraszam :) SKŁADNIKI: 20 Dag fileta z Indyka może oczywiście być Kurczak  4 Ogórki Konserwowe 1 Cebula Czerwona 5 Pomidorków Suszonych(...)majonezu, sól i pieprz do smaku  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filety z indyka wkładam do woreczka do pieczenia , posypuję przyprawą do drobiu a następnie wlewam ok 80 ml wody. Woreczek zakręcam i przewiązuję sznurkiem. Piekę w piekarniku ok 35 min w 180 stopniach. Kiedy mięso się upiecze i przestudzi, kroję w drobną kosteczkę. Ogórki, Cebulę i Pomidorki kroję w kosteczkę. Wszystkie

Gotowanie Patki
Pasztet mięsny 157

bardzo istotny element przygotowania pasztetu, dlatego ja zawsze mieszam mięso w malakserze. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i bardzo delikatnie mieszamy z mięsem. Pasztet przekładamy do foremek, wyrównujemy wierzch i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni bez termoobiegu przez 80 minut. Pamiętajmy, aby na dole piekarnika ustawić naczynie żaroodporne z wodą, wtedy powietrze w piekarniku nie będzie

Kulinarne przygody Gatity
Pieczone podudzia w miodzie 141

praskę sól - do smaku świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki PRZYGOTOWANIE: W miseczce dokładnie wymieszać składniki na marynatę. Podudzia umieścić w woreczku do pieczenia. Wlać marynatę i dokładnie wymieszać mięso. Wstawić do rozgrzanego piekarnika 200*C na 35-40 minut. Ja podałam z ryżem i sosem słodko-kwaśnym. (tu znajdziesz przepis na sos KLIK

ClauditteMissCooking
Pieczone goloneczki rodem z Wielkopolski 152

pieprzem. Gotujemy około od 1 godziny do 1 ½ . Blaszkę do pieczenia smarujemy łyżką smalcu. Wykładamy goloneczki i warzywa. Podlewamy piwem. Wstawiamy do gorącego piekarnika ( 180 ) i pieczemy tak długo aż skórka ściemnieje a mięso będzie odpowiednio miękkie. Od czasu do czasu skrapiamy piwem. Gdyby się bardzo przypiekały a byłyby twarde można przykryć folią aluminiową. Podajemy z musztardą lub chrzanem

Smaki Ewy
Nuggetsy z kurczaka light - pieczone w maślankowej marynacie 216

osuszyć, pokroić. Następnie przełożyć do miski, zalać maślanką wymieszaną z przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin. Płatki pokruszyć i panierować mięso, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Podawać z dowolnym sosem lub sezonową sałatką

Tradycyjna Kuchnia
Schab z warzywami 162

wody i smażyć na średnim ogniu. Pod sam koniec dodać koncentrat pomidorowy. Wszystko ze sobą wymieszać i ewentualnie doprawić. Przygotowany wywar przełożyć na przesmażone mięso. Piekarnik rozgrzać do 180ºC. Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika i piec bez przykrycia około 20 minut

Ugotować
Szynka faszerowana morelami i śliwkami 170

godzinach obrócić mięso na drugą stronę i ponownie natrzeć marynatą z dna pojemnika. Pozostawić w lodówce na kolejną dobę Po tym czasie zapeklowane mięso przełożyć do  naczynia żaroodpornego. Piec przez 80 minut w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st.C.              Smacznego

Gosia gotuje
Łopatka pieczona w winie 135

dziesiątkę. Wyszła idealna. Może również zechcecie skosztować i skusicie się na własne wyroby? :)  Łopatka pieczona w winie SKŁADNIKI: łopatka około 700 g sól do peklowania około 4 łyżeczki 3- 5 liści laurowych 3 ząbki czosnku 200 ml białego wina PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy i nacieramy peklosolą, Następnie zawijamy dokładnie nićmi(...)bądź naciągamy siatką do wyrobów. Liść laurowy oraz plastry czosnku wciskamy między siatkę i zostawiamy całość w lodówce na około 48h. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy winem. Pieczemy w piekarniku w 170 stopniach przez około 80-90 minut. Pod koniec pieczenia włączyliśmy termoobieg i odkryliśmy by ładnie się zarumieniła

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pikantne piersi w złocistej panierce na popcornie 296

Kawałki mięsa dokładnie nacieramy marynatą. Wkładamy do lodówki na całą noc.  2. Płatki rozgniatamy za pomocą np. wałka na mniejsze kawałki. Każdy kawałek mięsa dokładnie  obklejamy płatkami i układamy na blaszce. Pieczemy w piekarniku maksymalnie 20 minut.  3. Robimy popcorn, układamy go na talerzu, a na nim kawałki upieczonego kurczaka. Można serwować z różnymi dipami np. pomidorowym

Mój Smak na Życie
Soczysty schab w ziołach 213

Przygotowanymi ziołami natrzeć dobrze schab, włożyć mięso do rękawa do pieczenia i odstawić na całą noc do lodówki.  Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki na 2 godz.przed pieczeniemPiec 1 godz.w nagrzanym piekarniku do 180 stop.  Po upieczeniu zostawiamy schab w sosie do wystygnięcia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi
Żeberka na ostro z miodem 212

osuszamy. Mięso porcjujemy.2. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy. 3. Mięso nacieramy marynatą, schładzamy w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc.4. Mięso razem z marynatą przekładamy do woreczka foliowego. Pieczemy w piekarniku ok 1 godziny i 40-50 minut w 180 st. C. Pod koniec pieczenia można rozerwać rękaw foliowy - mięsko się powinno ładnie zrumienić :)Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Polędwiczka wieprzowa z kurkami i musem jabłkowo-chrzanowym 164

obtoczyć w marynacie i odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i położyć polędwiczkę. Obsmażyć ją ze wszystkich stron. Blaszkę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, położyć obsmażone mięso i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175-180°C na 20-25 minut.Kurki oczyścić i umyć, większe pokroić. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i wrzucić kurki. Doprawić solą

Oryginalny smak
Domowa karkówka pieczona 181

domowa karkóweczka Domowa karkówka pieczona SKŁADNIKI: 1 kg karkówka bez kości 1 łyżeczka czosnek granulowany 1 łyżeczka kolendra 1 łyżeczka pieprz wielokolorowy 1 łyżeczka sól kamienna krople tabasco do smaku 12 ziaren jałowiec 2 łyżki olej 1 łyżka zioła prowansalskie suszone PRZYGOTOWANIE: Rozetrzeć w młynku sól, pieprz, kolendrę, jałowiec, wymieszać z czosnkiem. Posmarować mięso olejem, skropić(...)sosem tabasco i posypać zmieloną mieszanką od wewnętrznej strony. Zwinąć mięso w ciasny rulon, włożyć w siatkę do szynki, posmarować całość olejem i obtoczyć w ziołach. Włożyć do rękawa do pieczenia i odstawić na 12 godzin do lodówki. Mięso wyjąć z lodówki przynajmniej na 1 godz. przed pieczeniem. Piekarnik nagrzać do 175 stop. i piec 1,5 godz

Kuchnia Danusi
SZYNKA W AROMATYCZNEJ MARYNACIE 174

Wlewamy wodę do garnka, dodajemy składniki marynaty, mieszamy, wkładamy szynkę, i odstawiamy na 24 godz. Wszystkie przyprawy mieszamy. Wyjmujemy szynkę z marynaty, osuszamy, obtaczamy mięso w przyprawach i wkładamy szynkę do rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 190 stop.wkładamy szynkę i pieczemy przez godz. Po godz.pieczenia, wyłączamy piekarnik, rozcinamy rękaw, by szynka się zrumieniła i zostawiamy

Kuchnia Danusi